Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- QWERTY billentyűzetes, üzenet-fókuszú androidos mobil a Clicks Communicator
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Rugalmas OLED panelre válthat a Samsung Galaxy A57
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
-
Mobilarena
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
jansky1
senior tag
hello
n onlyra gyári szoftverrel át lehet állítani valahogy a routert? most csak bgn mixedet látok. nem okozhatja ez a rossz jelerősséget?
-
Cool Face
aktív tag
így már világos, utána olvastam a MIMO technológiának, egy egyértelműen 3 antenna kell

-
siddis
őstag
válasz
Cool Face
üzenetére
Mintha a DD-WRT-ben lenne ilyen opció, de az enyémen olyan sose volt, olvass utána, hátha..
Megnéztem, az emulátorban van ilyen. Azt nem próbáltad.. -
Cool Face
aktív tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Értem én, de nem értem, hogy miért? Nem ugyan úgy mind 3 sugároz? Azt kérdeztem, hogy nem lehet szoftveresen lekapcsolni?
-
-
Cool Face
aktív tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Ha 3 eredeti van rajta akkor 50 mbps úgy hogy mellette állok a padláson
nekem úgy tűnik, hogy antenna probléma, mert ugyan ugyan úgy ott állva ráteszem a tetőn kívüli antennára akkor máris lecsökken 25-re. Persze érthetően mert az távolabb van, de viszont annak meg jobban kellene sugároznia, így nem értem
. A jelerősséggel semmi probléma nincs csak a sebességgel. De ezeken miért van 3 antenna? -
-
MyDrox
csendes tag
válasz
Headless
üzenetére
Üdv. pénteken vásároltam egy tp-link wr1043nd v2-es routert a régi jó öreg linksys wrt54gl helyére . Abban a reményben, hogy majd nagyobb területet lefog a jel és talán gyorsabb is lesz az internet . Hát nem így lett, sőt a laptopom 5-10 percenként eldobja a jelet , sajnos csak így tudom fogalmazni és még wifi van, internet nincs . Ilyet még sohasem tapasztaltam , például egy játékban ez kifagyást jelent folyamatosan . Gyári fw-van a tp-linken olvasgatva a fórumot ezt a BB-t felszeretném rá telepíteni de sohasem csináltam még , szóval tanácsot szeretnék kérni, hogy mi a teendő ez a telepítés megoldaná-e a gondomat, esetleg más ötlet ? Jelenleg ott tartok, hogy vissza raktam a linksys routert mert ez így használhatatlan . Későbbi tervem pedig, hogy az egyiket AP-ként használnám és úgy biztos, hogy lefedné a jel az egész házat, de ott még egyenlőre nem tartok
Szóval egy kis segítségnek nagyon örülnék 
-
siddis
őstag
válasz
Cool Face
üzenetére
Ahh, azt hittem a "tető" az min. 4 méter, akkor nem szóltam semmit..
Van egy ún. hotspot a cégnél, ingyenes, telefonnal általában 65Mbps -el csatlakozik rá mindenki, ettől még nem láttam többet soha, pedig min. tízen mindig vannak rajta. Amúgy 841N v6 és Barrier Breaker 14.07 van rajta.. -
Cool Face
aktív tag
válasz
siddis
üzenetére
iphone 5-el mértem úgy hogy mellette álltam, meg van tp-link usb wifi stick pc-n, továbbá egy tablet. Az antenna kábel hossz kb 1,5 méter RG59-es. Azért van vastag kábel és rövid.
Headless: Az eszközök tuti tudják, mert az iphoneomal 80 Mps-t is mértem, meg ott van a usb stick is.
-
Headless
őstag
válasz
Cool Face
üzenetére
a kapcsolódó eszközöknek is támogatniuk kell azt az elméleti sebességet, amit a router tud különben nem lesz gyorsabb. Érdemes elolvasni, a "Milyen routert vegyek" összefoglalóját ott le van írva részletesen. iphone 4s-ig csak 1 antennás. szóval csak 65 mbps elméleti sebességgel tud csatlakozni. Szóval a nagy kérdés milyen eszközeid vannak?
-
Cool Face
aktív tag
Olyan problémám lenne, hogy direkt azért cseréltem le a 54 Mbps-os Linksys routeremet, hogy nagyonn legyen sávszélesség, de az istenért sem akar wifin 10-15 Mbps jönni. A tetőn van egy nagy körsugárzó antenna amit a középsőre kötöttem másik 2 szélső pedig az eredeti. Mi lehet a gond? jelerősség mindíg maxon van pl iphoneon a zaj is alacsom -95 dbm. Mit csinálok rosszúl? Gondolom egy 300 mbps-es routernek nem ennyivel kellene mennie 5 méterre a nagy antennától

-
fjanos951
tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Köszi a segítséget, így már megy. A két beállítás között csak annyi a különbség, hogy a V2.esnél engedélyezni kell a portbeállításoknál a kétirányú támogatást, a V1-nél pedig nem. Legalábbis az én nyomtatómnál
-
válasz
fjanos951
üzenetére
Töröld a nyomtatót, és tedd fel így...
http://tomatousb.org/tut:configure-printer-in-windowsspooler service = windows nyomtatási szolgáltatás
-
fjanos951
tag
Wr1043ND V2-re felraktam a Grgoyle 1.6.2-t. Minden megy amire nekem szükségem van, csak a printer nem működik. A router látja a nyomtatót, helyesen ismeri fel, de nyomtatni nem tudok mégsem. A nyomtató a wr1043nd V1 Vargalex 1.1.7-tel működik most is. A kérdésem az lenne, hogy mit kell máshogy beállítani a pc-n a nyomtatónál Gargoyle-hoz?
Előre is köszi a válaszokat. -
chros
őstag
válasz
frosty0710
üzenetére
Nem akarok farkast kialtani, de en kb 3 eve pont egy olan routert "vegeztem" ki DD-WRT-vel: akkor a dd-wrt nem tamogatta a routerben levo flash chip-et: nem lehetett irni dd-wrt alol. Azaz elindult nekem, de semmi beallitast nem lehetett menteni, s reboot utan az original rendszer allt fel.
Miutan soros kabelem nem volt, s utana probaltunk egyet, de azzal sem sikerult az eredeti visszaallitasa, igy "kuka" lett.Igy azt javaslom, ha sikerul valamit csinalni vele, eloszor nezz utana, mi a helyzet a jelenlegi ddwrt-vel, s ha nem jo, akkor rogton rakj ra egy openwr-t.
-
siddis
őstag
Megnéztem Wireshark-al, hát sokkal okosabb nem lettem, szépen mennek a csomagok az AsRock és a TP-Link között, de ez a 83 sor azért még kevés hogy bármit lássak belőle. A 38., 57. és 62. sorban van egy-egy retransmission, ami elveszett vagy sérült csomagra utalhat, a 192.168.1.2 az hogy kapcsolódik a router-hez, kábelen vagy wifi-n.?
-
RedCat
senior tag
Gaygoryle vagy a ddwrt tud 3g sticket kezelni 1043v2 esetében?
Melyik a stbilabb, jobb, melyiket ajánljátok? -
siddis
őstag
válasz
frosty0710
üzenetére
Világít vagy villog is.? Kap a géped IP-t.? "meg ha utp kábellel kötöm a gépet" -- kábelen keresztül flash-elted.?
-
frosty0710
újonc
Üdv!
Fel szerettem volna rakni a tp link tl-wr1043nd routeremre a dd-wrt...tuti jó verziót töltöttem le, de miután felraktam és rebootolt a router elment a net ..nem is lehetett látni a routert(wifit)..meg ha utp kábellel kötöm a gépet a routérhez úgy se megy...próbáltam resetelni, de nem segített..a router világít.
Mit tegyek?
Nagyon fontos lenne, a válaszokat nagyon köszönöm előre is!!
További szép napot mindenkinek
-
-
Cool Face
aktív tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
A tetőn van egy nagy körsugárzó antenna az van bekötve a középső csatlakozóra. Esetleg nem lehet szoftveresen lekapcsolni a másik kettőt? A firmware-es kérdésemre is tudsz valami tanácsot adni?
Azt sem tudom, hogy kezdjek hozzá, mert a már első oldalon található link közül az már pont nem él ahol ez le volt írva. Noob nem vagyok, csináltam már ilyet, csak nem mostanság
Szerk: már megy
-
-
Cool Face
aktív tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem, lenne, hogy a három bot antenna közül melyikre érdemes külső antennát tenni? Nekem most a középsőbe van bekötve az izotróp antenna. Vagy mit tudnátok rá ajánlani? Továbbá melyik firmware érdemes feltenni akkor, hogy ha csak a jelszint és a stabilitás a fontos. 2 napja vettem ezt az új rootert (V2-es) előtte linksysem volt. Ahhoz képest a mostani jelerősség "halvány".
-
Headless
őstag
válasz
Kabel15
üzenetére
Szia!
Azt hogy a géped lássa az még gyári firmware-el is menni fog a TV már nem, ahhoz valami nem gyári firmware-re lesz szükséges, lásd az első hozzászólásban. Torrent hát azért az elég kompromisszumos, ráadásul a V1.x-es a router abban még gyengébb a hardver, ha átolvasod azokat a hsz-eket amikben szerepel a transmission szó, akkor biztos pontosabb képet kapsz de durván 1 mbps-re képes a router stabilan, persze ez függ a futó folyamatoktól is. -
Kabel15
aktív tag
Sziasztok!
Ilyen Routerem van, a fehér kivitel.
Az lenne a kérdésem, hogy az megoldható hogy a bele dugott HDD-t lássa a gépem mint meghajtó és a tévé is ami a wifi vel kapcsolódik a routerre?
Valamint használja itt valaki úgy hogy ezzel torrentezik? Szóval nem a gép hanem maga a router megy csak és így tölt le/fel.
Ha igen akkor mennyire használható? és mennyire gyors?
Köszönöm -
Headless
őstag
válasz
rover45
üzenetére
Suste féle Barrier Breaker a legfrissebb verzió. Egy kis tájékoztató mi van benne.
-
fjanos951
tag
Gargoyle 1.6.2 első belépéskor mi a jelszó, ha valaki tudja a jelenlevők közül, akkor kérem segítsen!
-
siddis
őstag
válasz
Doky1988
üzenetére
Egyszerűbb nem lett a felülete, újabb extra szolgáltatásokat kapott illetve a benne lévő csomagok lettek frissebbek. Magával a router-el amúgy is csak kompromisszumokkal lehet torrentezni, szerintem ha most megy normálisan akkor hagyd rajta a Gargoyle-t.
De majd eldöntöd.. -
Doky1988
senior tag
válasz
siddis
üzenetére
suste pl ja
mert előző buildba volt fenn suste is meg poli27 is de mindkettő dobálta a wifit.. :/szerk: Nekem jó a Gargoyle, csak szeretek tesztelgetni + haver majd routerről akar torrentezni aztán tesztelni akartam h jó lesz e minden.. mert neki fontos a stabilság, tehát wifi se szakadjon, semmi.Nekem NSA310-em van én arról töltögetek le, igy jó a Gargoyle.Nekem kicsit túl bonyolúlt volt a suste -s OpenWRT, Gargoyle egyszerű és jól is megy.

-
siddis
őstag
válasz
Doky1988
üzenetére
Mármint melyik, Suste kollégáé.? Szerintem nem dobálja annyira wifi-t mint a régiek, az enyémen legalábbis.. Mondjuk én leginkább vagy trunk-ot használtam vagy a lengyelek által építettet, de amikor az volt fenn ment normálisan. De ha megfelel a Gargoyle minek cserélnéd le.?
-
siddis
őstag
válasz
rover45
üzenetére
Azért lenne még pár dolog..
- csakis kábelen csináld, wifi-n = tégla
- minden firware-feltöltés előtt csinálj egy "visszaállítást gyári beállításokra" szoftveresen, menüből.. akár kétszer is..
- a webrevert után gyári felületet kapsz majd, arra pedig majd a FACTORY-verzió kell, az amelyik kb. 7-8 MB méretű -
rover45
őstag
Sziasztok. Ugye jók az infóim, hogy ha jelenleg ddwrt van a v1-esemen, akkor csak úgy tudok pl vargalexet tenni rá, ha bootsector nélküli, gyári fw-t teszek rá?
Szeretném kipróbálni a vargalexet, mert eddig soha nem használtam.
Tudna valaki linkelni egy aktuális verziót belőle a vargalexből, illetve hol találhatok ilyen bootsector nélküli gyári fw-t? -
jansky1
senior tag
Inssider képeket este felteszem a forumra. Addig is kérdezem másképp:
Elvárható-e ettől (WR1043NDv2.1) a routertől, hogy helyettesítse ezt (WR741ND) a routert?
A tényállás:
A helyszín egy kb 60nm-es panel. Az előd router rútul le volt téve állítva a számítógépasztal és betonfal közötti résbe. Az új router szép helyet kapott az asztalon. Az előd gyönyörűen lefedte az egész lakást, mindenhol stabil jelet biztosított, egy szinttel lejjebb a lépcsőházban már felcsatlakozott a telefonom a hálózatra. A jelenlegi ennek ellenére, csak az elhelyezkedésének helyén ad stabil jelet. Konyha vagy egyéb helyiségben nincs, vagy alig van kapcsolat. Azért érthetetlen számomra az egész, mert elvileg egy nagyobb jelerősségű routert vettem, ami ráadásul jobb, előkelőbb helyre került. A telefonra telepítettem az inssidert, és a wifi analyzer nevű alkalmazásokat, beállítottam a javasolt csatornát, változást nem tapasztaltam.
Azért írom le az egészet, hogy van-e értelme szenvedni vele, vagy szimplán hajítsam ki az ablakon az egészet. -
jansky1
senior tag
válasz
Funkymonkey
üzenetére
Én is emagos v2 vél szívok. 2 méter a hatotavja
-
oldmanoka
tag
sziasztok
DIGI 1000 es csomaghoz keresek routert 15000 ft magasságában nem kell semmi extra csak legyen megbizhato stabil es persze korrekt legyen a sebessége . köszönöm a segitseget elöre is !!! -
Funkymonkey
csendes tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Nem világít, bekapcsolni sem lehet. Reset gombra áram alatt több mint 10mp-ig benyomva sem csinál semmit, kábel cserén is túl vagyok. Visszaküldöm, felveszem az emag-al a kapcsolatot.
Fix ip-re tettem, az se segített.
Köszönöm a segítségeteket azért. -
Headless
őstag
válasz
Funkymonkey
üzenetére
Nincs alapértelmezett átjáró, szép, hogy nem tudsz hozzá csatlakozni, bár ez az ipv4 is elég fura alakú. Dhcp engedélyezve pedig, esetleg próbáld meg fix ip címet kérve. A kép jobb oldalán látható ablakban jobb klikk a vezetékes hálózatra tulajdonságok keresd meg az ipv4-et és konfiguráld át fix Ip-re.
192.168.1.10 -> lehet bármi az utolsó szekció 2-255-ig
255.255.255.0 -> alhálózati maszk szerintem ez az alapértelmezett gyári fw-ben
192.168.1.1 -> ez meg lehet 192.168.0.1 is bár szintén minthaa tplink alapertelmezettje az előző
Dns címnek add meg a default gateway címetIntruder lehet jobb választ adott
és gyorsabban -
válasz
Funkymonkey
üzenetére
Hát igen, 169.254.... APIPA cím, ez valóban nem jó jel! Ha nem reagál áram alatt 10mp reset-re, illetve UTP kábel cseréje sem segít, akkor vidd vissza garanciába! Ezt a címet nem a router ossza ki, hanem a Windows állítja be magának, mivel nem talált DHCP szervert a hálózaton...
Azért még egy-két kérdés...
- a routeren a Wireless LED nem világít?
- WiFi-s eszközzel keresve nem látsz TP-LINK-es nyílt WiFi-t? -
Funkymonkey
csendes tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
-
válasz
Funkymonkey
üzenetére
Windows futtatás -> cmd -> ipconfig /all
-
Funkymonkey
csendes tag
válasz
Funkymonkey
üzenetére
A gépen hálókártyaport hálókártya driver jó, nem tartom magam nagyon kezdőnek. v1-en vargalex féle, asusomon tomato volt, szuperül használtam a minidlna-t, torrentet,stb. De ez a black friday-os vásárom egyelőre fekete szerdának tűnik

-
Funkymonkey
csendes tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Az volt a legelső hogy a netet lekapcsoltam, és próbáltam a 192.168.1.1-el , 0.1-el elérni. Nem ment. Restart,áramtalanítás ugyanez Próbáltam a tplinklogin.net-el wifin, akkor egy teljesen más routert dobott be (4300), ami ugye nem az enyém (irodába vagyok,meg van osztva a net.valószínű a netre egy olyan eszközzel csatlakozunk) . Van egy frissen telepített gép (nem netes), arra is rá dugtam de nem érem el az ip címmel. Hogy tudom megnézni azt, hogy ip cimet oszt-e? pingelni se tudom az 1.1-et. Restart-kor nem kellene valami változásnak,villogásnak lennie a ledeknél?
-
válasz
Funkymonkey
üzenetére
Fel sem ugrik az ablak, és kiírja, hogy rossz a jelszó?
IP címet oszt?
-
Funkymonkey
csendes tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Fel sem ugrik az ablak, hogy beírjam az admin-admin-t. Ma hozták, emagtól rendeltem. Már másik gépre is dugtam de semmi.
-
válasz
Funkymonkey
üzenetére
Mi az, hogy nem enged be? Nem is kér jelszót? IP címet oszt valamit?
-
Funkymonkey
csendes tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Úgy se enged be.
Reset gombra kellene valamit csinálnia a kijelzőn? Semmi változást nem mutatnak a led-ek. -
siddis
őstag
válasz
Funkymonkey
üzenetére

-
válasz
Funkymonkey
üzenetére
Szia!
"tplinklogin.net-el, utóbbira egy 4300-ast dob fel, gondolom házon belül van valakinek olyan"
Hát ez így elég gáz, javaslom akkor erre az időre tiltsd le a WiFi-t, mert okozhat gondokat, hogy az közben másik hálózatra van csatlakoztatva!
-
Funkymonkey
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget kérnék. Ma jött meg a 1043 v2-es routerem, de sehogy se tudok belépni a menüjébe. próbáltam az 1.1-el,0.1-el, a tplinklogin.net-el, utóbbira egy 4300-ast dob fel, gondolom házon belül van valakinek olyan (admin-admin-ra nem enged be azért kipróbáltam). Virusirto kikapcsolva, és természetesen a lan ba dugtam a laptoppal összekötve. Reset gombot hiába nyomom 10 mp-ig, semmi. Kéne reset után villognia a LED-eknek egyáltalán? mert csak a lan villog néha. Próbáltam másik kábellel, más portba dugva, de sikertelen. Áramtalanítottam többször is. Előzményekből is töröltem mindent, két böngészővel is próbáltam. Lehet rosszat küldtek?
-
Dot
őstag
válasz
siddis
üzenetére
2 eszköz csatlakozik a routerre, a gépem meg a telóm. (telón Fing progival ellenőrizve)
Le tudnád csekkolni?
24. sortól érdekes, ott nyomtam entert.Amúgy szívatom magam, mert érdekel mi a baja!!
-
siddis
őstag
válasz
jansky1
üzenetére
1. nézz szét hogy mennyire foglalt az a csatorna amin sugároz (InSSider)
2. téglafal / vasbeton megöli a jelet, ki kell verni a közfalakat (Chuck Norris-módszer) :-)
3. próbáld meg átpakolni valami magasabb / nyiltottabb helyre ahol van "rálátás"
4. vidd vissza amíg visszacserélik és vegyél mondjuk Asus-t
5. ha a régi még megvan, akkor állítsd be mellé AP-nek / repeater-nek.. -
jansky1
senior tag
sziasztok
2 napja állítottam üzemben 1043nd v2.1-es routert. Lehet vele valamit gond, mert egy kisebb méretű panel lakásban nem mindenhol lehet stabilan fogni a jelet, csak közvetlenül a készülékkel egy szobában. Van valami, amit be kell állítani, hogy normál hatótávval működjön? Az elődjénél, valami 4000 Ft-os routerrel nem volt semmi gond.
Új hozzászólás Aktív témák
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Autós topik
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Tesla topik
- QWERTY billentyűzetes, üzenet-fókuszú androidos mobil a Clicks Communicator
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- További aktív témák...
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i5-1135G7 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 370 - i5-G7 I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I W11 I Cam I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W11 I Cam I Gari!
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Tartós Laptop 15,6" -65% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X390: i5-G8 I 16GB I 256-1TSSD I 13,3" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- ÚJ könyv: Rafal Kosik - Cyberpunk 2077 Nem véletlen
- Felsőkategóriás Gamer PC! Csere-Beszámítás! R9 9800X3D / RTX 5080 16GB / 32GB DDR5 / 2TB SSD!
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro+ 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Google Pixel 10 Pro XL Moonstone Super Actua 120 Hz, Pro kamera 5 zoom 256 GB Használt,Gari
- Honor 90 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

. A jelerősséggel semmi probléma nincs csak a sebességgel. De ezeken miért van 3 antenna?