Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• herceges215

csendes tag

Hi.
    Néztem az értékeléseket az árukeresőn és ezt írta valaki.

"Írta Béla: Két paraméter miatt és az ára miatt döntöttem a TCL 55C635 készülék megvásárlása mellett, a 2040 zónás Micro Dimming és a QLED tecnológia. Gondoltam, e két paraméterrel nem lehet mellényúlni nagyon. Végül az Euronicsből meg is rendeltem. Tévedtem. Két napja futom a kálváriát, hogy hátha én vagyok a lúzer júzer és valami beállítás elkerülte a figyelmem. Kritikán aluli a képminősége. Mondom ezt úgy, hogy volt és van is jó néhány TV-m. Nyilván egy LG OLED TV-vel nem fogom ezt összehasonlítani, de százszor jobb képe van a 7 éves Samsung LCD TV-mnek is, amiben semmi QLED, Micro Dimming hókusz-pókusz nincs. Sötét jeleneteknél, vagy fekete képernyőnél a képernyő nem fekete, a panel brutálisan foltos, felhős. Az egész panel szürkén világít. A Micro Dimming egyértelműen nem működik. A színek fakók és ezen semmilyen beállítás nem segített. Ami még azonnal feltűnt már beüzemeléskor, hogy gyenge a fényereje. A panel Brightness-t nem lehet állítani, csak egy fényerő állítása van, az a háttérvilágítás erősségét állítja, valamint, a kontrasztot, slussz. Külön panelfényerő, valamint a Micro Dimming beállítására nincs menüpont. Felhívtam az ügyfélszolgálatot, majd átirányítottak a szervízbe, de nem tudtak erre a jelenségre mit mondani. Végül elmentem az üzletbe, hogy megnézzek egy kiállított példányt, pont ezt a típust. Már messziről látni lehetett, hogy a rengeteg TV közül ennek volt a legkisebb a fényereje 100%-on, holott a gyártó nem ezt írja. Az eladó kedves és segítőkészvolt. Alaposan megvizslattuk a TV-t, és ott ugyan ez a probléma volt. Tehát nem volt hibás az én készülékem, ez ilyen eleve. Az áruházban nehezebb észrevenni ezt a hibát, mert elég nagy a világítás, erősebb, mint otthon a szobámban. Teljesen sötétben pedig élvezhetetlen a TV. De, hogy itt ne is érjen véget a csalódás, upscaling-ról ne is álmodjon senki, gyakorlatilag 0 a felskálázás. Ilyet még nem is láttam, csak PC monitorok esetében. Csak a makulátlan 4k tartalom ami elfogadható, ami ez alatt van felbontásban, blokkosodott, ocsmány, recés szélekkel. Minden lehetséges beállítás végigpróbáltam. Tanulság: Ne vásárolj olyan szutykot, amit indiai piacra szántak. Ne vásárolj TV-t látatlanban. Ha ezt tudom, nem vettem volna meg. Kétségtelen, hogy a konkurens TV-k drágábbak, de akkor LG, Samsung minimum. Így nem sok értelme van az olcsóságnak.

Előnyök
    - Valóban használható hang, kissé műanyag dobozos a hangkép, kevés magassal, de TV nézéshez már tényleg használható.
    - Gyors Google TV oprendszer, gyors reagálású menü.
    - Occsó

Hátrányok
    - Kritikán aluli képminőség
    - Nyoma nincs a Micro Dimming-nek, feltehetően nem is működik.
    - Fekete képnél szürkén erősen világító panel, erős foltosodással.
    - Upscaling mintha egyáltalán nem lenne benne.
    - A színek rosszabbak, mint a régi LCD TV-men. Nem tudom ez mitől QLED.
    - Hálózati lejátszásnál a belső lejátszója erősen korlátozott. Nem lehet tekerni, akadozik a kép Gbites hálózaton."

szerintetek most trollkodott vagy tényleg ilyen "gagyi" ez a tv?
    TCL 55C635

https://www.arukereso.hu/led-tv-lcd-tv-plazma-tv-c3164/tcl/55c635-p790136850/#velemenyek

• herceges215

csendes tag

Amúgy ez a Thomson 55UH7500 ami úgy néz ki mint a c725 de viszont cserébe jóval olcsóbb is. Mit gondoltok érdemes beválani, vagy más szint azért az a Tcl?
    Esetleg a P715-el szemben?

• herceges215

csendes tag

Azért ajánlottam a 6.perctől mert onnan kezdődött a videó! Előtte promo meg preview van. Ja és pont azért ezt a részt osztottam meg, mert ez a legújabb videója, ami igazán jó volt imo. De egy csomó jó videója van még amúgy. Ja meg hát azért má' ne haragudj, de neked is biztos van kedvenc Youtubered vagy színészed stb. Mint az átlagos embereknek. Meg hát ennyi erővel, ha neked nem számít a képminőség akkor használhatsz régi CRT tévét is, érted. Szerintem fontos a látvány is! Nyilván nem dísznek vesznek az emberek még ennél is drágább tevéket. Szal nem tudom mi a problémád.

• herceges215

csendes tag

válasz RVR400 #9138 üzenetére

Mivel ő érdekel engem leginkáb. Hiába van több 1000 csatorna még, ha nem hatnak meg azok. Ezért kérdeztem meg, mert érdekel, hogy milyen élmény 140 centis tévén nézni, mert nekem csak egy 7 éves samsung monitorom van, de ha nem drasztikusan jobb ezeknek a tévéknek a képe akkor nem biztos, hogy érdemes megvennem.

A másik ami érdekes lehet még azok a Harry Potter filmek. Ugye azok viszonylag elég sötétbe játszódnak. Vagy a Trónok Harca is. Biztosan sokan láttátok már hasonló tévéken is. Ezekre is kíváncsi lennék a csatorna mellett. :R

• herceges215

csendes tag

válasz rainman72 #9129 üzenetére

Esetleg belenéznél egy vagy több videóba az általam linkelt csatornán, hogy milyen a nézési élmény egy "óriás tévén", hogy nem csúnya-e a képminőség? Mert a bitráta nem olyan magas azon a csatornán, gondolom (és hogy jó minőségben látszik-e az arca vagy sem? Ez egy fontos pont, mert nekem nagyon bejön a csaj ;] )
    Esetleg valaki, akinek 200eft alatti tévéje van, az is megnézhetné akár. Köszi! :R

• herceges215

csendes tag

@rainman72 Fogalmas sincs. Amúgy akkor megéri ilyen Tv-t venni? Eddig egyébként egy 7 éves Samsung 22c300h TN panelest monitort használtam. Sokkal szebb lenne egy ilyen árú tv kepe már? (Max 170k) Meglenne a "WOW" faktor?

• herceges215

csendes tag

Mi a véleményetek a 55 p715 ról? A 270 nits miatt nem nagyon sötét a kép ha kicsit sötétebb a felvétel? Egy mezei Youtube 1080p-t milyen élmény nézni? Linkelek egy videót, esetleg beletudnátok nézni, hogy mégis milyen a kép, és jó e az élmény és nem túl sötét (Eddig csak 22 colos monitort használtam)
    https://youtu.be/13XnEwXJsB4 kb 6 perctől

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés