- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Bivalyerős lett a Poco F6 és F6 Pro
- iPhone topik
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pala
veterán
válasz
gforce9 #13620 üzenetére
Szerintem elbeszélünk egymás mellett....
Pont erről van szó, hogy te más pénzét akarod hasznosabban elkölteni. Más pénzét! A jószándék értékelendő, ezt aláírom, de más pénze felett úgy gondolom, mégiscsak a pénz gazdája rendelkezik, nemde? Majd ő eldönti, mire mennyit szán. Mert ahogy elnézem, az illető vevő pontosan tudta, mit akar. Ha 40 ezerért akar 1 giga ddr3-mas ramot venni, akkor miért ne tehetné? Én meg 850W-os tápot vettem a 400-at (de talán még 300-at se) fogyasztó gépembe. Miér'? Kázmér, Elemér, Tihamér, mert így tetszett, mert ilyen kedvem volt.
(Van normális oka is egyébként, de most nem ezen van a hangsúly)
Teljesen más szituáció az, hogyha bejön valaki, mond egy keretösszeget, amiből szeretne gépet vásárolni, és rád bízza, hogy hozd ki belőle a legjobbat. Erre az esetre tökéletesen értem, amit írtál.
-
Pala
veterán
válasz
gforce9 #13615 üzenetére
Az az igazság, hogy teljesen másra választoltál, mint amire rákérdeztem.
Attól még, hogy vesz egy drágább / jobb tápot, mint ami megfelelne neki, miért ne lehetne pénze plusz védelmekre, illetve miért ne lehetne körültekintő és figyelmes?
A kettő teljesen jól megfér egymás mellett, nem üti egyik a másikat.
Konkrétan milyen HÁTRÁNYA (!!) származik abból, hogy vesz egy jobb, erősebb tápot? Mert te csak annyit írtál, hogy szerinted marhaság, ez pedig - lássuk be - nem éppen szakmai indoklás.
-
Pala
veterán
válasz
gforce9 #13588 üzenetére
Nem értem, miért baj az, ha túlméretezi a tápot?
Sajnálod a pénzét?
Legalább egy normális minőségűt vett (feltételezem), te meg gondolom nem fogsz rosszabbl aludni amiatt, hogy abba a gépbe 350-es is elég lett volna...
Én is túlméreteztem a tápot a saját gépembe. Szándékosan. Miért? Mert ilyen kedvem volt, pont!
-
cbmfan
senior tag
-
eziskamu
addikt
válasz
gforce9 #3430 üzenetére
Pár éve egyik ismerősnek kellett XP alá beröffenteni egy isa buszos acorp modem szörnyet, hogy tudjon netezni otthon valamelyik ingyenes szolgáltatón keresztűl. Amúgy igazából nem volt olyan szörnyű, csak épp 3 óra alatt jöttem rá hogyan kéne összebarátkoztatni az géppel, az xp-vel és annak beépített meghajtóprogiaival. Miután már tudott tárcsázni, nagy öröm, majd hatalmas bosszúság, mert recsegve egy női hang közölte, hogy a szolgáltatás nem vehető igénybe az adott helyről. Mint később kiderült, minimál csomaguk volt. Mundjuk én is rákérdezhettem volna
-
net84
őstag
válasz
gforce9 #3405 üzenetére
az ANTSZ nem csak a budit ellenőrizheti, hanem minden olyan anyahot, ami veszélyes anyagnak minősül, és ilyen jelölés van is rajt... levegő spray, forrasztó ón, forrasztó gyanta és a Cramolin termékei (printer spray, sprayoil....)
ha ilyennel foglalkozol, akár használod, akár árulod, akkor kell, hogy engedélyed legyen rá, amit az ANTSZ ad ki, kell hogy legyen minden egyes termékhez biztonsági adatlapod, magyarnyelvű használati utasításod a terméken, a magyarországi importőrrel feltüntetve
valamint ide tartozik a 2000/25-ös törvény a kémiai biztonságról és a 44/2000. EüM rendelet a veszélyes anyagokkal és veszélyes készítményekkel kapcsolatos egyes eljárások, illetve tevékenységek részletes szabályairól...
Elöbbi csak egy pár oldalas szösszenet, utóbbi azonban majd száz oldal...sok érdekességgel megtűzdelve. -
Vérboci
addikt
válasz
gforce9 #3032 üzenetére
Szögezzük le:
Ha a gyártó 3 garit ad valamire, akkor ez jár nekem is.
Ez alól kivétel csak a vevő és az eladó közös megállapodásán alapuló garanciamegváltás.
És lássuk be, a gyakorlatban erről van szó (mármint garancia megváltást ''fizet '' a kereskedő nekem), mert ha 3 év gari helyett csak 1-el kérem, akor x forinttal olcsóbb. És ez jól is van így. Csakhogy mivel a garancialevelek 99,99%-án nem szerepel, hogy én lemondtam a 3 évről, így ezek támadhatók.
Általam ismert üzletek ezt úgy oldák meg, hogy eleve ugyanazon termék kétszer, más cikkszámon szerepel. Egyik 1 év garis, a másik meg 3 vagy 5 satöbbi.
És ez jól is van így.
Offnak vége, mert szaftos hülyevevős sztorikat akarok inkább olvasgatni, nem pedig azt, hogyan cukrozzuk mi itt a garanciáls mézet
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
- Notebook hibák
- Autós topik
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Programozás topic
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Nincs kill switch az NVIDIA chipekben
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- TCL LCD és LED TV-k
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- További aktív témák...
- Garanciális Gamer Számítógép, PC (GTX 1070 8GB, I7-7700, 16GB RAM, SDD) Beszámítás Posta ok (32)
- iPhone 11 128GB fekete, gyárilag független, újszerű karcmentes állapot, 87% akku, legjobb ár!
- iPhone 12 128GB FEHÉR, gyárilag független, újszerű karcmentes állapot, 94% akku, doboz, legjobb ár!
- iPhone 12 128GB fekete, gyárilag független, karcmentes kijelző szép állapot, 86% akku, legjobb ár!
- Félkonfig Asus z690, i7-12700k, 4x8gb 4400mhz, 1tb Ssd,
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Aorus B450 R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB ZALMAN I3 NEO 650W
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Huawei Nova Y70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 16 Pro 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3066, 100% Akksi
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest