- Motorola Edge 40 - jó bőr
- iPhone topik
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Google Pixel topik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Poco M3 - felújított állomás
- Térerő gondok, tapasztalatok
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Új hozzászólás Aktív témák
-
Redneck
nagyúr
Mit érdemes beállítani a routeren, hogy ne röcögjön néha a 4K Netflix stream? 5Ghz-es csatornán van, de fogalmam sincs mekkora sebességet visz át a TV-re. Az Xbox maximum kb. 250 Mbps-el szokott letölteni ugyanazon a csatornán. Alacsonyabb felbontásnál nem láttam ezt a röcögést.
Ilyen TP Link routerem van, és Digi 1000 Mbit net.
-
Zaja2
senior tag
Sziasztok! Hozzám került egy LG 42LF2510 tv. Monitorként HDMI-vel használom géphez kötve.( a fölösleges kérdéseket megelőzve: no signal állapotban is ezt csinálja)
Bekapcsolás után kb. 15-20 perc múlva egyre világosabb rajta a kép.
A beállításokban állítva minimális változást lehet tapasztalni a fényerőben,illetve a kontrasztban . De így is élvezhetetlen rajta pl. egy film,amiben sok a sötét jelenet.
Némikor a gamma saját életet él.
Grafikus kártya beállításaival sem javítható .
Tudnátok segíteni ? Köszi! -
jzolie
csendes tag
Sziasztok!
50C725-re milyen firmware-t ajánlotok?
Állapot:
Termékverzió: V8-R51MT02-LF1V272.020169
TV+ op.rendszer verziója: V5.2.0(V8-2108050-MF1V520
Kernel: 4.14.198+ Sep 9Ha van "újabb, jobb", honnan tudom leölteni?
Köszönöm! -
tozso76
aktív tag
válasz
kzolee216 #9777 üzenetére
A kép tisztaság menüt próbáld meg ki - be kapcsolni. Nálam ps4pro - n láttam ezt a zöldes utánhuzást. Vagy a kép módot rakd át játékról valami másra. Bár az az igazság hogy, nálam random időközönként visszaáll ez a kép tisztaság opció. De könnyű észrevenni: olyan durván villog a háttér LED hogy, szinte azonnal epilepsziás rohamot kapok
. Grét dzsáb tisziel...
-
dropi
senior tag
Hali, nah nekem sikerült egy Sport1-re és Eurosportra optimalizált sport beállítást csinálnom, mutatom, hátha esetleg másnak is segítség lesz, nekem most ez eléggé okés. Bár mivel csak sportot nézek szinte meg netflixet meg prime-ot, ez van állandóan.
Íme:65C715
SPORT
Fényerő: 80
Színtelítettség: 45Fényerő beállítások
Fényerő: 80
Kontraszt: 100
Feketeszint: 60Dinamikus kontraszt: Ki
Fekete sáv: Ki
Dinamikus fényerő: Fényerő+
Helyi kontraszt: Ki
Gamma: 4Szín
Színtelítettség: 45
Árnyalat: 50
Dinamikus szín: Be
Színhőmérséklet: -2Képtisztaság
Élesség: 50
Mpeg NR: Ki
DNR: KiMozgás
Kép tisztasága: Be
LED mozgás: KiSzakértői beállítás
Színtér: Automatikus -
jzolie
csendes tag
Sziasztok!
50C725-re milyen firmware-t ajánlotok?
Állapot:
Termékverzió: V8-R51MT02-LF1V272.020169
TV+ op.rendszer verziója: V5.2.0(V8-2108050-MF1V520
Kernel: 4.14.198+ Sep 9 -
Lampard57
friss újonc
Kösszönöm a választ és van ere valami megoldás vagy érdemes garanciáztatni 5 év van rá ?
-
turho
addikt
C728, 825
Ennek a fórumnak a legvégén most van egy R074 (Valami egyedi, de frissebbnek írják mint a bugos v083) , illetve egy V407 (Google TV) firmware. Tesztelte esetleg ezeket valaki?
Mondjuk log nincsen, hogy melyik mit tud stb.....Bár az én bajaimra nemigen gyógyír, csak kérdezem
-
kzolee216
senior tag
-
kzolee216
senior tag
Sziasztok!
Valaki tapasztalt már ghostolást C725 alatt? Egy PS5 fut alatta, aminél tapasztalom ezt a jelenséget. Úgy látom, hogy a kék és a piros ghostol a mozgásban lévő pixelek alatt (pl. Fifa-ban eléggé zavaró, mert az embereknél látszódik). Valamivel ezt meg lehet oldani? FW-t nem tudom lehet e rá tölteni, a TV azt mondja, hogy a legfrissebb verzió van fent. TV+op. rendszer verzió: V5.2.0 (V8-2102250-MF1V520)
Köszi.
-
embe
nagyúr
Valami megoldást nem tudtok, hogy a kezdőképernyőre a Google kereső ablakot, vagy annak ikonját ki lehessen tenni? Tudom ott van a hangalapú keresés, de nem arra gondoltam.
-
H-Mano
tag
Nálam kb. hasonló pixel probléma van (de állandóan sötét szürke)...Csak akkor vettem észre, mikor egy tisztítás után ALAPOSABBAN átnéztem...
Más:
Ma TV nézés közben felugrott egy "szürke" ablakban valami kérdés(nem emlékszem a szövegre),LEOKÉZTAM, erre a TV-t átváltotta valami üzleti f...ságra, a bal oldalon valami androidos baromsággal....A Rendszer-Környezet lett "üzlet", ezt visszaállítottam "kezdő-re"
Valaki megírná, hogy ezzel a képbeállítások mindenhol visszaálltak? -
-
csƵ
addikt
Állandóan elállítódik a képmód a tévén moziról szabványra. Ennek mi az oka?
-
mikrofon
veterán
-
turho
addikt
A mikrofon a legjevesebb. Tök hülye (nálam) a c728 bekapcsoláskor.
Ugyanígy 4 led, hdmi-n kb nincs hang, és hiába van gyorsindításban, full bootolva indul.
Aztán kell egy ki-bekapcs, akkor eltűnik a ledsor, és lesz hang.
Mindez V083 óta.
Hát, nem szakadnak bele a fw javításokba, csak sorra jönnek az 1 millió nit-es modellek. Elég frusztráló. Gondolom, mások is szerte a világon ugyanígy szívnak, nem 3 panaszt kaptak hanem 300 ezret. -
K4jusz
tag
Megérheti esetleg a korábban tárgyalt Tp-Link adapter helyett egy ugreen-t venni? Árban nincs jelentős különbség.
-
OsOnO87
csendes tag
TV előtt egy KIII nevezetű android box volt kötve buta tv-re. Ez egy 10-en pár ezer forintos box, amiben volt gigabites lan. Ugyan ezen a kábelen vitte az 1000Mbps-t.. De köszi, hogy segíteni próbálsz. Korábban itt írta valaki, hogy lehet olyat csinálni a szerviz menüben, amit nem tudom hogyan kell előhozni, hogy USB Ethernet mód. Annak lehet értelme?
-
OsOnO87
csendes tag
-
adoks
aktív tag
Persze, utána olvasok addig. Semmiképp nem veszem meg ha nem tudok 100 százalékosan meggyőződni róla hogy meg lehet valahogy oldani.
Ez amit linkeltél csak az eszköz beállítása, formázása. Hardveresen tudom hogy tudja a c728, minden leírásban szerepel, csak van ez a szoftveres tiltás, amit vagy fel lehet oldani vagy nem.
Érdekes hogy gdpr-ra hivatkoznak hogy azért van letiltva, szerintem semmi köze hozzá. Más tv-k simán tudják EU-ban is minden hókusz-pókusz nélkül.
Szerintem a gyártóknak license díjat kellene érte fizetni, ezt van aki kifizeti van aki nem. Én úgy gondolom ez lehet a hátterében.
Mindenesetre köszönöm hogy keresgéltél te is. -
H-Mano
tag
Nálam (Telekom optika) a laptop felismerte a 2,4-et és az 5G-t is.Az 55C728 viszont nem írta ki az 5G-t...Az automatikus felbontás YT videókon jó ha 1k-ra állt, de volt, hogy ott is szaggatott.
Behúztam (még egy) UTP-t, most a 4 (8, 16)k videókat automatikusan a legnagyobb (4k) felbontásra állítja... -
-
gyűrű
addikt
Írtam hogy már nem találom ahol ezt írták. Erre ne alapozz, mert még azelőtt olvastam hogy megvettem a tv-t, de most már nem találom, így azt sem tudom melyik típusról volt szó, és melyik menüpontról...
Tegnap csak ezt találtam..
De ez valószínűleg nem az eu típusokra van.. -
adoks
aktív tag
Sokat visszaolvastam, rákerestem a keresővel, de nem találtam pontos információt róla, hogy működik a PVR és a Timeshift a C728-on? Pvr nélkül még esetleg elvagyok de ha a timeshiftet nem tudja akkor inkább Samsung lesz a befutó. Naponta használom nekem ez feltétlenül szükséges.
Köszi a válaszokat. -
OsOnO87
csendes tag
Köszönöm, de akkor viszont marha nagy pechem lehet. Az UE300 ma jött meg. Azt valóban nem írtam bele a hozzászólásba, de előtte már visszavittem konkrétan tegnap előtt egy gembird NIC-U3-02 -t, ami ugyan ezt produkálta.. (ekkor én is gyári hibára gondoltam) USB2-n nem dobja el a netet, csak nem vágom, hogy mi van a sebességgel. Te USB3-ba dugod?
-
OsOnO87
csendes tag
Én is vettem egy pont ilyen adaptert. tp-link UE300. TV: 65C725. Ebben van egy USB3-as port is, vagy legalábbis elvileg USB3-as, mert kék. Ha ebbe dugom kb. 2-4 perc után megszakad a net. USB2 esetén eddig stabil, viszont nem értem.. Letöltés éppen hogy áthalad a 100Megabiten, a feltöltés meg 300 felett 2000/1000-es nettel.. USB3-al is enged mérni egyet, azzal sem gyorsabb, csak már a második mérést nem engedi, mert addigra megszakad a net.. "Internet Speed Test-FiberTest for Android Smart TV" -vel mértem + kíváncsiságból megnéztem böngészőben is a speedtest.net -en. Szerintetek?
-
embe
nagyúr
Nekem a wifi a 43C725-n, sok a fal, olyan ~ 50-60/40Mbs.
Ha kevés lesz a fiamnak, akkor switch, és valami ilyen megoldás.
Bár a 725-n 1 USB aljzat van, így lehet inkább egy olyan megoldás lesz amin van usb aljzat is. Mert akkor azt az egyet lefoglalja az adapter. pl. ilyen. -
Redneck
nagyúr
Mi ez a gyorsindítás dolog?
Ha elmegyek itthonról, ki van kapcsolva az elosztója, így első indításnál mindig van TCL logo és egy kis várakozás, de a többinél nincs, egyből az utolsó csatornán van. Ez lenne az? -
-
Saccco
nagyúr
Megjött a TP-Link ethernet adapter.
TCL 65C728
Mért adatok (3-3 mérés):Wifi:
Netflix: 145Mbps █ 128Mbps █ 136Mbps
Internet Speed Test: 187/208Mbps █ 122/204Mbps █ 176/211MbpsKábel (TP-Link UE300)
Netflix: 288Mbps █ 283Mbps █ 274Mbps
Internet Speed Test: 312/289Mbps █ 313/288Mbps █ 314/285Mbps1000/300-as a netem.
Az eredményeket elnézve nagyon megérte azt a 3.490Ft-os akciós árat. -
gipsykrisz82
csendes újonc
Sziasztok segitséget szeretnék kérni hogy tcl x815 tvm van és img file frissitést hogyan kell csinálni a tvre? Elöre köszi a válaszokat
-
Miczaki
csendes tag
Sziasztok!
Megérkezett hozzám is egy 65C725, nagyon vártam már a sok jó tapasztalat után. amit olvastam.
De sajnos beüzemelés után arra lettem figyelmes, hogy fekete háttérnél széleken kicsit "felhős", de főként az alján.. tartalom mellett is észreveszem ha épp sötét a film. (Képet még nem készítettem.) Ezzel nem lehet mit kezdeni, csak visszaküldeni?
Továbbá kicsit lassúnak érzem. Bekapcsoló gomb után vagy 2-3 mp eltelik mire észbe kap. Ez is normális?Előre is köszi válaszokat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- Autós topik
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- BestBuy ruhás topik
- Synology NAS
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Parfüm topik
- Casco és kötelező gépjármű felelősségbiztosítás
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG FLATRON L1942s 19"-os 1280x1024-es monitor eladó
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF F15 FX506HM Gamer notebook - i5 11400H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD RTX 3060 6GB W10
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged