- A hagyományos (nem okos-) telefonok jelene és jövője
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Fotók, videók mobillal
- Motorola Moto G54 5G Power Edition - nem merül le
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Apple Watch
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- One mobilszolgáltatások
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
TP-Link WDR3600 - N600 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
Celtis
veterán
válasz
vargalex #5759 üzenetére
Azt magyarázza, hogy openwrt-vel 40MHz-en a zöld ledes furán működik. Hiába van fizikai jelszint, a kliens elveszíti az AP-t nagyon könnyen. Korábban részletesen le is írtam itt.
Tehát nem azért rossz a hatótávolság, mert kicsi a jelszint (vagy kisebb, mint a gyárival), hanem valami egyéb probléma miatt a kliens nem látja az AP-t viszonylag magas vételi jelszint mellett sem.
-
Celtis
veterán
válasz
vargalex #5712 üzenetére
Mi volt a wifi beállítása? Ha a 40MHz be volt kapcsolva, akkor az sokat megmagyaráz.
Hiába van a gyárival megegyező jelszint, a kliens igen hamar elveszti az AP-t, gyakorlatilag pár méter után. 20MHz-en lényegesen jobb a helyzet, de még az is rossz, igaz nem annyira a hatótávolság tekintetében.
-
MrSealRD
veterán
válasz
vargalex #5716 üzenetére
Például nekem a gyárihoz képest egyértelmű a javulás nagyon is...viszont öcsémnél még mindig szívás van...
A linkelt teszthez egy kis adalék. Érdekes ez a TXPower módosítási probléma. Amikor feltettem az 1.1.7-et akkor 27dbm-re állítottam a LUCI-n mindkét sávot és el is hittem neki, hogy ezt be is állította. Mert ezt mutatta a felület azóta is(US régióval). Aztán pont a napokban volt itt szó róla és puttyal belépve már csak 15 illetve 20dbm-et mutatott. Átváltottam a régiót és bumm. Egyből 27-re változott mindkettő...US-en nem menne?
Ezt megcsináltam az öcsém routerén is. De 2,4Ghz-en továbbra is 70-90dbm-et mutat amikor rácsatlakozik a routerre és egy szobában van közvetlen rálátással alig 1-2m-re a routertől...
Én elhiszem, hogy csatorna ide-oda, meg más környezet, de nála még tisztább is a környék mint nálam ennek ellenére tegnap 2 telefon + 1 laptop csatlakozott nála és mindegyiket dobálta szakadozott...szóval a kliens meg az szoftver hiba szerintem egyre kevesebb eséllyel játszik a pakliban.
-
suste
veterán
válasz
vargalex #5716 üzenetére
Szerintem ez az egész problémás wifi dolog nem fogható csak a szoftverre vagy csak a hardverre.
Én mivel az autós szakmából (is) jövök, ezért ahhoz tudnám hasonlítani az egész wifi fejlődést, mint ahogy a motorokból nyernek ki egyre nagyobb teljesítményt. Lehet nem így van, de én a "G"-s időszakban még sokkal kevesebb wifi hibáról hallottam, stabilabbak voltak.
A motorok is sokkal megbízhatóbbak voltak, amíg adott köbcentiből pl csak 50LE -t hoztak ki. Aztán jöttek a fejlesztések, lett 60,70,80stb LE, sőt az is kiderült, hogy a gyári "kihegyezés" is bennehagy még jónéhány LE-t, így elég egy kis chiptuning. Persze nem mindegyik motor hozza ugyan azt a szintet, és nem is bírja ugyan addig elviselni.
Na most a wifit is őrült módon elkezdték hegyezni, és persze rá is írják a dobozra az alkalmazott szabványnak megfelelő legmagasabb értékeket, de sajnos az eszközök nagyon nem egyformák, főleg az olcsóbb kategóriában nem (ugye minden alkatrész esetében létezik a válogatás, szelektálás, de az is bekerül egy eszközbe,ami éppen csak átment a rostán.....).
Így mostanra már minden eszköz egy ténylegesen egyedi darab, így viszont hogyan lehetne jó mindegyikhez ua szoftver?
Szóval én azt sejtem, hogy ha Alex rájön egy bizonyos "hibára", akkor az nem lesz mindenkinek teljes megoldás, még a tesztelt típuson belül sem, de főleg nem általánosan.
De ezzel nem azt mondom, hogy felesleges a tesztelés, mert ha csak a problémás eszközök felénél lesz valamilyen javulás, már akkor megérte.
Viszont én nagyon nagy lutrinak érzem a mai világban a bevált wifis router cseréjét. Legalábbis ebben az árszegmensben. De a kétszer ennyibe kerülök között is vannak rossz példányok.
Én a 1043-mal bődületesen megszívtam, aztán a 3600 meg teljesen hibátlan (ua környezet,ua a felállítási hely, ugyan azok azeszközök, kábelek!).
Na most, ha sorminta van, akkor a következővel szívok
Bocs a blogért! -
cimp
senior tag
-
Zirowe
nagyúr
-
cimp
senior tag
-
cimp
senior tag
válasz
vargalex #5475 üzenetére
Ahogy írtam, PC-ről semmi nem megy. Olyan mintha csak belső háló lenne.
Na most jöttem rá!
Van egy TL-WR702N -em amit egy másik szobában beállítottam AP-nak. Valószínőleg SKYNET alapú lehet, mert valahogy öntudatra ébredt és átvette az uralmat! Ha AP akkor eleve nem is lehet állítgatni a DHCP-t benne, de Enebleden maradt valahogy, és elkezdett címeket osztogatni. Igaz, hogy jó tartományból, de a gateway-nek magát adta meg, amitől nem ment a net kifelé.
-
Celtis
veterán
válasz
vargalex #5382 üzenetére
Ennek a fw-nek a GUI-jában nem lehet megnézni, Linuxban meg nem turkáltam, de korábban hasonló esetekben jellemzően semmi info nem volt a logokban.
Ha lehet valami kiterjesztett wifi logolást bekapcsolni, és az eredményt használni is tudod, akkor hajlandó vagyok időt áldozni a hiba újabb reprodukálására. A kliens kapcsán gyanússá vált a routerrel gyakorlatilag egyidőben érkezett android 4.3-as telefon állandóan bekapcsolt wifivel. -
nylon111
csendes tag
válasz
vargalex #5372 üzenetére
Nálam ez úgy jelentkezett először, még a gyári fw-nél, állandaóan ledobálta a klienseket.
Openwrt rá, .........ugyanaz. Akkor kihúztam a konektorból a kültéri wifis kamerát. Sokkal stabilabb lett de még mindig ledobálta, bár nem annyira sürün. Visszatettem a gyárit, azóta stabil mindt állat. Igaz nem mertem azóta visszadugni a kamerát. Most már azon is elgondolkodtam nem e a kamera ölte meg az előző routeremet. Akkoriba kezdett el carakodni amikor a kamot felszereltem. Elméletileg lehetséges hogy megdögöljön a kamerától? -
cimp
senior tag
válasz
vargalex #5372 üzenetére
Én azt értem, hogy máshol is szar, de attól még itt lehetne jó. Elvégre (szerintem) az openwrt-nek valószínűleg nagyobb fejlesztőgárdája van mint bármelyik gyártónak! És mint írtam csak arról van szó, hogy ha valaki szar kérést küld attól ne hasaljon meg. Végső megoldásként dobja el azt a kapcsolatot (bár szerintem ez is durva megoldás), de ne dögöljön meg.
-
Celtis
veterán
válasz
vargalex #5365 üzenetére
Két notebookkal is ugyanezt játszotta el a router, viszont ugyanezek az eszközök a 1043-mal jól működnek.
Ha egy eszköz leszakad, lassú azt még megértem, de az, hogy ettől a router wifije teljesen elérhetetlen lesz más eszközök számára, az a router súlyos hibája.
Mondjuk édesmindegy, hogy mi okozza, számomra ez a router így használhatatlan. Egy gargoyle-t még kipróbálok azért. Hátha van benne valami javítás. A te fw-ed csak egy éves már... -
wwenigma
Jómunkásember
-
Celtis
veterán
válasz
vargalex #5357 üzenetére
A tapasztalat az, hogy a notebookkal egyidőben 3 telefon is leszakad a wifiről, és nem tudnak felcsatlakozni.
Ezek után előfordul, hogy pár perc erőltetés után valamelyik készülék felcsatlakozik és akkor felengedi a többit is varázsütés szerűen, de van, hogy a routert/wifi adaptert kell újrarúgni. Majd eltelik 5-10-30 perc és újrakezdi.
Közben a wifi lassú is, a ping 1-2 másodperc csomagvesztés magas, pedig a jelszint kiváló.
Ez szerintem kimeríti a katasztrofális instabilitást. -
válasz
vargalex #5147 üzenetére
az én tapasztalatom az, hogy családi házas környezetben, a szobán belül 1:1 ugyan azt a 17-18mbyte/s másolást tudja mindkét frekin a 3600asom, ha pedig kiviszem az előszobába a notit, az 5ghz-es szépen beszakad 11-12 környékére, míg a 2.4es gyakorlatilag nem lassul. a fördőszobában az 5ghz-es már meg-megszakad (ujrakapcsolódik), pedig csak két fal van ekkor a router és a gép közt
(párom telója meg már az első fal tuloldalán is meg-megáll - nem disconnectál, de nem jön adat, le-leáll a weboldal betöltődése)
házon kívüla telók nem látják az 5ghz-et, 2.4-en viszont még lehet netezni, notebook pedig néha látja, de nem tud kapcsolódni se
-
Celtis
veterán
válasz
vargalex #4925 üzenetére
Köszi, de biztosan nem hálózati probléma. A wifi más IP címtartományban van. A jelenség ugyanúgy jön egy másik gépen, ahol csak kábeles kapcsolat van a router felé, illetve akkor is fennáll ha wifin csatlakozom fel az új routerre. Úgy tűnik, hogy a hiba csak a luci-t érinti, minden más működik.
Megpróbálom visszarakni a gyári fw-t, és keresni rajta valami hasonló hibát. Ha ott viszont minden jó, akkor nem sokat tudok csinálni. Mielőtt felraktam a vargalex-et, egyet-kettőt kattintgattam rajta, de minden rendben volt.
-
Kicsirics77
veterán
válasz
vargalex #4856 üzenetére
szia
#Block URL on certain time for specified IP
#
#URL_STRING=facebook.com
#LOCAL_IP=192.168.1.188
#TIME_START=10:00
#TIME_END=16:00
#
#echo Blocking $URL_STRING from $LOCAL_IP at time interval $TIME_START - $TIME_END
#iptables -I FORWARD -s $LOCAL_IP -m string --string $URL_STRING --algo bm -m time --weekdays Mon,Tue,Wed,Thu,Fri --timestart $TIME_START --timestop $TIME_END -j DROPmi szükséges ebbe ami feltétlen kell illetve hogyan lehet az egész ip cím tartományra alkalmazni
illetve a 192.168.2.1 tartományra is szeretném alkalmazni,akkor csak annyi,hogy ctrl+c és második szabályként felveszem?
illetve 0:00-24:00 ig a hét minden napján szeretném korlátozni az adott domain nevet. -
gyugyo79
addikt
válasz
vargalex #4842 üzenetére
Akkor ugye semmi értelme nem lenne WDS-nek. Sőtt akkor minek rakták bele mint lehetőséget ha így kéne működnie. Mivel ennyi erővel akkor simán bármihez lehet csatlakozni az általad leírtak szerint (tehát akár egy olyan routerhez is amiben nem atheros chip van) és utána azt továbbítani ...
-
gyugyo79
addikt
-
suste
veterán
válasz
vargalex #4839 üzenetére
Pont ezért nem értettem sosem a WDS-t a gyári FW-kben., mivel ott ugye nem lehet felvenni 2. wifit, vagyis csak vezetéken lesz a WDS kliensen net. Akkor meg mire jó az egész? Sima kliens mód aztán kész, és akkor a sebesség sem feleződik. Ha meg a wifit is tovább akarjuk szórni, akkor ott a repeater mód (ahol tudja ezt az FW).
ZooLee: inkább próbáld ki sima repeaterként beüzemelni, erre van video is a youtube-on, amit Alex készített. (Ha nem akarod, hogy routoljon, akkor a "relayd" csomaggal fog menni, de csak a wifin).
-
Kicsirics77
veterán
válasz
vargalex #4676 üzenetére
Szia
van lehetőség valahogyan arra,hogy a /mnt/transmission/torrent mappában lévő fájlokat kimásoljam egy általam szabadon választott külső helyre?
mert sem putty alatt sem pedig ftp kapcsolaton nem sikerült-->hibás a letöltött fájl és nem is engedi win7 alatt lementeni. -
-
suste
veterán
válasz
vargalex #4674 üzenetére
Gondoltam, hogy ezt mondod
.
Régen így voltam az IE-vel 1-2 évvel ezelöttig, mindíg röhögtem az embereken, hogy kínlódnak mással, amikor úgyis van alapból IE a winben, és mindent tud az is.
Másnál próbáltam a Chrome-t, de az sem győzött meg, a tulajnak is volt fent Firefox, és használta is néha......
Szóval 2 kell mindenképpen, akkor meg már mindegy melyik 2 -
suste
veterán
válasz
vargalex #4672 üzenetére
Durván fogalmaztam, nem "hibás", csak valami más benne, amitől a böngészők meghülyülnek ott.
Mind a 3 fw-t/routert erről a gépről állítgatom, IE és Firefox-szal is kipróbáltam, és csak az 1.1.7. csinálja.
Chrome-t itthon nem próbáltam, így is feláll a hátamon a szőr, hogy 2 böngésző kell a gépre, hogy minden oldalt tudjak kezelni..... -
-
.:Secur:.
tag
válasz
vargalex #4516 üzenetére
Szia!
Pár napja csatlakoztam a te firmwarédet használók körébe, egyelőre nagyon meg vagyok vele elégedve remélem ez így is marad. Egy nekem fontos dolgot viszont nem tudok használni a routeremen, ez a következő: A wifi-t nem tudom fizikailag ki és bekapcsolni a router alján található kis kapcsolóval, nekem ez elég fontos mert csak akkor használom a wifit amikor szükség van rá. (pl. telófrissítés stb.) de mindig be kell mennem a luci-ba és engedélyezni illetve tiltani a wifit. Szeretném használni a kis kapcsolót ismét a wifi ki-be kapcsolásához de erre úgy láttam nincs lehetőség ebben a szoftverben. Esetleg van rá megoldás? Más vette már észre ezt az apró problémát? Köszönöm a választ, üdv Secur. -
sanzi89
addikt
válasz
vargalex #4432 üzenetére
Köszi a választ!
A gyári se az igazi. 8 MAC cím fér egy oldalra, baznyák nagy betűkkel kiírva kb fél monitor. Én meg nyomogathatom vadul a Next-et, hogy végignézzem az összes MAC címet a listában. A Tomato ezekhez képest sokkal felhasználóbarátabb. De rövidesen RADIUS szerver lesz ebből, már megrendelve a vas, csak addig tesztelem ezeket a TP-Link cuccokat, mert ilyenekkel lenne kiépítve a Wifi mindenhol.
Vállalati cuccra nincs pénz, marad a SOHO eszköz, gondoltam ha okosítható, akkor megteszi. -
suste
veterán
válasz
vargalex #4434 üzenetére
Én is úgy gondoltam, hogy ha tudnák ezt a kliensek, akkor tolnák az arcunkba a leírásoknál/reklámoknál.
De azért az is elég gusztustalan, ahogy előadják ezt a 450/600/750/stb Mbites dolgot a routereknél.
Kérdés, hogy kisérletezgetnek-e egyáltalán a szimultán használatot összehozni.Mert az lenne az igazán komoly (és valós előrelépés), ha szimultán dual-os kártyák kerülnének piacra (emberi áron).
Mondjuk lassan megszokjuk,hogy egy komoly (HW/SW) fejlesztés után jön 3-4 parasztkábító ficsőr (amit be is kajál a nép sajnos), és ez minden elektronikus eszköznél így van....... -
suste
veterán
válasz
vargalex #4432 üzenetére
Ha már wifi úgyis szóba jött:
Ha van 2,4GHz/5Ghz -et tudó adaptere az embernek, mint nekem, akkor ha bekapcsolom a routeren az 5Ghz-et, és felcsatlakozom rá, akkor egyszerre fog élni mind a 2 kapcsolat, és a teljes sebesség 450Mbit lesz?
Vagy ezek a laptop minipci-os kártyák csak az egyiket tudják működtetni egyszerre, mint a 2543-as tplink (nekem ez tűnik valószínűnek)?
Ha viszont mondjuk veszek egy USB-s wifi kártyát, és külön lesz pl az USB-sen a 2,4Ghz + a minipci-on az 5Ghz, akkor meg lesz a 450Mbit kapcsolati sebesség, és ki is tudnám használni mondjuk LAN-LAN másolásnál? -
-
k_krisz
csendes tag
válasz
vargalex #4370 üzenetére
Ez volt a baj, pár szóban kifejtenéd ezt a hibát.
Illetve, lenne még egy kérdésem.
Régen ASUS WL500-am volt, tomato fw. -el.
És ott jól be tudtam állítani webes felületen, hogy adott felhasználó melyik könyvtárat használhatja és a jelszót is be tudtam állítani. ez a hozzáférés érvényes volt ftp-re és a belső hálózaton is.
van esetleg valami megoldás itt is erre.
köszönöm -
-
Rick4
félisten
válasz
vargalex #4299 üzenetére
Mint írtam, erre rájöttem, de egy gomboz mellékelt "törlés" felirat helyett a most megfogalmazott "teljes szekció törlése" helyesebb lett volna, láthatod, nem egyértelmű, hogy a gomb mit töröl. Persze a jelenlegi formájában meg azzal az indokkal maradhat, hogy mindenki csak egyszer szívja meg ezzel.
-
Rick4
félisten
válasz
vargalex #4296 üzenetére
Ha jobbról a törlés gombra kattintok, nem a mezők tartalmát törli, hanem az egész oldalt, amin a mezők is vannak. Utána ha akarok egy újat csinálni, mit is írok be először? Az egyszem sorba dyndns címet. Erre nem történik a hibajelzésen kívül semmi, ugyanis ez nem tetszik neki, nem is enged tovább. Úgy jöttem rá, hogy csak valami ráutaló jelzést kell beírni, nekem pl egy 1-es szerepel ott most.
-
Rick4
félisten
válasz
vargalex #4251 üzenetére
Oké, értem én, de azt írtam, ha már cseréltem, hagyom, 25 naponta meg benézek... Kár, hogy csak ilyen megoldások léteznek, legalábbis ingyenesben... A success felirat meg a zöld fény gondolom itt is annyit jelent, hogy a két ip egyezik, és a dyndns szolgáltatás használható. Egynek ez is jó, jobb híján.
-
Rick4
félisten
válasz
vargalex #4235 üzenetére
Jó kérdés, a nas-om ddns updater app-ja szerintem jól csinálja, 5 perceként kérdez külső ip-ről, ha egyezik, akkor továbbra sem frissít, de 25 naponta mindenképp van force update, amíg megy a kérdezz-felelek, zöld a pötty, ha gond van, piros, a sor végén egy status update oszlop, ami most succesful. Ez a 30 naponta belépegetés no-ip-nél is így van? Mert a dyndns-t pont emiatt cseréltem le.
-
Kicsirics77
veterán
-
Kicsirics77
veterán
válasz
vargalex #4227 üzenetére
be sincs kapcsolva a minidlna
mivel nemtudom használni semmihez sem és szükségem sincs rá.
reboot megoldotta most megy a luci felülete,de én voltam aki valamelyik nap privit dobtam hogy egyelőre jó a tm és nem kell az extroot
azóta feltettem az 1.1.7-et a beállítások megtartásával és frissült a tm 2.76 ennyi történt semmi több. -
tzol
tag
válasz
vargalex #4209 üzenetére
Szia Alex!
Megoldódott a problémám, de nem tudom hogyan
Újraindítottam a routert, de megint ugyanazt csinálta, mint nemrég, azaz nem állt fel az overlayről. Visszamásoltam a dd-vel kimentett overlay partíciót, majd egyenként elvégeztem azokat a módosításokat, amiket ma végrehajtottam.Konklúzió: hd-idle enable fekteti ki a rendszert.
Nem értem, hogy mi a baj, mert korábban már használtam ezen a routeren...
Nagyon jó lenne ha működne, mert én nagyon szeretem a csöndet és zavar a winchester bugásaErre van ötleted, vagy ez már voodoo?
Köszi,
Zoli -
tzol
tag
válasz
vargalex #4207 üzenetére
Szia Alex!
Újraindítottam a TV-t és most már látom az új fájlokat.
A minidlna automatikusan elindul, csak frissíteni akartam az adatbázist "minidlna -R"-rel, és erre kaptam hibaüzenetet. Ugyanezt a hibaüzenetet kaptam, amikor a minidlna parancs help-jét kérdezem le. Számomra vicces és érthetetlen, hogy miért kapok hibaüzenetet ha csak egy help-et kérek... Ezt a help kimenetet posztoltam. A hibaüzenet nem tetszik nekem (No such device; No IP address detected) és értelmezni sem igazán tudom. A logban volt pár sql error néhány .srt feliratfájlra, innen tudtam, hogy a minidlna megtalálta az új fájlokat
Ilyen bejegyzések vannak a logban:
[2013/10/29 09:42:49] upnpsoap.c:1302: warn: SQL error: disk I/O error
BAD SQL: SELECT o.OBJECT_ID, o.PARENT_ID, o.REF_ID, o.DETAIL_ID, o.CLASS, d.SIZE, d.TITLE, d.DURATION, d.BITRATE, d.SAMPLERATE, d.ARTIST, d.ALBUM, d.GENRE, d.
Illetve:
[2013/10/28 15:03:22] sql.c:41: error: SQL ERROR 19 [PRIMARY KEY must be unique]
INSERT into CAPTIONS (ID, PATH) VALUES (632, '/external/coursera/Introduction to Finance/3 - 6 - 3.6 Decision Criteria_ IRR (13_36).srt')Ezek miatt próbáltam volna újra felépíteni az adatbázist.
Az adatbázist milyen paranccsal tudom újraépíteni?Köszi,
Zoli
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo Thunderbolt 3 kábel (4X90U90617)
- Dymo LabelWriter 400 - Hőpapíros címkenyomtató
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- Már csak 12 db 5G ROUTER! - Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő (bolti áruk 100.000Ft)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest