- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
- Huawei Watch D2 - nyomás utána!
- Sony Xperia 5 V - kell-e nekünk zoom?
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Yettel topik
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
-
Mobilarena
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2025.05.22)
Új hozzászólás Aktív témák
-
IRO21
senior tag
válasz
zoltan6 #84361 üzenetére
Általában nem a letöltési mappát szokták megadni figyelt mappának, de ha Neked így tetszik maradhat. Nem okoz semmilyen problémát.
Valahonnan tudnia kell a DS-nek, hogy nem kell újra hozzáadni a figyelt mappában lévő torrentet a letöltésekhez, ezért vagy kitörli, vagy átnevezi. Itt is válaszd amelyiket szeretnéd.
Ha nem törölteted vele, akkor átnevezi.Ha mondjuk később is szükséged lesz a torrent fájlokra, akkor ne kapcsold be a törlést, de ez esetben szerintem jobban jársz ha másik mappát választasz nekik. Átláthatóbb.
Mondjuk torrent/watch, vagy bármi ami tetszik, csak egy helyen legyenek, ne ömlesztve a letöltések között.
De ha így hagyod akkor sem történik semmi baj. Ez rajtad múlik. -
Véreshurka
senior tag
-
-
tobias40
veterán
válasz
zoltan6 #39409 üzenetére
Ez volt a megoldás,köszi!!
De mi történt a win8.1-es gépeimmel ami eddig minden gond nélkül látta a NAS-t és nem kellett így mókolni vele!?Borisz76:rögzítés kezdő képernyőre van de nem jegyzi meg ha kilépek az intézőből,űjra be kell írnom fentre a \\DISKSTATION-t"
És a totalkommanderben sem látom a NAD-t továbbra sem! -
Borisz76
nagyúr
válasz
zoltan6 #39367 üzenetére
A csomagok telepítésénél van akinek egy kérdés is felugrik.
Ez azért lehetséges mert nem csak 1 db kötet van létrehozva a rendszerükön.
Tehát akinek 2 esetleg több kötete is van, az választhat, hogy melyikre szeretné telepíteni azt a bizonyos csomagot.Ugyanakkor ha a kötet csak 1 lemezes és tönkre megy , akkor a telepített csomag is "eltűnik".
Újra kell telepíteni az adott alkalmazást.Ha az adott kötet 1 lemez kiesése ellen védve van ( 2 lemezes SHR1 , 4 lemezes RAID5 ) , akkor minden megmarad.A hibás lemezt csak cserélni kell.
Esetleg ha HDD csere miatt vesszük ki az adott lemezt és tudjuk, hogy csak oda van telepítve egy programunk, akkor előtte átmásolhatjuk másik kötetre azt.
Angol nyelvű, parancssoros "csomag"-átmozgatás leírása.
Én nem próbáltam....még nem kellett.
-
törölt tag
válasz
zoltan6 #39363 üzenetére
A rendszer mindkettőn fut, maximum a telepített programok lehetnek az első lemezen. Azt a csomagkezelőben tudod ellenőrizni egy telepített programra lépve egy oszlopban írja mindenét, és a telepítés helyét is. Ha azzal nem akarsz szenvedni, akkor értelem szerűen a másikat érdemes...
Valahogy át kell húzni az új vinyóra a régi adatokat. Ezt megteheted úgy, hogy pl a pcdre kimented előtte a tartalmát, vagy a bent lévő lemezt kiveszed, és usb-n kötöd rá ha van kereted. Más megoldás belső hely híján nem igazán van, külső lemezként ha az újat rádugod usbn, akkor arra éppen át tudnád húzni az adatokat, de nem sokat érsz vele, ha visszakerül a nasba úgyis formázni fogja.
Előtte mindenképpen mentenék eleve, legalább a fontos adatokról legyen meg egy példány máshol...
Nagy gebasz elvben nem lehet, de ettől még egyébként is kéne menteni
-
Madwe
nagyúr
válasz
zoltan6 #23478 üzenetére
Magyarul sokkal több idő kitalálni mire gondolnak szerintem ha valaki jártas itben mert kb mindig vissza kell fordítani... ha azt mondod kiszolgáló vakarom a fejem egy ideig, ha azt h server tudom miről van szó. Persze megszokás kérdése, meg angol nyelvtudásé is, de én a falra mászok tőle
Egyszerűen a dolgok 99%ban angolul honosodnak meg ITban. Én soha semmilyen osben nem igazodok ki magyarul könnyen, ezért imádom ha segítséget kérnek tőlem magyar felület elől
-
Elemental
addikt
válasz
zoltan6 #19569 üzenetére
Lehet, hogy a fiad gépén nincs bekapcsolva a hálózatfelderítés?
Amikor látod a hálózatok között, jobb klikk - parancsikon létrehozása és akkor fixen ott lesz az asztalon.
De szerintem meg lehet csinálni, hogy létrehozol parancsikont. Jobb klikk az asztalra Új - Parancsikon az elem helyét meg vagy tallózod, vagy \DISKSTATION. -
MrCsiT
addikt
válasz
zoltan6 #17631 üzenetére
Az a HDD mennyit pörög? 5400-as?
Ha tudod tesztelni, SATA-SATA meghajtók között mi a max. sebesség, amit el tudsz érni?
A File Station-el történő másolás nálam egyáltalán nem megy, mert a Chrome nem szereti a Java-t, így hiába telepítettem fel azt, mégsem látom a helyi fájlokat. Ez nem is érdekel, mert fel van csatolva \\nasnev\megosztasnev formában a NAS.
Nálad is így van, meghajtóként felcsatolva?
Op. rendszered milyen?
Ha 7-8-8.1 : 64 bites az a commander, vagy még 32-es ?Ezt most találtam érdekesen hangzik(igaz, nem mai a cikk) :
" itt azt írják, hogy ha különböző méretű hddket akarsz kombinálni, arra jó az shr. Ha azonos méretű hddket pakolsz a nasba, akkor előnyösebb a többi kötetlétrehozási módszer. Az shr esetén 10-15 %-os sebességcsökkenésről beszélnek. "
-
Borisz76
nagyúr
válasz
zoltan6 #17280 üzenetére
Nem vagyunk egyformák....nekem akkor sem kellene 1 lemezes nas ha ingyen adnák !
Vegyél 2 lemezest és tegyél bele 2 db HDD-t SHR1-ben.
Ha az 1-ik megpusztul akkor sem vesznek el az adataid.Mert erre ( is ) való a nas. Biztonsági másolatok tárolására.
1 lemezes nas esetében minden ugrik ha a HDD meghal.
-
Tamarel
senior tag
válasz
zoltan6 #16899 üzenetére
Ez nem kapkodás, csak szemléletmód-váltás.
Az eddigi biztosra menetel helyett elfogadni egy kis kockázatot mert így arányaiban jobban rövidül a fejlesztési idő.Kb mindenhol ez megy, a konzervatív hozzáállás helyét átvette a kockázatkezelés.
Pár év és jön a következő menedzsment-hype, felesleges aggódni ezen. -
-
próbakocka
senior tag
válasz
zoltan6 #16575 üzenetére
Mást tud a kettő egyszerűen, nem ugyanarra van kitalálva.
Amíg a rendes IPkamerából többet is tud kezelni megfelelő licensz megvásárlása esetén, addig webcam-ból, jó esetben csak 1-et, és azt is csak közvetlenül a gépre dugva. (Ennek rendes kamerás megfigyelés esetén gyakorlatig nincs értelme, home use-nál persze van ...)
Azért lássuk már be hogy az IPkamera egy komolyabb dolog, ezért is drágább.
-
Borisz76
nagyúr
válasz
zoltan6 #16276 üzenetére
Van benne valami.
Már korábban is gondoltam rá, hogy kellene.
De akkor Magyarországon voltam és havi rendszerességgel volt áramszünet / ingadozás.Itt kint Németben a 2 év alatt kb 3x volt áramszünet összesen !
Ettől függetlenül lehet beszerzek egy szünetmentest mert akad olyan adat amit nem szeretnék elveszíteni.
Mondjuk azokról van biztonsági másolatom egy külső usb-s HDD-n is. -
bosa
tag
válasz
zoltan6 #15325 üzenetére
Ismét leírom a nas hardvere még csak meg sem közelít azt a hardvert amit elvárnak a gigás nethez. nézd meg pl a 713+ intel atom proci 2 magos 2,13 GHz ami azért nem egy i5 2,5 Ghz illetve a ram mennyisége is 1GB van a nasban az elvárt pedig 4 GB! De így is hozza a 250 Mbit-et az 500-ból úgy hogy nincs teljesen leterhelve! Ne akarj már egy negyed olyan hardvertől ua elvárni... Meg ha ott az asztali gép akkor szedd le azzal teljes sebességgel és seedeld a nassal tovább. Nem tudom nem mindegy hogy egy bdrip film 1,5 vagy 3 perc alatt jön le?
-
emre33
addikt
válasz
zoltan6 #14486 üzenetére
Szia!
Synology formba írod, hogy lassu volt nas és nas közötti másolás, és ezt megoldotta ha a tűzfalat módosítottad.
Ezt a NAS-on tetted meg?
Amikor lassú volt, akkor be volt kapcsolva a NAS-n a tűzfal?
Na a NAS-n a tűzfalat kikapcsolod, akkor nem javul meg?Kösz!
http://prohardver.hu/tema/synology_nas_a_nem_hivatalos_forum/hsz_14486-14486.html
-
-
Sanya
nagyúr
válasz
zoltan6 #14241 üzenetére
megveszed a szünetmentes tápegységet.
rákötöd a PC-t és a NAS-t
A NAS mindig megy.
A PC nem megy mindig.
Emiatt a NAS-ba dugod az USB-jét
A NAS felismeri
Beállítod, ha a NAS érzékeli, hogy 20%-on van a töltöttség, akkor álljon le.
Beállítod, ha 40%-on van a töltöttség, akkor küldjön a PC-nek egy powershelles, vagy telnetes, vagy tudja tököm milyen módon egy parancsot, hogy álljon le. Ezt a legnehezebb kivitelezni, de nem képtelenség. -
M3kk
őstag
válasz
zoltan6 #14229 üzenetére
Csinalhatod ugy, hogy rakotod a gepre, es pl amikor 20% on van a szunetmentes, akkor kuld egy shutdown parancsot a nasnak (bat -bol, SSH -n), majd lelovi sajat magat is. Ezeel az a gond, hogy ha nem maradnak teljesen aram nelkul (pl, 20% utan lekapcsol mindketto, de ~15% nal visszajon a villany), akkor nem fognak visszakapcsolodni maguktol (ha a resume on power loss van allitva BIosba), csak ha WOLon felkoltod.
-
Multibit
nagyúr
válasz
zoltan6 #13917 üzenetére
Mennyire van tele a lemez? MC-vel próbáltál másolni? Valamit ne felejts el! Egy lemezed van, azon belül kell másolnod. Ez mindig sokkal lassabb, mint fizikailag két HDD közötti másolás. A másik: ha NAS-on belül másolsz, ne járasd feleslegesen az adatot! Total Commanderrel ezt teszed. NAS -> PC -> NAS! Ez gigabites portok között is lassú! Ha csak 100-as routered van, akkor max. 11-12 MB/s sebességet érhetsz el.
-
-
Madwe
nagyúr
válasz
zoltan6 #11791 üzenetére
Es amivel be tudsz lepni weben a nasra, azzal se tudod hozzáadni meghajtokent (192.168.2.x)? Vagy esetleg a 10.8.0.5el ha az a DHCP ?miert az amugy?
A 10.8.0.6 az a te ip címed gondolom, ott nem is tudsz nasba lepni emiatt... Elvileg a nas a 0as lesz, a 10.8.0.0an, azzal probaltad?
-
Madwe
nagyúr
válasz
zoltan6 #11787 üzenetére
Hm, ez különös... A port forwardok közül amiket kért mind betetted gondolom a routerbe? biztos 10.8.0.0 és nem 10.0.0.0? a böngészőben tudsaz csatlakozni a 10.8.0.0-n keresztül a nashoz?
Fájlszolgáltatásoknál a windows fájlszolgáltatások engedélyezése be van pipálva gondolom?
Nekem más ötletem nincs, ha másnak se és nagyon nem megy, érdemes az ekkori leírásom alapján kicsit belepiszkálni a nasba, hogy az otthoni címtartományt kapd, akkor mennie kéne az otthon felvett mappával is... (annyit elírtam anno, hogy a végén a webuin nem kell és nem is lehet megváltoztatni a tartományt, mert már működik rendesen...)
-
Madwe
nagyúr
válasz
zoltan6 #11779 üzenetére
A nason levő meghajtókat akarod felvenni, vagy egy másik eszközét (az bonyolultabb de segítek szívesen)
Ha a nasét, akkor azt kell megnézd, hogy milyen tartományba oszt ki a vpn (a webui-n ezt leírja a vpn beállításainál).
Ha teszem azt az otthoni hálód amúgy a 192.168.1.x-es tartományban van, de a vpn a 10.0.0.xes tartományba oszt ki, akkor a nasod a 10.0.0.0-s címet kapja meg! Azaz pl ha van egy video megosztási mappád, akkor win intéző - sajátgép - új hálózati meghajtó csatlakoztatása - s itt megadod elérésnek a \\10.0.0.0\video mappát majd hitelesítesz az adataiddal.
Amúgy megoldható az is, hogy ugyanazt a tartományt ossza ki, mint ami otthon van (tehát példámnál maradva 192.168.1.xes tartományba kapj címet) s ekkor az otthon már felvett hálózati meghajtódat automatikusan látni fogja, mert ugyanott találja. Azaz otthon vagy akkor is ugyanarra a megosztási mappára klikkelsz csatlakozol win intézőben, mint amikor vpn-en keresztül csatlakozol, nem kell két külön meghajtóként kezeleni, mint alap esetben. Amúgy ez a megoldás arra is, ha nem a nas megosztására akarasz csatlakozni, hanem egy másik eszközre az otthoni hálóból. De ez hosszadalmas, ha érdekel kikeresem, egyszer már leírtam valakinek
-
Doky586
félisten
válasz
zoltan6 #11630 üzenetére
"milyen elérési utat kell megadni neki?"
semmilyet. A kliensen az a rublika üresen marad.címhez: valami.synology.me
porthoz: amit a NASon a vezérlőpulton beállítottál
http vagy https -re figyelj, portforwardra figyelj,LAN-on 192.168.x.x eléréssel kezdd el kipróbálni, mert a butább routerek lanon belül nem kezelik a netes címedet. NET-ről próbálva mehet a "valami.synology.me" és a csatlakozás gomb..
-
Rick4
félisten
válasz
zoltan6 #10607 üzenetére
Az ip-k nem egészen tiszták, szerintem ott a baj.
A zte legyen a 192.168.1.2. a dhcp szerver 192.168.1.100-zal kezdődjön
Az asus fix ip-t kapjon, lehetőleg a 192.168.1.1-t, itt a dhcp szerver legyen kikapcsolva.
A zte router lan csatija legyen összekötve egy kábellel az asus egyik LAN csatijával. Nem a WAN-ba kell dugni. Létre kell hozni, vagy beállítani egy bridged wan kapcsolatot.
Mindent újraindítasz, és megy rendben. Mivel az asuson a dhcp szervert kikapcsolod, mindennek a ZTE ad belső ip-t, és minden látszani fog, attól függetlenül, hogy melyik routerre van dugva.
Nekem így megy hónapok óta, igaz egy cisco ep3925, és egy tp link wdr 3600-as, de az elv ugyanaz. -
Multibit
nagyúr
válasz
zoltan6 #10427 üzenetére
család többi tagja nem szereti használni
Nálunk ez másképp van. A feleségem és a lányom is szereti használni. Igaz, ők csak filmet néznek róla, de nem kell lemezeket, külső vinyókat használni mint korábban. Kulturált felületről válogathatnak a filmek és sorozatok között. -
Multibit
nagyúr
válasz
zoltan6 #10423 üzenetére
Nekem is 500-as netem lesz és nálunk is többen használjuk a netet. Mindenképpen szükséged lesz egy erős routerre és a DS112j is cserére szorul, mivel performancia gondjaid vannak vele (1 GHz Kirkwood, 128 MB RAM). Ahogy olvashattuk korábban, a DS213j is megszenved a nagysebességű nettel, pedig az jóval izmosabb a jelenlegi NAS-odnál.
-
Multibit
nagyúr
válasz
zoltan6 #10419 üzenetére
Ugye tudod, hogy 500-as Digi net, nem csak a router számára kemény feladat? A DS112j nagyon hamar elvérzik a gyenge procijával és a kevéske memóriájával. Egyedül használod a netet? Ha igen és a legföbb felhasználási terület a torrent, akkor jobb, ha lemondasz a plug and play NAS-ról és építesz egy erőgépet!
-
Doky586
félisten
válasz
zoltan6 #10415 üzenetére
Kezdjük ott hogy ez valószínű a router hibája..
A régi (nem gigabites) routerek (pl. WRT54GL) nagyon kevés szimultán kapcsolatot tudtak kezelni (ez konkrétan 64db-ot) [link]
A torrent 1db file fel/le-töltése esetén is pár százat használna, tucatnyi torrentfile esetén inkább az ezres darabszám az elvárható érték..A torrent simán megtelíti a memóriáját utána várhatsz amíg felszabadul az egyik szál..
-
DasBoot
aktív tag
-
napata22
csendes tag
válasz
zoltan6 #8682 üzenetére
Szia, nekem is hasonlóan van beállítva, csak van max letöltési illetve feltöltési sebesség és a protokoll kódolás engedélyezve van.
Ha letöltött valamit, akkor "Kész" állapotba kerül, külön el kell indítani kézzel, hogy átmenjen "Megoszás" állapotba. Ez utóbbi neked automatikus? -
need
addikt
válasz
zoltan6 #8245 üzenetére
én nekem DS 111 van a legnagyobb megelégedéssel használom össze van követe egy A-400 masinával..
jó párszor előfordult hogy DSM frissítés után össze omlott a kapcsolat az NFS megosztáson..
volt úgy hogy külön levelet kellett írni a synologynak hogy küldjetek már valami javítást vazzeg a frissítés után mert nem jó! na innentől én mindig várok amikor kijön valami a DSM frissítés..!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Formula-1
- Parkside szerszám kibeszélő
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
- Huawei Watch D2 - nyomás utána!
- Kazy Computers vélemények - tapasztalatok
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Akciókamerák
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Hobby elektronika
- További aktív témák...
- Motorola G72 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÚJ- Lenovo ThinkVision T24i-10 - 24" monitor - Számla, garancia
- Légy a Gépek Mestere! Kamatmentes részletfizetési lehetőség!
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Corsair MP700 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- PNY EPIC-X RGB RTX 5060Ti 16GB / Gigabyte EAGLE OC RTX 5070 12GB videokárty 3 év garancia 27% áfa
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest