- iPhone 17 képernyővédő üvegek mutatják meg a méretkülönbségeket
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Apple Watch
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- MIUI / HyperOS topik
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
GrandeP
addikt
válasz
DeFranco #18575 üzenetére
Akkor igen, biztos h nem a kábel a rossz....
A rack az magát a "tárolót" jelöli, és nem különbözteti meg a 2,5 a 3,5-től...
Egyébként gondolod, h egy 40 centis kábelből, van olyan ami hály kualityi?
Ráadásul a mezei kualityi kábelból 2-vel nem jó, de majd az 1 db hály kualityi megjavicccsa?
Te sem gondoltad végig szerintem... maga a nyáklap és/vagy a csatlakozása nem jó a rackben, és ha tovább szüttyögsz vele, akkor a winyót is viheti...
-
GrandeP
addikt
válasz
DeFranco #18573 üzenetére
Bemész a bótba, kérsz szépen egy ilyen kábelt, kifizeted a 300-at, vagy amennyit...
Leteszteled és kész...Ellenben h megelőzzem ezt, a kábelek ritkán romlanak, akkor is inkább morzis kutya által...
Ellenben mivel már nettó 500ft-ért is van külső rack, így nem kell rajta csodálkozni ha a technika megadta magát, és ilyen összegű elektronikát nem is javít senki épeszű, hanem vesz másikat...
Így kb neked is ezt tudom javasolni...
-
tornas
őstag
válasz
DeFranco #17168 üzenetére
Csak ez az egy eset történt velem anno. Ez volt sem túl vészes eset, de mégis megtörtént. És nem hallottam más esetről sem másoktól. Ezért nem általánosítok, mert nyilván többen vannak azok akik lelkesen és rendesen végzik a munkájukat. Elég az is ha az ember szereti azt amit csinál, és akkor egy kicsit háttérbe szorul a zseton és előtérbe kerül az elhivatottság a szakmája iránt. Én is szívesen csinálnám ezt, mert egyébként is számtech. szakmám van nekem is, csak nehéz ilyen helyekre bejutni, így marad a háztáji.
-
cbmfan
senior tag
válasz
DeFranco #16206 üzenetére
százból egy nem érti. és az tuti nő
más:
meghatározhatatlan korú férfi hív, távirányító kell neki. mondom, hogy sajnos távirányítókat nem árulunk. erre nekiáll bizonygatni, hogy de igen, látta a hónlapon is, meg vett is már nálunk. mondom még egyszer, hogy nem... erre természetesen anyázás, bipbipbip... semmi extra, csak a szokásos.
-
Jazzos
őstag
válasz
DeFranco #16186 üzenetére
Én is majdnem ezt írtam le, de aztán visszatöröltem. A végével nem értek egyet, nagyon sokan nem értenek a számítástechnikához, kb. az emberek 90%-a. És nem szégyen inkább a boltban megvenni, ahol segítenek is. Lehet azt sem tudná ha egy webshopra téved, hogy mit akar vásárolni...
-
szumo
senior tag
válasz
DeFranco #15708 üzenetére
Nem tudok neked ilyen adatokat mondani, mert nagyrészt nem nálam vásárolt gépek voltak, csak hozzám kerültek szervizbe, a garancia lejárta után nem túl sok idővel.
Viszont mikor bejöttek a 775-ös foglalatú lapok, rengeteget értékesítettünk giga alaplapokkal, és kettőre emlékszem a rengetegből, ami visszajött hozzánk. Az egyikbe a hölgy külföldről hazajött fia mókolt bele, ott alaplap+vinyó ment vadászni, a másik pedig egyre ritkábban kapcsolt be rendesen, majd egy idő után soha többet. Mind a kettő lett cserélve gond nélkül. -
mongi
senior tag
válasz
DeFranco #15122 üzenetére
Legyen igazad kolléga, nem jó ez az ár sem vevőnek, sem kereskedőnek
Én mást is olvastam ám, ami szerintem hihetőbb: [link]
Itt azt írják hogy jó ha 30%-on mennek az hdd motor gyártó üzemek kapacitása..."A Nidec három HDD-motorokat készítő thaiföldi gyárából tehát jelenleg csak egy működőképes."
-
föccer
nagyúr
válasz
DeFranco #15113 üzenetére
Mivel emelkedik az ssd-k iránti kereslet (hdd-khez képest egyre jobb vétel), így annak az ára is szépen kúszik felfelé. És szerintem a hdd piacon is elférne ennyi gyártó és akkor nem alakulnának ki ennyire kényes helyzetek, hogy hopp egy árvíz (még ha a durvább fajta akkor is), és megáll a piaci termelés fele...
üdv, föccer
-
törölt tag
válasz
DeFranco #14998 üzenetére
Most majd eszi a penész, hogy neki volt igaza és milyen bunkók itt a PH!-n
Francba, mongit is kitiltották, igaz csak 6 órára
-
proof88
addikt
válasz
DeFranco #14455 üzenetére
Srácok, Aqua-t megvédeném. Amikor egy komplett konfigot rakatsz össze, akkor igen lezárják matricával, de külön van a konfiguráció garancia meg az alkatrész-garancia. Tehát ha megbontod a gépet, természetesen az alkatrészekre továbbra is él a gari a boltnál, csak a konfig-gari szűnik meg (az hogy ez konkrétan mit takar, vhol biztos le van írva). Ja és anno nekem a gép belsejét is megmutatták mikor mentem érte. 3dMark eredményeket is kaptam.
-
mongi
senior tag
válasz
DeFranco #14458 üzenetére
Az asztali dvd-ben sem cserélhetsz fejet ha elromlott, még ha tudnál is akkor sem, mert ugrik a gari az egész dvd-re, ebben az esetben is ez van...sajnos törvényes, mivel ők a végszerelők, te csak mint végfelhasználó vásárló szerepelsz.Ők a garanciát nem a részegységekre írják ki, hanem a komplett, általuk összerakott gépre. Garantálják hogy ami benne van az összeillik, jól működik.
-
Lenry
félisten
válasz
DeFranco #14458 üzenetére
ha le van ragasztva, akkor a komplett gépre. legalábbis amikor anno 100 éve vettem az 1200-es Celeronos konfigom, akkor ott a komplett gépre vonatkozott a gari, nem az egyes alkatrészekre.
plusz ha jól látom, akkor a linkelt cucc konfigként is van árulva, valószínűleg a számlára is "AQUA GAMER TREND számítógép" néven kerül fel.gondolom én
-
mongi
senior tag
válasz
DeFranco #14455 üzenetére
a +1 re válaszul:
Ezzel is próbálják magukhoz kötni a vásárlókat, mivel a gép garanciaidőn belül csak náluk nyitható fel, így a bővítés miatt is oda kell visszavinni a gépet garancia időn belül. Szerintem eléggé érdekes a hozzáállás, sokszor tapasztaltam már a hozzám behozott gépeknél is ezt. (igaz aki behozza általában a következőket is hozzáfűzi: lesz@rom a garcimkét, már többször vittem nekik vissza, mégsem tudták rendesen megcsinálni/átb@sztak...stb)
Nálam nincs cimke, bele is tapicskolhat ha akar, de a gari csak akkor él, ha szakszerű volt a tapicskolás... 3 év alatt egyszer sem éltek vissza vele, sőt ez hozott jó pár vevőt azóta is
Ja és inkább hozzám hozzák vissza, ha kell bele valami plusz. -
válasz
DeFranco #14451 üzenetére
Hát... egyrészt csak 2GB memória van benne, amit már 2 éve sem javasoltam volna (most már a 4GB-nél is remeg a léc), másrészt középosztálybeli az illető, akik jellemzően HD monitoron vagy TV-n tolják a játékot, ahhoz meg már nagyon kevés az a vga.
Amúgy azon meglepődtem, hogy minőségi táp van benne.
-
gforce9
csendes tag
válasz
DeFranco #13602 üzenetére
Míg stabilan ül a foglalatban oldalirányban kell mozdítani a bordát. Nem kell félni a cpu lábait nem birod elnyírni, mert lényegében az összeset kéne egyszerre, elég precíz a lábkiosztása
Csak arra ügyelj, hogy kifelé ne húzd, mert akkor tuti fél odalon kijön a foglalatból a lába a másik oldalon meg bennmarad és tuti, hogy elhajtogatod.Oldalirányba, kicsit forgatva. Egyszercsak meglazul és leveheted. Kihúzni a bordával együtt a foglalatból a cpu-t nem szerencsés szerintem, mert a műanyag foglalat eléggé felkeményedik az idő és melegedésből kifolyólag, és ha még kivenni sikerül is sérülés nélkül a processzort, de a foglalat esetleg deformálódhat íg mikor visszateszi az ember a cpu-t nem biztos, hogy frankón rá tud szorítani a foglalat a lábaira.
GrandeP: Igen járnak.
-
szumo
senior tag
válasz
Hát nálam úgy járt a múltkor a 955 BE, hogy kijött az a foglalatból, amint a prochűtőt akartam leszedni róla. Aztán kerestem egy jó nagy csavarhúzót, és szétválasztottam őket. Majd puceráj és stb. Ez a jól kiszáradt pasztáknál sajnos ilyen dolog. Amire vigyázni kell, hogy ne essen pofára a proc, mert ha elgörbül egy sereg láb, akkor az már nem öröm és boldogság.
cbmfan: hétvégén tök jól lehetett közlekedni, parkolni a városban. Mondogattuk is, hogy nem is lenne baj, ha hétközben is ilyen lenne a helyzet.
-
PH 5.5
aktív tag
válasz
Semmiképp ne úgy csináld, hogy felfelé húzod, mert akkor a lezárt foglalatból is simán ki tudod "tépni" a procit, ez veszélyes lehet a lábakra, foglalatra.
Inkább próbáld óvatosan jobbra-balra forgatni a hűtőbordát (annyit enged a keret), így el fogja engedni. Ha előtte megmelegíted valamivel(hajszárító, hőlégfúvó, prime), akkor könnyebb dolgod lesz.
-
danih
veterán
válasz
DeFranco #12275 üzenetére
Az nagyon ott volt... Ajánlottuk neki ezt a hirdetést
-
Shadows
senior tag
válasz
DeFranco #11379 üzenetére
nem lehet hogy a ventillátor tekercse meg van égve és nem müködik nekem ugyanilyen jelenség gép nemmegy melegedik lassú....win újrarakás morgás,... de csak kiszúrtam...kicserélték a ventillátort és jólett....nem tudod megmérni multiméterrel hogy ad-e le áramot az ajzat amire rá van dugva a prociventije? esetleg direktbe nem lehet bekötni máshova? esetleg próbáld meg tesztelni hasonló áramfelvételü ventivel ha a tiedhez nehézkesen kapnál régebbi gépekhez aranyáron mérik az ilyet
philoxenia: most biosban megy neki a venti egyébként meg nem? tehát softweresen tudja mivan csak hardveresen nem pörög?
-
válasz
DeFranco #11057 üzenetére
Nem hinném, hogy igaz, mert tudtommal ehhez szerződni kell a postával, na meg a címzettnek csekkenként 150Ft-ot kell fizetni a postának a szolgáltatásért.
És ahogy előttem is írták, külön engedély kell a csekkek nyomtatásához (olyan helyen dolgoztam egy ideig, ahol tömegesen nyomtattunk ilyen csekkeket), külön szerződés a postával, stb (a nyomtatott csekken rajta van a gyártó kódja is).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Szép állapot!! Hátlapon kisebb kopások!!! Samsung Galaxy S20 FE SM-G780G/DS - világoskék
- MacBook Air M1 / 2020 / Ezüst / 13" / 256 GB / 8 GB / DOBOZ / GYÁRI TARTOZÉKOK /
- Nagyon szép állapot!!! Samsung Galaxy A13 SM-A137F/DSN - fehér
- i5 HP Pavilion DV7 laptop
- Megkímélt állapot!! Xiaomi Redmi Note 9 128 GB M2003J15SG - zöld
- Eredeti Lenovo USB-C 65W töltő
- Bezámítás! Lenovo Thinkpad T14 Gen 5 üzleti - Ultra 7 165U 16GB DDR5 512GB SSD Intel Graphics WIN11
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB White Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3006, 90% Akksi
- Lenovo ThinkPad T15 Gen 1 Intel Core i5-10310U
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest