- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Hívószám-hamisítás
- Magisk
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
Új hozzászólás Aktív témák
-
ρσгτσ
addikt
Illetve vannak még ilyen, illetve ehhez hasonló konverterek. Szebbek lesznek az élek, a kép, olvashatóbb a felirat, nagyjából normálisabb megjelenéssel, mint a pár ezer forintos mezei konverterek. De csodát ez sem fog csinálni.
Mezei felhasználásra jó, ha valaki nem nagyon akar belemerülni, és elfogadja, hogy olyan amilyen. Más esetre a fenti eszközök kellenek. Vagy ami olcsóbb, egy CRT, esetleg egy "fellelt" Sony Trinitron PVM.
-
vargalex
félisten
Meg fogom próbálni, hogy lehúzok róla mindent. De a CoreELEC alatt egyébként a CEC nagyon részletesen konfigurálható, minden eszköz aktiválással/kapcsolással kapcsolatos beállítás ki van kapcsolva. Az automatikus frissítés is ki van kapcsolva (a CoreELEC egy Kodi-ra kihegyezett linux disztribúció). Konkrétan ez az eszköz ugyan így volt használva a régi LG32LB5700-ra kötve (amit a TCL váltott), illetve az összes többi szintén AmLogic S905/S905X3 eszközöm CoreELEC-el ugyan így van beállítva itthon, édesanyámnál és anyósomnál (LG 50UN81003LB, LG 37LH3000, Sharp LC-40CFE5112E és egy Grundig HD LCD TV). Egyik esetben sem történt/történik random bekapcsolás. Valamint a kolléga írta, hogy nála nincs/nem volt semmi rákötve a TV-re.
-
crea1984
tag
Csak egy digi koax megy be,
Egyebkent rakerestem most es redditen csomo ilyen jellegu poszt van azt irják a CEC kikapcsolasa megoldja ( felteve ha mondjuk van bedugva eszkoz) de igazabol az tortenik, hogy valami ebresztgeti a tv-t mar csak azt kellene megtalalni, hogy melyik bemeneten...paran wake on lan/ wifit irtak... Igazabol sosem teszteltem le igazan, de lehet neki ülök majd.
-
Trk.Adam87
aktív tag
Ha rosszabbodik, akkor gondolom foglalkoznak vele, mivel garanciába az adott eszköz romlása/problémáinak halmozódása beletartozik. Ez a szint még tényleg vállalható, de ugye már tapasztalram korábban, hogy idővel súlyosabbá vált a probléma egy Samsung 40" H6500 típuson. (A DSE lett egyre intenzívebb évről évre)
-
Qtya123
őstag
Én is így gondolom. Nem mindenki akar erősítőt és akkor belefuthat meglepetésbe a C765 féle HDMI kiosztással.
Nem vagyok nagyon otthon a témában, de ha jól látom egy normálisabb AVR kb 250e Ft-tól indul és akkor hangfalad egy darab nincs. Én pl nem vagyok audiofil, egy Samsung Q930D soundbar teljesen kielégíti a hangzással kapcsolatos igényeimet, öröm annak a hangját hallani és annyiba kerül, mint egy AVR. Tisztában vagyok vele, hogy az erősítő és hangfalak más szint, de mit mondtam, nem igénylek többet.
-
faölelgető
csendes újonc
Na, örülök, hogy az én szívásomon keresztül okosodott a közösség
Viccet félretéve, nekem jelenleg nincs kurrens generációs konzolom, szóval ebben a pillanatban nem vészes a probléma, és ez így egy újabb érv, hogy maradjak pc gamingen. Amúgy sem játszom sokat.
Ami még fura a tévével kapcsolatban, hogy minden bemenetre érvényes a fényerősség beállítása (elég fényérzékeny vagyok, jelenleg 3-ason bírom a sötét szobában), illetve hogy a pc mód beállításai mennyire le vannak korlátozva. De még ismerkedünk, állítgatom, csak nehéz x év megszokása után átállnia a szememnek/agyamnak az újra. -
-
Qtya123
őstag
"De azért 855 -nél már simán bele lehetett volna tenni."
Főleg, hogy árban alig van különbség a C855 és mondjuk egy LG C4 oled között és utóbbiban mind a 4 HDMI port 120 Hz-es.
De tovább megyek. TCL-nél még az X955-ra sem fért rá....
Ugyanúgy ott figyel a 2 darab 60 Hz-es port. -
Qtya123
őstag
Nem téves.
C805, C845 és C855 esetében mindhárom TV-n az alábbiak szerint vannak a portok:
HDMI1 4K 144 Hz
HDMI2 4K 120 Hz
HDMI3 4K 60 Hz
HDMI4 4K 60 Hz eARC/ARCEgyébként valóban annyi kellene, hogy 4K 120 Hz alatt ne legyen egyik port sem és akkor mindegy, hogy erősítő, soudbar, konzol, akármi... Csodálom, hogy még egy C855 esetében sem így van, hanem ugyanúgy 60 Hz-es portok, mint akár egy C805 esetében, miközben árban majdnem a duplája a C855.
-
mikrofon
veterán
Ha valakinek AVR-je van akkor ő mindent oda szeretne bekötni és az AVR-t kötni a TV-re. Neki az a jó amikor az e-ARC a legjobb HDMI porthoz van társítva. Ezzel kapja a legjobb eredményt.
Tehát ez megint attól függ, hogy valaki soundbar-os vagy AVR-es. Mondjuk soundbar-ból is van olyan, aminek több bemenete, főleg a felsőbb szegmensben. Így nekik is ez a jobb megoldás..... -
Qtya123
őstag
Vhiktor C765 teszt videójában láttam, hogy így van. Csodálkoztam is, hogy ezt így minek?
Ha valakinek rá van kötve a PC és mellette konzolt is használ, akkor egyiket kénytelen 60 Hzes portra tenni, ha EARC is kell. Nem értem miért kell elpazarolni egy 144 Hzes portot EARC-ra. Kíváncsi vagyok miért változtattak ezen. -
faölelgető
csendes újonc
Sajnos nekem nem ilyen a leosztás, jól emlékeztem:
Annyiban nem gond, hogy két 144hz-es bemenet van, de az ARC tényleg foglal ezekből egyet, ami elég fura nekem.
Jelenleg akkor a soundbar megy a HDMI 1-be, a PC a HDMI 2-be, a TV BOX a HDMI 3-ba.
De ha esetleg lenne egy konzol, az megszívná... -
vargalex
félisten
Azért azt, aki kitalálta, hogy a CI alá rakjanak csatlakozókat (a C655-öm ilyen szempontból még rosszabb, mert az egyik egy USB, tehát valós szituáció, hogy akár ki/be húznád az eszközt), szívesen elküldeném melegebb éghajlatra. Ha bármit be akarsz oda dugni és van CI kártyád, akkor először azt ki kell húzni, mert nem férsz hozzá az aljzatokhoz...
-
ETOM
addikt
[link] Találtam oázis oldalán egy képet. Nem kellene olyan sokat emelnie egy 10-15cm. Most a TV teje 75cm az asztaltól. Ha jól mértem talán elég amit emel rajta. Kábel annyira nem zavarna az a baj más típusokra írták nyeklik nyaklik ilyen olyan baja van. Ezt találtam még értelmesnek.
-
ρσгτσ
addikt
Amúgy a Partum Usluge D.O.O. intézi a promót a TCL -nek, ami egy horvát cég. De valószínű több országban is jelen vannak képviselettel, ügyfélszolgálattal, vagy ügyintézőkkel. Így nem kizárt az sem, hogy más országból jött az üzenet.
Ezekben az országokban aktív a promóció:
-
vargalex
félisten
Ennek ellenére az oldalon elérhető akciós szabályok 2025-ben még Vodafone szerepel...
-
detroitrw
addikt
Na, de az előbb beszéltük, hogy a 2 TV más hardveresen,
a SoC is más benne (már amennyire ebbe az oldalba meg lehet bízni)
és amit én említettem mint hibás teljesítés ott ezt simán lehet érvényesíteni.Az nem kérdés, hogy attól függetlenül teljesen tökéletes a cucc
-
detroitrw
addikt
jaja
nekem is 739-es van (ami 735)#35752desolator
Amúgy ezt a malőrt megemlítheted az Auchen-nek is, hogy 635 -öt vettél ami igazából 645 ...
Mivel kifutott és utolsó darab és ha nem volt előtte felbontva akkor csak felbontottként tudnák továbbadni egy kis extra energiával és buktával.
ill. ennek nincs vásárlás utáni 14napos elállása, mert ez lényegébe egy hibás teljesítésnek minősül, szal a gari időtartalma alatt bármikor visszaviheted, hogy köszi, de nem azt kaptam amit vettem.valami hasonló macera miatt nekem az MM -be inkább visszadtak valamennyi összeget (valami elektronikai cuccra) a kellemetlenség miatt.
de ha ezt a lapot ki szeretnéd játszani, akkor a hibás teljesítésit később már nem tudod elővenni, hisz tudatába voltál a vásárlás elején, hogy eltérés van. -
HML
csendes tag
Köszönöm a segítséget mindenkinek!
Szerintem akkor az 55C805 elég lesz, a hangot meg utólag Soundbarral javítom ha nagyon rossz lenne, illetve megkeresem Vhiktort vagy a fájlokat, de úgy gondolom a jelenlegi tv-hez képest a gyári beállításokon is hatalmas különbség lesz képben.
Igazából a 60 éves szüleim néznék a legtöbbet, teljesen általános tv adásokra telekomos boxal hdmi-n keresztül, nekik szerintem tökéletes lesz.
Nem ismertem ezt a márkát, korábban itthon a műszaki dolgok 90 százaléka samsung és lg volt, bár azok közül is sok 15-20 éves, akkor szerintem még más minőséget képviselt minden márka.
Haveromnak van 4db tcl klíma, azok évek óta hibátlanul működnek, remélem ez is jó lesz.
Olvastam, hogy simán megáll 2 hónap vagy pár év után akár egy LG is ha épp hibás, azt meg anyagilag fájdalmasabbnak érezném majdnem dupla ennyiért 🙂 -
flash-
veterán
Persze elég elvileg ez a 200-240megabit,csak azért motoszkál az emberben, es kattogok rajta, hogy ott a gigabites ethernet adapter az usb3 porton, és a router is az(meg a net is) , akkor miért nem hozza a gigabit kozeli sebességet sem. Olvasva mások posztjait márpedig többeknek igen.(bár más tv-vel)
Talán más chipsetes adapter kellene a tvnek?
Vagy van valami korlat esetleg a szerviz menuben lehet erre vonatkozóan valamit allitani.. Nem tudom. Mindenesetre érdekes. -
-
bnorci71
addikt
Igen, de az az érdekes bárki bármilyen számlával regisztrálta mindenkinek elfogadták senkinek nem jött vissza elutasítással
A visszaigazoló Pdf-ben az
"Értékesítés Helye: TCL Promotion Hungary"
Az érték is rajta van így a számlát csak megnézik.
Viszont most olvasom alul
"A TCL Care aktiálási garancia csak megfelelően kitöltött garanciával és az eredeti számla csatolásával érvényes. Az adatoknak azonosnak kell lenniük a számlán szereplő adatokkal."Na ezt is lehet ám értelmezni sokféleképp
De mint mondtam az esélyt legalább megadtuk magunknak -
kokokka
addikt
-
kokokka
addikt
Szinte hihetetlen, de megvan a megoldás. Mégiscsak régiós probléma, vagy legalábbis félig. Mert a régiót ugyan Magyarországon hagytam, de a nyelvet angolra állítottam, és így egyből működik a TV beépitett mikrofonja. Érthetetlen, miért nem jó ha magyar a TV nyelve, hiszen a telefonomon hibátlanul működik ugyan ez a funkció.
-
kokokka
addikt
Értem. Nekem nem kéne külön eszköz hozzá, mert van a TV-ben mikrofon a Hands-free-hez, de képtelenség életre kelteni. Már mindent végig nyálaztam a neten, már minden létező lehetőséget megpróbáltam, de semmi. Már ott járok, hogy ez valami régiós korlátozás vagy bug lehet, mert még csak a TV menüjében sem jelenik meg a lehetőség.
-
ρσгτσ
addikt
Megoldottam közben, hogy ne szakadjon le a hálózatról a TV kikapcsolás után. Vezetékes netet eddig is próbáltam, de most kikapcsoltam mellette a WiFi -t is. Ezzel úgy néz ki a droidos hiba elhárult, és már tegnap óta nem dobta le magát a hálózatról.
Így Google Home -ból bekapcsolható akkor is, ha a TV kikapcsolt állapotban van. Illetve vezérlőn keresztül hangutasítással is bekapcsolható.
Persze kell mellé a hálózati készenlét. Meg valószínű a gyorsindítás is, de nélküle egyelőre még nem próbáltam.
Viszont most a kikapcsolás nem működik hangutasítással. Home app -on keresztül minden megy. A kikapcsolás is.
-
Qtya123
őstag
Igen, ez elég TESCO-s megoldás, hogy beküldesz bármit és jön a visszaigazolás, miközben a weboldalon a legördülő menüben egy olyan boltot választasz ki, amely egyértelműen kamu és a számlán szereplő céghez köze nincs. Nem néznek azok semmit, csak nyomkodják az uzvratio je gombot.
Persze úgymond egy próbát megér, csak helyén kell kezelni és nem meglepődni, ha elhajtanak, ha garit kell érvényesíteni.
(eladáskor biztos vagyok benne, hogy a legtöbb hirdető büszkén, nagy betűkkel hirdeti, hogy van még rajta mondjuk 2-3 év gari, csak azt nem teszi hozzá, hogy talán) -
soldi3r
veterán
Kivancsi leszek nalam mi lesz. En az elsot regisztraltam, a cserebe kapottat is, csak arrol nem jott visszaigazolas. Ugyanazt a szamlat tudtam csak csatolni hozza. Az Alza altala kuldott cserepapirt is kinyomtattam. Remelem nem lesz ra szukseg.
#35328ρσгτσ, Itt nem az emag az elado. Aki ugye nem vallal felelosseget a hirdetesekert.
-
-
-
kokokka
addikt
Ezt én is úgy értettem, hogy kalibrálatlan TV létére besza behu. Persze, ha összejön a kalibráltatás, majd kiderül, mennyivel lesz szebb. Vagy nem. Ugyanis a kalibrálás a legjobb kép miatt van, de az mégsem mindenkinek a legjobb. Sok minden függ az egyéni szemtől, ízléstől még akkor is, ha tudjuk, hogy a műszer nem hazudik.
-
bdominik98
kezdő
Mozi modban a kifejezes “hugysarga” talalo nem tudom kalibralas elott mit takar a “kekes” de ehhez szoktatni kell a szemet alapvetoen valami d65 feherppnt vagy mihez van csinalva es gyanitom direkt filmekhez van az a mod nem youtubeozni
Vhiktor szakmaibb velemeny?
(Illetve valami magyarazat miert foltos a miniled meg a sima led tv vegig egyszinu? Csatoltam ket kepet arra gondolok)
-
ρσгτσ
addikt
Megérkezett a távirányító. Természetesen a középső az, csak a mellé tettem 2 fajta TCL távirányítót, így jobban látszik a mérete.
Talán kicsit halkabb, mint a gyári nagy, de ez is kattogós. Az előző generációs szerintem ebből a szempontból jobb volt.
Viszont tökre kényelmes, minden gomb és funkció tökéletesen működik. A képen is látszik, hogy oldalt vannak a hangerő és a némító gombok. Mivel egész jó a fogása, és laposabb is, így kényelmesen használható az is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Torrent meghívó kunyeráló
- Gamepad
- Autós kamerák
- Napelem
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Rágyúr a macOS-re a 3DMark
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z390 i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060Super 8GB Corsair Carbide Series 200R 600W
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 7950X 16 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged