Új hozzászólás Aktív témák
-
tornas
őstag
válasz
azbest #25755 üzenetére
ATI Radeon 9600 128 MB ami valójában Geforce MX440 32Mb 3500 pengőért...
-
tornas
őstag
válasz
quailstorm #25470 üzenetére
DVD írókban is találtam már sajtcetliket...
-
tornas
őstag
Epilogus:
Ebben egyetértek, valóban. De ma már a diploma és a budipapír között is ez a különbség. És itt nem a képzésnek (mint titulusra) a minőségére gondolok. Ha nincs kapcsolatod, akkor nagyon kevés az esélyed, hiába a kitartásod. Ebből kifolyólag szerintem teljesen felesleges valakit szimplán csak a végzettsége alapján megítélni, meg fölösleges egyéb plusz következtetéseket levonni. Nem tudhatod, hogy mi rejlik a színfalak mögött.
Abban is egyetértek, hogy csak nagyon kevesen értenek ehhez a témához igazán. Sokan egyáltalán nem értenek hozzá. De viszont nagyon-nagyon sokan vannak azok, akik tudnak egy keveset és akkor mindent tudnak (nemcsak erről, hanem bármiről). Tipikus magyar mentalitás.
Ezektől nekem is tele van a hócipőm. Én nem tartozom egyik táborba sem, mert én is kevésnek találom azt amit tudok erről a témáról, és ismerem a határaimat.
És végül abban is egyetértek, hogy ahány hardver, annyiféle hibalehetőség felszorozva millióval darabonként, típusonként... Találkoztam már én is olyan dolgokkal, hogy napokig főtt a fejem. És sokszor a legjelentéktelenebb dolgokon múlik az, hogy műxik valami, vagy nem. A tisztelt vevők... áhhh, azt inkább hagyjuk...
Minden jót, sok sikert és kitartást a munkátod(k)hoz! Tudom, nem könnyű ez a szakma, de ma már semmi se könnyű...
-
tornas
őstag
válasz
GrandeP #17178 üzenetére
Nem vagy egy kicsit beképzelt?? Nem értem az ilyen hozzáállást? Egy szakmabeli nem ilyen ember, szerintem! Esetleg Te is csak kokányolsz, mert nem tudsz felülkerekedni azokon az embereken akiket, te jóval gyengébbnek vélsz??? Egyébként meg ők is csak a pénzt viszik hozzátok! - Már ha számtech. boltos vagy egyáltalán??
Én is tudok feltételezni mindenfélét! - Tudni kell ezt a dolgot normálisan kezelni és az ügyfelekkel bánni! Sajnos ilyen ez a vadkapitalizmus és demokrácia. Te érdeked, hogy ne így viselkedj...
Csak zárójelben jegyzem meg, hogy freeware szoftverek milliói léteznek minden megoldásra. És nagyom nem támogatom a feltört, crack-elt progikat és a warez megoldásokat! EZ LOPÁSNAK MINŐSÜL. ÉS AKI KOKÁNYOL, AZ IS LOP ÉS / VAGY MEGKÁROSÍT! Hogy hőbörögnél ha téged is meglopnának...
Részemről a téma lezárva!!
OFF
-
tornas
őstag
válasz
cbmfan #17170 üzenetére
OKJ-s, de ez lényegtelen, mert már vagy 12 éve foglalkozom vele. Találkoztam már olyan számtech. diplomás hülye-gyerekkel is, aki azt sem tudta, hogy hogyan mentsük el a drivereket olyan gépről, amihez semmilyen CD-n / DVD-n levő driver-program nincs meg. Váltig állította, hogy nincs olyan progi, amivel ezt meg lehet csinálni. Szerinte erre nincs semmilyen mód. Használjam helyette az internetet és töltsem a drivereket!
Ennyit arról, hogy kinek mi a végzettsége. Ilyen erővel egy pék is lehet penge ebben a témában, és fordítva is.
-
tornas
őstag
válasz
DeFranco #17168 üzenetére
Csak ez az egy eset történt velem anno. Ez volt sem túl vészes eset, de mégis megtörtént. És nem hallottam más esetről sem másoktól. Ezért nem általánosítok, mert nyilván többen vannak azok akik lelkesen és rendesen végzik a munkájukat. Elég az is ha az ember szereti azt amit csinál, és akkor egy kicsit háttérbe szorul a zseton és előtérbe kerül az elhivatottság a szakmája iránt. Én is szívesen csinálnám ezt, mert egyébként is számtech. szakmám van nekem is, csak nehéz ilyen helyekre bejutni, így marad a háztáji.
-
tornas
őstag
Szeva mindenkinek!
Nekem egyszer régen (még 2004-ben) az Abit NF7-es alaplapomat kis facsavarokkal és műanyag távtartó gyűrűkkel rögzítették házban. Évekkel később bővítettem a DDR400-as RAM-mal és nem tudtam rögzíteni az istennek sem. Amikor kivettem az egész lapot, jól láthatóan (de nem túlzottan) hullámos volt. Nem voltak egyformák azok a műanyag gyűrűk. Nyilván, egy műanyag cső volt egyben és azokat vágták szét kézzel fűrészlappal vagy nem tudom mivel. Ezért nem lettek egyformák. Mondanom sem kell, hogy a régi RAM-okat sem tudtam utána visszatenni. Kénytelen voltam nyugdíjazni. Kész csoda, hogy kihúzott 6 évet. Azért a számtech. boltosok is tudnak ám gányolni!
Azóta csakis magam rakom össze a gépeimet.
Meg még a réz CPU lesarkazásvédőt is felírták a számlámra, de amikor szétkaptam a procit, azt sem találtam meg benne. Nem mintha olyan nagy érték lett volna, meg végül is működött a CPU anélkül is, és azóta is anélkül használom ma is egy másik lappal. DE MÉGIS EZT MIÉRT KELLETT?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 13400F / 32GB DDR5 / RTX 4070 Super / 1TB SSD
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest