Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• pjjones91

újonc

igen, a bézikkel dolgozik, amikor "él" a driver és repkednek a kékhalálok, akkor jeleníti meg hogy milyen videokártya van benne, tehát a driver felismeri.

• pjjones91

újonc

válasz Janou #13710 üzenetére

köszi a tippet!
    Időközben az oldalon megtaláltam a magyar toshiba oldalt is az eddigi US/UK oldalak helyett, és innen is teszteltem a drivert. A probléma annyiban változott az eddigihez képest, hogy összeomlás nélkül végigtolta a telepítőt, nem okozott kékhalált, cserébe nem is látszik a rendszeren, a catalyst control center mindenre hibaüzenetet dob (catalyst control center cannot be started. there are currently no settings that can be configured using catalyst control center.) és a driver maga nem látszik a telepített driverek listáján, utoljára mikor hasonló volt, akkor a gyári driver miatt nem tudta a telepítő feltenni, de akkor szólt is, hogy nem sikerült a telepítés.

• pjjones91

újonc

előre is bocsánat a hosszú posztért.
    TL;DR :mi a ***met csináljak az ATIKMPAG.SYS kékhalállal?
    Sziasztok!
    Kis(hatalmas, idegesítő, és kiborító) problémám lenne a gépemmel, és szeretnék segítséget kérni, mielőtt visszaadnám a szervíznek. A gépem céges gép, ergo nem tudom hogy kinek a kijét kellene szidnom, ezért inkább tanácsot és segítséget kérek, mielőtt csúnyákat mondogatnék. 2013 november környékén birtokomba jutott egy toshiba C850-1mk laptop, imádtam-szerettem, gondját viseltem, és 2014 júniusában utazás közben megsérült egy folton a képernyője. mivel a képminőséget komolyan nem rontotta (a sérülés körvonala látszott a kivetített képen, de a teljes képernyő működött), nem rohantam szervízbe, hanem tovább használtam, amíg augusztus végén el nem szállt az egész gép, hangyás lett a kép, nem lépett be, stb... leadtam a céges infósnak, aki tovább adta -ha minden igaz- garis szervíznek. az ítélet végül az lett, hogy beázott a gép, elfüstölt a vidkari, alaplap, és minden, a vinyón kívül. Ezt már akkor is nehezen fogadtam el, mivel kb. 3-5 méterre voltam a géptől, és nem voltak viharfelhők sem a szobában, de lenyeltem, kifizettem a javítást. hozzáteszem, a gép 2014 augusztustól 2015 június végéig szervízben volt, hogy a céges és a garis közül hol, azt nem tudom, de gyanítom hogy a garisban, mert a céges infóst elég sokat piszkáltam. most újfent boldog voltam, új képernyő, komplett béléscsere, és még a vinyóm is megmaradt, megúsztam az adatvesztést, úgyhogy vigyáztam rá, mint a hímestojásra, kapott olyan táskát, amiben nem lehet baja, hűtős állványt, stb.
    DE
    a problémák kicsit más formában, de újra támadnak. augusztus első napjaiban rájöttem, hogy sem a windows-t, sem a drivereket nem frissítette senki egy éve, és nem ártana azoknak sem a törődés, úgyhogy nekiálltam a folyamatnak, mindent lefrissítettem, és amikor végzett, újraindítottam. láss csodát: kék halál, atikmpag.sys-re hivatkozva. mobilról nézem, driver hiba. C-n nem tartok semmit, legyen nagytakarítás, leformáztam, csináltam két 40gigás partíciót, egyikre win7, másikra 8.1, mindkettő 64 bites. bármelyiken próbálkozok, a catalyst telepítője kékhalált okoz, ugyan arra hivatkozva, 8.1-nél előtte agonizál hangyákkal és különböző hibákkal. reset, safe mode, drisplay driver törlés, reset, a windows gyári drivere keményen dübörög 1024*768-ban. Az eset óta kb. egy hét telt el, azóta kisérletezek újabb-régebbi-toshibás-nemtoshibás ati driverekkel, túlvagyok kb. 8 újratelepítésen oprendszerenként (nem akartam esetleges driver szemetet hagyni, ezért két driver között reinstall), de minden egyes telepítésnél crashel, én pedig kezdek kiakadni. Lehetséges-e hardver hiba, lehetséges-e hogy a hardver hiba széria hiba-e, és ha igen, ki lesz az, aki ezúttal egy év helyett esetleg egy hét alatt javítja meg garisan?
    ha van bármi megoldásotok, amivel elkerülhetem a szervízt anélkül, hogy vennék egy olyan gépet ami nem szuicid, kérlek osszátok meg és segítsetek!
    a vidkari egy mobility radeon 7610m.
    Előre is köszönöm!!!

Új hozzászólás Aktív témák