- Magisk
- iPhone topik
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Huami Amazfit Bip okosóra
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Listázzák az olaszok a Redmi 15C-t
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xiaomi 14 Ultra - Leica hercegnő
-
Mobilarena
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2025.05.22)
Új hozzászólás Aktív témák
-
AbeSindzo
újonc
válasz
PeLa87 #32608 üzenetére
Szia,
miért nem használod a synology saját megoldását erre, névszerint a synology cloud station drive -ot.
1. lépés: telepíted a nasra a synology cloud station servert
ezt konfigurálod (amibe ha elkadnál szívesen segitek)2. lépés letöltöd a gépedre a synology cloud station drivet amit elindítasz és már csatlakozhatsz is bárhonnan a nasodra a synology QuickConnect ID-d segítségével.
3. lépés mint egy dropbox vagy egy google drive ott van a munka mappa a gépeden, és minden napra készen szinkronizálva lesz a nasodon lévő fájlokkal.
-
Madwe
nagyúr
válasz
PeLa87 #32608 üzenetére
Távolról smb-t nem fogsz rendesen így csatolni, portokat kellene nyitni, de olyanokat amiket nem ajánlott mert könnyen feltörik a rendszert.
A megoldás vpn lesz. Ilyenkor a mappát nem kell külön csatolni, simán a belső ip címes csatolást használjátok, amivel a benti hálón megy az elérés, s vpn csatlakozás után az is menni fog.
VPN SERVER appot tedd fel a nasra, pptp a legegyszerübb, de a legkockázatosabb, openvpn jobb (pl macek és iosek már nem is támogatják a pptp-t.), a szükséges portokat forwardolod, s lehet is tesztelni, h megy e a csatlakozás kívülről ha beállítod a vpn kliensed (mondjuk mobilnettel). Ha megy, akkor elvileg a csatolt mappák is menni fognak.
Ha csak wines klienseitek lesznek, s nem életbevágó a biztonság, akkor pptpvel is próbálkozhatsz, az tényleg faék.Esetleg lehet webdavval próbálkozni vpn helyett, de az kevésbé javasolt, pl nem lockolja a nyitott fájlokat, ami több felhasználó esetén eléggé problémás.
-
Madwe
nagyúr
-
törölt tag
válasz
PeLa87 #29915 üzenetére
A raid 1 csak és kizárólag az egyik merevlemez meghibásodása esetén véd. Ezzel szemben jöhet villámcsapás, beázás, betörés, szándékos károkozás, titkosító vírus, elhal a nas maga, etc. Azon kell elgondolkozni hogy ilyenkor mi a következő lépés...
Vegyetek egy külső vinyót, és valaki szépen battyogjon oda minden pénteken legalább, dugja rá, készítsen mentést a megfelelő helyekről, és húzza le. Lehet ezt automatizálni is egyébként, hogy csak reggel rádugod, 10-kor indul a mappák mentése, aztán délután az utolsó lehúzza és elzárja a lemezt.
Egy mentés nem mentés sajnos. A pályázatokat mi lemezre _is_ kiírjuk úgyis tonna papír készül mellé, ott elfér, és amíg érdemes elővenni az adatokat is megtartja jobb esetben
-
Multibit
nagyúr
válasz
PeLa87 #29915 üzenetére
Szia!
Üdv a klubban.
Egy fontos dolog az elején: a tükrözés nem biztonsági mentés! Olvass vissza! Ez rendszeresen visszatérő téma itt a topikban. Hamis biztonságérzetet ad. Mindenképpen oldjátok meg a rendszeres, külső eszközre történő mentést. Ha pótolhatatlan anyagokról van szó, több példányban kell menteni, és a backup céleszköze más helységben legyen, mint a NAS! -
Multibit
nagyúr
válasz
PeLa87 #16127 üzenetére
A The.Hobbit.The.Battle.of.the.Five.Armies.2014.RETAiL.1080p.3D.BluRay.Half-OU.DTS.x264.Hun se nem remux, se nem magas bitrátás
De egyébként mindegy is. A kadenciahelyességre nem reagálsz, ezek szerint észre sem veszed, hogy nem az. A Te igényeidnek továbbra is megfelel a tévé lejátszója. "Szerencsés" vagy, nem kell plusz költségbe verned magad. -
McAdam6
aktív tag
-
Tido
aktív tag
válasz
PeLa87 #16112 üzenetére
Nekem is Mede8er 600asom van, de egyébként én azt javaslom hogy először vegyél NASt, és tapasztald ki, hogy mit játszik le a TVd, éps mit nem. PL az én C szériás samsung tvmhez képest szüleim h szériása majdnem mindent lejátszik.. (azt hiszem talán isokat nem, de pl mkv-t amit a régi nem játszott, az simán)
lajos75 letöltéshez úgyis kevés lesz, feltöltéshez szerintem elég. De kb képtelenség, hogy mindig annyian seedeljenek tőled, hogy kihasználd a max sávszélt.. Viszont sokat lehet azzal ugornia helyezéseken, hogy sokáig osztod, és folyamatosan - NAS pont erre jó.
Nagyobb igényekhez, mélyebben a pénztárcába kell nyúlni. az meg hogy tovább tart letölteni nasnál szerintem nem téma.. én mobilról elindítom útközben, és mire hazaérek lent van - nem izgat, hogy a gépnek 20 perccel több ideig tartott leszedni, hiszem mire esedékes én el tudom érni.Bobbacsi ha már nem satírozod ki az elérhetőséged, legalább változtass portot
mindenki az 5000-5001 pároson keresi a synology nasokat (régi fertőzésnél is akik más porton voltam nem nagyon szedték össze, bár épeszű ember frissen tartja a nasát is..)
-
zoltan6
addikt
válasz
PeLa87 #16105 üzenetére
az avi-t,meg gyengébb mkv-t lejátsza a tv is,de ha jó minőségben akarsz filmezni,hd ,3d akkor kell a médialejátszó,a dlna-t pedig felejtsd el, max. arra való hogy telefonoddal felvett családi videót megoszd a tv-den.
amit elöttem is irtak med8er,az jó választás,ha olcsóbbat akarsz akkor egreat r6s a hardvere ugyanaz mint a med8er-é csak a med8ernek jobb a támogatása.vagy minipc,rasberry pi kodival.
ha meg lesz a nasod NFS megosztással oszd majd meg a médialejátszóval,ne dlna-val. -
Tido
aktív tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Magisk
- iPhone topik
- PlayStation 5
- Ingatlanos topic!
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Lassan tálalható a hardverpecsenye
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Gamer gép - komphone -tól vásárolt
- Samsung Galaxy A23 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 14 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eladó Logitech Z5500 7.1 aktív sub 2db hangszóróval
- Újszerű Asus ROG Strix G16 G614 -16" WUXGA 165Hz - i5-13450HX - 16GB - 512GB - RTX 4050 -1,5 év gari
- Bitcoin Miner Eladó Bitmain Antminer S19 JPro 104 Th 3150 watt
- BESZÁMÍTÁS!Gigabyte B650M R7 7800X3D 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Corsair 4000D Airflow TG 750W
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE Pulse OC RX 9060 XT 16GB GDDR6 videokártya 27% áfa 3 év garancia
- MikroTik CCR1009-7G-1C-1S+ Cloud Router
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest