- iPhone topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Magisk
- HMD Skyline - jó szerelés
- Ez össze van rakva - Segway Ninebot F3 Pro
- Fotók, videók mobillal
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
Új hozzászólás Aktív témák
-
1501N
tag
Szia! A típusban nem vagyok biztos sajna. Nem, csak a led-eknél volt hézag. Pont a fényük miatt tűnt fel. Visszavittük végül és megkaptuk kp-ban az árát. Apukámnak nagyon szívügye a márka, úgyhogy ugyanebből a típusból rendeltünk egy másikat, ami az utolsó darab is volt. Remélhetőleg nem lesz gond vele.
-
zeon.hu
nagyúr
Beépített.
Valamikor régen működött hiba nélkül, aztán egyszer csak egyirányú lett.
Most akartam egy kisebb fájlt átküldeni, ekkor jutott eszembe ismét a hiba.
Másik telóval mostanában nem próbáltam, majd megnézem.
8.1-et, pláne 10-et szerintem el se bírja
(Telefonon semmilyen tiltás nincs, mobil-mobil között működik oda-vissza) -
Gooner
csendes tag
Köszi szépen a gyors választ!
Semmilyen külsérelmi nyom nincsen, a numerikus bill.re esett rá az üveg, de a gombok is hibátlanul működnek. Most már néha netezés közben is csinálja néha, hogy csíkozódik feketén.
Ez a VGA chipcsere kb. milyen árba mozog, és mennyi idő megcsinálni? -
törölt tag
Az kellene vagy egy optibay is jó lenne benne egy vinyóval. Ilyennel még nem találkoztam. Sajnos ez még elég buta BIOS. Nem tudom letíltani az optikát. Az mondjuk még furcsább, hogy ha valamilyen indítatásból mégis elindul ODD-vel együtt akkor bizony szépen mködik az optika. Ír/olvas!
-
törölt tag
-
Pyrandus
tag
Minden sikerült. Szép képet ad a kis gép. Megosztom azért butaságom történetét. Egy 2012-ben újonnan vásárolt Asus Eee 10'-es(Intel Atom proc., 2 GB ram) gépet adtam érte cserébe, az is tökéletesen működött, igaz, nem legális Win7-tel. Ez most legális. Szintén 20012-es gyártású. AMD proc. Az a gyanúm, ez most kb 5ezerrel érhet többet. Ennek ellenére 25ezret fizettem ki a cserével együtt (!). Hja, tanulópénz! Buta csak én vagyok.
Szép tavaszt. -
törölt tag
Amikor leszedtem a hűtőt a processzorról csak lestem. Körülötte volt paszta ilyen ezüst színű, de ami a lényeg hogy a hűtő és a proci között valami átlátszó anyag volt
Ami meg pasztára hasonlított az meg már gyurma állapotban volt.
Már csak a töltővel kell valamit kezdenem. Az 1. gyáriból kitörött a csatlakozó. Aztán vettem egy másikat. Annak meg a kábel és a töltő között törött el a kábel. Nem akartam újat venni így csináltam a 2-ből egyet, de elég maszek munka lett
Szerintem az lesz azzal 2-vel hogy elmegyek megcsináltatni. Igazából a trafó jó mind a 2-ben csak a kábel halt meg. De nem vagyok biztos benne hogy nem-e cserélik ki a gyárit valami szarra
-
törölt tag
főleg kiegészítve +4GB RAM-mal és SSD-vel.
Annyira nem tetszik, hogy mostanában ebbe az árkategóriába i7-es de U-s processzorokat raknak. Egy i7 erős legyen ne energiatakarékos az legyen az i3 vagy részben az i5
Most már nem fog eltörni, mert lazítottam a zsanéron. Kézzel alig tudtam megmozdítani. Most tökéletes.
Csak ne menjen tönkre valami más benne, mert akkor hiába volt a javítás
Ja meg még a touchpad bal oldali műanyag gombja volt eltörve. Azt is megragasztottam. Olyan mint új korában
-
törölt tag
Hát megmondom őszintén, hogy szétszedtem. Megcsináltam a zsanérokat kicseréltem a pasztát. Most jobb összeraktam és elfelejtettem megnézni a számát
De a csavarok a kép alapján jó helyen vannak.
50.000 így az egész akksi és alsó fedél. De csak azért nem veszek új gépet, mert nem kapok ilyet 200.000-ért.
Pasztázás és takarítás előtt:
Pasztázás és takarítás után:
-
törölt tag
Hát a zsanérra már raktam egy kis WD-40-et. Kicsit jobb lett de szerintem lazítani is kellene valamit. Még mindig feszes. Ki is kellene cserélni azokat is vagy elég a lazítás? Megpróbálok valamit ragasztani. 18.900Ft egy ilyen lapért szerintem sok. Úgy hogy más baja nincs is. Ha a faszit elbírja a levegőben ezt miért ne
-
-
törölt tag
Amit bejelöltem azok vannak letörve. Vagyis a feje mihez a csavar szorulna. Nincs valami erős ragasztó amivel vissza lehetne ragasztani?
Ezt a pasztát néztem ki. [link] Azért is nem iponról meg más oldal mert itt legalább ingyen szállítanak. Iponon is néztem ott volt az általad ajánlott paszta ,de 2540Ft-ot elkérni szállításért mikor edigitálból rendeltem egy jégkocka fagyasztót 300Ft-ért azt is kihozták ingyen
-
törölt tag
Hát azt vettem mostanában észre hogy nagyon sokat pörög a hűtő. Bármit csinálok hirtelen felpörög majd leáll. Pl mikor weblapot töltök be. 4 éves a gép. Tisztítva 1x volt 1,5 éve de a hűtő akkor lem volt leszeszedve. Szóval az a paszta ami rajta van azt még a kis kínai rakta rá
Valami olcsóbbhely nincs? Aranyáron mérnek mindent
L850-13R hez akarok laptop alsó fedelet mivel kitörtek a zsanér helyén a csavar rögzítések. De nem a zsanér szakadt ki hanem az alsó csavarok.
-
Icuka958
újonc
Tisztelt Janou!
Nagyon köszönöm, hogy foglalkozol a témával. A laptopot újonnan vásároltam a miskolci Cora áruházban, ami közben kivonult az országból. Garanciával, tartozékaival, előtelepített programmal.Ezt a típust valóban a Home premiummal dobták a piacra, ahogy ez a Toshiba Magyarország oldalán látható. Ki a fene telepített volna rá Professionalt, ha nem Ők. A hátoldalon hologramos matricán a termékkulcs, Microsoft felirattal, ami Home Premium. Az áruház nem telepít, így kapja a cuccot. A Microsoft készíti a programot amit a Toshiba megvett, és tovább adott nekem tisztességes haszonnal, plusz az általa készített gépet. Nem tudom, hogy ez így van-e, vagy csak én gondolom így. A gyárból-kamionra, majd repülőre, vagy hajóra, és ismét kamionra, és végül megérkezett a miskolci áruházba az én laptopom, aminek nagyon örültem. Örültem, mert valahányszor Rá pillantok, már nem örülök, hanem dühös vagyok. Mindenki azt gondolja, hogy csak trükközöm, de NEM!
Kedves Janou, a 0-ás gomb nyomva tartására nem történik semmi, az F8 -ra nem rendszer javítás, hanem számítógép javítás lehetőség jelenik meg, ami nem kínál Toshiba HDD Recoveryt. Köszi a segítséget!
Üdv: Icuka
-
Icuka958
újonc
Tisztelt Janou!
Köszönöm megtisztelő válaszod, elolvastam a link alatt lévő tanácsot. A gépemen Windows 7 Professional
lett gyárilag feltelepítve, (ami nyilván jogtiszta) Home Premium helyett. A termékkulcs Home Premium. A telepítéskor valaki valamit elszúrt,és most a Microsoft az feltételezi, hogy a Windows nem eredeti!
Nekem az lenne a megoldás, ha feltudnám venni a kapcsolatot egy Magyarországi képviselettel, hogy hozzák helyre a hibát, sajnos ilyet nem találtam. A Microsoft szerint ha telepítő lemezt nem kaptam, a gyártó által a BIOS-ban elrejtve lehet a Windows beállításain változtatni, vagy valami ilyesmi. Nekem ez kínai!! A Microsoft tanácsolta, hogy keressek fel egy Toshiba közösségi oldalt, a segítség reményében. Nem tudom, hogy merre tovább?Üdv: Icuka
-
-
törölt tag
-
törölt tag
Szia!
Azért rakja fel a home-ot pro lemezről, mert csak a lemez matricáján pro az a lemez. Igazából az összes verzió rajta van. Így volt ez korábban is win 8-nál és 7-nél is. A termékkulcs az csak a későbbi aktiváláshoz kellett.
Ha most nem a laptopot nézzük hanem egy sima friss telepítést. Berakod a lemez és egy .txt ben le van írva melyik mehet a lemezről. Azt telepíti fel. Próbáltam azt egyszer hogy kicsomagoltam átírtam benne azt a txt-t és mást is rakott fel egyből. Csak az aktiválás nem ment.
Itt amikor telepíted az már benne van az alaplapban, hogy home van rajta és akkor megint csak azt telepíti.Rendszerben a másik termékkulcs megadása sem segít?
-
-
intensa_man
tag
A HD Sentinelt nem fogadja el a Toshiba, mint megbízható programot. Ha releváns infót akarsz, a Crystaldisk info progit használd.
A Win 10et hogy telepítetted? A Biosban illik UEFI módot állítani. Felmegy CSM-ben is, de az alapértelmezett ennél a rendszernél a megfelelő beállítás az UEFI. Gyorsabban is bootol, ha így van beállítva. Viszont mindenképp telepítés előtt kell átállítani. Ha már fel van települve, és átállítod, nem fogja látni az oprendszert.
-
repvez
addikt
A winyó százalékát hogy érted? hol irja ? meg mire vonatkoztatva.Egyébként win8.1esen nem volt ilyen gond, sőt olyan gyorsab betöltött, hogy nem tudtam a biosba belépni normálisan csak ha a fast bootot kikapcsoltam.
Egyébként a win10 a napokban magától frissitett AMD VGA drivert 7400Mhez,
egyébként ha elindul akkor minden rendben müködik, csak igy egy kicsit macera használni, hogy állandoan figyelnem kell rá, hogy ne megjen alvó állapotba mert akkor 2 perc minimum mire használhatom, vagy pedig veszik minden -
urbi73
senior tag
Egy eszközt se ismer fel a win7. Ezekkel a driver keresőkkel az a bajom hogy , pl a Driver Navigátor , oké hogy le lehet tölteni . De mindhez kéri a serial kulcsot .
Most néztem egy külföldi fórumon [link] , hogy elvileg meg lehet mokolni " a win 7 - es rendszert hogy elfogadja a xp drivert . Ez hogy is működne? , mert elég csekély az angol tudásom. -
urbi73
senior tag
Oké ezt értem , de drivert nem találok hozzá win7 - hez . Tudtommal csak xp támogatottsága van . Nekem megfelelne a xp is , de az Abodet nem lehet meg frissíteni . Enélkül pedig nem játssza le a flash tartalmú játékokat . A kislányomnak kellene ez a gép kisebb netes játékokra .
-
urbi73
senior tag
Na és melyik verziót ?, mert rengeteg ilyen hotkey driver van hozzá , amit a Thosiba oldalon szedtem le Hungarian . 2008 - as XP - verzióval nem működik ,hibát dob ki telepítéskor . Utána néztem egy fórumon , ott azt írják hogy a billentyű kiosztás se mindegy , sokféle M40 -es gép jött ki .Ez a hiba jött ki nálam is = [link]
-
urbi73
senior tag
Na úgy nem próbáltam . De már ráhúztam az XP , meg az összes drivert . Viszont itt meg a wifit nem tudom beállítani valamiért . A win7 - nél egyszerű volt , ott csak a kulcsot kérte , egyből volt net . Az XP -nél nem találom ezt a beállítást . Nagyon régen nem használtam már XP .
-
-
Stauffenberg
nagyúr
Lefotóztam pár éve a matricát, de olyan jól sikerült eldugnom, hogy az egyébként fotós munkám miatt nagyon alaposan rendszerezett archívumban sem lelem.
Meg amúgy leírtam és kinyomtattam a serialt, amit odaadtam a rokonomnak a géppel együtt, de nem érezte szükségét megőrizni. Most meg nyíg, hogy Win 10-et akar és jó lenne egy legális upgrade.
Amúgy a refurb példányokat honnan lehet beszerezni? Futtában megnéztem egy-két helyet, de csak használt géppel együtt árulják.
-
megema
őstag
Sajnos eléggé butított a BIOS, semmi hasznos beállítási lehetőség sincs.
Amúgy próbáltam jobban megfigyelni, és amikor elkezdem terhelni a GPU-kat, akkor egy kicsit emel a fordulatszámon (65-70 fok környékén), de utána nem. Ha a hőcső adta meg magát, annak van látható jele?
-
pjjones91
újonc
köszi a tippet!
Időközben az oldalon megtaláltam a magyar toshiba oldalt is az eddigi US/UK oldalak helyett, és innen is teszteltem a drivert. A probléma annyiban változott az eddigihez képest, hogy összeomlás nélkül végigtolta a telepítőt, nem okozott kékhalált, cserébe nem is látszik a rendszeren, a catalyst control center mindenre hibaüzenetet dob (catalyst control center cannot be started. there are currently no settings that can be configured using catalyst control center.) és a driver maga nem látszik a telepített driverek listáján, utoljára mikor hasonló volt, akkor a gyári driver miatt nem tudta a telepítő feltenni, de akkor szólt is, hogy nem sikerült a telepítés. -
raven12
senior tag
köszönöm! Sima pattanókötés végestelen végig? mennyire kell vigyáznom? Nincs valami videó a szétszerelésről (kerestem, én nem találtam, de lehet rossz szavakkal kerestem rá)?
Ha nem ez a baja, akkor melyik diagnózisra illik rá leginkább ez a tünet?
Tegnapelőtt eljátszotta ugyanazt, de már 6 óra kellett neki, mire visszajött a háttérvilágítás (addig hiába mozgattam bármerre, semmi), utána pedig megint produkálta ezt, mintha kontaktos lenne, ha mocorgattam hol volt, hol nem volt.
Ma azt játszotta, hogy bekapcsolás után egyből volt kép, majd fél óra múlva elment és azóta sincs, akármit csinálok vele. -
-
Jánossy
újonc
Megtörtént, volt benne por a hűtőbordák között, de nem tűnt vészesnek,utána mégis rendbe jött, jóval kisebb fordulaton jár a ventillátor is, a korábbi terheléses teszten aida-val 89 fok között járt a processzor hőmérséklete,most 62 körül, memtest is végig fut már.ugyhogy valóban a túlmelegedés okozta a hirtelen leállásokat,Köszönet a segítségért!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Háztartási gépek
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- EAFC 25
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- iPhone topik
- Nagyrobogósok baráti topikja
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Bittorrent topik
- További aktív témák...
- LENOVO Legion 5 16IRX9 83DG0035HV
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 G3 - i5-1245U I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I NBD Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i7-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Dell Latitude 7410
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X395 - AMD Ryzen PRO 5 I 8GB I 512GB SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G2 - i5-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- LG 65C3 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
- Új! Számla + 1-3ÉV Gari! Áfás! Gamer PC - Számítógép! R5 9600X / RX 9070XT / 32GB DDR5 / 1TB SSD M.2
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest