- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Írországban lezárult, az USA-ban csak most indul az Apple dráma
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Légies iPhone halvány színei
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2025.05.22)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
TomPack
őstag
válasz
chemand #83910 üzenetére
Köszi, de ne fáradj miatta! Én is utána tudok nézni.
A harmadik amit linkeltél, a Remote Torrent Adder is csak "félig" működik.
Oda is beírtam a login adatokat, és ha a bővítményre kattintok akkor bedob a DSM asztalra. Tehát sikerül csatlakoznia, de amikor letöltenék egy torrent filet, felbukkan egy chrome értesítés, ahol valami SID-konfigurációt hiányol. -
válasz
chemand #83570 üzenetére
Esetleg az próbáld meg hogy:
Konfiguráció lementése
Minden lemez ki
Új lemez be első helyre
Új telepítés (remélhetőleg a mostani is 7.1.1 mert az új az az lesz, vagy ha régebbi akkor töltsd le és kézzel telepítsd ugyanazt a PAT verziót)
Konfiguráció visszatöltéseEgyesével be a régi lemezek és Storage pool beimportálása mindegyiknél (elvileg mind basic mind SHR kötetnél működik)
Az első lemez amit beraksz az eredeti első lecserélendő legyen, arról másold le az adatokat az új vinyóra és töröld róla a kötetet és Storage Poolt mielőtt eltávolítod.
Ha jól értelmeztem akkor a többi régi lemez meg marad bent. -
Borisz76
nagyúr
válasz
chemand #83568 üzenetére
Régebben végigmentem ezen a folyamaton és leírtam a tapasztalataimat :
Synology DSM 6 - DSM telepítése, Alap és SHR kötet létrehozása,bővítése,javítása -
Borisz76
nagyúr
válasz
chemand #83566 üzenetére
Mert nem egyszerre kerültek bele a hdd-k, sorban vettem őket, miközben már használtam a NAS-t. Vagy ez nem lett volna kizáró dolog? Biztos hiányosak az ismereteim, de ha félévente teszek bele újabb hdd-t, akkor menet közben h lehet 1 kötetnél maradni adatvesztés nélkül?
1 lemez behelyezésekor SHR kötetet kell létrehozni.
2. lemez bekerüléskor a kötethez kell adni.
( Ekkor már 2 lemez , 1 kötet és az adatok tükröződnek...azaz életbe lép az SHR 1 lemez meghibásodása elleni védelem. Ennek az "ára" , hogy nem nő meg a tárhely mérete. )
3. lemez beszerelése és kötethez adásakor megnő a tárhely is.
4. lemeznél szintén tovább nő a tárhely.
Annyi még , hogy az újonnan hozzáadott lemeznek ugyanakkorának vagy nagyobbnak kell lennie mint a már bent lévők. -
Borisz76
nagyúr
válasz
chemand #83560 üzenetére
Olvastam korábban , hogy SSH vagy putty ? segítségével megoldható, hogy a kötet1-2-3-4 stb....átnevezd másik kötetnek.
Ezt majd a többiek megerősítik vagy cáfolják.
Értelme nem sok....Ha a 4 fiókos NAS-ból ki is veszed a lemezt és betolod az újat, akkor arra új kötetet tudsz létrehozni de hogyan kerülnek vissza az adatok, ha nincs helyed lementeni ?
A kivett lemezt pedig nagy eséllyel az 1 fiókos nem fogja látni ha bele is tennéd. Esetleg egy próbát megér de csak ésszel mert akár adatvesztés is lehet a vége !Esetleg egy külső usb-s merevlemez házba betéve majd visszadugva a NAS-ra.....vagy ha úgy nem , akkor PC-re dugva. Persze ekkor kell egy program ami ismeri az ext4 fájlszerkezetet....vagy pedig linux alól.
Így már a PC-ről "simán" visszamásolható az adat hálózaton keresztül.Nem értem amúgy , hogy egy 4 fiókos NAS-ban miért van 4 kötet.
Egy db SHR kötet és a rendelkezésre állás ( egy lemez halála esetén a rendszer megy tovább a többi lemezről és az adatokat is eléred ) is jobb valamint a merevlemezek cseréje is könnyebb.Összességében mondhatom, hogy magaddal toltál ki a 4 fiók , 4 lemez , 4 kötet miatt.
Mod : IRO21
Nincs nálam semmi extra belépés beállítva.
Valamit biztosan én nézek el vagy rosszul csinálom.
A NAS non-stop megy jelenleg.
Bekapcsolom a PC-t.
Megnyitom a böngészőt....kb 15-20 ablak nyílik meg egyszerre.
Ebből a DS918+ felülete az eggyik....meg persze az NMag.
A NAS-nak fixáltam IP címet a routerben tehát mindíg ugyanazt kapja.
A NAS-on csak a Download Station-t használom rendszeresen.
Nincs 2 lépcsős azonosítás. -
-
törölt tag
válasz
chemand #56654 üzenetére
Valamelyik kezel esetleg több könyvtár figyelést és hozzá különböző letöltési helyeket egy user alatt? Régebben próbáltam talán mindkettőt de nem estem hasra, nekem a DS is hibátlanul megy, nem osztok vissza sehová semmit csak az idegesít ha letöltött valamit nem távolítja el magától a listából (nem az adatot) csak megállítja. Nekem kell kézzel e kész elemeket törölni mindig...
-
Tutu7030
veterán
válasz
chemand #55583 üzenetére
Ezt találtam. Electorrent
-
-
Bubukain
senior tag
válasz
chemand #54547 üzenetére
szia
próbálkoztam már én is mindennel, jelen pillanatban a uniti controller fut csak az RPI-n egy
ubuntu szerverre telepitve.
A pihole nálam virtual machine alatt futott szintén ubuntu alatt, de jelenleg lekapcsoltam és egy AdGuard fut de az meg Home Assistant alatt.
igazából csak megcsapta szememet hogy valakinél egyszerre fut mindkettő, mert én is azt látom hogy van amire az AdGuard van amire pihole lenne jobb. -
chemand
aktív tag
válasz
chemand #22232 üzenetére
A kérésemre sajnos nem kaptam segítséget.
Azonban a következőket tapasztaltam a dologban:
A HTPC ami a routerhez közvetlenül kapcsolódik fix ip-vel, a NAS megosztott mappáit NFS protokollon látja, filmeket lejátsza.
Az RPi2 ami a routerhez egy switch-en keresztül kapcsolódik, fix ip-vel, nem látja a NAS megosztott mappáit. Azonban ha az RPi2-t a HTPC helyére teszem, minden működik. Egy switch miért kavarhat be, nem értek annyira ehhez. -
Sesy
aktív tag
válasz
chemand #12432 üzenetére
sziasztok
tanácsot szeretnék kérni.
nas vásárlást tervezek (már elég régen), az biztos, hogy sinology lesz, nagy kérdés, hogy melyikkét lemezes kell, eddig a ds213j volt a célpont, de azóta igen sok idő telt el... érdemes ezt még ma meg venni?
a többi ugye ds214, ds214+ vagy ds214play ez itt már csak pénz függő
a következőkre használnám:
elsősorban adat (film, fotó, zene illetve munka) tárolás, biztonsági mentések, torrent, itunes szerver
jó lenne, ha gép közbeiktatása nélkül tudnék filmet nézni a viszonylag régi, de dlna képes samsung tv-nazt nem tudom, mivel nem használtam még ilyet, hogy egy adott munka fájlt (archicad) a nas-on tárolva meg tudom-e úgy osztani, hogy többen is tudjunk dolgozni rajta (temwork) vagy itt csak tárolni tudom a dolgokat?
jó lenne, ha nem kéne pár évig cserélni (ezért is gondolkoztam el, hogy ne a 213j legyen)
mit gondoltok?
-
Patice
Topikgazda
válasz
chemand #5592 üzenetére
Pár előzmény: #5139, #5146, #5147
A HiFace: magyar forgalmazónál az első verzió, hivatalos honlapon a második verzió.
De valószínűleg nem csak ezzel működik (mint ahogy az én példám is mutatja).
Pl. HiVox Suricata is használható, de csak 16/44.1-et tud. Bár a zenék nagy része az.
Ha ezek megvannak, akkor koax kábellel mehet a jel DAC-ba, vagy bármilyen cuccba, amin van koax digitális bemenet.
-
stargazer
senior tag
válasz
chemand #5325 üzenetére
WOL: nagyon egyszerű. vezérlőpult/hardver/WOL eng. majd pl. androidos ds finderrel már ébresztheted is.
de nekem noha eddig ment, most pl. nem akarta, nem tudom miért, de pl. fizikailag is teljesen leválasztottam minden hálózatról (LAN, elektromos), talán ezért. most leállítottam ds finderrel, utána meg elindult.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Hegesztés topic
- Windows 10
- Házimozi haladó szinten
- Milyen TV-t vegyek?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Nintendo 3DS és DS topic
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Nagyrobogósok baráti topikja
- További aktív témák...
- Gigabyte B450M S2H + Ryzen 5 1400 kisebb-nagyobb hibával
- Nokia 105 4G (2023) charcoal, Nokia 110 4G (2023) midnight blue
- ASRock B550 PG Velocita + Ryzen 5 3600 + 32GB (4x8GB) DDR4 3600Mhz CL18
- Philips 58PUS8505 Smart LED Televízió,146 cm, 4K Ultra HD ,Android, Ambilight, HDR10+ KIJELZŐHIBÁSAN
- Canon EOS 250D kiegészítőkkel, táskával (CSAK 200 expoval !!! )
- Corsair K100 Air wireless (CH-913A01U-DE) DE SN - A1E4G325503IVC
- Bomba ár! Dell Inspiron 5405 - Ryzen5 4500U I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude E6420 - i5-2GEN I 4GB I 250GB I HDMI I 14" HD I W10 I Gari!
- Új ASUS VivoBook 15 X1504VA - 15,6"FHD IPS - i5-1335U - 16GB - 512GB - Win11 - 1,5 év gari - MAGYAR
- BESZÁMÍTÁS! Asus B550M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB THERMALTAKE Commander G41 700W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest