Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • chemand

    tag

    Szeretném ha valaki magyarázatot adna a következőre. (Előre bocsátom, nem vagyok egy hálózat guru, de azért az évek alatt sikerült úgy beállítani a NAS-t, hogy számomra megfelelően működjön.)

    Ma admin-ként belépve megváltoztattam az általam használt felhasználói fiókom jelszavát. Ez persze ez azzal járt, hogy a korábban beállított hálózati mappák már nem csatolódtak fel a Win7 alatt. Ez nem lepett meg, úgyhogy megszűntettem ezeket a hálózati csatlakozásokat és újra felvettem őket, persze a megváltoztatott jelszóval.

    Amikor azonban úgy kb. fél óra múlva újra bekapcsoltam a PC-t jelezte, hogy nem tudta felcsatolni a mappákat. (!?!?!?!) Hát jó, gondoltam újra felveszem őket, ám amikor a Win7 hálózati elemek között megtaláltam a Diskstation-t, abban csak egy megosztott mappát láttam a 10 db mappa helyett. (ráadásul épp azt láttam csak, amelynek a használatához a saját fiókomnak nem adtam jogot, mert a nejem mappája) Ezt követően megnéztem a NAS windows megosztási beállításait, ott látszólag minden rendben volt.
    A Synology Assistant-ot elindítva, és a saját fiókkal belépve láttam valamennyi megosztott mappát, sőt felcsatolni is engedte bármelyiket a 10-ből. A Win7 hálózati elemeknél azonban továbbra is csak egy (a nejem) mappája látszódott. (???)

    Végül visszaállítottam a felhasználói fiókom régi jelszavát, és láss csodát az összes mappát láttam a Win7 hálózati elemei között, és vissza is csatoltam őket. Így maradt a régi jelszó, de továbbra sem értem, hogy a jelszóváltoztatást követően miért nem láttam az összes megosztott mappát?

    Remélem érthető amit írtam.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák