- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
- iPhone topik
- Huawei Mate 50 Pro - blendemonda
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Honor 200 Pro - mobilportré
Új hozzászólás Aktív témák
-
Saccco
nagyúr
Most megnéztem a wifi sebességet (C728), nálam 81/81mbit. Ugyanonnan Samsung Note9-en 195/182mbit.
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
rainman72 #8190 üzenetére
Dehogyis húztál, épp ellenkezőleg
A többit csak azért írtam, hogy végülis nem olyan nagy érvágás a 10/100-as csati, mert ha nem lenne elég a sebessége (amit kétlek) akkor ott van az 5G wifi.
Lényegében az összes streaming szolgáltatónak (pl Netflix, Disney+ , stb.) elég a legjobb minőséghez a 25 Mbs.
-
jimmy74
őstag
Szerintetek még idén várható hasonló vagy jobb ár 65C728 és 825 esetén?
Megvárnám kiváncsi vagyok a 825 tesztjére hogy milyen... -
barnidani
csendes tag
Sziasztok!
55C728 van, nincs "mozgás" almenü pont... hogyan tudnám elővarázsolni? frissítés előtt úgy emlékszem volt még
-
turho
addikt
válasz
Vhiktor #8162 üzenetére
Elismerésem
profi anyag. Köszönjük.
Bár én most problémába futottam pont az én készülékemmel, kitarto amellett hogy Best buy vétel volt.
(1 héten belül kiderül, meggyógyul vagy sem...).A gyári médialejátszójának minősége nálam csillagos ötös, 1-2 bonyolultabb funkció hiányán kívül eddig jól vizsgázott.
-
Zoleee83
addikt
Amúgy most esett be 224k-ra az 55C728 az Eronicsben.
Ez brutáljó ár ennyiért!Szerk.:
AZ 55C825 meg 382,5k, ez is jó ár érte. -
Vhiktor
nagyúr
válasz
rainman72 #8183 üzenetére
Ethernet (LAN RJ-45), úgyhogy valószinűleg tényleg 10/100 (ennek még pontosan utánajárok és ha így van akkor odabiggyesztem feliratként), de ez is elég kell, hogy legyen a streameléshez.
De erősen ajánlom mindenkinek egy dedikált lejátszó beszerzését, nem csak ehhez a készülékhez, hanem minden máshoz is.De ott van az 5 GHz-es wifi ami elméleti maximuma 1300Mbs.
-
Zoleee83
addikt
válasz
Vhiktor #8162 üzenetére
Nagyon köszi, összeszedett, tényszerű teszt lett, még több ilyenre lenne szükség!
Eddig is nézegettem az 55C728-at, mert Series X-hez-mozizáshoz- néha PC-hez keresek jó ár/érték arányú tv-t, de sikerült meggyőzni, nem lenne vele gond.
A nagytesóról várható esetleg teszt a későbbiekben? (**C825) -
dropi
senior tag
válasz
Brandynew #8144 üzenetére
Bazzeg ezt nem értem. De nem értettem már a múltkor sem, amikor ezzel jöttél.
Én kb 3 méterről nézem a 65-öst, előtte 55 volt, az előtt 65. De már egy ekkora tévén is fosul néz ki egy szimpla HD tévéadás, látom a kb a képpontokat. Ez nálam még határeset, de ha ezt közelebbről nézném, felkúrnám magam rajta. A 4k oké ilyen távolságból, de egy 75, vagy főleg egy 85-os tévén már a 4k is szar szemcsés lesz. -
-
Vhiktor
nagyúr
Felkerült a tesztem a C728-ról.
Itt a [link]Kérlek íratkozzatok fel a csatornára és likeoljátok a videot (amennyiben tetszett), valamint ha tudjátok osszátok meg másokkal is
-
horseface
csendes újonc
Üdv mindenkinek! 65c728-am van. Ha az usb-jére dugok egy aktív usb hubot mondjuk két hdd-vel vajon olvassa rendesen? Köszi a választ.
-
turho
addikt
Lemértem most, átlagos fekvőpózban a szemgolyóközéppontom és a kijelző távolságát, 267 cm +-3 cm a természetes mocorgások miatt. 65"-on én így már látom a különbséget, illetve a moziélmény is elég jó (kivéve, hogy a zasszony elfelejtett hozni popcornt).
Komolyra fordítva: sokat olvasgattam a hdmi 2.1, black screen, flickering, villódzások stb. témákban, és nem is gondoltam hogy ennyi tv-t érint a probléma. Sony-k, Philipsek, Samsung egyes Q stériái, stb.) És elég nyögvenyelősen orvosolják, illetve nem mindig oldja meg az új fw.
A 728-amhoz rendelnek panelt, jövő héten várható a garis szerviz. Reménykedem, hogy megoldja a problémát, de el is bizonytalanodtam most. -
Brandynew
őstag
válasz
edeleny #8151 üzenetére
Nem számoltam el, az 1 méter az optimális képminőségre vonatkozik, az egy más kérdés, hogy 1 méterről az 55"-t nem igen lehet befogadni. Ez nem azt jelenti, hogy rossz a számítás, hanem azt, hogy az 55" nem optimális a 4k-hoz (túl kicsi).
Tehát aki 4K-val is tervez és ténylegesen szeretné kiélvezni a 4K nyújtotta előnyt, annak nagyon minimum 65" az ajánlott, de sokkal inkabb a 75". Lejátszani nyilván le fogja a tv a 4K-t akar 30"-on is, csak a nagy felbontás értelme kérdéses ebben az esetben
-
balkoger
tag
válasz
rainman72 #8157 üzenetére
Pontosan, 3 éve amikor a 43"-as LG-t vettük, akkor 37"-ről költöztünk, már akkor mindenki az 55"-öst kereste, nekem tökéletesen elég volt ez a lépcső, illetve most az 55"-el is meg vagyok elégedve.
PL:
Nagyon régóta nem játszom PC-n, de emlékszem, hogy a minimum ajánlás alatt lévő géppel tökéletesen tudtam játszani és nem lebutított megjelenítéssel, 2 éve összeraktam egy gépet az egyik rokonom fiának, a pénzkeret miatt mondtam, hogy megnézve a játékok minimum követelményeit csakis ezzel-meg azzal játszhat, ne is próbálkozzon erősebb címekkel.
Azóta játszik komolyabbnál komolyabb játékokkal és istenítenek, hogy milyen pöpec gépet raktam összekevés pénzből.
Szóval az ajánlás meg a saját tapasztalat elég sokszor távol van egymástól, a lényeg, hogy az eredmény a felhasználónak jó legyen.
Fura, de azt a 37" TV-t most beraktam a dolgozószobába az asztalomra, rákötöttem a PC-re (24-es monitort váltott) kb max 1m-ről nézem és hát a full HD elég pixelesnek tűnik, míg 2-3méterről teljesen jól látom a betűket is.
-
edeleny
őstag
válasz
rainman72 #8152 üzenetére
Anno, a 55 cm (ötveöt centi) TV-n el tudtam olvasni a teletxet a sarokülőről. Most kb ugyan úgy látom a 140 centisen. Szóval a szemem semmit nem romlott!
Én nem tudom, moziban is, ha nincs hely a hátsó 3-4 sorban megvárom a következő előadást! Egyszer néztem filmet a második sorból, a végére görcsöt kapott a nyakam! -
edeleny
őstag
válasz
Brandynew #8144 üzenetére
Nem kötöszködni akarok de nem számoltál el valamit?
"Pl. ha FHD tartalmat szeretnéd teljes egészében kiélvezni egy 55"-os tévén, akkor max. 2,2 méterre kell ülnöd a tévétől, ha pedig 4K tartalmat, akkor max. 1 méterre."
Egy ilyen 55" tévénél 1 méterről a szélét sem látod. A 24" monitort messzebbről nézem, ha csak centikkel is! Valahol azt olvastam, hogy a képátló 3x az ideális. 4 méter környéke! Azért mert jobb a képminőség nem kell közelebb ülni! -
csƵ
addikt
Iptv-m van és remeg az adás. Ez szolgáltató probléma lesz ugye? Vagy valamit nagyon elállítgattam a beállításokban?
-
Lucif-R
senior tag
Sziasztok,
Kb 2-3 hete van egy C55728-unk itthon. Eddig nem sok probléma volt vele, viszont van egy olyan probléma, hogyha standby-ból jön vissza akkor YouTube meg a Smart YouTube is van hogy több percig csak téglalapban X-eket mutogat, vagy homokóra loading stb. És ebben kéne segítség.
Gondoltam hátha DHCP-vel van összefüggésben és adtam neki FIX IP-t de ez sem oldotta meg a dolgot.
Próbáltam a "lassú" szóra itt keresni de nem nagyon jött fel semmi ami mentén elindulhatnék.
Kernel: 4.19.116+
Build AR2101Köszi
-
Brandynew
őstag
válasz
balkoger #8142 üzenetére
Persze, hogy érzékelhető a különbség
Ez nem a rossz látáson múlik. Ki tudod számolni, hogy egy átlagos szem milyen távolságból mennyi képpontot érzékel, pl. itt meg tudod nézni, hogy milyen képátlójú tévén, milyen felbontású tartalmat nézve mi az a maximális távolság, aminek megtartása ahhoz kell, hogy 100%-ban profitálj az adott képfelbontás nyújtotta részletességből.
Pl. ha FHD tartalmat szeretnéd teljes egészében kiélvezni egy 55"-os tévén, akkor max. 2,2 méterre kell ülnöd a tévétől, ha pedig 4K tartalmat, akkor max. 1 méterre.
Belátható, hogyha a szemed tökéletes és nem is célod, hogy 100%-ban kiélvezed a 4K képminőség előnyét (én is kicsit messzebb ülök az optimálistól), az ajánlott távolság 3x-osa (azt írtad, 3 méterről nézitek a tévét) biztosan túl sok, a "hűha" érzés el fog maradni egy részletgazdag, HDR-es 4K tartalomnál, mert ilyen távolságból nem fog lényegesen többet nyújtani egy FHD tartalomnál, esetedben valószínűleg felesleges is a FHD helyett a 4K-t választani.
-
balkoger
tag
válasz
Brandynew #8133 üzenetére
43" 4K tévéről váltottam 55"-re, azért ez érzékelhető különbség.
Bár a 43"-as tv-n valóban nem volt olyan látványos a 4K UHD film, vagy tartalom, ebben a méretben azért már nagyon is érzékelhető.
Elég nagy nappalink van, kb 3 méter a táv, egyenlőre tökéletes, majd megyünk feljebb ha rosszabbodik a látásunk.
Mondjuk az étkezőből/konyhából is ezt a TV-t nézzük, ha úgy adódik az már 6-8 méter, így is folyton rászólok a fiamra, hogy a tányér felett egyen -
Levente1991
tag
Sziasztok!
Egy TCL 50C725-tel csatlakozom a márkát használók táborához, előreláthatólag jövő kedden érkezik. Nagyon várom, és bízom benne, hogy nem lesz vele semmi probléma, az eddigi információim szerint számomra tökéletes lesz.
Köszönöm mindenkinek a támpontokat, ajánlásokat!
-
Saccco
nagyúr
Hát a 65C825 is akciós 479eFt vs 529eft ÁK!
-
Brandynew
őstag
válasz
balkoger #8129 üzenetére
Ez ilyen női dolog lehet, sokaknak a fejében a tévéről a CRT jut eszébe (ami mai szemmel nézve nem tévé, hanem egy zajdoboz, amiben mozog valami), és ahhoz viszonyítva valóban egy 30 colos is óriási. Csakhogy azóta egy "kicsit" fejlődött a filmgyártás, attól, hogy régen a kis CRT-kre gyártottak tartalmat, nem kell, hogy ma is az jelentse a tévét.
A 4K véleményem szerint 65" alatt felesleges, de az ideális képméret 75-85 körül kezdődik, viszont még az sem nevezhető kifejezetten nagynak, ha nem a CRT-hez viszonyít valaki, hanem önmagában nézi. Egy mozihoz hasonló élmény egy 30 négyzetméteres nappaliban valahol 160"-nál kezdődne, ahhoz képest a 65" semmi, de azzal valamennyire már ki lehet használni a 4K/HDR/Dolby Vision nyújtotta előnyöket (max. 1,5-2 méter nézési távolságból, ha messzebbről, akkor a 65" már kicsi lesz).
-
Kiskutya
veterán
válasz
rainman72 #8130 üzenetére
Én ezt soha nem értettem hogy lehet egy műszaki dolgot az asszonnyal megbeszélni. Én se szólok bele milyen függönyt tesz fel vagy milyen konyhai cucc kell neki így ő se szól bele milyen meg mekkora tv-t veszek. És szerintem ez nem arról szól hogy csak közösen lehet mindent megoldani hanem arról hogy ki mihez ért és bízik a másikban.
-
balkoger
tag
Bizony ez nagyon jó ár [rainman72 #8119]
Nekem max 55"-ös kellett ez is baromira nagy, de nagyon megéri a 65"- ért is.
Ha hazavittem volna szerintem feleségem páros lábbal rúgott volna ki, most is hallgatom még , hogy az 55-ös beteríti a fejünket is. -
aradebil2
senior tag
válasz
rainman72 #8121 üzenetére
Az a baj hogy itt a szállításon elmegy az árelőny, + amikor rákérdeztem hogy mennyire korrekt ez a bolt (bár rendes IRL boltláncnak tűnik csak kicsit retro webshoppal), és garizás hogyan működik náluk akkor nem jöttek nagyon válaszok
De akkor ez a "képviseleti garancia" oké elvileg?
-
aradebil2
senior tag
50C725 179.990 az Euronicsban. Valaki emlékszik esetleg, hogy normális helyen volt-e ennél olcsóbb (Auchan pl?)
-
rainman72
nagyúr
65C728 [280e]
-
Brandynew
őstag
Én közvetlenül a Videoton szervizt hívtam föl a +36 22 502 866 számon. Csak nyitvatartási időben veszik föl, ami nem tudom pontosan, mikor van. Kérték e-mailben a garanciajegyem és a számla másolatát és egy fényképet a tévén lévő matricáról.
Nagyobb készüléket, mint a tévét, nem kell postáznod vagy bevinned valahová, kiküldték a szervizest, azt mondták, ha tudja, helyben javítja, ha nem, akkor ők szállítják el, dobozt is hoznak, ha jelzed, hogy nincs. Elsőre nem volt nála megfelelő alaplap, megrendelte és jött a következő héten, megcsinálta.
-
belashx
senior tag
C715-tel kapcsolatos kérdésem lenne:
- Netflix DV tartalmaknál az összes eddig próbált sw verzióval dócöd 15-20 perc után. Ezt megoldja egy Play/Pause, de rohadt idegesítő.
- Netflix DV tartalom után nem váltja vissza korrektül a képmódot, marad minden túlszaturált, élénk. Elváltok az aktuális képmódról, aztán vissza, és akkor már jó. Szintén megvolt az összes sw verziónál.
Semmi másért, ezért várom az Android 11-et.Ja, meg még egy. Tavaly egy nyűglődés nyomán a szerviz menüben állítgattam (pl. fényerő állítást teljesen letiltottam. Ezek viszont nem álltak vissza eredeti állapotra IMG-es upgrade után sem. Tud rá valaki módot, vagy manuálisan kéne mindent beállítgatni?
-
turho
addikt
És jó az itthoni Tcl szerviz? Tapasztalat? Holnap bejelentem, ha marad a hiba....bár nem szívesen, de ez van.
Bosszantó, hogy játék közben van, hogy 10 masodpercenként elmegy a kép 2 masodpercre
Minden metódust végigpróbáltam .. vrr ki-bel, allm, kábelek, források, felbontások.
Hol célszerű bejelenteni, hogyan, nem tudod véletlenül? -
turho
addikt
Még mindig HDMI. (65c728)
Újra próbáltam 3 kábellel, 2 vga-val, 1080p-től 4k120 vrr-ig.
Változó gyakorisággal, de ugyanazt csinàlja. Szakadás, reconnect.
Közelről megfigyelve álló képnél is látok bizonytalanságit, sötétebb képnél főleg látszik, hogy ugrál a "videoszint" azaz picit villódzik a kép (gyorsan változó fényerő-fibrilláció). Máshogy ezt nem tudom megfogalmazni.
Így már 4 fw alatt is kipróbáltam.
Szerintetek szerviz?
Nekem gyanús....mintha hibás lenne az alaplapi input.
Még egy laptoppal is tesztelem délelőtt, annak a kimenetével.
Hát ha gari, nem tudom mire számítsak
Amúgy imádnám, életem legjobb tv-je.
Saját belső rendszerén nem vibrál, pl. filmnézéskor hdd-ről. -
aradebil2
senior tag
ÁK nem listázza, de most Alzán a legolcsóbb TCL 50C715 161.870 Ft
-
balkoger
tag
Szia, valamelyik csatornán nyom egy Ok gombot, bal oldalt megjelenik az aktuális csatorna a műsorral +- csatornák.
Nyomsz ey 3 vonalas opciók/szerkesztés gombot, megjelenik a csatornalista, a csatornán nyomsz egy ok gombot, jobbra kis buborékba vagy 6 opció, én a beszúrást használtam, pipákkal kiválasztod, nyomsz ok gombot, megjelenik egy szürke vonal a csatornaszámok között, azt a kívánt pozícióba viszed nyomsz egy piros(teletex) gombot és oda beszúrja.
Az összes csatornát átszerkesztettem, azért tudom fejből
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Medence topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- PlayStation 4
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Nintendo Switch 2
- További aktív témák...
- LG 65QNED87T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Apple Ipad Pro 2 gen2 10,5" 2K retina A1709 64GB
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 3900X 12 mag 24 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Felújított laptopok Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest