- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- One mobilszolgáltatások
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
TP-Link WDR3600 - N600 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Rick4
félisten
válasz
donmackó #14297 üzenetére
Nem megy azzal sem, valószínű a rendszer valami olyasmit frissít, ami aztán becsukja a kiskaput. Nem mellékesen van egy nasom, ahol a 2 db ip kamerát kezelő szoftver ugyanezzel összhangban bohóckodik, az elején, amikor felraktam a szoftvert, még jó volt az openwrt és a surveillance station élőképe is, frissítés után egyik se jó, és a vicc, hogy a párom notiján, ami itt van mellettem az asztalon, ugyanez a win 8.1 van, én raktam fel rá, és azon minden tökéletes. Mi van elrontva, hogy ezen semmi, azon minden? A FF, a kiegészítők mind ugyanazok.
Szerk: most lekaptam a nod8-at, és a windows defenderre bíztam ugyanazt a feladatot, a kamerás rész pikk pakk megy, a luci még nem. :de haladunk.
-
Rick4
félisten
válasz
donmackó #14220 üzenetére
Konkrétan nincs, valahogy szembe jött, de attól gyakorlatilag az openwrt része ugyanaz. mint a másokén, nem dugok rá vinyót, nem akarom kamerás felvevőnek se használni, csak sima vinyóként funkcionál. Az meg sajnos minden más módon is problémát okoz, ha már meg szerezném nézni a beállításokat.
.
-
Rick4
félisten
válasz
donmackó #14210 üzenetére
Rékerestem, panaszkodtak erre már régebben is. A 45-ös FF a release csatornán megy, a ti hibajelenéteitekből lesz egy jól összerakott 38-as az az üzleti ügyfeleknek az esr csatornán, itt ez a legfrissebb, és legstabilabb is. Keresgélek még, nem tudom elhinni, hogy kuka a böngésző, és erre nincs metgoldás.
-
galaxys80
veterán
válasz
donmackó #14107 üzenetére
Most ugrik be egyébként, hogy 209 a player IP címének a vége. Jelent ez valamit?
(#14110) Headless
Tehát a lejátszó IP címét csak bemásolom az intéző keresősávjába?
Egyébként, akkor amikor látta a PC a medert még felvettem hálózati meghajtónak.
Viszont mikor hálózatként nem látja a lejátszót, akkor értelemszerűen a hálózati meghajtónak sem sikerül csatlakoznia.
Egyébként tényleg úgy néz ki mintha a hálózatokat nem tudná mindig rendesen frissíteni. Ilyenkor újraindítom a lejátszót és egyből felismeri.
Remélem a fix IP segít valami a dolgon. -
PociAti
őstag
válasz
donmackó #14091 üzenetére
DHCP.
Vezetékes kapcsolatnál Ubuntuban ez látható:
Ethernet: eszköz MAC címe, MTU automatikus,
IPv4 módszer: Automatikus (DHCP)
WiFi-nél kipróbáltam ugyanezt, meg azt is, hogy kézzel írtam be az IP-t, Hálózati maszkot, átjárót.IP-nek azt adtam meg, amit a router Hálózat / DHCP és DNS lap alján amit megadtam.
Gépnév, MAC, IPv4, IPv6-Suffix (hex).
IPv6-ot üresen hagytam, csak az első 3 oszlopot töltöttem ki.Viszont ezen az oldalon az Aktív DHCP bérleteknél csak az egyik gép szerepel. Talán itt van a kutya elásva.
-
suste
veterán
válasz
donmackó #14017 üzenetére
én a kis 710-esemnél vettem azt észre, hogy pont az alap 11-es csatornán a legkisebb a max beállítható txpower
az összes többi csatornán jobb(#14018) Magnat
a BB és CC pont az openwrt verzió név (Barrier Breaker, Chaos Calmer)
alexé még AA alapú volt! (sőt még AA előtti)
tehát még véletlenül sem ugyan olyan -
-
eszakas
őstag
válasz
donmackó #13924 üzenetére
Hali.
Ha felvillanás /minden felvillan áram alá helyezés után/ után folyamatosan nyomom akkor a bekarikázott két led világít. És nem csinál semmit. Putty nem éri el, ping nincs.
Ha az sys led egyedüli felvillanása /+power/ után nyomom folyamatosan akkor jön elő a fentebb linkelt pinges állapot és közben zavartalanul bebootol /villog is a sys led/ és a bekarikázott ledek égnek a művelet végén.
Ha a második felvillanás után nyomkodom akkor a bekarikázott led villog, /nem szaporán/ de a putty nem éri el.
-
Headless
őstag
-
Headless
őstag
válasz
donmackó #13680 üzenetére
Tök felesleges ezzel foglalkozni szerintem. Miért zavar, hogy van ott egy másik mappa? /share nem véletlenül van felvéve, ha esetleg rádugsz valami pendrive-ot és azt gyorsan megakarod nézni tévén, akkor a ott van. Bár azt én nem próbáltam, hogy inotify észreveszi-e, ha rádugsz egy új hdd-t azt is változásnak észleli vagy sem.
-
suste
veterán
válasz
donmackó #13621 üzenetére
Pont ezekrol a kornyezeti valtozorol beszelek en is.
#13622) galaxys80
Pedig most mar eleg vilagosnak kene lennie hogy mennyire homalyos a dolog.
Vargalex linkelte a mereset, annal tobb biztosan nem lesz, inkabb kevesebb.
Hogy mennyi lesz nalad, azt meg csak te tudod kimerni... -
galaxys80
veterán
válasz
donmackó #13587 üzenetére
Tudom. Ennek annak idején utána olvastam, de nálam nem ezek a problémák jelentkeztek anno a gyári firm-el, hanem időnként belassult a böngészés. Speedtest normális sebességet mutatott.
De most szerencsére nem ez a gond. Teszteltem mobilneten és néha ott is lassabban nyitott meg egy-egy aloldalt a böngésző a mobilarénán.
Tehát nincsen gond szerencsére a wifivel. Csak vacakol időnként az oldal. -
galaxys80
veterán
válasz
donmackó #13583 üzenetére
Akkor lehet, hogy tényleg ez miatt volt, hogy belassult vele az iphone néha. Amint feltettem suste firm-ét egyből megjavult. Aztán mikor portot nyitottam az utorrentnek megint előjött a lassulás.
És mi történik, akkor ha az upnp leitiltásra kerül?
Mire van az hatással? -
-
vlevi
nagyúr
válasz
donmackó #13400 üzenetére
Beregeltem a TP-Link fórumra, és több helyen, ahol hálózati sebességi problémák voltak, (vagy pl. VOIP szétszakadt) ott a hardware NAT letiltását javasolták. Kipróbáltam. Most hasít a kis ketyere (az Androidos M8 box) 11.5Mbyte/sec letöltéssel. Az azért mégiscsak több, mint a 3.25...
-
OnTomi
csendes tag
válasz
donmackó #13267 üzenetére
Igen, Vargalex féle fw, és a hdidle nincs bekapcsolva.
Most elindítottam megint két torrentet, kicsit nem használtam a merevlemez a Sambán keresztül, és most megint leállt, és nem is tudom újraindítani a "rendszerindítás"-ban.
A kernel napló tele van "SQUASHFS error: Unable to read data cache entry [512e8e]" és "SQUASHFS error: Unable to read page, block 512e8e, size 673c" bejegyzéssel.
Üdv,
Tamás
-
RockHaRD
addikt
válasz
donmackó #13256 üzenetére
Rendes kábellel csatlakozom, és csak ez az egy gép van a routeren, többi az wifivel csatlakozik (telefon-tablet)
Nem jelentkezik más géppel, mert nincs rá lehetősége. Akárhogy is szakad meg a játék, skype, akármi, a net meg megy tovább gond nélkül, ezért fura nagyon. Youtube megakad pl, de bármilyen másik oldalt hozok be, egyből gond nélkül megy.
-
ubid
senior tag
válasz
donmackó #13140 üzenetére
Mind a kettőt
Eddig ment is... de tegnap kistesóm erőteljesen megtámadta a routert. egy WPS reset lett belőle..
és azóta csak kábeles net volt.. de tegnap este még bejött a LUCI... gondolom kikapcsoltam a gépet... és azóta nem is arra a hálózatra kapcsolódik valamiért.De mégis a routeren keresztül jön... mert a kábel abba van bedugva.
-
-
-
rrunner
csendes tag
válasz
donmackó #12926 üzenetére
Dommacko, koszi. Van rajta hdd, amit alex tool-ja formaz ext3-ra es allitja be torrent storage-nek. Emelle meg tudom csinalni az extroot-ot, ugy, hogy a kerdeseimbol ki tudod olvasni a szakertelmemet?
Ha nem, akkor van meg USB port, mehet ra egy pendrive is.
Illetve ha ez megvan, akkor az lenne a nagy truvaj, ha akar calibre, akar barmimas OPDS szerver volna, amit a routeren tudnek futtatni. Ebben van valakinek tapasztalata?
-
Headless
őstag
válasz
donmackó #12845 üzenetére
Csatolással semmi nincs.. automount ugyanúgy felcsatolja... Csak ha extrootot akar valaki, akkor a 3.1-es opció, és remove data opcióval kell csatolni. Mivel formázni nem tud az openwrt GPT-t (ezért is kell pc-n megformázni) de kezelni kezeli rendsen... Nálam is 3TB-os WD van egy LC power házban, automount ugyanúgy felcsatolja...
csak nem szabad piszkálni feleslegesen az fstabot...
-
Sinisi
senior tag
válasz
donmackó #12842 üzenetére
Ismerős! Nekem is transcend volt a korábbi házam... amiatt (a meghibásodott elektronikája miatt folyton le és fel csatolt de persze miután le lett cserélve derült ki, h a benne lévő HDD is hibás, hogy bár nem öt percenként de egy héten egyszer legalább ledobta magát... na mindegy de emiatt vagyok most éppen váltásban...(ha összejön).
-
Sinisi
senior tag
-
donmackó
addikt
válasz
donmackó #12771 üzenetére
Itt a patch:
(LuCI-ban a Rendszer->Rendszerindítás oldalon a Helyi indítóscript-be) az exit 0 sor elé tegyük be a következőt:
echo 18 > /sys/class/gpio/export
echo high > /sys/class/gpio/gpio18/direction
echo 19 > /sys/class/gpio/export
echo high > /sys/class/gpio/gpio19/directionHa a suste/Headless-féle openwrt-t teszed fel ahhoz ez nem kell.
Vágott gyári firmware pedig -> suste oldalán is van
-
DaniTm
csendes tag
-
-
DaniTm
csendes tag
válasz
donmackó #12732 üzenetére
Köszi!
Időközben feltettem rá DD-WRT, annak is van webrevert mely fel is megy, el is indul a gyári FW, majd azt felfrissítem még a legújabbra is, de úgy sincs wifi...
A vicces, hogy az FW bekapcsoltnak érzékeli, de nincs... Kapcsolót hiába kapcsolgatom, ne befolyásolja....
Jelenlegi metódus ha esetleg az elejétől kell kezdeni.. U-boot -> openwrt -> ddwrt -> ddwrt webrevert ( stock fw ) -> legújabb stock fw... wifi pedig sehol...
Most kipróbálom amit másodjára linkeltél.. ha van valami új, megírom..
-
Headless
őstag
válasz
donmackó #12568 üzenetére
Sebessèg növekedést biztos, hogy nem okoz a luci optimalizáció ha arra gondolsz, az egész csak helycsökkentés céljából van... De csak a 0.7-ben... Csak úgy mellékesen megjegyzem, rendes korlátozással én torrentezek, 5 mbyte/s-el is... Ami már egész jónak mondható... Upload/download speed korlátozatlan, globális kapcsolatok száma 20. Feltöltési szálak torrentenként 2, torrentenkénti kapcsolatok száma 10. Persze, hogy ezzel a kapcsolatok számával eléggé fontos a torrent minősége, de vot már olyan hogy 4mbyte/s volt az átlag sebesség.
-
Sinisi
senior tag
válasz
donmackó #12561 üzenetére
Így működik (wan helyett ahogy írtad lan-ra állítottam az event interface-ét)
de ez még mindig csak lan-on keresztüli, bár ez is egy új belépési mód számomra! Mert eddig a böngészőben a 192.168.1.1:21 -en értem el illetve smb-n a ftp://192.168.1.1-n az utóbbival még lesz majd pár köröm mert nem szeretném azt ha valaki a belső hálózatra csatlakozik az csak úgy elérje a routerre kötött winyót. Azt nem tudom, hogy hogy lehet külső hálózatról (pl. mobilnet) elérni követlenül a routeren keresztül a routerra kötött külső winyot úgy, hogy a számítógép közben nincs bekapcsolva.
-
krealon
veterán
válasz
donmackó #12540 üzenetére
"Érdeklődnék hogy ha 1-2 hétig áram nélkül lesz a router akkor vissza fognak állni a beállítások."
Hova vissza?
A router a legutolso mentett (!) beallitast feszultseg nelkul is megorzi, tekintve, hogy azok a flash-ben tarolodnak, mint a firmware.
Ha valamit atirsz a webes konfig feluleten, de nem mented el (Gyari firmware :Save, OpenWRT: Mentes es alkalmazas), akkor az elveszik. -
Sinisi
senior tag
válasz
donmackó #12524 üzenetére
Igen most már látom, hogy a trust-nak van passzív változata is, nekem az adapteres verzió van amitől aktív lesz:
http://www.ebay.fr/itm/Original-Netzteil-TRUST-15140-SEF0500200E1BA-Output-5V-2A-/181778481433?pt=LH_DefaultDomain_77&hash=item2a52d78119Egyébként, a hubon keresztül nem lehet több külső tárolót, meghajtót rácsatolni a routerra ha jól sejtem?!
-
Sinisi
senior tag
válasz
donmackó #12518 üzenetére
Végül is egy próbát tudok tenni azzal amit jelenleg a winhez használok. TRUST 7port USB Hub.CSak nem tudom, h kössem össze, mármint hogy kettő vége van a az usb kábelnek amit be tudok dugni a hubba. Tehát az egyiket a hubba a másikat a routerba dugom? Egyébként a listáról való eltávolítást követően újra hozzáadtam a torrentet, el is kezdte a töltést de fél percen belül ezt dobta. Hiába dismiss/deatel, semmi, azaz ez az ablak jön föl újra és újra.
-
Sinisi
senior tag
válasz
donmackó #12518 üzenetére
Szia! egy ilyennél csatlakozott le és föl többször egymást követő rövid időközönként win alatt. illetve, hogy ha bedugom egy ilyenbe (mert a routrrel még nem próbáltam ezt a verziót) akkor a routerrel hogy kötöm össze?Vagy azért van kettő usb vége a winyó kábeljének mert a vastagabb vezetéket egy ilyenbe dugom és a másikat kötöm a routerre?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Argos: Szeretem az ecetfát
- RAM topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Vicces képek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Kivégzi a Firewire-t az új macOS verzió?
- World of Tanks - MMO
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Android játékok topikja
- További aktív témák...
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD Magyar
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 8/512 Iris Xe FHD Magyar
- 512 Gb-os NVME-k
- Eladó autós gyerekülések, Römer és Peg-Pérego márkák
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H370 i5 9500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB ZALMAN S2 TG be quiet! 650W
- Honor Pad X8 64GB, Wi-Fi, 1 Év Garanciával
- Epson Workforce DS-530II Dokumentum szkenner
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- REFURBISHED - HP USB-C Dock G4 docking station (L13899-001)
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest