- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- MIUI / HyperOS topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Mindenki Z Fold7-et akar
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
Borisz76
nagyúr
válasz
georgeh #71573 üzenetére
A router nem torrentezésre való !!!
Egy pár torrentet el lehet vele indítani de alapvetően nem erre a feladatra van kitalálva.....gyenge a router CPU-ja hozzá.
Ezért szaggathat a játék is...
Torrentezni erősebb CPU-val szerelt laptop, asztali PC , NAS való.Részlet a Milyen NAS-t vegyek ? fórom összefoglalójából :
Minimalista megoldás - routerre kötött HDD :
Ha a routereden van USB csatlakozó, akkor egy merevlemezt rádugva elérhetővé válnak a fájlmegosztás, médiaszerver, és esetleg a letöltéskezelő szolgáltatások. Mivel a routerek gyenge CPU teljesítménye kevés RAM-al párosul, 2-3 (türelmes)felhasználónál többet nem tudnak kiszolgálni. Kisebb file-ok (pl. office dokumentumok) megosztására és nem túlzottan nagy bitrátájú filmek streamelésére megfelelhet - más célra nem igazán ajánlott. -
Borisz76
nagyúr
-
Borisz76
nagyúr
válasz
petakpa1 #71382 üzenetére
Gigabites switch-ek.....ha nem lehet megoldani
-
Borisz76
nagyúr
válasz
HiFiHobbi #71331 üzenetére
Nekem Digis előfizum van és az ügyfélszolgálatotot kell hívni ha Bridge módba akarom rakatni vagy vissza router módba az általuk adott ONT-ot.
Gondolom Telekomnál is megoldható így.
Valamint van egy Digi-s weboldal, ahová bejelentkezve magam is tudom állítani a kívánt Bridge / Router üzemmódot.
Nem tudom, hogy a Telekomnál létezik e hasonló.... -
Borisz76
nagyúr
válasz
andrisbandi #71192 üzenetére
Másik tápegységgel ki tudod próbálna ?
Hátha.... -
Borisz76
nagyúr
válasz
giorgiosixx #71044 üzenetére
Ha használható sebeséget akarsz akkor nem a routerre kötöd a HDD-t.
Venni kell egy NAS-t. -
Borisz76
nagyúr
válasz
Criminal017 #70833 üzenetére
Arról tudj azért , hogy az ilyen módon beállított eszközök wifi-n veszik és továbbítják a jelet.
Ebből következik, hogy kapásból felére esik az elérhető sebesség.
Valamint olyan helyre kell tenni ahol még tudja venni az eredeti WIFI jelet. Beállításban sajnos nem tudok segíteni mert ilyesmit még nem csináltam. Én évek óta AP-ként használom / használtam a saját v1-s routeremet.Csövezés nincs a falban ? Mehet hosszabb úton is a kábel....elviekben 100 m is lehet "aktív" ( árammal működő ) eszközök között.
-
Borisz76
nagyúr
válasz
Criminal017 #70831 üzenetére
Érdemes lenne kábellel bekötni a "fő" router után és így beállítani , hogy AP-ként üzemeljen.
-
Borisz76
nagyúr
válasz
industrial #70758 üzenetére
Nem lenne jobb a sajátodat AP módba kapcsolni / állítani ?
Kábeles kapcsolattal természetesen..... -
-
Borisz76
nagyúr
válasz
petakpa1 #70547 üzenetére
24/7 csak a kényelem miatt van, bármit, bárhonnan fel tudjak saját tárhelyre tölteni. Nem bízom a különféle cloud szolgáltatásokban.
Vegyél egy NAS-t , tegyél bele 1-2-4 HDD-t és meg is van a privát felhőd amit bármikor elérsz le / fel töltesz rá és nem terheli a routert sem !
-
Borisz76
nagyúr
válasz
birrbert #70379 üzenetére
Sajnos igen.
Léteznek olyan erős hardverrel szerelt routerek is amik gyorsabban kezelik a rájuk dugott merevlemezeket, pendrive-okat.
[link] Itt lehet nézegetni, hogy melyik router milyen sebességeket is tud.
A legördülő ablakban lehet választani, hogy mely tulajdonságaira vagy kíváncsi :
- Wifi sebesség 2.4 GHz-n
- Wifi sebesség 5 GHz-en
- Olvasási sebesség USB2.0-n
- stb...stb....- Olvasási sebesség NTSF fájlrendszerrel USB 3 : Erről lőttem is képet:
Mint látható kb 100 dollártól indulnak ezek a versenyzők....
és nem is biztos, hogy elég "gyorsak"....
A jobbak 200-300 dolláron vannak.
Bár az is igaz, hogy ez az összeállítás sem tegnapi....már régóta fent van és nem tudom, hogy frissítik e ?! -
Borisz76
nagyúr
válasz
birrbert #70377 üzenetére
Egy router alapvetően gyenge arra, hogy te oda torrentezz, le és fel tölts.
Erre céleszközt szokás venni.Kis doksik megosztására elmegy .....
Ha torrentezni akarsz és szeretnéd kihasználni a maximális előfizetői sebességedet, akkor erősebb CPU-val szerelt eszközt kell építened / venned.
Ezt írtam korábban......
Remélem hasznos lesz. -
Borisz76
nagyúr
válasz
Jamboo529 #70205 üzenetére
Ha megoldható a kábel ( ami amúgy is stabilabb, gyorsabb ) , akkor [ez alapján be lehet állítani.]
Nekem is ez a leírás segített....lassan 4 éve megy így.
-
Borisz76
nagyúr
Szia.
Nekem egy régi v1-s készülékem van és ez alapján állítottam be. Lassan 3 éve megy....
-
Borisz76
nagyúr
válasz
KRISSTUS #69748 üzenetére
Nekem is van....AP módban szórja a Wi-Fi-t. Arra még jó. Igaz v1-s modell.
Milyen NAS-t vegyek ? topik összefoglalójából idéznék : ( Ajánlom olvasd el a teljes összefoglalót ! )
Minimalista megoldás - routerre kötött HDD
Ha nagyon sajnáljuk a pénzt dedikált NAS-ra, akkor megoldás lehet, hogy a routerünk látja el a hálózati adattár funkciókat. Ehhez egy olyan routerre van szükség, amihez USB-s HDD csatlakoztatható - a router gyári firmware-e általában a filemegosztás funkciót, valamint a médiaszervert rendelkezésünkre is bocsátja (utóbbit jellemzően csapnivaló színvonalon). Ha valamivel több / jobb / stabilabb funkcióra van szükségünk, akkor megoldást jelenthet valamilyen egyedi router firmware használata (OpenWRT, DD-WRT), de egy ilyen átalakításnak inkább csak némi szakértelem birtokában fogjunk neki.A router hálózati kiszolgálóként való használatának a legnagyobb korlátja, hogy az eszköz amúgy sem túl acélos CPU-ját terheli tovább. Egy átlagos routertől maximum 10MB/sec írási / olvasás sebességre számíthatunk, de ha az USB-s HDD NTFS filerendszert tartalmaz, akkor inkább 3-5MB/sec lesz a jellemző. Kisebb file-ok (pl. office dokumentumok) megosztására és nem túlzottan nagyméretű filmek streamelésére megfelelhet - más célra nem igazán ajánlott.
Érdemes megjegyezni, hogy léteznek erősebb hardverrel szerelt routerek is (pl. Asus AC-56U), ahol a másolási sebesség lényegesen magasabb (akár 30MB/sec), de ezek a készülékek már korántsem olcsók. -
Borisz76
nagyúr
Pont ellenkezőleg!
Minél távolabb legyen egymástól a két csatorna.
Ne zavarják egymást.
Nézz szét az éterben is....nem ugrik be a program neve...
Megvan : [link]inSSIDer -
Borisz76
nagyúr
válasz
szabolcs5757 #69730 üzenetére
Egy ideje olvasgatom a fórumot de nem tudok róla, hogy kikapcsolható lenne....
Marad a leragasztás. -
Borisz76
nagyúr
válasz
szabolcs5757 #69703 üzenetére
10Mbps ? az 1 MB/s mindössze....
Az nagyon karcsú még a Fast Ethernet ( 10/100 - 12.5 MB/s ) sebességet sem éri el.
Kábelek jók ?
Az elsődleges routerből menő kábel végére akassz rá egy PC-t,lapost....nézd meg úgy jó e a sebesség.
Ha nem jó és csak 10Mbps , akkor a kábel a hibás.
Ha megvan a gigabites sebesség ( 10/100/1000 - 125 MB/s ) , akkor a másodlagosan berakott routerrel van valami.A leírás pedig biztosan jó mert én is ez alapján csináltam és nekem is másodlagos eszköznek egy v1-s TP-Link WR1043ND van beállítva.
-
Borisz76
nagyúr
válasz
szabolcs5757 #69701 üzenetére
-
Borisz76
nagyúr
válasz
VicKing #69015 üzenetére
Szia.
Én egy v1-s modellt használok AP ( Acces Point - Hozzáférési pont ) módban.
Kábellel van kötve ( switch-en keresztül ) a szolgáltató routerére.A hálózatom így fest : Kép.
A beállításokat pedig Krealon leírása alapján csináltam : Leírás.
Ha repeater-ként használnád, akkor legjobb esetben is felezi az elérhető sebességet.
Mert a fő routertől venni kell a jelet és azt felerősítve továbbszórni.AP módban - vezetékkel bekötve - ez a " hiba " nem jelentkezik.
-
Borisz76
nagyúr
válasz
szatocs1981 #68882 üzenetére
-
Borisz76
nagyúr
válasz
wertigo1984 #68860 üzenetére
Közvetlenül kapcsold a géphez és úgy próbáld....
-
Borisz76
nagyúr
válasz
wertigo1984 #68858 üzenetére
Közvetlenül a gépre kötötted?
Resetet nyomhatsz a fenekén. -
Borisz76
nagyúr
válasz
boatkiller #68435 üzenetére
Ha a v1 megvan még akkor azt is beállítható ,hogy AP-ként üzemeljen tovább.
Így lehet otthon 2 db wi-fi hálózatod.
Persze érdemes egymástól távolabb elhelyezni őket.Itt a leírás a beállítás menetéről. Én is ez alapján csináltam meg.
A földszinti router az a V1. -
Borisz76
nagyúr
válasz
luigi106 #68247 üzenetére
Ha nem kapsz választ majd gyere át a Synology Nas fórumban is.
Persze egy tipusmegjelölés és egy DSM verzió sem ártana a problémád leírásában. -
Borisz76
nagyúr
válasz
szucstom #65651 üzenetére
Akkor valamit nem jól állítottál be. Mert tuti működnie kell a korlátozásnak.
Esetleg keresd meg a kliensed topikját és kérdezz rá a beállítására.
Több mint 10 éve torrentezem, volt szerencsém kipróbálni több klienst is.
Mindenhol megoldható a sebességkorlátozás beállítása. -
Borisz76
nagyúr
válasz
nimfas #64395 üzenetére
25 eurótól a csillagos égig...
Szűrőben beállítottam, hogy "csak" az AC képeseket mutassa.
-
Borisz76
nagyúr
Köszönöm.
A készülék már legalább 6 éves....de lehet több is, pontosan nem tudom.
Fix csatorna megvan ,mert van még 2-3 jel a környéken és üres csatornára tettem át, hogy minimális legyen a zavarás.
Nem tudom, hogy jelenleg "G" üzemmódban van e...majd meglesem.
Megnézem az esetleges FW frissítést is....
Ha ez sem segít , akkor veszek egy "AC" képes routert mert az egy szem okosteló ( LG G4 ) , amivel használom a wi-fit - az tudja ezt a szabványt is.
-
Borisz76
nagyúr
Szia.
Édesanyám albérletében ( emelet ) egy szolgáltatói router adja a netet.
Ebből a routerből jön egy utp kábel le hozzám a földszintre és csatlakozik egy 8 portos gigabites switch-re.
A switch-ből osztom szét a netet az eszközöknek :
- Asztali Pc
- Synology Nas
- Samsung TV
- Sony házimozi erősítő
- Samsung hálózati lézernyomtatóMivel az emeleti router Wi-Fi jele gyenge , ezért a switch-re kötöttem egy elfekvőben lévő TP-Link WR1034ND v1-s routert. Megfelelő beállítások után csak az a feladata, hogy a Wi-Fi -t szórja.
De pont az általad említett hiba nálam is előfordul.
Pár napig jó aztán megszűnik létezni a kapcsolat.
Csak az újraindítás segít rajta. ( Néha többször is naponta )Érdemes lenne a gyári FW-t lecserélni egy más verzióra, hogy stabil legyen a wi-fi ?
Vagy hardveresen instabil a vezeték nélküli része ? -
Borisz76
nagyúr
Külső HUB-ból is valami jobb fajtát kell venni mert - saját tapasztalat - , hogy az otthonomban található USB2.0-s , 3 portos aktív hub-ot hetente egyszer áramtalanítani kell és újraindítani.....
1-2 éve vehettem, nem egészen 3000 Ft volt...olyan is
Egy Billentyűzet egy egér és egy webkamera van beledugva. -
Borisz76
nagyúr
Szünetmentes tápegységek fóruma.
-
Borisz76
nagyúr
Csak bátorkodtam megosztani , mivel én sem vagyok egy hálózati guru.
És mint látható az infót is innen szedtem ,hogy hogyan is kell megcsinálni.
Amúgy a FW az gyári és a switch pedig 8 portos...de ez részletkérdés.Fel lehet fogni bátorításként...ha valaki úgy érzi, hogy Ő ezt nem tudja megcsinálni.
Pedig DE -
Borisz76
nagyúr
Sziasztok....csak a tapasztalatomat osztanám meg veletek :
Ez a német albérletem nagy vonalakban.
Korábban Magyarországról felszabadult egy WR1043ND v1-s router és gondoltam, hogy jó lesz a szobámba ha a switch-re kötöm ...had szórja a netet.Sikerült is beállítani a leírás alapján.
Szerencsémre nem sok hálózat van a környéken.
Sikerült "üres" helyre tenni a "Bekker" hálózatot :Hamarosan lesz mivel használni is.....
-
Borisz76
nagyúr
-
Borisz76
nagyúr
Sziasztok.
v1-s routerem van jelenleg.
Most váltottam csomagot 50mbps-ról 120mbps-ra.
Fogja tudni kezelni ezt a sebességet vagy cserélnem kell a routert v3-a ? -
Borisz76
nagyúr
válasz
sziku69 #57384 üzenetére
Pl nyomtatónak...és akkor mindenki aki a hálózaton van tudja használni.
Intruder2k5
Persze.
Végül is működik a dolog.
Többször olvastam már róla csak a beállításokat kell jól paraméterezni.
Erre kell a leginkább odafigyelni.Igazság szerint én még sosem próbáltam.
Mióta nas-om van nem is igen leszek rákényszerítve -
Borisz76
nagyúr
válasz
sziku69 #57381 üzenetére
Minden okés...csak a torrent "szúrja" a szememet.
Ugye nem azt akarod, hogy a routerbe dugsz egy Pendrive-ot vagy usb-s HDD-t és arról menjen a torrent ?
Ha NEM akkor nem szóltam.
Ha igen akkor annyit érdemes tudnod, hogy a routerekben eléggé véges "kraft" van mind CPU mind RAM tekintetében. Emiatt NEM ajánlott ez a módszer.
Torrentre tökéletes a Laptop/Pc/Nas -
Borisz76
nagyúr
válasz
sziku69 #57379 üzenetére
Nekem a régebbi v1 van lassan 5. éve !
Tökéletes, gyári FW-el használom...talán 2x ha frissítettem.
Otthoni körülmények között 2 pc-t szolgál ki kábellel.
Néha 1-2 tablet és teló Wi-Fi-n.Ez eggyik legjobb ár/érték szempontjából...és talán a legolcsóbb a gigabitesek között.
-
Borisz76
nagyúr
válasz
raycoon #56879 üzenetére
"A jelenség: torrent elindulása után a letöltés felkúszik, majd 10-15 mp múlva visszaesik nullára."
Ha összeszedett a kliens annyi darabot, hogy tudja mekkora is az adott fájl akkor "lefoglalja" a tárhelyet.
Nálam is ez van normál pc-n.Elindítok egy 15-20GB-os fájlt...1-2 percig jön fullon aztán ( mérettől függően ) 2-3-4 percig szinte semmi.
Ekkor lehet látni , hogy a HDD teker mint az állat
Ha "lefoglalta" a torrent helyét akkor visszaáll és folytatódik a letöltés. -
Borisz76
nagyúr
válasz
ZsoZso78 #56822 üzenetére
Ha előre látó vagy akkor csak is gigabites routert vásárolj !
Tehát 10/100/1000 legyen a port típusa mellé írva.
A TP- LINK TL-WR1043ND az egyik legjobb választás árához képest !
Javaslom hogy a pc-n kívül a média lejátszódat is kábellel csatlakoztasd !
Nekem otthon még a V.1 verzió van....tökéletesen teszi a dolgát lassan 3 éve , gyári FW-el.
2 PC-t szolgál ki. -
Borisz76
nagyúr
Sziasztok.
Valamivel több mint 1 hete vettem ezt a remek routert. Alap, legfrissebb gyári FW van rajta.
Eddig gond nélkül szolgált ki 2 pc-t kábelen.Tegnap este nagytakarítás és kábelrendezés miatt cafatokra szedtem a pc-m.
Majd összeszerelés után bakapcs és használtam tovább. Semmi gond, net is ment.
Éjszakára kikapcsoltam a gépet.
Reggel be és nincs net. mondom magamnak : csak nem a tegnapi szerelés miatt hülyült meg ? Aztán próbaképpen bekapcsoltam a másik szobában található gépet is és azon sem volt netHopp : a router lesz a ludas. Táp kihúz.....majd vissza és azóta megy megint rendesen.
Sűrűn szokott ily módon fagyni a masina ? Érdemes lenne lecserélni a FW-t vagy ne is bajlódjak vele. Igazából nekem csak a netmegosztás miatt kell. Nem akarok torrentezni meg hasonlók.
-
Borisz76
nagyúr
Megjöt...beüzemeltem, NOD-ot beállítottam, FW-t frissítettem, ....ismerkedek vele.
Ha kérdésem lesz jövök
-
Borisz76
nagyúr
Remélem nem kiabálom el......lassan megyek Debrecenbe egy ilyen router-ért
Ha kibírom....akkor holnap itthon is próba ha nem bírom ki akkor még ma este !
-
Borisz76
nagyúr
válasz
dragon1993 #19529 üzenetére
-
Borisz76
nagyúr
Nem hinném...
A gigabites routerre kötöd a 10/100-asat akkor abból továbbmenő gépek felé lesz csak 10/100-as a sebesség.
A gigabites router többi ágáról megy a teljes sávszél.
Mod.....marad a vegyes felállás.
4 portos gigás router esetén lesz 3 fennmaradó 10/100/1000
A kissebbik routernek pedig lesz 4 db 10/100-as csatlakozója -
Borisz76
nagyúr
Nekem nem nagyon tudtak ajánlani olyan routert ami az én elképzeléseimnek megfelelt volna.
Én azt akartam, hogy a routerrel kicsit torrentezni is lehessen. Csak nállam a kicsi az kb 80-100 torrentet jelent és arra már nagyon kevés a hardware teljesítménye.
Ezért marad a router és kell mellé beszerezni egy NAS-t - 1 vagy 2 lemezeset.
Így viszont többe kerül.Ha csak a saját gépeiden akarod megosztani a HDD tartalmát akkor arra elég a router - nem kell NAS - viszont ne számíts elsöprő sebességre.
-
Borisz76
nagyúr
Sziasztok.
Sok jót olvastam erről a router-ről.
Igazából nekem arra kellene,hogy a lakáson belül gigabites csatin szórja a jelet szét, legyen wi-fi-je és éjszakára bekapcsolva hagynám egy külső USB-s HDD-vel....had töltögessen.DE nem igazán vagyok profi "rendszerb@szogatásban" ezért kicsit bonyolultnak tűnt itt a fórumon ....,hogy ezt meg azt tedd föl, paracssorba írj be xyxyxyx.
Vagy amire nekem kellene azt az alap FW-el is tudja ?
Ha nem akkor mennyire komplikált "okosítani" ?Egyszerű, érthető válaszokat szeretnék....józan paraszti észnek
Új hozzászólás Aktív témák
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro 64GB Space Grey -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2052
- BESZÁMÍTÁS! Asrock B365M i5 9600KF 16GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD RX 5700XT 8GB Zalman N5 FSP 700W
- Realme 7i 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Újszerű Asus ROG Strix G16 G614 -16" WUXGA 165Hz - i5-13450HX - 16GB - 512GB -RTX 4050 -1,5 év gari
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest