- Netfone
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Érkezik a Now Bar a Galaxy órákra is
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
mikrofon
veterán
válasz
Kiskutya #9197 üzenetére
Nem akarom, hanem mondom is, hogy nagyvalószínűséggel, a 65c715 ugyanúgy nem valódi 10biten jeleníti meg a képet mint az összes többi méretű c715.
Az én információim alapján az összes c715-höz ugyanazt a firmware-t kell telepíteni. Ez is azt támasztja alá, hogy ugyanaz a szoftver ugyanolyan módon küldi ki a megjelenítendő képet ugyan abból a képfeldolgozó processzorból a kijelzőnek. Tehát pontosan ugyanolyan az összes készüléknek a megjelenítési bit-tartománya, amelyikre ugyanazt a szoftvert telepítheted
Más gyártó más modellje megint más kérdés semmi köze ehhez. De még ugyanannak a gyártonak másik modellje is máskérdés. Nem is értem ezt miért kevered ide.
Ráadásul a c728-nál is leírja a gyártó a FALD-ot még sincs benne. Míg más gyártónál, de még ugyan ennél a gyártónál is működő dolog.Azt is tudjuk, hogy az etalonnak felhozott displayspecifications oldalon mai napig szerepel, hogy a 65c728 “full-array local dimming" pedig nem az.
Milyen tesztre gondolsz? Mivel tesztelik a 10 bitet?
Én nem tudom! !e csak azzal lehet megmondani hogy tényleg az, mert a ények és ismeretek ellenkezőjét támasztják alá. Mint ahogy a FALD-ot is csak az a készülék tudja, ami a teszten is bebizonyítja. Nem pedig az amire a gyartó, vagy az etalon displayspecifications oldal ezt írja...
Ettől még természetesen nagyon jó képe lehet és van is a 65c715-nek. Ezt 55c715 esetében személyesen is megtapasztaltam! -
Kiskutya
veterán
válasz
mikrofon #9184 üzenetére
Milyen tesztre gondolsz? Mivel tesztelik a 10 bitet? Amúgy még mindég nem értem mit akarsz ezzel elérni. Ilyen alapon akkor az összes sony lg vagy Samsung amit 10 bitesnek írnak nem is biztos hogy az. Amúgy a c815 megnyert valami tesztet amiben azt nézték melyik tv-n a legjobb a színmegjelenítés. Az LG cx-et is megelőzte ha jól emlékszem. Ez valószínű a 10 bites panelnek is köszönhető. Egyszerre jöttek ki a c715 és 815 én úgy gondolom inkább ott lehet hasonló a panel akkor miért ne lehetne valós 10bit? Ha van valami teszt amivel le lehet tesztelni akkor megnézem neked szívesen.
-
rainman72
nagyúr
válasz
mocsyvitya99 #9193 üzenetére
Én tudom,és az U8QF is az sajnos,pedig akár lehetne jó is.
Igy a TCL marad.
Vagy megvárod jövő évi termést,vagy elenged ezt a 2.1hdmi dolgot -
mikrofon
veterán
A nyomtatott persely a legjobb mert annak a hossza is lehet egyedi.
Vagyis az lenne a legjobb, ha a konzolhoz adott műanyag hengerek, közvetlenül a menettel ellátott fém lemezen ülnének fel,a mi meg a kijelzöpanelhez lenne fixen, stabilan rögzítve....
De már az is jó lenne, ha a műanyag bemélyedés egy milliméterrel nagyobb átmérőjű lenne, hogy a konzol tartozék műanyag persely rendesen beférjen..... -
-
rainman72
nagyúr
válasz
mocsyvitya99 #9191 üzenetére
[Ebbe] nézz bele hihetőbb -
rainman72
nagyúr
válasz
mocsyvitya99 #9189 üzenetére
Sztem nincs
[link]
-
rainman72
nagyúr
válasz
mocsyvitya99 #9187 üzenetére
VA vs. IPS,dönts te
Ha jol tudom a Hisense-en nincs 2.1 hdmi se -
mocsyvitya99
csendes tag
Sziasztok! Tcl 65C728 és Hisense 65U8GQ között variálok. Hálás lennék ha segítenének a döntésben. Nagyon világos szoba (dél- nyugati tájolás, rengeteg ablak) főleg filmezés, sorozatok és Ps5 mellé lenne
.
-
Black&White
addikt
Tegnap megkaptam a C825-öt. 🙂
Az előző tv-n bal oldalt volt minden csati, itt pedig jobbra kerültek, így pár órát elvett az amúgy is rövid délutánomból a kábel-menedzsment.
Nehéz nem elfogulatlanul írni róla, nagyon meggyőző képe van (a fekete szint az nekem nagy előrelépés), a hangrendszer pedig tv-hez mérten tényleg epic.
Sonymon (55XG85) is Android TV volt, így nagy meglepetések nem értek, pár lag azért elő-előfordul.
Egy PS5-tel és egy Amlogic médialejátszóval tudom etetni, majd még írok. -
mikrofon
veterán
válasz
Kiskutya #9178 üzenetére
1.: Sehol sem olvstam hogy letesztelték hogy tényleg 10bit-es-e...... Csak meghivatkozzák a specifikációt!
2.: Miért ne rakták volna bele a 65C725-be.
3: Ráadásul a 10bit-es panel 10bites meghajtásához más hardver és szoftver is kell mögé csak akkor működik. Erről sincs szó sehol, hogy más lenne, vagy másikat kellene hozzá frissítéskor feltölteni.VS:
1. specifikácíó
Hiszem ha látom, addig csak marketing....
-
mikrofon
veterán
Korábban írtam, hogy szerintem nagyon rossz kialakítású a 65c728 hátlapjána és a VESA rögzítési pontjának kialakítása. Annyira hogy ez befolyásolja a foltosodást. Ehhez most hoztam képeket bizonyítékként és magyarázatként.
A négy felfogatási pontból kettő felső és kettő alsó másmilyen kialakítású:
1.: Az alsó sem tökéletes de ez legalább elfogadható, mert itt a fém menet fölött van egy kis légrés kb 1m, majd a műanyag hátlap, így amikor szorítod a hátlapra a fali konzol TV-re rögzíthető részét, a műanyag hátlapot rányomja a fém menetes lemezre a konzol kis hátlapi deformációval.
2.: A felső kettő viszont szerintem elfogadhatatlan: A fémlap ami a meneteket tartalmazza sokkal mélyebben van, a felette lévő műanyag rész (ami a konzol tartó csavarok megszorításkor hozzászorul) kb 2mm távolságra van tőle. Ráadásul ez is kb. 5mm mélyen van a hátlap hátsó részétől, amire a konzol felfekszik. Kipróbáltam és már kézi megnyomással látható hogy az egész hátlap a konzol alatt megnyomódik és deformálódik nyomás hatására.
Ezt én házilag korrigáltam. A konzolhoz gyárilag adnak műanyag hengereket, perselyeket. Ennek sajnos nagyobb a külső átmérője, mint itt a hely, így nem megy bele rendesen. De megköszörültem, így már bele ment és nem a hátlapon, hanem ezeken a müanyag perselyeken ül fel a konzol, mivel az alsó rögzítési pontok alá is ilyet, csak a rövidebbeket raktam.És akkor a foltosodásra gyakorolt hatás:
Csak a konzol perselyek nélkül:
A konzol perselyekkel rögzítve:
A konzol köszörült perselyekkel rögzítve:
Természetesen az egész kicsit torz, mert a valóságban alig látható a foltosodás és csak 1-2%-os háttérvilágosságnál. A képeket direkt túl világosra (feketét már inkább szürkére) állítva készítettem, hogy látszódjon a hatás
Ezt meg azért mutatom meg, hogy látszódjon hogy ennyire túl kellet húznom már az első esetben a fényeket, hogy a legfelhősebb esetben látszódjanak a foltok valós tartalom mellett. Az ugye középen a kékes színű négyrészre osztott kodi logo lenne de alig látszik a fényerő túlhúzásától. És a fekete is már kék.....
-
Saccco
nagyúr
válasz
Miczaki #9179 üzenetére
Ha TCL és van hely, akkor a 6110 jó cucc. Csodákat nem kell tőle várni persze, de nagyon jó mozis hangzást ad a tv-hez. Esetleg ott van a 8111 és a 9030. A 8111 külön sub nélküli, szélesebb a hang tartománya, mint 6110-nek.
Az Rtings mindegyiket tesztelte TCL Alto 6+, 8, 9+.
Áruk is tükrözi az elvárható szintet: 40, 60, 110. -
Miczaki
csendes tag
Köszönöm a válaszokat!
Fő csapásirány az otthoni "mozizás" lenne. Persze sportot is nézek és játszom is, de tévén maximum PS-es címekkel(sztori orientált, TPS), szóval FPS-re van egy külön 144hzes monitorom. Ebben tekintetben nem tudom kihasználnám-e a 4k/120hz-et(244e FT), a másik tévé 65" méretéhez képest.(282e FT) Ezek árban csak szerintem nem rosszak?
Annyi helyen írnak mindent, hogy ez maradt bennem kérdés: HDMI 2.1 van rajta 1db és 2db HDMI 2.0?
Soundbarból ajánljátok a TCL-ket( pl Ray danz) vagy nézelődjek más márkánál inkább? -
Kiskutya
veterán
válasz
mikrofon #9175 üzenetére
KB annyira nincs rá bizonyíték mint arra amit te írsz.
A 65-ös változatot egyébként minden tesztben és helyen 10 bitnek írták. Sehol nem láttam máshogy feltüntetve de ez igaz az 55-ös változatról is azt mindenhol 8+frc-nek írták. Akkor te mi alapján írod hogy nem igaz? 2020-ba sokkal több tv jött ki 10bites panellel mint 21ben valamilyen szinten folyamatosan butitják a közép kategóriás tv-két. Elég megnézni a Samsungot vagy az LG-t is mit tudott egy 8as sorozat 3 éve meg most mit tud.
-
mikrofon
veterán
Szia,
esetleg letesztehetnég hogy a penelja 10 vagy 8+2bit-es.
Hátha valaki meg tudja mondani, hogy ezt hogyan tudod tesztelni.Ezt a gyártó honlapot kellene megnyitni régiód szerint. Aztán a "Downloads"/"Software" részen jobbklikk és már töltheted is a régiód szerinti legfrissebb firmware-t.
Neked elvileg 65C715K a típus jeled, míg nekünk 65C715.
-
Cshigi
újonc
Sziasztok!
Egy kis segitseget szeretnek kerni. Szombaton kapom meg a 65" C715 TV-met. UK verzio, mivel itt elek. Erdeklodni szeretnek, hogy ennek a Firmware-je kulonbozo az europai szabvanytol?
Honnan lehet uj firmware-ket letolteni? Sajnos nem talaltam meg.Az USB lekapcsol, ha a TV ki van kapcsolva? Mert a mostani regi TV-men arrol megy az egyedi Amblient vilagitas. Es szepen kapcsol ki/be vele egyutt.
-
mikrofon
veterán
válasz
Kiskutya #9171 üzenetére
Mert nem logikus és semmi bizonyíték nincs rá. Semelyik másik méret nem ilyen és másik tipus ugyan ilyen mérete se ilyen.
Ez a honlap is azért írja mert a gyártó honlapján van egy ilyen sor a specifikácik között: "10 bit panel: Yes"
De feltehetően ez pontosan annyira igaz mint hogy az írják hogy c728-as Local dimming és Fald képességgel is bír. De ezt már többen bebizonyították hogy nem igaz. -
Dyraxx
tag
válasz
herceges215 #9172 üzenetére
A Thompson márkát is a TCL gyártja. Már azelőtt is az ő márkájuk volt, mielőtt megjelentek volna a TCL tévék.
-
Kiskutya
veterán
válasz
herceges215 #9172 üzenetére
Ki kell próbálni ha jobb árban van! Max visszaküldöd!
-
herceges215
csendes tag
Amúgy ez a Thomson 55UH7500 ami úgy néz ki mint a c725 de viszont cserébe jóval olcsóbb is. Mit gondoltok érdemes beválani, vagy más szint azért az a Tcl?
Esetleg a P715-el szemben? -
Kiskutya
veterán
válasz
mikrofon #9168 üzenetére
Méret függő is c715 65be 10bit 55be 8bit+frc 725 8bit+frc. 725be van memc ami a mozgást javítja már aki használja szappanopera efekt. A 728 memc+120hz 8bit+frc. Szerintem kép minőség kB egyforma a mozgás megjelenítés jobb ahogy írtam. Ha nézel egy hdr vagy 4k filmet nem gondolom szemmel látható különbség lenne a 725 és a 728 között. (nem láttam egymás mellett a 3 tvt csak adatokból gondolom amúgy euronics-ba láttam a c725-öt és jobban tetszett mint a samsung q60 igaz a beállításokba nem néztem bele a lényeg a 725 se rossz tv ha nem kizárólag sport vagy játék a cél)
-
Dyraxx
tag
Elnézést, ha lemaradtam, de mi lett végül a gyártó által beígért C715 Android 11 rendszerfrissítéssel?
2021 Q3-ra ígérték, és csak annyit hallottam, valami kezdetleges verzió ki is jött, de halálbüntetés feltenni, annyira instabil. Ez igaz? Ha igen, akkor van valami tervezett időpont a végleges (hivatalos) 11 frissítéshez?
Köszi!
-
mikrofon
veterán
válasz
Miczaki #9161 üzenetére
Igazából ahogy előttem is mondták, szerintem ez a kettő közül dönts:
TCL 55C728 => ha a jobb képminőség, a jobb androidos hardver és a jobb játékkonzol támogatás (2.1HDMi, 4K/120Hz)
TCL 65C725 => pedig ha a méret a lényeg.Én valószínűleg a nagyobbat venném, ha nem játszok és van vagy lesz egy médiabox-om.. Amúgy sokan írták, hogy ac725 saját hardware is már megbirkozik a jó minőségű és nagyméretű filmek lejátszásával.
Még egy érdekesség, hogy a c725 rendelkezik egy USB3-as porttal is, míg a c728 csak usb2-vel. Ez jól jöhet ha adathordozóról nézel filmet, vagy a nem túl jó a WIFI-d és kábelen szeretnéd összekötni a routereddel, mert így tudsz bele egy usb3-as LAN adapter használni, ugyanis mindkét készülék saját LAN portja elég gyenge.
A képe se sokkal "rosszabb" a c725-nek.... -
Kiskutya
veterán
Szerintem teljesen jól írtam. A launcher az google függő hogy ezt az új felületet mikortól lehet használni az adott régióba vagy országba. A a 11es droidot csak azért írtam mivel a 2020-as modellek még nem kapták meg pedig ígértek. Ez lehet a realtek sara is ahogy tomp is írta mert szarok a driverek. (ezért írtam nem hiszem hogy sok lenne a különbség driver szinten 9 és 11 között)
-
rainman72
nagyúr
válasz
Miczaki #9161 üzenetére
A C728 inkább next kozolhoz,azért is drágàbb.
Filmezéshez elég a C715-725 is már,jobb képminőséggel mint az IPS Lg lenne,nanocell ide vagy oda.
A TCL wide color gamut,széles szinskálát használó qled panelje sokkal jobb.
Van itthon idei Lg nem egy nagy durranás.
Az áruk a Tkomnál kicsit drágák de ha van kedvezményed akkor jó lehet -
Rafter75
junior tag
Szia!
C728-as már 100hz-es modell, 2.1 HDMI (VRR, 4K HFR), ezenkívüll Qled technológia, VA panel + direkt led, szóval sztem a felsoroltak közül a legjobb. Sem a felsorolt TCL, sem az LG nem bír ilyen specifikációkkal.
-
Miczaki
csendes tag
Sziasztok!
Telekomos szolgáltatáshoz szeretnék egy tv-t választani. Eddig Lg tv-m volt és most is azt akartam, de a kínálatban található tévékről megoszlanak a vélemények(LG 65NANO813PA - Nanocell, LG 65UP78003LB). Körbe néztem és észrevettem, hogy kapható már TCL tévé is(TCL 55C715, TCL 55C728, TCL 65C725). Honlapot már böngésztem korábban és elég szimpatikus volt a tévéjük és a hangrendszerük is. Az lenne kérdésem/kérésem, hogy mit ajánlotok: a felsorolt LG-ket vagy TLC-k közül inkább? Ha tlc akkor megéri az újabb TLC C728 a +60ezret a C715-tel szemben? vagy +100ezer hogy 65-ös méretben csodálhassuk?Bármilyen infót nagyon megköszönök előre is!
-
turho
addikt
Halisztok!
Engem még mindig aggaszt a c728 VRR módban fellépő fényerő-hunyorgásvalamelyikőtök esetleg kompetens ebben, egyáltalán tudnak-e róla, dolgoznak-e rajta, stb...? Alig lehet egy épkézláb külföldi c728 vagy vegyes fórumot is találni. Nem vigasztal, de tudom, hogy más márkákkal is van ilyen baj, amelyek VRR képesek.
-
lasse001
senior tag
Én nem próbáltam. De ezt találtam hogyan kell feltenni az új indítót.
[Csak saját felelősségre] -
gyűrű
addikt
válasz
mikrofon #9155 üzenetére
Erről van szó.. A launcher amit most sokan próbáltak, az Android TV launcher ami Android TV 9,10,11-re jó.. első kép
A másik a Google TV ami az Android TV-t váltja, De csak Android TV 11-től pl. TCL, sony tv-ken először. második kép
A harmadik az Android tv 12 amit kiadtak ugyan, de tesztfázisban van.. -
mikrofon
veterán
Az én információm szerint valóban két dolog:
Az egyik az andoid 9; 10; 11; és most már 12 Ez maga a rendszer
A másik pedig az hogy van a normál android, mint a telefonokon és hogy van az android TV rendszer. Nah ez az utóbbi helyett jön a Google TV. Ennek az átállása folyik szépen régiónként.
Tehát valójában az android TV rendszer megszünik és csak a google TV rendszer lesz. Ez megy majd TV-kre és box-okra -
Kiskutya
veterán
Más a felület meg más a 11. Android 11 az még sehol nincs az tuti függ a driverektöl is bár nem hiszem hogy sok lenne a különbség a 9 és 11 között ezen a téren. A tcl megigérte a 11et az év harmadik negyedévére de úgy látszik már az évbe se lesz belőle semmi. A tv home felület a Google hatásköre hogy melyik régióba vagy országba engedélyezi az újat én úgy tudom.
-
gyűrű
addikt
válasz
Black&White #9151 üzenetére
Jól emlékszel.. 1.6GHz Quad-core A73 MT9615 processor , 550Mhz Mali-G52MP2 grafikus chip
Új hozzászólás Aktív témák
- Epson EB-1776W projektor / 3LCD / 3000 Lumen / 1280x800 / aut. trapézkorrekció / 1713 óra
- Shanling m1 plus
- Onkyo Tx-Sr508 7.1,hdmi
- BenQ MW523 3D DLP Projektor, 3000 ANSI lumen, 143 óra üzemidő + 2db 3D szemüveg + Ingyen posta
- APPLE Airpods PRO 2 , Airpods 4 Airpods Iphone 13 14 15 16 Bontatlan Új DEÁK TÉRNÉL AZONNAL Átvehető
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Apple Macbook Air 13" M3 2024 24GB RAM 1TB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Így lesz a Logitech MX Keys magyar billentyűzetes
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2680v4 (28c/ 56t, 2.4/3.3GHz), 128GB RAM, 10G, áfás szla
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest