- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy A16 5G - a hetedik évben megpihen
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Mobil flották
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
Új hozzászólás Aktív témák
-
Atomantiii
addikt
válasz
Atomantiii #14073 üzenetére
Közben megoldódott, kivettem az akkut és visszatettem és helyesen működik.
-
Atomantiii
addikt
Van egy Toshiba U400-as laptop, ami ha kikapcsolt állapotban van, akkor is világít a billentyűzet fölött lévő virtuális billentyűs rész, vagy minek nevezzem szóval a képen a pirossal bekeretezett rész a bekapcsológomb mellett.
Ez mitől lehet, eddig mintha nem világított volna állandóan emlékeim szerint.
-
Atomantiii
addikt
válasz
titus26 #13732 üzenetére
Szia
Esetleg egy próbát megérhet, hogy beírod a keresőbe, hogy laptop webáruház, felhoz legalább 10 laptopokkal foglalkozó boltot ha nem többet és szépen megnézegeted árulnak-e ehhez a típushoz ilyet vagy felhívod őket, valamelyik biztos tud szerezni hozzávalót.
Vagy hardveraprón beírod, hogy laptop bontás és megnézed van-e köztük olyan, mint a tiéd de ott is írhatsz nekik rengetegen foglalkoznak ilyesmivel még ha ki sincs írva a te típusod pontosan.
-
Atomantiii
addikt
válasz
megint én #13725 üzenetére
Esetleg F11-el vagy F8-al ugyanez? Tudsz angolul (úgy nagyjából legalább)? Mert itt is vannak variációk, talán valamelyik bejöhet:
http://forums.toshiba.com/t5/General-Troubleshooting/Satellite-C55-A-1RG-PSCJGE-does-not-boot-anything/td-p/538441még
http://pcforum.hu/tudastar/113531/toshiba-satellite-nem-bootol -
Atomantiii
addikt
válasz
titus26 #13702 üzenetére
Nem tudod kivenni a mostani optikai meghajtót belőle? Feltételezem, hogy sata csatlakozójú blu ray meghajtó kell bele, de gyárilag nem az van benne? A gyári adatlapja szerint blu ray meghajtós ha jót néztem.
Aztán beírod a keresőbe, hogy laptop alkatrész. Feljön sok találat és akkor tudsz keresni toshibára, típusra is akár. Én hiába keresek neked nem tudom pontosan milyen kialakítású és mekkora méretű, hol van a rögzítő csavar stb.
De érdemes szétnézni a hardveraprón is, valószínűleg olcsóbban találhatsz ott ilyet ha éppen van valakinek, mint boltban.
-
Atomantiii
addikt
válasz
Atomantiii #13605 üzenetére
Úgy látom a legnagyobb ami létezik 800-ason az T9500-as 2.6 GHz-es, ezt már jobban megérné kipróbálni benne.
-
Atomantiii
addikt
Egy U400-asban szeretném a procit kicserélni nagyobbra, már ha lehetséges. Valakinek valamilyen tapasztalata ezzel kapcsolatban? Most egy intel core duo2 T6400-as (2.0 GHz) van benne, de létezik ebből a szériából nagyobb is pl T9xx-es (2.5-2.6 GHz) széria csak semmilyen infót nem találok róla, hogy felismerné-e a nagyobb procit.
A T6400-asnál az FSB Speed 800 Mhz, míg a T9xx-nél 1066 Mhz. Gondolom ez fontos infó, csak kérdés, hogy az 1066-os megy-e 800-on vagy csak olyannal lenne érdemes próbálkozni, ami ugyanúgy 800 Mhz-es?
-
Atomantiii
addikt
Akkor senki sem tudja megmondani mi a pontos neve annak a kamerás programnak ami a bal oldalra navigálva jön elő?
-
Atomantiii
addikt
Volt fent egy Camera Assistant Software Toshibán de nem tudom mi volt a neve. A bal oldalra ha odavittem a kurzort akkor jött elő. Ismeri valaki? Újratelepítettem a rendszert és felraktam neki elvileg mindent amit kell de mégsem jön elő.
-
Atomantiii
addikt
Közben rájöttem, hogy az a billentyűzettel együtt van. Ha esetleg van valakinek átlátszó fekete billentyűzete U500 U505 U400 U405 A600 Portege M900 M800 típushoz legyen szíves írjon már. Köszönöm
-
Atomantiii
addikt
Keresek Toshiba Satellite U400 183-as típushoz burkolati elemet, a billentyűzet F1 - F12-es sor alatti és a 0 - backspace sor fölötti díszítőelemet.
-
Atomantiii
addikt
Közben megvan
-
Atomantiii
addikt
Én végül egy kettes szalagkábelesről nyertem ki a két mini usb aljzatot és azt forrasztottam át, csak kicsit megerősítettem még mert a felfogató pöckök lábai nem mentek át teljesen az alaplapon mivel rövidebbek voltak, mint az eredeti.
De az egyes szalagkábelre ráforrasztva oldalról kapott még megerősítést, illetve az alaplapi csatlakozót körbeforrasztottam még pluszban egy vékony rézdróttal rögzítve, de így bivalyerős lett. Lehet nélküle is bírta volna, de így nyugodtabb vagyok.
Az a lényeg a négy lábát (táp + adatot) ugyanoda forraszd be ahol eredetileg volt, mert kipróbáltam, hogy beleforrasztottam egy-egy rézdrótot a másik furatba, de azon nem jelent meg az usb aljzathoz szükséges tápfeszültség, így nem is működött volna ha oda forrasztom az aljzatot.
-
Atomantiii
addikt
Szia!
Igen tökéletesen működik, végül nem hidaltam át, mert kockázatosnak tartottam az ötletet, nem volt 100 %-ig biztos, hogy az is ugyanazon áramkör része mert beleforrasztottam a táp részére két réz drótot de nem jelent meg rajta a feszültség, így maradtam az eredeti foglalatnál és sikerült hozzá találni mini usb-t, kicsit rövid volt a rögzítő pöcök lába, ezért áthidaltam az egészet egy vékony rézdróttal és úgy forrasztottam bele a foglalatba.
De azóta is hibátlanul működik.
-
Atomantiii
addikt
válasz
Atomantiii #13437 üzenetére
Bár max áthidalom a kettőt ha mégse akar jó lenne, sok vesztenivaló nincs vele.
-
Atomantiii
addikt
Szóval szerintetek ha ebbe az alaplapba beleforrasztok egy usb aljzatot a pirossal jelölt helyre akkor fog működni, ha alapesetben a feketével jelölt helyen volt?
Csak mert nem sikerült pontosan olyan aljzatot találni, mint ami benne volt, de amit találtam az méretileg a pirossal jelölt helyre férne be.
Bár egy hasonlót be tudnék forrasztani az eredeti helyére, de az nehezebb megoldás lenne, mint az előbbi,
-
Atomantiii
addikt
Van egy C660-as, amiről ki lett forrasztva az alaplai usb aljzat, mert kitörtek az érintkezők.
De akárhogy keresek olyan aljzatot, mint ami benne volt gyárilag, sehol sem találtam (illetve lehet, hogy lesz, de nem sok esély van rá - talán még ebay-en).
Viszont egy másik Toshibából sikerült kinyerni az usb aljzatot, de annak kb 2-2 mm-el arrébb van a ház felfogató pöcke, de ki van hagyva ennek a fajtának is a hely az alaplapon.
Ha beleforrasztom, akkor fog-e vajon működni? Mármint gondolom a kihagyott lyuk ami a másik csatlakozónak van gondolom ugyanúgy átvezet, mint a másik csatlakozási lehetőség. Mert így kb 2-3 mm-el kerülne hátrébb a csatlakozó, mint eredetileg volt, bár akkor meg kérdéses, hogy elég hosszú lesz-e arra, hogy rendesen csatlakozzon hozzá a beledugott usb eszköz. Nem beszélve arról, hogy lehet kicsi lesz a lyuk is neki a laptop házán, mert egy picivel magasabbra esik az egész, mint az eredeti csatlakozó volt.
Vagy nézelődjek e-bay-en hátha van olyan lapos usb csatlakozó, mint az eredeti volt? Persze lehet nem fog működni úgyse, de egy próbát megérne.
-
Atomantiii
addikt
Úgy tűnik találok alkatrészeket hardveraprón, az lenne a kérdésem, hogy a 48 Wh-ás akkumlátorhoz jó e a 75 W-os töltő vagy ahhoz csak a 45 W-os jó?
-
Atomantiii
addikt
Szerintetek megéri ebayről rendelni utángyártott akkumlátort, billentyűzetet esetleg töltőt is?
Mert lenne boltban is, csak sokkal drágábban. Nem tudom megéri-e megkockáztatni.
-
Atomantiii
addikt
Keresek Toshiba Satellite C660-1X5-höz való billentyűzetet, lehetőleg magyar billentyűzetkiosztással. Ha tudtok valahol ilyet, szóljatok legyetek szívesek.
Köszönöm
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- OLED TV topic
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Úgy tér vissza a Commodore 64, ahogy titkon mindenki várja
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy A16 5G - a hetedik évben megpihen
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Diablo IV
- Milyen routert?
- Opel topik
- E-roller topik
- További aktív témák...
- LENOVO Legion 5 16IRX9 83DG0035HV
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 G3 - i5-1245U I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I NBD Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i7-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Dell Latitude 7410
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X395 - AMD Ryzen PRO 5 I 8GB I 512GB SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Villámgyors internet, egyetlen kártyával!
- 0% THM részletfizetés, beszámítás! Gamer PC, notebook, konzol, Apple termék, hardver KAMATMENTESEN!
- HPE Aruba PoE+ L3 switch raktárról azonnal elérhető!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 G1 - i5-10GEN I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest