- Realme GT 2 - aláírjuk
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Ne legyetek bátorak, ha ezt a rollert választjátok - OOTD T10
- iPhone topik
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Telekom mobilszolgáltatások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- A kínai gyártók 3D arcazonosítással kísérleteznek
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
mondomén
őstag
Persze, hogy az, de nem állítottam az ellenkezőjét. Engem zavarnak az ilyen kis dolgok is.
Amit linkeltem az pontosan az ellenkezője annak amit fentebb leírtam, ezért is tetszik. Most hiába írom le miért nem jön be a poweramp (ics skinnel sem), egyrészt ugyan azt írnám le megint, másrészt ugyan úgy nem értenéd és hülyeségnek tartanád.@Adamis
Köszi, de sajnos ez sem tetszik. -
qamu74
őstag
480 x 800 pixelnél kellene
7*5 felbontás nova launcheraero.
eWeatherHD tudja!!!!! -
punky10
addikt
Igen,ezt már probáltam.Valamiért nem akar müködni,bár lehet,hogy csak én bénázom(gyenge az angolom...)Bejelöltem az elsö pontot,mert a Marketröl vettem meg a régi verziot.Beirom(iletve bemásolom,nehogy elüssem)a megrendelöszámot,amit a visszaigazolo emailban kaptam.Gondolom ezt kell beirni "order number"számként.Beirom a megrendelés dátumát is.Megnyomom a "get license key"gombot,majd kapok egy olyan üzenetet,hogy a rendelésszám nem létezik.Vagy valami ilyesmi.
" The order number you entered does not exist in our system"--ezt kapom.
Mindegy megprobálom még egyszer,de emlékszem,vagy 5-6 probálkozás sem járt sikerrel. -
punky10
addikt
Mert kicsit átqrtak.Anno megvettem(hivatalosan a Marketröl)a Fancy widget Pro verzioját.Volt egy telováltás,az ujra kiprobáltam más idöjárás widgetet.Nem tetszett,mondom visszateszem a Fancy-t.Igenám,de azota Fancy Widgets lett a neve,és a régi vásárlok nem ezt vették meg.Ezzel még nincs is gond,viszont a régi verzionak megszüntették a támogatását,sehol nem tudok skineket leszedni hozzá.Tehát hiába fizettem ki a Pro verziot,nem használhatom csak a sima Fancy Widgetet.Azért kérdeztem,hogy melyik verziot használjátok,hátha sikerülni valahonnan lementett skineket szereznem a régi verziohoz.Pont az a stilusu ora tetszik,amit bemutatott.
Meg lehetne venni az ujat is,de már nemigazán bizom bennük... -
fo_di
őstag
paypallel, mivel a paypal végén nincsen néma hangzó. kötőjel csak akkor kell, ha néma hangzó, magyartól idegen betűcsoport áll
ha már nyelvtannácizunk, legalább helyesen tegyük már
mhsz. 215: . Az idegen írásmód szerint írt közszavakhoz és tulajdonnevekhez általában ugyanúgy köz¬vet-lenül (tehát kötőjel nélkül) tapasztjuk hozzá a toldalékokat, mint a magyar szavakhoz és tulajdonnevekhez: businessből, cowboynak
mhsz 216 b: b) A -val, -vel és a -vá, -vé rag a mássalhangzót jelölő nem magyar betűre vagy betű-kapcsolatra végződő idegen közszavakhoz és tulajdonnevekhez úgy járul, hogy v-je teljesen hasonul az utolsó kiejtett mássalhangzóhoz: Andrićtyal, Balzackal, pechhel, Bachhal, Greenwichcsel, Steinbeckkel, Engelsszel, hertzcel, fixszel, fixszé, ortodoxszá, Félixszel, Marxszal stb. [Vö. 163. b)]
mhsz 217. 217. Bizonyos esetekben kötőjellel kapcsoljuk a toldalékokat az idegen közszavakhoz és tulajdon¬nevekhez.
a) Ha az idegen írásmód szerint írt közszó vagy tulajdonnév végén hangérték nélküli (ún. néma) betű van, vagy ha az utolsó kiejtett hangot betűknek bonyolult, írásrendszerünkben szokatlan együttese jelöli, akkor a magyar toldalékot mindig kötőjellel fűzzük a szó testéhez: guillotine-t, monsieur-nek; Glasgow-ban, Iaşi-nál, Loire-on, Montesquieu-nek, Montreux-ig, Peugeot-t, Rousseau-val, Voltaire-é; stb. – De hagyományosan: Anjouk.
A -val, -vel és a -vá, -vé rag v-je ilyenkor is az utolsóként kiejtett mássalhangzóhoz hasonul: guillotine-nal; Iaşi-sal, Moličre-rel; stb. Az egyelemű vagy kötőjellel összefűzött tagokból álló tulajdonnévnek (a néma betűs végződés miatt kötőjellel odakapcsolt) -i (-s, -ista, -izmus) képzős származéka természetesen kis kezdőbetűs: shakespeare-i, voltaire-es, voltaire-izmus, bordeaux-i, lille-i, ploieşti-i; joliot-curie-s, châlons-sur-marne-i; stb.
b) Ha az idegen tulajdonnév két vagy több különírt elemből áll, akkor az -i (-s, -ista, -izmus) képzőt (a többelemű magyar tulajdonnevekhez hasonlóan) mindig kötőjellel kapcsoljuk az utolsó elemhez, s az alapforma szerinti kezdőbetűket megtartjuk: Victor Hugó-i, Walter Scott-os, Leonardo da Vinci-s, Anatole France-i; New York-i, Karlovy Vary-i, Frankfurt am Main-i; stb. (Vö. 164.)
c) A mássalhangzót jelölő kettőzött betűre végződő idegen tulajdonnevekhez az azonos betűvel kezdődő magyar toldalékot (s így a -val, -vel és a -vá, -vé rag megfelelő alakját is) kötőjellel kapcsoljuk, hogy a név alapformája világosan kitűnjék: Mann-nak, Tallinn-nál, Scott-tól, Falstaff-fal, Grimm-mel, Scott-tal stb. [Vö. 94., 163. c)]mellesleg az avval tényleg helyes:
mhsz 45.: Mind az igék, mind a névszók toldalékos formái között vannak olyan kettős alakok, amelyek a köz¬nyelvben egyaránt használhatók. Írásban is helyes tehát mindkét forma.
ezzel – evvel, azzal – avval;
Az alakváltozatok nem mindig azonos értékűek. A hallgatódzik és hallgatózik, az evvel és ezzel stb. között nemigen van különbség. Viszont az írj, moss, add, hidd stb. nyomatékosabb felszólítás, mint az írjál, mossál, adjad, higgyed stb. Az állsz, keveslem, küldte, érte stb. hétköznapi használatú, az állasz, kevesellem, küldötte, érette stb. kissé ünnepélyesebb, régiesebb. A látniok, szeretniök stb. elavuló formák.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- PlayStation 5
- Drum 'n' bass
- Kutya topik
- OLED monitor topik
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Realme GT 2 - aláírjuk
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- AKCIÓ! Sony PlayStation4 PRO 1TB fekete konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működéssel
- Zebra ZP505 EPL - Hőpapíros címkenyomtató
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
- Bomba ár! Dell Latitude E7270 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest