- iPhone topik
- Egy óra, két rendszer
- A Z Fold7, vagy a Magic V5 a vékonyabb valójában?
- MIUI / HyperOS topik
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Macrodroid
- Légies iPhone halvány színei
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
-
Mobilarena
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2025.05.22)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Borisz76
nagyúr
válasz
zharkanyi #89601 üzenetére
https://hu.wikipedia.org/wiki/RAID
Nos - megint előjön - a 2 fiókos NAS-ok "gyengesége".
1.
- Ha 2 db lemezt , egy kötetben , RAID0-ban használsz, akkor bármelyik lemez hibája esetén borul a kötet és az adatok.2.
- Ha 2 lemezt használsz külön - külön kötetként , akkor megnő a tárhely de bármelyik lemez hibája esetén annak a lemeznek a tartalmát bukod.
- Azon felül a gyári APP-ok esetében - több kötet esetén - lehet választani , hogy az APP melyik kötetre települjön.
Ha pont az a lemez hal meg, akkor az adatok és az APP is elszáll.
- Download Station esetén a több kötet egyéb "problémákat" is okoz.
Download Station
Gyakran felmerülő kérdés : Hol vannak a letöltött adatok ? Dupla helyet foglal ?3.
- Ha az új lemezzel a meglévő kötetet bővíted ( RAID1 vagy SHR ) , akkor a lemezmeghibásodás ellen védett lesz a kötet de nem lesz több a használható tárhely.Melyik ujjamba harapjak....tipikus esete.
2 fiókos modelleknél tulajdon képpen ez a 3 variáció lehetséges !
A NAS egy hálózati eszköz , amit azért üzemeltetünk, hogy az adatainkat folyamatosan elérjük.
A folyamatos üzemeléshez viszont be kell áldozni egy HDD-t.
Sajnos ez van , ezt nem lehet kikerülni.
Viszont ha 1 db HDD-t feláldozunk eme nemes gondolat érdekében, akkor a 2 fiókból...csak 1 lemeznyi lehet a tárhely !!!
Erre egyedüli megoldás a több fiókos NAS. -
Grougon
tag
válasz
zharkanyi #16642 üzenetére
Más az eu-us-kínai verzió, inkább itthon vedd mert csak a szívás lesz vele. Vagy ha onnan veszed akkor EU verziót kérj. Nem tudom mennyivel olcsóbb kintről de ha rászámolod az áfát és a vámot akkor szerintem annyit nem lehet nyerni. Nekem poe-n mennek egy poe-s switchről meghajtva, mivel nincs ott áram ahol használom, ezért mindegy volt hogy melyik kábelt húzom ki. Wifivel nem mentem volna semmire mivel akkor is kell áram neki
-
-
Patice
Topikgazda
-
Patice
Topikgazda
válasz
zharkanyi #16634 üzenetére
Annyira nem OFF, de amit én tudok:
Max. kettőt tudsz jelenleg ingyenesen a Syno-ra kötni, a többihez licensz kell.
Kültéri, éjjel (is) látó IP kamera SD felbontástól a HD-ig nagy lesz a választék, árban is, tudásban is. Nagyon minimum 20K/kamera árral számolhatsz.
Ha felszerelsz kamerákat, akkor jogszabályilag nem árt, ha a megfelelő táblát is kiteszed a kerítésre.
- "...megfigyelt terület..."
- "... megfigyelt és rögzített terület..." - értelem szerűen, ha rögzíted is az adást.A folyamatos rögzítés szerintem nem gáz a WD RED-nek, főleg, ha H.264 képes a kamera, akkor nem is kell olyan nagy sávszél neki. Viszont a Surveillance Station fog enni procit és RAM-ot, 213j esetén nem tudom mennyi kamera képével fog elbírni, ezért is mondtam a jobb, h.264 tömörítést (is) tudó kamerákat.
WD amúgy a Purple sorozatú vinyóit ajánlja megfigyeléshez.
-
steveke6
csendes tag
-
Patice
Topikgazda
válasz
zharkanyi #12476 üzenetére
1. Passz. Cloud Station-t próbáltam Androidon. Gyenge telefont szépen belassította az adatszinkronizáció + nem is tudta rendesen elvégezni a szinkronizációt. Inkább azt javasolnám, hogy mentsd le gépre néha az adatokat róla vagy csakis a Synology-n tárolj adatokat és a mobil alkalmazásokkal érd el.
2. Én létrehoztam egy automatikus mentés/backup feladatot, ami az USB-n lógó külső vinyóra ment naponta. A rack, amiben van a 2TB-os vinyó sajnos nem kapcsol ki/be automatikusan, így sajnos kézzel végzem ezt el. 2,5-es vinyók esetében és néhány jobb 3,5-es rack esetében az elektronika képes magától is lekapcsolni, vagy parkolóra tenni a vinyót. Ezt ki tudod próbálni, hogy az eszközeid tudják-e. Ha mondjuk csak hetente kell a mentés, akkor kézzel is indítható a feladat, amit korábban beállítottál és nem kell minden alkalommal bejelölgetni, hogy mit mentsen. A feladatban beállítható, hogy hány változatot tároljon. Ez lehet akár 1 is, azaz mindig csak a legfrissebb verzió lesz meg mindenből. Első alkalommal tarhat sokáig a mentés, amíg tényleg átmásolja az adatokat. Utána már csak a változásokat követi.
(#12477) allein:
Szerintem még mindig jogosultsági probléma. Keresd meg a Felhasználók között azt a usert, amivel be akarsz lépni. Katt --> Szerkeszt --> Alkalmazásengedélyek (az egyik lapfül lesz az). DSM 5.1-ben.
-
steveke6
csendes tag
válasz
zharkanyi #12281 üzenetére
1. Hát ha tényleg 100% a terhelés, nincs sok ideje video stream-re
próbáld akkor, ha már nem molyol semmin
2. Mindenképp próbáld meg csak a legszükségesebb elemekkel (switch) nélkül és kábellel, ha lehet.
3. Addig ne frissíts TV fw-t, míg az előző kettőt meg nem próbáltad, hátha nem a TV fw nálad a gond. (Egyébként igen, ha a TV csatlakozik a netre, akkor tud onnan is frissíteni. A menüben van szoftver frissítés lehetőség, kiírja milyen verziód van és el kezd keresni és kiírja, mit talált, ha van újabb.) De ezzel még várj akkor. -
steveke6
csendes tag
válasz
zharkanyi #12235 üzenetére
Szia!
Egész jó úton vagy!
Nekem is volt ilyen jellegű hiba, 3 oka is volt.
1. Nekem DS110j van, nem egy izompacsirta. Egy kis torrent feltöltés, cloud szinkronizálás plussz egy film nézés (hogy az indexelésről és/vagy konvertálásról ne is beszéljek) már beakasztja a lejátszást, illetve csak üres mappákat mutat krix-krax file névvel. (Ergo nálam cloud sync leállít, torrent pause). Gondolom a 213j-d ezt bírja.
2. A TV-m wifi-n keresztül próbált lejátszani. (Valamiért átállítottam Wifi-re hálózati kábelről és elfelejtettem ezt visszaállítani.) Szóval a csatlakozást Wifi helyett kábelre.
3. Samsung UE40F6500-as TV-m van. Azt vettem észre a 2101-es fw-rel, hogy sokszor leakad a NAS-ról, főleg a DS Video app-pal. A 2102 fw-rel nem csinálja.több 5letem nincs
üdv: i
-
zharkanyi
tag
válasz
zharkanyi #12235 üzenetére
Vezérlőpult > Külső hozzáférés > Router beállításainál mit jelent, hogy "Nem lehet a hálózati környezet adatait lekérdezni"?
A következő képernyőn pedig az "adatútválasztó" nincs a felsorolt listában. Manuálisan még nem estem neki, de ugye ez csak a távolról történő elérést korlátozza?
-
-
steveke6
csendes tag
válasz
zharkanyi #12205 üzenetére
Igen, a forrás képernyőn mutatja az összes csatlakoztatott eszközt (mint pl USB-re dugott HDD, pendrive, stb.). Most így távolból nem tudom, milyen kis ikont rak ki, de mellette látnod kell majd a NAS-nak a nevét is.
Ha túl leszel a NAS és router beállításon, azért ellenőrizd le a TV hálózati beállítását (37 oldaltól) és esetleg a DLNA/AllShare-t is (142. oldaltól).
[link]És ha túl vagy ezeken
akkor a SmartHUB-ban fel tudod telepíteni a DS Video alkalmazást, és azon keresztül is el fogod érni a filmjeidet, ahol látod a borítóját, el tudod indítani a lejátszást, stb. (A DLNA-n keresztül csak olyan, mintha egy fájl-böngészőben keresnél majd)
Sok sikert!
-
steveke6
csendes tag
-
zharkanyi
tag
válasz
zharkanyi #12198 üzenetére
Lefutott az indexelés (már csak konvertálás fut), de még mindig nem látom a TV-vel a NAS-t.
Hol kellene látnom? Simán source alatt? Remélem nem kell feltennem valami smart alkalmazást hozzá...
Androidos mobillal sem látok semmit, QuickConnect-el nem tudok csatlakozni, pedig a PC-n ugyanazokkal az adatokkal be tudok lépni a fiókba.
-
Süvi
őstag
válasz
zharkanyi #12194 üzenetére
Én is pont így vagyok.
(Azt hittem pár dologra, hogy egyszerűbb lesz, de sztem azért van, mert jó sok dolgot tud az eszköz és fel kell hozzá nőnöm)
Először idegeskedtem, hogy nem megy sok minden, de valaki írta, hogy 2-3 hét is eltelhet, mire megérti az ember, ezért nem aggódokEzért is köszönöm a fórumtársak türelmes segítségét.
-
Patice
Topikgazda
válasz
zharkanyi #12190 üzenetére
"Hol érdemes végigolvasni egy doksit, weboldalt, ami ilyen részletekre is kitérve bemutatja a NAS főbb pontjait?"
Az első hsz. készül ennek a topiknak az elejére. Csak kicsit elfoglalt vagyok.
Amúgy más összefoglaló doksiról nem tudok. A tudás szétszórva a neten megtalálható, főleg angolul, hivatalos magyar support begyepesedett, szóval az ember legtöbbször csak magára számíthat.
Meg persze erre a fórumra.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mini pc (I5 8250u - 16Gb ddr4 ram - 128Gb nVme ssd + 500Gb hdd)
- Gigabyte B450M S2H + Ryzen 5 1400 kisebb-nagyobb hibával
- Nokia 105 4G (2023) charcoal, Nokia 110 4G (2023) midnight blue
- ASRock B550 PG Velocita + Ryzen 5 3600 + 32GB (4x8GB) DDR4 3600Mhz CL18
- Philips 58PUS8505 Smart LED Televízió,146 cm, 4K Ultra HD ,Android, Ambilight, HDR10+ KIJELZŐHIBÁSAN
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 12GB I 500GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS B550M R7 5700X 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Zalman i3 NEO Gigabyte 850W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A520 AORUS R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB Rampage SHIVA TT 500W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest