- iPhone topik
- Macrodroid
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Magisk
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
Aktív témák
-
danielh2
tag
Lenne egy eladó CDRW/DVD Combo II UB Slim Drive. Indulóár 15e lenne, alkudni lehet. Link az aláírásomban.
-
danielh2
tag
válasz
Blamazs #2149 üzenetére
"Otlet, eszrevetel ezzel kapcsolatban vkinek?"
A BIBLIA:
[link]Én ezt végigcsináltam, és faszányosan települt az xp, recoverynek búcsút mondtam, amit a kolléga ír h drivereket gyűjtsd össze előtte az fontos, mert az xpben még az én z60-amnak az atheros drivere sem volt benne, semmit nem tudtam volna letölteni, ha nincs másik gép amin leszedem a cuccokat az ibm oldaláról.
Ajánlott még az IBMTOOLS könyvtárat lementeni egy CD/DVD-re, mert pl a WINDVD install fájljai csak ott találhatóak meg, ibm.com-on nem.A forum.thinkpads.com más esetben is egy aranybánya, fenti leírást is ott találtam.
Sok sikert!
-
danielh2
tag
Na megcsináltam a tiszta XP telepítést a z60t-re, minden driverrel (xp hotfixek csak most jönnek)
Recovery partíciót legórtam végül, ibm-es programokból a drivereken túl az active protection meg a fingerprint software van fenn (+ a hotkey support pack vagy mi), még fel fogom tenni az access connectionst valószínűleg.
Így per pill egy alap xp foglal 1,2 gigát (ebben a program files is benne van a patchek nincsenek benne, ellenben sp2 igen), memóriából kb 150 MB-t zabál üresjáratban.
Boot kb 50 s, shutdown 15 s, standby/standbyból vissza 4 s
Királyság. Mindenkinek ajánlom aki meg nem tette volna meg, tisztább szárazabb biztonságosabb érzés a tiszta XP install -
danielh2
tag
OK, köszi ez így már menni fog. A recovery disk USB-ről is be tud bootolni?
Mert a z60t-ben ugye nincs floppy, külső floppit meg nem akarok venni az 1 install miatt (ha egyáltalán létezik még).OFF:
[BTW a napokban az egyik nagy budapesti egyetem könyvtárában egy nyugger bácsi minden további nélkül leszarozta a z60t-t mert (figyelem!) nincs benne floppy! Mire megkérdeztem h az mégis miért lenne jó ha lenne, a bácsi közölte hogy akkor nem tudja elképzelni hogyan nyomtatok (!))
Ennél jobbat csak egy fórumban olvastam, ahol nyelvészek vitatkoztak, és egy 50 év körüli nyelvészt osztottak vagy 5-en, az meg lassan reagált mindenre (több nap). Később megmondta, azért, mert ő úgy fórumozik, h kinyomtatja a topicot, megírja kézzel a választ és begépeli
/OFFHa itt vagyok már megkérdezem: akkut hol érdemes hozzá venni? Érdekel az eredeti 4 cellás és a 7 cellás nagykapac is? Utángyártottat szabad venni? Az utángyártott mobil akkukkal nagyon rossz tapasztalataim vannak.
Eredetiből van vmi jó deal, valami kis árus aki ócsóbér adja, akár itt a fórumon? -
danielh2
tag
Tiszteletem,
Szeretnék majd a közeljövőben egy clean XP installt csinálni a z60t-mre, mert kicsit sok a felpakolt szemét. Előtte csináltam egy full factory restore-t, mert egy csomó mindent letöröltem már (pl az IBMTOOLS könyvtár nagy részét)
Namármost, van a forum.thinkpads.com-on egy guide arra h hogy kell clean installt csinálni. Ennek van olyan pontja h disable-eljem és töröljem a recovery partíciót. Na ez az amit én NEM akarok megcsinálni. Lehet clean XP-t installni enélkül is?A másik a bootloader kérdése, a guide írja h az xp felülírja a saját bootloaderével az IBM-eset. Hogyan lehet azt majd visszahozni?
-
danielh2
tag
Ahoj,
Egy Thinkpad z60t gépezetem van (ilyen: [link])
Nem rég óta jön elő többször az webezésnél (legutóbb tegnap itt a prohardveren), h egyszercsak shutdownol a kijelző, és nem reagál semmire (ki-bekapcsoló gomb, tápkábel kihúz, ctrl-alt-del stb.), csak az akksi kivétele segít. Közben futnak a programok, szól az MP3, de nem reagál semmire a gép.
Először vmi power mgmt okosságra gyanakodtam, de megnéztem és semmi power mgmt featúra nincs bekapcsolva amikor hálózatról megy a gép.
Ez vajon szoftveres v hardveres probléma lehet? Még garanciális a gép.
Aktív témák
Hirdetés
- Garanciális MSI Katana GAMER 15,6"240Hz!i5 12500H(16X4,5Ghz)RTX 3060 6 GB VGA,32-64GB RAM/1TB SSD
- Bivaly MAGYAR Lenovo P1 gen2 (Core I7 32 Gb 1Tb 15" 4K 4Gb Nvidia) Laptopom eladó!!!
- HP ProBook 640 G8, 14" FHD IPS Touch, I5-1145G7 CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11
- HP ProBook 640 G8, 14" FHD IPS Touch, I5-1145G7 CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11
- HP ProBook 450 G7, 15,6" FHD IPS, I5-10210U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 MAX 36GB RAM 1TB SSD garanciával hibátlan működéssel
- 129 - Lenovo Legion Pro 7 (16ARX8H) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4080
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 3900X 12 mag 24 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest