- iOS alkalmazások
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Nem nyílnak a Foldok?
- Vízálló ventilátort kaptak a K13 Turbók
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
-
Mobilarena
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2025.05.22)
Új hozzászólás Aktív témák
-
zharkanyi
tag
válasz
Borisz76 #89604 üzenetére
Ha jól értem a 2-es pontnak csak annyi a hátránya számomra, hogy ugyanúgy el tudom veszíteni az adataimat, mint most. Mert ebben az esetben nekem ez teljesen OK.
Felhőben is mentve van, ami nagyon fájna ha elveszteném, illetve nagyrészt még a PC-n is. Minden más (ami sok helyet foglal) pedig újra letölthető. Szóval kellemetlen, de nem tragikus.
Mi a menet? WD Red-et rendelhetem, vagy kell valamire még figyelnem?
Hogy kell majd beszerelnem? (nem fizikailag) -
zharkanyi
tag
Van egy Synology DisckStation 218+ -om, amiben egy 10TB-os WD Red Pro van.
Vannak rajta mentett adatok bőven, de az érzékeny adatok a felhőben is mentve vannak.
Ugyanakkor Download Station is fut rajta és Plex-el ez a család (több háztartás) média szervere.
A tárhely kezd betelni, így bővítés szükséges. RAID0 természetesen afentieknek megfelelően megteszi, nincs rajta olyan adat, aminek elvesztése megoldhatatlan problémát okozna.Kérdésem, hogy mik a lehetőségeim a bővítésre? Belefér, hogy másik WD Red Pro-t vegyek. Mire kell figyelnem? Fontos, hogy WD Red legyen? Gondolom az számít, hogy ez is 7200rpm legyen, mint a másik? Méret szempontjából RAID0 esetén teljesen mindegy mit teszek bele? Lehet nagyobb például?
Végső soron lehet az lesz a döntés, hogy veszek bele még 1 ugyanolyat és akkor nincs gond. Azt ugyan nem tudom, hogy mi különbség, de WD101KFBX helyett már csak WD102KFBX van. Ilyet vennék.
+1 kérdés - Van valami jó leírás, hogy az új Winyó beszerelésekor mire kell figyelni? Valami dereng, hogy ha csak ész nélkül nekiállok, akkor könnyen elveszíthetem az első Winyó adatait. RAID0-t mikor és hol kell majd beállítani?
-
zharkanyi
tag
Az miért van, hogy csak az Samsung TV-n, mint forrást választva a NAS-om (218+) nem minden megosztott mappáját látom?
Hogyan tudom beállítani, hogy ne csak az eredetileg meglévő video, music, photo könyvtárakat lássam a TV-n, hanem a többit is?
PC-n rendben látom az új megosztott mappákat is. -
zharkanyi
tag
Egy egy nem mai darab Samsung TV mellé (UE46F6400) tervezek venni egy Synology DiskStation DS218+ -t.
A számítógép és okostelefonok irányából nincs kétségem, hogy ki fogom tudni használni a NAS-t, de a TV miatt aggódok. Bár lehet rá telepíteni Video Station-t, de szerintem megőszülnék vele.
Egy Androidos TV Box-ot ajánlottak a TV-s topikban. Nézegetem ezeket, de nincs egyértelmű befutó.
Nektek esetleg lenne tippetek mit érdemes?
Eddig Xiaomi Mi Box 3 a befutó, de azért olvasok róla nem túl szépeket is.
Ha bármi egyéb ötletetek van a helyzet megoldására kérem azt is osszátok meg.
-
zharkanyi
tag
válasz
Grougon #16641 üzenetére
Épp azt nézegettem én is.
Netán kínából rendelted? Merthogy az az egyik legtöbbet eladott típus:
http://www.aliexpress.com/item/2013-Hikvision-Original-infrared-gun-waterproof-network-camera-DS-2CD2032-I-3MP-IR-ip-camera-support/1397052584.htmlWifi-s IP kamera nem lenne célravezetőbb?
-
zharkanyi
tag
Sziasztok!
Utcánkban a múlt héten betörők jártak (szerencsére nálunk nem), így felmerült ötletként, hogy meglévő Synology DS213J NAS-unkra rákössünk kültéri IP kamerát.
Még nagyon a történet elején vagyunk, így az se biztos hány darabot szeretnénk. Utcafrontra biztos menne (elriasztásnak is jó), de nem tudom, hogy 1, vagy 2 darab. Esetleg még 1 a kert felé.
Lehetőleg valami éjszaka is értékelhető minőségű kamerára gondoltam (utcai lámpa alatt vagyunk pont, ha ez számít).Hogy van szabályozva ez a történet? Ha a kapuban álló, kerítésen átugró ember felismerhető az ütközik valami jogszabályba? Esetleg az utcán elhaladó autó rendszáma?
No, ez már itt nagyon OFF. Ha esetleg valaki tudna konkrét típusokat javasolni, vagy olyan linket, ami kiokosít kicsit, azt megköszönném.
Jól gondolom, hogy célszerű a jelenleg meglévő 1 WD Red vinyó mellé egy másikat venni csak erre a célra?
Nem szeretném, hogy a többi adatunkat tároló disk folyamatosan pörgetve legyen.
Mire számíthatok a vinyó élettartalmát tekintve?Köszönöm.
-
zharkanyi
tag
Köszönöm a korábbi segítségeket. Most minden működik úgy, ahogy kell.
Két újabb kérdésem lenne:
1. Hogyan tudok Androidos telefonomról valami automatikus mentést csinálni a NAS-ra? Természetesen a mobilnetet nem kellene, hogy fogyassza. Csak wifin kellene mennie, de elég az is, ha csak házon belül működik.
2. NAS-ra kötött USB-s winchesterre adott mappák automatikus mentése (csak változások) hogyan a legegyszerűbb? Elég ha naponta/hetente futna. Bár itt felmerül bennem, hogy túlzásokba esek, hisz az USB-s kis winchester feleslegesen lenne folyamatosan pörgetve.
-
zharkanyi
tag
válasz
steveke6 #12280 üzenetére
Köszönöm. Este megint lesz mit próbálgatnom.
1.
Elméletileg ma az első kérdés megoldódik, mert a képkonvertálás a végére ér. Így a 100% proci terhelés megszűnik, de ha nem, akkor is szüneteltetem egy próba erejéig.
2.
No ehhez szerelnem kell (LAN kábel oda van húzva, de rosszul kötötték be).
A fura az, hogy amíg a NAS LAN-on és a TV wifin csatlakozott közvetlenül ugyanarra a routerre, addig ment a lejátszás. Amióta a NAS elé került egy switch azóta vannak gondok. Kiiktatom egy próba idejére.
3.
Megnézem, de ehhez sem értek. a TV lefrissíti magát ha van netkapcsolat és rákattintok a megfelelő pontra? -
zharkanyi
tag
válasz
zharkanyi #12235 üzenetére
Vezérlőpult > Külső hozzáférés > Router beállításainál mit jelent, hogy "Nem lehet a hálózati környezet adatait lekérdezni"?
A következő képernyőn pedig az "adatútválasztó" nincs a felsorolt listában. Manuálisan még nem estem neki, de ugye ez csak a távolról történő elérést korlátozza?
-
zharkanyi
tag
No most sem ideáls a helyzet, pedig most egy gigabites switch van a számítógép és a NAS mellett és ez a switch dobja szét a routerből kapott NET-et LAN-on.
Minden a Routerre csatlakozik. DS file már mobilon látja a fájlokat, DS video és DS photo még nem, igaz fut a konvertálás. Ez gondolom még rendben is van.A TV viszont nem. Látja a NAS-t, a mappákat és fájlokat. Amikor viszont valamelyik fájlt megnyitnám (film, fénykép, MP3), akkor nem történik semmi, majd kiírja, hogy "ellenőrizze a hálózati kapcsolatot".
Azzal a TV szerint sincs semmi gond Wifi-vel és a Youtube-ról is szépen visz mindent.Ötlet?
-
zharkanyi
tag
válasz
Patice #12214 üzenetére
Egyelőre csak egy admin user van, azokhoz beállítottam.
Közben kipróbáltam az egy routerre kötött NAS-t és TV-t, de semmi.Amúgy a felhasználóknál megadott user és a quickconnect user hogyan kapcsolódik össze?
Mobilon még szintén semmi, de igazából azt se tudom mit kellene megadni.
DS video-ban jelenleg megadom a myds.synology.com oldalon is látható QuicConnect ID-t, alatta az e-mail címet és jelszót, amivel belépek a myds.synology.com-on. Nem ezeket kellene? -
zharkanyi
tag
válasz
steveke6 #12204 üzenetére
UPnP engedélyezve van.
Mindkét routeren, merthogy ideglenesen a NAS miatt most egy régi router be lett állítva a gigabites switch érkezéséig a LAN kettéosztására (Fő router és a PC+NAS közé).Ennek ellenére még mindig se kép, se hang. A TV-n is teljesen rendben van az internet elérés (youtube simán megy róla), de az már közvetlenül a fő routerre csatlakozik Wifi-n keresztül. Ez lehet gond?
Ja és androidon sem megy még mindig. DS video, DS photo+ és DS file fent van, de nem sikerül kapcsolódni. (Mobil is a fő routeren van fent wifi-vel.)
Egyéb ötlet?
-
-
zharkanyi
tag
válasz
steveke6 #12204 üzenetére
Szia!
Samsung UE46F6400, ami tudja a DLNA támogatást.
A csatlakoztatott eszközök alatt azt érted, ami a "source" gomb megnyomására megjelenik? Pl. külső winchester. Ott mit kellene látnom?App-ot telefonra tettem, ezeket:
DS video, DS photo+ és DS fileEzeknél már a fiókba sem tudok belépni, pedig a QuickConnect regisztrációm PC-ről rendben van.
-
zharkanyi
tag
válasz
zharkanyi #12198 üzenetére
Lefutott az indexelés (már csak konvertálás fut), de még mindig nem látom a TV-vel a NAS-t.
Hol kellene látnom? Simán source alatt? Remélem nem kell feltennem valami smart alkalmazást hozzá...
Androidos mobillal sem látok semmit, QuickConnect-el nem tudok csatlakozni, pedig a PC-n ugyanazokkal az adatokkal be tudok lépni a fiókba.
-
zharkanyi
tag
válasz
Patice #12188 üzenetére
No. Megcsináltam az indexelést is, legalábbis elindítottam. Viszont még semmi. Vagyis pár órája már azt írja, hogy "Médiafájlok indexelése..."
Ez azt jelenti, hogy most fut és csak azt követően fog megjelenni? Mert akkor gyanítom még pár napig várhatok. Felpakoltam ugyanis 80 giga fényképet, amit már 2 napja konvertál és még csak 19%-nál tart.
Vagy ettől függetlenül az indexelés előbb lefuthat?Egyébként hogy kellene a TV-n látnom a NAS-t? A "Source" alatt ki kellene tudnom választani, mint egy USB-n rádugott winchestert?
Mobilon (Android) sem igazán tudom még a NAS-t elérni. Feltettem DS video, DS photo+ és DS file alkalmazásokat, regisztráltam QuickConnect ID-t, aktiváltam a fiókot, de a mobilon nem tudok belépni. "Érvénytelen fiók, vagy jelszó."
A konvertálás és indexelés végét kell kivárni mindenhez, vagy én csinálok valamit rosszul?
-
zharkanyi
tag
Igen, a szétszórt információkat én is kutatom, ezek a források megvannak.
A problémám abból adódik, hogy eddig a fő fogalmakról (pl. DLNA l) az életbe nem hallottam, így mindennek egyesével nézhetek utána. Majd ha elsőre nem megy, akkor máris a TV beállításaiban keresem a hibát (ezek szerint feleslegesen). Folytathatnám.
Amúgy túl jó a Synology marketingje. Mikor megrendeltem a kütyüt, akkor meg voltam róla győződve, hogy pofonegyszerű lesz minden.
Ettől függetlenül nem vagyok elégedetlen, mert amit sikerült életre keltenem az tényleg a várakozásoknak megfelelő. No de mire mindent belövök fogok még párszor itt kérdezősködni.
Még egyszer köszi. -
zharkanyi
tag
Segítséget kérek.
Nem tudom mit kellene állítanom, hogy a TV-n lássam a NAS-om megosztott tartalmát.
Ami adott:
- Synology DS213J NS , felpakolt médiaszerverrel, video és photo könyvtárba feltöltött tartalommal
- Samsung UE46F6400 smart TV, Wifin lógvaKérlek segítsetek, mert kezdek kiborulni, hogy 6 óra szerencsétlenkedés után nem jutok semmire.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Honor Magic 5 Lite, 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P50 - i7-HQ I 16GB I 256SSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- Xiaomi Redmi Note 12s 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! LG 38GN950P-B 160Hz QHD+ IPS 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest