- iPhone topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- MIUI / HyperOS topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
- BlitzWolf termékek topicja
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Légies iPhone halvány színei
-
Mobilarena
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2025.05.22)
Új hozzászólás Aktív témák
-
ekkold
őstag
válasz
zjuhasz #93884 üzenetére
Nem értem miért erőltetik sokan a frissítést, főleg ha emiatt funkcióveszteséged lesz? Ennyire belenevelték a népekbe, hogy a régi verziók rosszak, elavulnak, széthekkelik meg, teherbe esik miatta a szomszéd lány
, meg ki tudja még mivel riogatnak!
Felőlem ott rohadjon meg az újabb verzió, főleg ha egyértelműen kevesebb szolgáltatást ad - kezdek nagyon régimódi gondolkodású lenni? Vagy csak sok a (rossz) tapasztalatom.
Mondjuk furán is néznek rám néha, hogy win7-et használok PC-n, meg DSM6.1.7-et a szerveren - dehát ha egyszer mindkettő hibátlanul megy, gyors, teszi a dolgát, stb... Én meg akkor nézek furán amikor valaki mindenképpen frissít, utána meg panaszkodik, hogy ez, meg az, nem megy, elromlott, belassult stb.
Mondjuk én a Plex, Emby, Videostation stb.. helyett készítettem saját, (és pesze jó kis "fapados") alkalmazást, ami olyan mint egy fájlkezelőde ebbe legalább biztosan tudom, hogy nem építettem bele hátsó ajtót
, és az én régi, és rel. lassú, kis NAS-omon is gyors.
-
Csixi
csendes tag
válasz
zjuhasz #84004 üzenetére
Szia, írtam a másikon is...
Mappát keress...
Vezérlőpult - Megosztott mappa - Plexmediaszerver - Szerkesztés - Engedélyek - Rendszer belső felhasználó és engedélyt adni írás-olvasásra....
Ha a Video vagy bármi más mappából akarsz olvasni, akkor annak is adsz írás-olvasási engedélyt... -
válasz
zjuhasz #83896 üzenetére
Többféle módon meg tudod oldani az egykattintásos letöltést. Leírom én milyen megoldásokat alkalmaztam különféle esetekre.
1. A NAS tud figyelni egy megadott mappát, ami torrent fájl oda bekerül azt azonnal elkezdi letölteni. Öcsém gépén, aki teljesen satu az informatikához, az Opera böngészőt úgy állítottam be, hogy az abba a mappába töltsön le, amit a NAS figyel, így amikor Operán megnyitja az ncore-t, és letölt benne egy torrent fájlt, akkor az azonnal elkezd letöltődni, nem kell neki csinálni semmi mást. Az Operát egyébként nem használja semmire, általánosságban Chrome-ban böngészik és tölt le, az Opera kifejezetten torrentezési célra van dedikálva.
2. Meg lehet azt is csinálni, hogy simán, a gépeden lévő letöltési mappát egy asztali kliens programmal szinkronizálod a NAS-ra, és a NAS azt figyeli. Így amikor letöltesz egy fájlt a számítógépedre, akkor az szinkronizálásra kerül a NAS-ra, és ha .torrent fájl, akkor a NAS letölti automatikusan. Ez a megoldás akkor is jó, ha te otthon letöltve egy fizikailag teljesen máshol lévő NAS-on akarsz letöltést indikálni. Én így töltök le szüleim NAS-ára, hogy otthon leszedem a .torrent fájlt, bedobom egy gépemen lévő mappába, ami le van szinkronizálva a szüleim NAS-ára, és náluk letöltődik a kívánt fájl. Ha zavarja az embert, hogy minden egyéb letöltött fájl is átkerül a NAS-ra, akkor a) kombinálja az Operás módszerrel, azaz dedikált böngészőt használ erre a célra ami egy speciális mappába tölt le, vagy b) beállít fájlszűrést a szinkronizáló programban, pl. a túl nagy fájlokat kiszűri (meg kell nézni mekkora a legnagyobb .torrent fájl, és annál nagyobbakat), és akkor kb. csak a torrent fájlok kerülnek át a NAS-ra.
Fenti megoldásokban közös elem, hogy még véletlenül sem kell megnyitni a DSM-et. Rajtam kívül senki sem ért a családban a NAS-okhoz, de nem is kell, mert minden funkció úgy van beállítva, hogy nem is kell érteni hozzá.
Haverom már több mint egy éve használja a DS220+ NAS-át teljes megelégedéssel úgy, hogy még az életében nem lépett be a menedzsment felületére, mert minden automatizálva van. Az előző hozzászólásomban említett VPN újracsatlakozást is azért kellett megoldani, hogy ne kelljen belépni a NAS menedzsment felületére, és kézzel elindítani a VPN-t.
Szerk.: közben látom már írtak más megoldásokat is. Az a jó ebben a fórumban, hogy mindenki máshogy gondolkodik, és ugyanarra a problémára többféle megoldást gondolnak ki az emberek. Így mindenki azt tudja használni, ami neki a legkényelmesebb.
-
TomPack
őstag
válasz
zjuhasz #83896 üzenetére
Én nem tallózok semmit!
Ugye a Chrome alján megjelenik egy tabon az összes elkészült letöltés (jelen esetben a .torrent file) és azt egy másik lapon fogom és beleejtem a megnyitott DownloadStation közepébe. Pont mint PC-n való torrentezésnél a torrent kliensbe.
Persze ehez meg kell nyitni a DSM-et, ha nincs nyitva, de az csak 1 kattintás a könyvjelzősávon.
Szerintem egyszerűbb, de kinek mi! -
TomPack
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hardcore café
- iPhone topik
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Telekom mobilszolgáltatások
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- OLED TV topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Milyen légkondit a lakásba?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- További aktív témák...
- Xiaomi 13T 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Komplett új gép eladó Ryzen5 8400F nettó áron!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 G3 - i5-1245U I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I NBD Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i7-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- AKCIÓ! 6TB Seagate SkyHawk SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
- LG 34WQ75X-B - 34" Ívelt IPS Panel - 3440x1440 2K QHD - 60Hz 5ms - FreeSync - USB Type-C 90W
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 980 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- iKing.Hu - Apple iPhone 13 Pro Max - Graphite - Használt, újszerű
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest