- Yettel topik
- Mobil flották
- Realme GT Master Edition - mestermunka
- Apple Watch
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Milyen okostelefont vegyek?
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
-
Mobilarena
TP-Link WDR3600 - N600 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
- nem kísérletezgettem feleslegesen, hiszen nem működött jól: luci reboot után elszállt
- az újraflash tényleg hiba, de félévente jutok owrt elé az utóbbi időben, bocsásd meg, amiért nem emlékeztem rá, h van 10 mp rezet...
- leszedett fw-t nem md5öztem, mert wgettel egyből a routerre rántottam az fw-tugyan rémlett, h talán owrtdben is van md5 csekkoló, de lusta voltam megguglizni
lehet ez bosszulta meg magát.
... de már mindegy, gondolom ha tftp után nem flashel, akkor ennyi - mondjuk sehol nem olvastam hasonló gondot, h ilyenkor mi van... akinek a tftp összejön, ott általában utána minden ok, nálam meg nem
nincs 30mp rezet vagy egyéb trükkök? igazából utóbiakért jöttem vagy egy végső megerősítésre, h gariztassam
-
Headless
őstag
Van Gyári openwrt-ben is, a tenda A6-omra csináltam egy buildet nem foglalkoztam bővítésekkel és működött a reset gomb.
/etc/rc.button/reset
#!/bin/sh
[ "${ACTION}" = "released" ] || exit 0
. /lib/functions.sh
logger "$BUTTON pressed for $SEEN seconds"
if [ "$SEEN" -lt 1 ]
then
echo "REBOOT" > /dev/console
sync
reboot
elif [ "$SEEN" -gt 5 ]
then
echo "FACTORY RESET" > /dev/console
jffs2reset -y && reboot &
fi -
-
Zuglói
tag
Bocs, hogy félreérthető voltam.
Tehát:
A belinkelt kép csak minta volt arra, hogy az oldaladon levő leírások olvasásával kezdjek, és csak utána kérdezzek!
A https működik, köszönöm a segítséget!
Az op rendszer magyar, másik böngészővel (köszönet: PistiSan) böngészgetem tovább a leírásokat. -
-
"Tudtommal egyik másik build sem tartalmazza alapból a miniDLNA-t, de lehet tévedek.
Ráadásul az enyémben ott van mellette a trasnmission is, és ez a 2 program együtt igazán hatékony...."Na és vargalex build? Abban is van TM és DLNA is, meg talán még poli27-ben is, bár azt nem tudom.
-
wwenigma
Jómunkásember
1: 12e körül megvan ujonnan, ha valaki ad el hasznaltan akkor 8-9e körül.
2: ArchLinux, ha OpenWRT csesztetéssel boldogul akkor ez is menni fog, reszletes leiras van mindenre.
3: NAS, mast nem is akart, viszont arra több mint elég.Igy mehetett a WDR3600-ra a gyari hardveres NAT-os firm - ami kell a net miatt. -
tonyrulez
őstag
Hál istennek. Szórakozok itt a routerrel, állítanék be dolgokat, csak nem értek hozzá és nem akarom brickelni
Viszont sehogysem működik a formázás és extroot particionálás, végeredményben ugyanazok a csatolási pontok, csak egy 64mb-os /mnt-t csinál, minden más ugyanolyan kicsi és be van telve (emiatt akartam extroot-ot). Ennél nagyobb probléma hogy se wifi se vezetékes net nem megy. LAN, WAN interfész megy, wifi-re azt mondja hogy letiltva vagy nincs kapcsolódva, engedélyezésre sem indul
-
Vicu21
tag
most adtam fel.
ha 0-ra van állítva a puffer, akkor nem tölt le semmit, és egyből kiírja, hogy a torrent nem tud lejönni, mert nincs elég hely a lemezen...(400 giga még szabad).
ez után, hiába próbálok bármit is változtatni a lucin belül a TM-en bár azt írja, hogy menti, nem menti le..
ha jól értettem, a 8081-es felületen módosíthatom a confgokat. a tm-ét ott sem sikerül.
+ madik újrahúzásnál els lépésben megemeltem a puffer méretét 10 megára, akkor elindult, és 10 mega letöltése után dobta le a láncot... -
Vicu21
tag
gyárilag vagyok rosszul összerakva, értem én de a letöltési sebességem maximális határa 1500, feltöltési 200, uh, szerintem benne vagyok a határértékekben.
Most a cache mérete 20-ra van állítva, lejöttek a torrentek, seedeli rendesen,
ha már itt vagyunk, a te firm-edet használom, újrahúztam, hogy a "gyári" beállításokkal menjen, annyit kérdeznék, hogy a @wan6, az micsoda? -
katona.jozsi
aktív tag
Szia!
Értem és nagyon szépen köszönöm a válaszod. Igazából a letöltési sebességgel meg vagyok elégedve, jobb is, mint reméltem. A letöltés mellett simán tudtam netezni, mind az asztali kábeles gépen, mind telefonon és laptopom, routeren keresztül. Nem vettem észre, hogy lassabb lenne a böngészés.De értem a célzást, ez a 3mb/s átmeneti, lefogom korlátozni kb. 1.5mb/s-re. Tehát, ha 1 torrent van beállítva a sorrendben, nem szükséges a swap (többet nem is szándékozom)?
Egy valami furcsa még számomra, a letöltés tényleg szépen megy, de a feltöltési mennyiségem még mindig 0B, ami egy kicsit aggasztó, mert még, ha nem is seed-elik a torrentet, akkor is van 1-2kb-os mozgás. Nem?
-
nyikszi
őstag
Na, végre volt egy kis időm. A TV beállításaiban mindent átnéztem (sok mindent nem is lehet állítani), így visszakanyarodtam a routerhez. Azt nem akartam elfogadni, hogy a TV meghibásodott volna
Végső kétségbeesésemben fogtam újraindítottam a routert. Már késő volt, nem akartam megvárni, amíg végig szkenneli újra az egész HDD-t (4000+ kép, meg 2000+ videó), így most reggel próbáltam ki. És IGEEEN működik, nem szakad le, nem csatlakoztatja le az "eszközt"
Lehet a családi képeket és videókat leszedem, hátha az zavar be, túl sok neki vagy ki tudja.
-
-
nyikszi
őstag
Nem írtam félreérthetően, legfeljebb zavarosan
(Fáradt vagyok.) Nem, nem szakad le, a lucyn látni a csatolási pontoknál és PC-n a sambán is simán elérem, "csak" a TV "szakítja" le. Az a baj, hogy ott nincs sok beállítási lehetőség és nem is tudom mi lehet a baja. Csak 3 napja kezdte, de egyre sűrűbben csinálja. Lehet átcuccolok a barátomhoz, megnézni mi a túró lehet, ugyanolyan TV-je van, mint nekem.
-
galaxys80
veterán
Végül is a mobil aztán tényleg nem fontos. Inkább csak kíváncsi voltam.
Elsősorban a laptopról történő nyomtatást oldanám meg ezzel, hiszen a PC-ről közvetlenül most is tudok nyomtatni.
Ebben az esetben akkor Tplink szoftverét gondolom, mind a laptopra, mind a PC-re telepíteni kell?Én sem teljesen értem, hogy mi pluszt ad ez a program. Csak keresgéltem és rátaláltam.
Talán annyi, hogy mondjuk a routerre csatlakoztatott HDD, pendrive tartalmát elérem mondjuk mobillal is. Bár erre nekem nem igazán van szükségem. -
galaxys80
veterán
Értem. Ez lehet az? : TL-WDR3600_V1_USB_Printer_Controller_Utility_140613 [link]
Gondolom ezt kell feltelepíteni a laptopra.
Mobilkészülékek esetén valami telefonos programra lenne szükség?
Találtam egy ilyet: [link]
Illetve még egy dolog nem teljesen világos. Ha én a nyomtatót a routerbe dugom, akkor PC-ről is tudok nyomtatni?(#11130) Kicsirics77
Köszönöm. Ha úgy lesz, akkor élni fogok vele.
-
galaxys80
veterán
Én már tapasztaltam ezt sajnos.
A 841ND és az iPhone 5S-em sem kedvelték egymást. Megmagyarázhatatlan okoknál fogva rendszeresen belassult a wifim az 5S-en. Csak otthon és csak is kizárólag ez a készülék.
Ez volt az egyik ok amiért a 3600-ra váltottam. No meg, hogy előbb utóbb úgyis szükség lesz az 5Ghz-re.Nyomtatót routeren keresztül csak simán rá kell dugni és mehet is a nyomtatás a többi eszközről?
-
galaxys80
veterán
Köszönöm. Elolvasom a blogodat. Bár egyelőre biztosan maradok a gyári firm-nél.
(#11125) Victoryus
Én pont a másolási sebességen lepődtem meg. A korábbi TPLINK 841ND 5-6 megával tudott másolni maximum. A mostani általában 7-8-ig is felkúszik pedig mindkettő 2.4 Ghz-en másolt, mivel a médialejátszóm USB stickje csak ezt tudja. -
galaxys80
veterán
Erről "nem vagy otthon, de bárhonnan pl telefonon (ha van neted persze
) elindítasz egy letöltést az otthoni routereden" lehet valahol egy bővebb leírást találni, hogy hogyan is működik, illetve mit kell beállítani? Esetleg valaki, akár pm-ben egy gyorstalpalót tartana nekem?
Ez még nagyon új nekem. (1 hete van meg a router)
Illetve egy kolléga említette itt korábban, hogy a torrent csak módosított firm-el megy. Ez valóban így van? -
PistiSan
addikt
Amikor pedig már ez sem elég, akkor lehet fokozni a dolgokat!
Én például több sorozatot nézek, és nagyon untam mindig keresgélni a legújabb részt, és mindig kézzel hozzáadni. Ekkor jött a flexget, amivel ugyan eltököltem 2 napot mire úgy működött ahogy elvártam tőle, de legalább azóta csak haza megyek, és nézem, nem kell még a letöltéssel sem foglalkozni.
(Peresze ehhez kell egy olyan linux kliens amin fut is, routerre max extroottal fér fel, egyáltalán ha fut rajta.) -
-
PociAti
őstag
"Azt kipróbálhatnád hogy visszakötve a régi routert, majd az újat utána kötve (lan->wan), akkor kap-e a tplink wan címet."
Működik! Köszönöm a segítségeiteket!Régi router egyik (sárga) ethernet portján keresztül összekötöttem a WDR3600-as (kék) lan portját, és így már azon keresztül is tudok netezni.
Összekötés az FW beállításait ismét visszaállítottam alapértelmezettre (Rendszer, Menrés/FW frissítés menüpont), és ezután azonnal normális adatok jelentek meg a Hálózat / IPv4 WAN állapot résznél.
Korábban minden próbálkozásom ellenére "Nincs kapcsolódva" üzenet fogadott, de legalább már tudom, hogy a kutya itt van elásva, ezt a részt kell még áthatóbban megvizsgálni. -
PociAti
őstag
Folyamatosan küzdök, és a félhomályban tapogatózom...
A kábeles internetet Vidanet szolgáltatja (T-home család tagja), Motorola SB5101E modemen keresztül kapom a netet.- Igen, DHCP-s net. (Kérésre most kaptam új IP-t, hátha a szolgáltatónál történő frissítés segít, amúgy hónapokig, évekig változatlan.)
- A korábbi router WAN porton a 192.168.1.101-es IP-t osztotta a PC-nek, (100-199 tartományban osztotta ki az IP-ket). A mellékelt kép szerint most ..1.125 a hálózaton belül kiosztott IP-m.A mellékelt képen a WAN vörös színnel van, gondolom ez jelenti, hogy nem üzemel megfelelően.
Kipróbáltam, hogy az előző router MAC címét írtam be a az N3600-hoz, de így se jártam sikerrel.A log kihámozás nekem még magas.
Lehet csak a szolgáltató rendszere szívat, DHCP miatt elvileg fél óránként ellenőrzi a csatlakozó eszközöket, és az új router + új FW párosítással még egyszer se kaptam el a megfelelő pillanatot. Ja, és modemet, routert, PC-t is lehet újra kell még párszor indítanom, hogy ezután a frissített beállítások érvénybe lépjenek.
-
hmzs
tag
Szia!
Van egy mikroszerverem itthon 16T vinyóval, csak akad rajta pár megányi hely
A ~3MB/s feltöltési sebesség nem izmos ugyan, de azért belátható időn belül átmegy a ~8 megás fájl. Meg akad egy bérelt webszerver is néhány terra tárhellyel...
Köszönöm a felajánlást, de nem a tárhely a félelmem, hanem hülyeséget nem akarok terjeszteni. Így is van épp elég firm. Ma néztem, hogy vannak újabb csomagok (részletesen nem néztem), hétvégén átnézek mindent, és fordítok egy új verziót. PistiSan jelezte hogy érdekli, ha nála is menni fog gond nélkül, akkor lehet hogy feltöltöm valahová szabad prédának
HMZs
-
nyikszi
őstag
Alapból a médiakönyvtáraknál az /mnt van megosztva vagyis ezt látja a TV. De szeretném, ha egy másik könyvtár is megosztva lenne a minidln-an, ami az /mnt/megoszt. Na most amit filmet szeretnék nézni, azt az /mnt/megoszt-ba teszem. De a TV nem látja, csak akkor, ha az /mnt/megoszt-on keresztül megyek bele a könyvtárba. Ha .most se érthető lefotózom miről is van szó
-
nyikszi
őstag
OK, nincs mac címem sehol, szóval ezzel nem kell bajlódnom
Ez viszont:
miután fent van az fw, szépen visszacsatolod a swap-et és a /mnt-t a luciban (rendszer/csatolási pontok), majd a 8081-en a formázóban a 3.1-gyel felcsatolod az extroot-ot (figyelj a partíciószámokra!!!)
Swap és mnt OK, de az extroot minek is? Nem azon van Vargalex firmje? Na ezt nem értem.
-
geza844
aktív tag
Köszi a választ!
Igen, ezt sejtettem, de nem probléma, hogy egyszerre nem tudja. Nem nézek zsinórban 2-3 filmet egymás után, és azt az egyet is, amit max esténként (azt is heti 1-3 alkalommal), elég ha távolról (munkahelyről) el tudom indítani a letöltését, és mire hazaérek (fél nappal később), már indíthatom. A seed pedig már marhára ráér akkor is ha csak lassan megy. Úgyhogy tényleg szimpatikus darab, a napokban be is szerzek egyet valószínű.
Van valami speciális HDD igénye, vagy mindent megeszik? Tapasztalati úton bevált hozzá valamelyik? Hólóba kellene valami egészen halk darab.
Létezik olyan, hogy mondjuk nem helyi HDD-re mentem torrentel a filmeket, hanem valami felhőbe, és onnan játszom le valahogyan Smart TV-n? Na és persze ezt valahogyan a router támogatja?
-
SztiviVander
addikt
a 2222-nek kb annyira semmi értelme nincs hogy csak na. hamis biztonságérzet semmi több. ha te ismered akkor majd pont az nem ismeri az alternatív portokat aki fel akarja törni?
át kell állítani 33-ra vagy 34765-ra vagy bármi tök egyedire, na ott kb 95% hogy nem fogják keresni. teljes 1-65535 -ig tartományt nem nagyon szkennelnek végig, de 22/2222 , 21/2121 , 80/88/8000/8080 portokat minden hülye és minden hülyéknek készült szkenner ismeri. a brute force védelem pedig igen, csak jól leterheli a routert. a denyhost meg egyszerűen a próbálkozó IP-t nem is engedi kapcsolódni a portra és onnantól nincs terhelés, nem kínlódik az sshd. 443-on a luci csak annyira van biztonságban amennyire az SSL miatt tud. azt mondjuk ti tudjátok hogy SSL vagy TLS -e titkosítás módja luciban, ha ssl akkor törhető. mondjuk nem is értem kinek kell annyira hogy a világon bárhonnan elérje a lucit/ssh-t. világutazóknak talán. de egyszeri embernek kellhet az hogy munkahelyről (ott általában fix ip van), mobilnetről, szülőktől-vidékről elérje. ezeket a tartományokat pedig vígan be lehet rakni a tűzfalba és onnantól pápá kicsi kínaiak. magyaroknak kevésbé ez a szórakozása. legalábbis az én hosts.deny fájlomba nem találtam még magyar ip-t, de még európait se nagyon.
-
libus
őstag
Jelen pillanatban is abban a keretben van egy 500Gb-os vinyó és nincs vele gond.
Vagy arra gondolsz, hogy a WD RED lehet nem fog benne működni??
Akkor milyen keretet ajánlasz?
Vagy inkább vegyek egy külső HDD (mondjuk egy ilyent, vagy ilyent érdemes)
és ezeknek a keretével nincs baj, hisz gyárilag az van hozzá. -
-
Miért? Ha 23:01-kor újraindítja a routert áramtalanítással, akkor az a cronjob ami 23:00-kor leállítja a hálózatot, nem lesz túl hatásos másnap 23:00-ig!
Mondjuk esetleg tűzfal config-ban ez alapján talán biztosabb lenne ilyen szempontból időzíteni, de mondjuk mi van, ha kiiktatják a routert, és átdugják a netet a modembe közvetlenül? Vagy bekötnek egy másik routert éjszakára?
Ha az időzítős elosztót kikötik, akkor minden más is feltételezhető!
-
Dadan01
senior tag
Úgy van switch módban, hogy egy lan portba jön a "net" dhcp kikapcsolva és range extenderként is szerepel a hálózatban.
Suste: dhcpvel mit érek el? Mindig meg kell nézzem mielőtt ssh v luci elérést akarok, h milyen ipcímet kapott a router? Egy másik helyen ez simán megy, bár ott talán nem 1.x hanem 2.x fix ipt adtam a routernek, de itt csak úgy ment, ha azonos tartományban van minden eszköz.
-
-
Dadan01
senior tag
Most hogy elköltöztem és nagyon gyatra itt az upload (2Mbs), 112k-ra korlátoztam, fut 200 torrent, ebből max 15 aktív, 0.15-0.3 közötti load jellemző, ha hirtelen ránézek a luciban. Dlna 720pŁejátszáskor sem megy 0.3 fölé, épp most tesztelem. Csak a max sebesség csökkent, illetve ha másolok rá akkor magasabb load, de az viszonylag ritkán van.
-
katona.jozsi
aktív tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX X570-E Gaming alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Konica Bizhub C220 - A3 fénymásoló
- Samsung Galaxy S25 Ultra 1TB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ASUS TUF Gaming F16 FX607JV-QT212 Notebook
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest