Hirdetés
- Yettel topik
- iPhone topik
- Bemutatkozott az Oppo kamerás csúcsmodellje
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 17 - még mindig tart
- Bemutatkozott az Infinix GT széria új generációja
- Vivo V70 – a stílus érték?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- MWC 2026: Bajnoki címre pályázik a Xiaomi Watch 5
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
-
Mobilarena
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
scream
veterán
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem volna, hogy vargalex féle buildban van-e arra lehetőség, hogy a LuCI-s felületen (ha máshol azt is megoldom) tudjam monitorozni, hogy melyik eszköz forgalmaz adatot éppen?
-
vargalex
Topikgazda
válasz
siddis
üzenetére
Szia!
OpenWrt alatt nincsenek GPT partíciós táblát létrehozó eszközök, de kezelni már egy jó ideje tudja. Itt olvashatod:
"Note that while it cannot create GPT tables, there is full support for GPT disks in the OpenWrt kernel, so prepartitioned drives with GPT will work."
Szerk.: Elvileg r30835-től default-ban engedélyezett.
-
rsf
senior tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Jó, de én nem a gyárit akarom visszarakni, csak a meglévőre egy újabbat.
Üdv. -
Intruder2k5
MODERÁTOR
Szia!
v2-esen a DD-WRT nem százas firmware upgrade ügyben! Ezek szerint még mindig nem javították...
http://itcafe.hu/tema/tp-link_wr1043nd_router/hsz_50379-50379.html
http://itcafe.hu/tema/tp-link_wr1043nd_router/hsz_50380-50380.html -
tibbke
csendes tag
válasz
Headless
üzenetére
Szia!
A régi is ugyanilyen router volt, csak azt 2 hét után visszaküldtem, hogy nem megfelelően működik. Akkor visszaküldték, hogy szoftvert frissítettek. Akkor sem lett jó. Most kaptam ezt az újat, ez sem megy. Nem értem egy ilyen kategóriás router, ne működne rendesen panelba. Kipróbáljuk amiket mondtál, aztán meglátjuk.
Köszi a tanácsokat -
rsf
senior tag
Sziasztok találkoztatok már az alábbi problémával:
1043.v2 dd-wrt-vel(06.23) Szeretném frissíteni a legujabb build-re(11.11) a Webgui-n keresztül, de nem sikerül. Először a frissítés indítása után kb. 10mp-el kiadott egy upgrade failed-et.
Aztán a 30-30-30 reset után már nem irta, hogy failed, hanem kb. 12 mp után kiirja, hogy upgrade sucess aztán ujraindult a router. De az ujra indulás után a régi fw fogadott, úgy tűnik nem indul el a frissítés.
Természetesen a hozzá való tplink_tl-wr1043nd-v2 webflash bin-t akarom rátölteni.
Ez azért furcsa mert ez már a 3. routerem 6év alatt amin dd-wrt-t használok és eddig még nem találkoztam ezzel a problémával.A frissítés mindig egyből sikerült.
Lenne vmi ötletetek?
Előre is köszi. -
Headless
őstag
válasz
tibbke
üzenetére
Szia esetleg próbálkozz körbenézni, hogy milyen csatornák vannak szabadon, habár panelban szinte biztos hogy az összes foglalt lesz. [ez] a segítségedre lehet. Mivel többen tapasztaltak hasonlókat lehet obban jársz ha a 1043-on kinyomod a wlan-t és mögé kötöd DHCP-vel a régit DIIGI start az csak 50 mbites ahhoz elég a 100-as lan port is igazából miért lett új router? Lehet jobban jársz ha visszakötöd a régit.
Ha ezek nem opciók megpróbálhatsz openWRT-t tenni de ez sem biztos hogy segít bármit is. Ha utóbbit választod azért tájékozódj utána mit hogy mert téglásíthatod...
-
tibbke
csendes tag
Sziasztok!
Olyan problémám lenne, hogy vásároltam egy V2 -routert, panelban szeretném használni Digi Start nettel. Belépek a router kezelőfelületébe beállítom a quick setup-al és utána a kb. 8 méterre lévő laptopon alig tudom használni. A szomszéd netje fullos térerővel jön, az enyém meg -1 téglával. Ha indíttok egy speedtestet 10Mbps a letöltési sebesség, kicsit mozdíttok a routeren még az 1 Mbps-et alig éri el. Oldalakat nem nyit meg.
A előző 1 antennás TP linkes roterrel meg hibátlanul működik minden. Hozzáteszem ez már egy csere készülék. Az előzön is ez volt a probléma, nagy reklamáció után kicserélték.
Esetleg kellene valami extra beállítás amit nem tettem meg, hogy kifogástalanul működjön????Köszi a segítséget
Szép estét mindenkinek
Üdv -
Headless
őstag
Sziasztok egy olyan kérdésem lenne, hogy az openWRT mennyire birkózik meg 4 Terrás particióval? persze ext4-re formázva (valakinek valami tapasztalat esetleg). Lassan új HDD vásárlás lesz kilátásban az előző kezd betelni ...
és hát fajlagosan ezek a legolcsóbbak jelenleg... -
krealon
veterán
válasz
Szita1
üzenetére
Extroot overlay telepites alap Barrier Breaker verzion
SSH-n belepve telepiteni kell a blokkeszkoz, az USB eszkozmeghajto es a fajlrendszer modulokat.
opkg update
opkg install block-mount kmod-usb-storage kmod-fs-ext4 e2fsprogsAz overlay tartalmat at kell masolni az pendrive ext4 particiojara ( /dev/sda1 ).
Csatolasi pont letrehozasa
mkdir /mnt/sda1
Formazzuk meg a pendrive-ot
mkfs.ext4 /dev/sda1
Csatoljuk a pendrive-ot
mount /dev/sda1 /mnt/sda1
Masoljuk az overlay tartalmat a pen-re.
tar -C /overlay -cvf - . | tar -C /mnt/sda1 -xf -
A /dev/sda1 particio akivalasa:
uci set fstab.@mount[0].target=/overlay
uci set fstab.@mount[0].fstype=ext4
uci set fstab.@mount[0].enabled=1
uci commit fstab
/etc/init.d/fstab restartEzutan a
df -h
parancsnak mutatnia kell a sok-sok szabad helyet, amit felhasznalhatunk.
-
Szita1
tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
elvileg fent vannak, alap openwrt .
-
Szita1
tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Rádugtam de nincs dev/sda1 nem látja a router. ??? mi a gond?
-
Szita1
tag
Sziasztok, hogyan töröljek formázzak usb-t, úgy ahogy vargalex buildjébe volt, extroot verziót 3 particíó legyen?
-
siddis
őstag
válasz
chipi89
üzenetére
Én azt mondanám első blikkre, hogy ezekre vannak sokkal nagyobb tudású Android-ok és Linux-disztribúciók is, az OpenWRT azért eléggé behatárolt csomagok szempontjából.. Szóval lehet hogy az OpenWRT a válasz, de nem biztos hogy a legjobb válasz..
-
chipi89
tag
Sziasztok!
Megjelent a Banana Pi, egyik típusa a router verziós. [link]
Mik a vélemények e kütyüről. Open Wrt mennyire jó megoldás lenne rá?
-
ernyo1
csendes tag
Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni a következő problémámra, hátha van, vagy volt valakinek hasonló gondja.
Van egy TL-WR1043ND-s routerem, ami kb 5 napig bírja egyfolytában, azután sajnos összeszakad és eldob mindent, netet sem oszt ki, sem lanon, sem wifin. kb 2 nap után, már a saját oldala sem jön be (192.168.1.1), de utána még megy kb 2-3 napot.Firmware Version:
3.13.15 Build 140319 Rel.41339n
Hardware Version:
WR1043ND v1 00000000Kérlek, segítsetek........
Köszönöm.

-
suste
veterán
válasz
r3dsnake
üzenetére
ha az 50Mbit-re gondolsz, akkor ne csodálkozz, ezt írtam én is

a v1-es az 1MB/s körül még elvisz stabilan, a v2 meg 2MB/s-ot, többel nem is próbálkoznék
persze ki lehet hegyezni ennél jobban is, de akkor egyébre ne is használja az ember (wifi, dlna, ftp, stbstb)
ezek persze megint csak magánvélemények! -
steveke6
csendes tag
Sziasztok!
A 1043nd v2-nél van infó arra vonatkozóan, hogy hány egyidejű kapcsolatra képes, pl torrentnél?
köszi: i
-
Szita1
tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Köszi, akkor majd ha lanon leszek frissítem. Köszi még1xer.
-
Szita1
tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Köszi, esetleg az ssh, és a ddns megmaradhat? nem vagyok a router közelében,távolról frissiteném, ezért kérdezem.
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
válasz
Szita1
üzenetére
Szia!
Elvileg meg lehet tartani, de szerintem olyan nagy a különbség a két fw közt, mind verzióban mind időben, hogy én ilyenkor már nem szoktam ajánlani a konfigok megtartását, több alkalmazásnak változhatott is azóta a konfigurációs file szerkezete! Meg aztán egy halom program ott van a vargalex buildben, ami alap BB-ben nincs is benne! Ha gondolod tartsd meg, aztán ha valami nem működik jól, még később is reset-elheted a routert, de én inkább tiszta lappal kezdeném...
-
Szita1
tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
szia Intruder, beállítások megmaradnak? ssh, php, stb?
-
Szita1
tag
Találtam egy uhttpd.patch filet, ezt hogy kell telepíteni?? https://dev.openwrt.org/ticket/12457
-
Szita1
tag
Sziasztok, esetleg ssl problémám van, uhttpd fut a 1043-an, 90 napos ssl cert. próbálgatok, de pl mobilon folyamatosan hibás tanusítványt ír ki . Az ssl szolgáltató ca-bundle fájlt küldözget hogy telepítsem a szerverre, de csak crt és key fájlt ír a uhttpd configba, ezt az "SSLCertificateChainFile" hogyan írjam bele? tudtok ezügyben segíteni?
U.i: Telefonos nézetkor ír ki hibát.
-
suste
veterán
válasz
Joker850403
üzenetére
te is meg tudod nézni SSH nélkül is:
8081/file_edit/custom: "/rom/etc/config/transmission" + view gomb -
Joker850403
csendes tag
Hi
2 seed megy csak, a letöltési sor az 1 és engedélyezve is van viszont a globális partnerkorlát 40 a torrentenkénti partnerek száma 20 és nincs korlátozva a le ill feltöltési sebesség, csak a feltöltési partnerkorlát van 5-ön.
Viszont az alapértékeket nem tudom. Abban ha nem baj kérném még egy kicsit a segítségedet.köszi
-
suste
veterán
válasz
gabikiraly2
üzenetére
tuti jól értetted?:
1: mentéskészítés
2: Hardreset/factory-reset vagy ahogy ismered, a lényeg hogy alapra állítod a routert
3: belépsz a luciba, és beállítoda WANa szolgáltatásnak megfelelpen, és kipróbálod (NEM töltöd vissza a mentést amíg tesztelsz!) -
siddis
őstag
válasz
gabikiraly2
üzenetére
És mi a helyzet a LAN-nal, az mettől meddig oszt IP-ket.? Nem lehet hogy egy tartományban van a WAN és a LAN.? DNS-t, gateway-t állítottál a LAN-on.?
-
siddis
őstag
válasz
gabikiraly2
üzenetére
Vissza lehet csak minek.? A szolgáltató router-ét újraindítottad már.?
-
suste
veterán
válasz
gabikiraly2
üzenetére
csinálj mentést,aztán egy teljes visszaállitást, és nézd meg úgy csatlakozik-e
-
suste
veterán
válasz
Joker850403
üzenetére
az 1. kép a RAM álllapotát mutatja, amit a linux nagyon jól kezel...
(a swap-nál látszik, hogy szinte felesleges, de mivelcsak 32MB a RAM, ezért jó ha van)
a 2. kép a csatolási pontok, amivel meg nincsen baj, hiszen működik
Most egész jól üzemel a rendszer, de most csak 2 torrent fut.
ezen pontosan mit értesz? 2 letölés megy? vagy 2 seed van bent?
ha jót akarsz, akkor a "letöltésoi sor=1" beállítást nem változtatod, és egyszerre csak 1 letöltést engedsz
seed-ből bent lehet nagyon sok is (pl 50db), a lényeg, hogy korlátozd le a kapcsolatok számát és a fel sebességet (alapbeállításon vannak ezek?) -
Joker850403
csendes tag
Köszi a gyors választ.
Tehát akkor lehetséges hogy ha sok torrentet futtatok egyszerre, akkor igazából az lassítja a routert.
csatolnék két képet esetleg ahol a csatolási pontok vannak valamint a router memória állapota.
Egy véleményt írnál róla hogy akkor ez így rendben van-e? Azt nagyon megköszönném.
Most egész jól üzemel a rendszer, de most csak 2 torrent fut.http://picup.hu/4271eq5.jpg
http://picup.hu/1zr1eq6.jpgköszi mégegyszer is.
-
-
suste
veterán
válasz
gabikiraly2
üzenetére
ha már ilyen ügyesen telepiszkitottad ezt a topicot, akkor most légyszi írj az adminoknak, hogy pucolják ki!!!
és legközelebb soha ne másolj semmilyen fórumra ekkora szöveget!
tedd fel valahova fájlba, vagy simán pastebinre, és linkeld be
ez még pc-in sok, de gondolj bele, hogy ha valaki kisebb kijelzőn nézi (nézné) a fórumot....... -
siddis
őstag
válasz
gabikiraly2
üzenetére
A WAN-port tulajdonságainál/Intefészek WAN-fülön..
-
siddis
őstag
válasz
gabikiraly2
üzenetére
Jaj...
Elég lett volna ennyi :
Mon Nov 17 13:51:47 2014 daemon.notice netifd: wan (2730): Sending renew...
Mon Nov 17 13:51:48 2014 daemon.notice netifd: wan (2730): Lease of 192.168.100.11 obtained, lease time 20
Mon Nov 17 13:51:58 2014 daemon.notice netifd: wan (2730): Sending renew...
Mon Nov 17 13:52:03 2014 daemon.notice netifd: wan (2730): Sending renew...
Mon Nov 17 13:52:05 2014 daemon.notice netifd: wan (2730): Sending renew...
Mon Nov 17 13:52:06 2014 daemon.notice netifd: wan (2730): Sending renew...
Mon Nov 17 13:52:06 2014 daemon.notice netifd: wan (2730): Lease lost, entering init state
Mon Nov 17 13:52:06 2014 daemon.notice netifd: Interface 'wan' has lost the connectionMost milyen protokollt használ a WAN, dhcp-t.? ha egy gépet kötsz rá akkor azon van Net.?
-
wopi
aktív tag
Sziasztok!
Az Openwrt tud olyasmit, hogy bizonyos eseményekkor email értesítést küld? Van ilyen telepíthető app?
1043ND v2 és Vargalex féle ROM.
Köszönöm!

-
siddis
őstag
válasz
gabikiraly2
üzenetére
System log mit ír.?
-
gabikiraly2
aktív tag
Sziasztok,
Adott egy TplinkWR1043NDv2 router, ezzel a ( suste@openwrt@0.2-tl-wr1043nd-v2-squashfs-factory.bin ) firmware-el használtam. Közben erre frissítettem ( suste@openwrt@0.3-tl-wr1043nd-v2-squashfs-sysupgrade.bin).
A router 3 napig nem volt használva és azóta nem csatlakozik fel a netre. Nem látja a hálózati kapcsolatot.
Netem van, mert kábelmodem működik.
Mi lehet a probléma? -
-
suste
veterán
válasz
r3dsnake
üzenetére
én azt nem értem, hogy mit rágódsz ezen
kb 2 gombnyomás egy torrent betöltés pl telefonon
rss olvasás mellett ez már nem fér bele?
de ez persze a magánvéleményemegyébként tuti megoldható a dolog, de lehet eltart még 1-2 hónapig mire rájösz

(nem gúnyolódom, és nem tudom a megoldást!) -
suste
veterán
válasz
Joker850403
üzenetére
1: attól mert kevés a hely flashben, még nem lesz lassú a router
2: alapból az enyémben 200KB felett van valamivel
(amit egyébként a szoftver fülön 50% felettinek jelez, de ezt sokan félreértelmezik, mert itt a 100% csak az FW után maradó fennmaradó hely és ehhez képesti szabad hely %-ot írja, így ezt teljesen egyedi fwnként -könnyen előfordulhat hogy kisebb % nagyobb méretű helyet ad ki)
szóval hadjuk a %-ot, és a mérettel foglalkozz
3: ha tényleg kevés a hely (50-60KB),akkor vagy rengeteg beállítást végeztél a routerben (pl tűzfalszabályok, host MAC-ek, stb), vagy valamiért teleírta a router nem odaillő adattal (jellemzően torrenttel), és ennek az a következménye, hogy nem tudsz semmilyen változtatást elmenteni
4: mivel nem tudsz menteni ezért ebben a helyzetben a extroot sem fog összejönni
5: a 8081-es formázó a suste@0.3 fw-ben tud "overlay"-be és "/"-be is csatolni, a megfelelő gomb kiválasztásával
6: az "overlay"-es csatolás pont olyan jó a tárely kibővítésére, mint a "/"-es, csak azért van bent mindkettő, mert valamelyik routeren nem megy az "overlay"-es!!! -
Sabre
őstag
válasz
PainKiller13
üzenetére
privátokat szívesen fogadok ez ügyben...

-
Sabre
őstag
Arra jutottam, hogy képtelenség hogy a 741-hez képest is gyenge a jel...
Viszont megjelentek a upc ingyen wifi ssid-k, nem is egy.
Nem lehet, hogy játszanom kellene a csatorna kiosztással?
Mert képtelenség,hogy ezzel gyengébb a jel, inkább mintha leszórnák mert auto-val ugyanazt vagy közeli csatornát használnak....
-
Joker850403
csendes tag
Hali sziasztok,
Feltettem a suste legújabb firmware-t a 1043-as (V1) routeremre és nagyon lelassult. alig van szabad memória (kb. 3%), és arra gondolok hogy azért. Az egyik kollégámmal beszéltem és annyit mondott hogy elvileg valahogy lehet a winyót úgy formázni hogy legyen egy kicsivel több memória. Ezt a 8081-es porton el is értem. Ami be is jön nekem de az extroot partíciót viszont csak /overlay-ként tudom létrehozni, amit elvileg a simán a gyökérbe kéne. Láttam a suste blogján hogy van ilyen lehetőség, de ebben a frissítésben ez valamiért nincs bent.
Abban kérném a segítségeteket, hogy ezt hogyan tudnám frissíteni a routert úgy hogy tudjam formázni extroot-ként a winyó egy részét.
És persze ezzel felmerül a kérdés is hogy biztosan ez-e a megoldás a gyorsításraKöszi előre is a helpet.
További szép napot -
rsf
senior tag
válasz
PainKiller13
üzenetére
A 30Mbites már nem ADSL hanem VDSL ilyenem van nekem.
A VDSL ugyanazon a vonalon többet tud és nagyobb távolságig mint az ADSL.
De miért adjanak 30Mb-et ha te a 10Mb-ért is fizetsz mint a katonatiszt.
Ezt mindehol megjátszák, ahol nincs konkurenciájuk sajnos.
Üdv. -
PainKiller13
őstag
válasz
bilikm
üzenetére
Én a B-Telnél 6190et fizetek kompletten, az is vicc, hogy ez a telecomnál jóval olcsóbb, csak az invitel területen ilyen kib*szott drága. Nekem ugyanezt mondták, hogy a 15Mbites nem menne annyival, mert a vonal nem bírná el. Érdekességképp a telecomnál van 30Mbites adsl is...
Azt hiszem akkor beruházok énis valami szuperebb modemre.
-
bilikm
csendes tag
válasz
PainKiller13
üzenetére
Az öcsém írt be ide a fórumba, és igen ez egy 10 megás Invitel ADSL. A 15ös csomagra az ügyintéző először azt monda, hogy megoldható, aztán jött a levél, hogy ennyi a max, amit a vonal kibír. Azért 2014-ben kezdhetnének már valamit a 25ös körzettel, mert ez így nem állapot, amennyibe kerül a net és amilyen a sebessége.

-
Intruder2k5
MODERÁTOR
válasz
PainKiller13
üzenetére
Vegyél magadnak egy fekete színű D-LINK DSL-360R T1 / T1E verziójú modemet, apróban már 2000Ft-ért is kapsz, tedd fel rá a dchard által készített firmware-t, és jó esélyed van rá, hogy azzal visszakapod az elvesztett 10K/sec sebességet! Bővebb segítséget ehhez ITT kaphatsz!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Egyre inkább szoftverrel segítene a Core CPU-k teljesítményén az Intel
- Gyúrósok ide!
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Apple MacBook
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Fujifilm X
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Star Trek Online -=MMORPG=-
- További aktív témák...
- iPhone / Macbook / Laptop javítás Újpest!
- X1 Carbon Gen10 27% 14" FHD+ IPS i7-1260P 32GB 512GB NVMe magyar vbill ujjolv IR kam gar
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 7600K / GTX 1070 8GB / 16GB DDR4 / 256 SSD + 1TB HDD
- iPhone 16 128GB Ultramarine Karcmentes, 100% akkuval!
- Thrustmaster t300 Ferrari+tlcm pedál(garanciás)!
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz UDIMM PC RAM, több db- számla, garancia
- Lenovo 40B0 ThinkPad Thunderbolt 4 Workstation Dock (300W) (40B00300)
- 269 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IAH10) - Intel Core U9 285H, RTX 5060 (multitouch)
- Samsung Galaxy A22 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciaval
- HIBÁTLAN iPhone 14 Plus 256GB Red-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4561, 100% AKKSI
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

és hát fajlagosan ezek a legolcsóbbak jelenleg...