- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- iPhone topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- One mobilszolgáltatások
- Mindenki Z Fold7-et akar
- CES 2025: Megjött az Amazfit Active 2
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
bitpork #33193 üzenetére
Wittner-nek hasonló "jókat kívánok" ...
Horn Gyuláról pedig annyit, hogy mindenki dönthet rosszul / mindenkire lehetnek olyan hatások (akár fegyveres is) hogy rosszul dönt. Ezt sosem fogjuk megtudni, de nagy szerepe volt a 80-90-es években, hogy itt vagyunk. S az egyetlen kormánya az övé volt aki alatt az ország adóssága csökkent
-
válasz
bitpork #33118 üzenetére
lehet nem jöttél re de az euroviziónak pont ez a lényege, hogy kisebb együttesek, ismeretlen számmal indulnak. Azért én byealexszel nem említeném egy napon egy Wolf Kati számot (amit a rádiók szarrá játszottak németben az EUrovízió alatt és mégis 2x-edik lett) illetve egy Plastic Disco vagy mi sem byealex szinten van ...
-
bolcsodal
addikt
válasz
bitpork #33094 üzenetére
OK! Ő kézenfekvő.
Más. A kártyás tranzakciós díjak miatt Ti nem gondolkodtatok el külföldi Bankra váltáson? Analfabéta vagyok ebben a témában, de milyen költségei lehetnek egy külföldi bankszámlának, ha minden utalást, kártyás vásárlást onnan intézek? Kérdem ezt azért, mert havi 100-150 tranzakciót bonyolít le nálam az OTP és csúnya költségek sejlenek fel előttem...
Innen jutott eszembe: [link]
-
Rick4
félisten
válasz
bitpork #33071 üzenetére
Nézd, én furcsállnám, ha valakinek érdekében áll ebben a teszben hazudni. Pont azért linkeltem be, mert van benne nyáron tesztelt téli, kopott téli, régi gumi. Hogy ebbe Te miért kevered bele az országot, meg lopást, nem értem, de gondolom csak azért, mert Te magad is kopott télivel jársz nyáron. Már azt is tudom, miért. Nehogy valaki neked menjen hátulról.. Akkora fékutad lesz, hogy bárki meg tud állni majd mögötted..
-
zeg
őstag
válasz
bitpork #33016 üzenetére
A közlekedés amolyan társas dolog, lehet hogy a másik belesz@rok típusú ember miatt csak meghajlik a hátsó lökösöd, de az is lehet hogy az istenbarma nyikorogva belerongyol egy csapat óvodásba. Amikor az elhanyagolt, kívülröl még csodaszép de valójában életveszélyes autókról van szó, ne csak a saját autód fényezése miatt aggódj.(Én is laza vagyok, van casco-m)
Azért ha az autópályán 140-nél pl egy laza kormányösszekötő+kuka lengéscsillapító miatt a tükörgumis lefékezni nem tudó bimmer oldalba verve belevág téged a vizesárokba, az számodra nem 2 napos hancúr lesz a kórházban. -
válasz
bitpork #33009 üzenetére
kell kamera. Sőt szerintem kötelezővé kéne tenni minden autóba. Hogy miért?
Sajnos több baleset is volt ismerősi körben, melyből 2 alkalommal a rendőrség nem éppen a tanuk és tények alapján ítélte meg a helyzetet. Az egyik esetben a balesetet okozó rendőr volt...
Az egyik alkalom:
- ismerős elé éjszaka kiugrott egy szarvas és nekilökte a szemben jövő autónak a kocsit. A szarvas elmászott (a környéken találtak a vadászok elütött dögöt). A rendőr a 3-4 szemtanu + szarvas szőr + szarvas aggancs a kerékben ellenére is azt akarta megállapítani, hogy az ismerősöm tért át magától a másik sávba és ő a hibás. Sőt a kedves rendőr a szarvas szőrös lökhárítót is kidobatta - azaz bizonyítékot tüntetett el, mert ő kap pénzt a büntetések után... + a vadász is azt mondta a szarvas szőrre, hogy nyúl szőr volt. Pedig a kettőt meg lehet különböztetni... gondolom ő is jól járt volna
végül ügyvéddel sikerült jobb belátásra bírni őket, de ehez a tanuk kiállása is kellett (a rendőrök hamis tanúzásra / visszalépésre akarták bírni a tanukat) Röpke 3-4 hónap és 8-10 napba került plusz természetesen az ügyvéd kb 50-100e ft-ba
- másik ismerősnek Pesten ment bele szemből egy 100-zal közlekedő rendőr saját civil kocsijával (50 helyett) és az ismerőst büntették meg. Így a kárát sem fizeti a biztosító. A kamera segítségével bizonyítható lett volna, hogy a szemből jövő autós gyorsan hajtott és ki tudta volna kerülni mert ő állt. (a határozat ellene hogy nem adott elsőbbséget neki (balra kanyarodás; teli zöld; szemből jövő egyenesen jött így valóban neki volt elsőbbsége), de ha tudná ismerős bizonyítani, hogy ő nem lógott be a sávba és állt akkor máris más lenne a helyzet... (kára kb 400e Ft a kocsiban + 20e Ft bírság)
-
Rhino666
addikt
válasz
bitpork #32849 üzenetére
Nálam eddig 10/10 hibátlan, az eddig 100%.
Rawulf-approved?
Vagyis transzformeres?
BTW ha leparkolás után egy darabig porszívót megszégyenítően levegőt szív be valami a motorháztető alatt az úgy tök normális (lehűti a turbót vagy tudomisén) vagy aggódnom kellene?
Ma csinálta először, pedig nem is volt annyira meleg odakint és nem is húzattam neki.
Nagy pánikban felhívtam Attix-ot, azt se tudta hogy ki vagyok és mit makogok.
-
-
-
-
Rawulf
őstag
-
-
válasz
bitpork #32745 üzenetére
Kösz de csak érintőlegesen tudok hozzászólni.
Az tény, hogy az Unióban bizonyos kérdésekben az EU szabályoknak, bizonyos kérdésekben a nemzeti szabályozásnak van elsőbbsége. Régebben (kb 10 éve) amikor még foglalkoztam ezzel, és még a régi alkotmány volt érvényben, akkor a nemzetközi szerződések és egyezmények tekintetében a nemzetközi jog elsőbbségét mondta ki a jogi környezet. Tény viszont hogy azóta tagjai lettünk az EU-nak és bizonyos szabályok akkor is a nemzeti jog részévé válnak, ha arról nem születik hazai jogszabály. Vagyis az EU-s jog közvetlenül válik hatályossá. A büntetőjog viszont megmaradt tagállami szabályozási szinten, bár próbálják erősíteni a nemzetközi együttműködést ezen a területen.
-
válasz
bitpork #32732 üzenetére
a sarló kalapács tudtommal euban nem tiltott önkényuralmi jelkép és ha elvisznek és ha "azonnal elvitetné a rendőrség a tiltott önkényuralmi jelképek használatáról szóló törvény alapján, és a tulaját megbasznák mint áram a kezdő villanyászt." akkor az euban perelhetné a magyar államot, s a pert megnyerné mellé komoly milliós akár 10 milliós kártérítéssel
-
Rawulf
őstag
válasz
bitpork #32705 üzenetére
Én inkább a Bayonetta 1-2 játékot tolnám, de úgy tudom, hogy csak Nintendo-ra készül el a második rész.
Az első rész is csak konzolos volt... Brühühühü. -
azbest
félisten
válasz
bitpork #32673 üzenetére
Áh, 8 millió+ lakos x 550 liter = 4.5 milliárd liter naponta
Ezt már lehet olcsóbb kitermelni otthon, mint utaztatni. Ma is megoldják.(#32674) Rhino666: ha jól emlékszem valamelyik linkelt cikkben benne volt, hogy izrael is átáll biztonsági és függetlenségi okokból a tengervíz sótlanítására
-
-
azbest
félisten
válasz
bitpork #32669 üzenetére
Az araboknak nem csak pénzük van, hanem befektetnek mindenbe, ami a jövőbeli jólétükhöz kell. Nem véletlenül vásároltak be amd gyárakból is. De a víz kapcsán két érdekességet dobott ki a keresső: 2010-ben kritizálták hogy milyen pazarlóak és a tengervíz sótlanítás mennyire környezetszennyező. 2012-ben olyan szélturbina fejlesztéséről írnak, ami a levegő páratartalmát gyűjti.
szerk.: anyám borogass. 550 liter az egy főre jutó napi vízfogyasztásuk [link]
-
Luighi
senior tag
válasz
bitpork #32624 üzenetére
Én nem az észnek/okosságnak tulajdonítanám, ha valaki gazdag. A mai szellemi környezetben inkább az gazdagszik meg könnyen és gyorsan, akinek alacsonyan van az erkölcsi szintje.
Aki nyugodt szívvel átver másokat, kihasználja mások/rendszer gyengéit, stb, de hát ezt te is tudod
-
-
-
-
válasz
bitpork #32624 üzenetére
Az ész (ha intelligenciát értünk alatta) nem igazán gyakorol közvetlen befolyást az ember életképességére.
A kitartó és motivált ember lesz, lehet sikeres, nem elég csak "okosnak" lenni.
Nem véletlen, hogy számtalan, jóval átlag fölötti intelligenciájú ember kallódik el, vagy éli az életét méltatlanul. -
sp3rhead
tag
válasz
bitpork #32548 üzenetére
akkor megemlítem neki
2.1-emet már megcsinálta
Am a hiba, hátha valaki már találkozott. Az egyik tv (Panasonic síkképcsöves) asszem villámcsapás közepette ment tönkre. 4:3 képnél a felső 10 centiben villákoló rgb csíkok vannak (kb. cm-ként r, utána g, b) és így sorba és sorba. 16:9-ben nem, vagy csak alig látni. Másik televízió (thomson) meg nem akar bekapcsolni. csak próbál folyamatosan, de nem akar elindulni és lehet hallani azt a tipikus hangot, amikor egy crt tv-t próbál az ember bekapcsolni, azt lehet hallani folyamatosan.
-
-
Rawulf
őstag
-
-
-
zeg
őstag
válasz
bitpork #32180 üzenetére
Panelben az alattunk levő szomszéd szórakozott azzal, hogy minden nap pontban 11 órakkor ugyanazokat a zenéket lejátszotta egymás után, természetesen jó hangosan. Lementem a földszintre és leb@sztam a biztosítékát. Jó negyed óra múlva jött, hogy nincs-e kulcsom a biztosító szobához. Természetesen nem volt
-
-
SirRasor
addikt
válasz
bitpork #32187 üzenetére
2600K-t is nézegettem, de az nekem túl sokat fogyaszt
77W az még határeset. Arra szerint tudnék olyan rezet tenni, ami elvinné passzívan.
Zalman CNPS7000C-CU-m van, ami csak 750 grammos és 65W TDP-t visz passzívan 45-MAX 58 C°-on házhűtés nélkül. Vannak 900 grammos hűtők; elméletileg azok a 77W-os TDP-t még elbírják.
Attix82 használtan már most is van 57k-ért. Ja nekem nem kell K-s.
-
SirRasor
addikt
válasz
bitpork #32173 üzenetére
Thx, várok még az áreséssel. Mondjuk 40k-ért már jó vétel volna a 3770-es pláne a 4770-es tükrében
-
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Samsung Galaxy A13 4G 4/64 karcmentes kijelzővel
- Apple iPhone 13 - 128 GB Midnight Black - Független BESZÁMÍTÁS IS
- Oppo Reno 7 5G 8/256GB 65w töltővel
- ERŐMŰ! HP Z2 mini G5 / i9 10900 (10 mag!) / 32GB DDR4 / 512GB NVMe SSD / Nvidia Quadro T2000 4GB
- Meta Oculus Quest 2/3/3S Szemüveg és Kiegészítő Shop
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3037, 96% Akkumulátor
- Amazfit Active okosóra / Számla / Garancia /
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
- ASUS X540SA-XX004D Notebook - 4 napot használt
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest