- Milyen okostelefont vegyek?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Google Pixel topik
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Macrodroid
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Mobil flották
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
-
Mobilarena
TP-Link WDR3600 - N600 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
makszi
aktív tag
válasz
HoaryFox #13433 üzenetére
Az a helyzet, hogy már odaadtam egy havernak akinek 1.x es az otthon hálója és ő be tudta üzemelni a kamerát is beállította hogy DHCP legyen ne static IP.
Ezután hazavittem és láttam a router DHCP client list ben egy 0.103-as eszközt ami a kamera volt, de azt nem tudtam elérni.
Ezután reseteltem a kamerát, majd ismét a default 1.20-as IP-t kapta meg.
Olyan mintha ez a kamera csak 1-es alhálózaton szeretne működni. Ennek persze ahogy így leírtam semmi értelme gondolom... -
makszi
aktív tag
Szaisztok!
Van egy WDR3600-as routerem. Gyári 1.0-ás firmware-rel. Semmi gondom nem volt vele ezidáig.
Az idő folyamán lettek IP kameráim. Mindegyik kapott static ip címet és tökéletesen működtek.
Most azonban lett egy ilyen IP kamerám:
http://dl.ubnt.com/guides/AirCam/airCam_UG.pdfA jelenlegi hálózatomon az eszközök IP címe ugye így alakultak: 192.168.0.X
Ez a koreai kamera viszont alapból a 192.168.1.20-as ip címet akarja.
kérdésem, az hogy be tudom állítani úgy a routert hogy az 1.20-as eszközt lássam a hálózatom?
Esetleg van valamilyen tool ami ilyen local network címeket fordít?Előre is köszi a segítséget.
-
makszi
aktív tag
Sziasztok!
Tegnap vásároltam egy TP-LINK WDR3600 routert. A régi 8 éves (egyébként kitűnően működő) Linksys WRT 54GL típusú routerem lecserélése okán. A cél az volt hogy ne G-s hanem N-es legyen a Wifi sebessége és a NAS-ról ne 100-as hanem 1000-es hálón is tudjak másolni a laptopra és vissza.
A laptop egy lenovo T510 tutira tudja az N-es wifit és a LAN- ja meg gigabites. A NAS egy Synology 413j ennek a LAN-ja is gigabites. Van még egy Dune HD 101 és egy Logitech Squeezebox is rádugva a routerre ezek gondolom csak 100-as sebességet tudnak de ez most nem számít.
A problémám az, hogy sikerült beállítanom mindent van net látom a belső hálón a NAS-t megy a torrent is a NAS-ról, a Dune el lejátszom az mkv-t a NAS-ról szóval úgy néz ki minden OK de minden pont olyan sebességgel megy mint a régi Linksys routerrel...
A laptopon WIN8 van, ott a wireless nél azt írja transfer rate 54 Mbps tehát ez a G-s sebességnek felel meg.
A routerbe gyakorlatilag semmit nem piszkáltam mert nem is értek hozzá. Változtattam jelszót az admin felületre, meg mind a 2.4 mind az 5 Ghz-es Wifi be van kapcsolva ezeknek van jelszava és titkosítás is van asszem AES. NAT van engedélyezve meg majd a Dyndns-t kell a NAS miatt.Szóval az a kérdés hogy miért nem megy az N-es Wifi és miért csak 2500kb/s el tudok a NAS ról a laptopra másolni pont mint a régi routerrel....
Kérlek segítsetek, mert így pont a lényeg nem változik meg a sebesség. Magamtól egyébként arra tippelek hogy a WIN8 agyába maradt valami régi beállítás ami miatt lassú, mert a TPLINK admin felületét átnézve semmilyen sebességre utaló állítási lehetőséget nem találtam.
Kösz ha válaszoltok
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Új, Gamer - GIGABYTE Z790 D + Intel I7 14700KF + Kingston Fury Beast RGB 2x16GB DDR5 6000MHz CL30
- Intel I7 14700 - 20mag/28szál - Eladó!
- Beats Studio Pro (fekete) - LEGJOBB ÁRON!
- Honor 400 Lite Fekete + fülhallgató
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
- KATONAI ÜTÉSÁLLÓ!!! Getac S410 i5-6300u, G3: i5-8365u, G4: i5-1145G7
- Eredeti, új Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
- Csere-Beszámítás! PowerColor Red Devil Spectral White RX 9070XT Videokártya! Bemutató Darab!
- Apple iPhone 7 128GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest