- Fotók, videók mobillal
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Külföldi SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- Nem nyílnak a Foldok?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
-
Mobilarena
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2025.05.22)
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
próbakocka #64449 üzenetére
Igen, határozottan! CMR-es lemezeken nem jelentkezik ez a bufferes/újraírós belassulás.
@ZsoZso78: Vagy együtt élsz vele, vagy pedig amit mondtál, megy archiv vinyónak...
-
mtz81
tag
válasz
próbakocka #64422 üzenetére
Csak az indexelés alatt lassabb. Utána gyors.
-
F_Gergely
őstag
válasz
próbakocka #64422 üzenetére
Én erre vettem most a DS220+-t de remélem fogja kezelni rendesen.
-
Sanya
nagyúr
válasz
próbakocka #60558 üzenetére
ez most bevezetőár. Egy 918+ még mindig erősebb, mint ez (4 magos cpu vs 2 magos cpu)
-
válasz
próbakocka #60558 üzenetére
Ennyiért egy 918+ nem jobb vétel?
-
próbakocka
senior tag
válasz
próbakocka #60540 üzenetére
na, kijött a magyar ár: ds420+ 2gb 197.200.- lej***o.hu-n
-
próbakocka
senior tag
válasz
próbakocka #52109 üzenetére
SHR megoldódott: Tároláskezelő -> Tároláskészlet (1-es kijelöl)-> Tevékenység -> meghajtó hozzáadása (ahelyett amit eddig csináltam, hogy itt a Létrehozásra klikkeltem mindig...)
-
gyugyo79
addikt
válasz
próbakocka #52106 üzenetére
ha külső USB 3.0 lemezről másolok...
Ha pld. ntfs a partíció akkor lehet. Meg egy halom dolog befolyásolja pld mennyire töredezett mekkora a fájlok mérete stb.kétirányú szinkronizálás
Ez ilyen. Ilyenkor még a google drive is ezt teszi. A hely a végén csak akkor lesz duplán elfoglalva, ha a verzió követés be van kapcsolva (drive rendszergazdai konzolja-> csapat mappánál) mert ilyenkor az előző verziót megőrzi és csinál egy újat egyezésnél.SHR-be tette automatikusan a lemezeket amikor legutóbb újraraktam a rendszert
Ehhez kb látni kéne a tárolás kezelőt jobban. Mert 1 lemez is lehet SHR.
Az inkább, a nagy kérdés, hogy a másik lemezt látja e vagy jónak látja e ha csak 1 lemezre csinálta meg alapértelmezetten.
Szerencsés esetben csak ez a Syno új "agymenése", hogy egyből nem csinál tükröt 2 lemez esetén csak ez előre megcsinálja az SHR -t ha valaki végig nyomkodja a next-next-next -et bár ez még mindig jobb mintha berakná RAID -be, de az igazi az lenne ha jobban végig kérdezne (és nem lenne egy alapértelmezett választás amire rávezet) mit akar egy nem hozzáértő (persze akkor meg lehet az lenne a baj) . De ha ez van (szerintem ez a helyzet) és ha tükrözni szeretnéd akkor add hozzá a másik lemezt és kész. -
MrCsiT
addikt
válasz
próbakocka #39602 üzenetére
NAS szerint gigás hálód van? Mit mutat?
2 év garral adja az alza, csak kérdés, hogy bolthoz szól-e?
Igazából, az a kérdés, hogy magyar regisztrációs kártyát adnak-e hozzá? Ha igen, akkor az importőrtől szerzik be, ha nem nem.
Azonban, ahogy látom, vásárolható alzán +1 év gar. kiterjesztés 8e-ért, azt én biztos megvenném rá, és akkor már a kérdés az, hogy (amellett, hogy a bolt nem zár-e be xD) máshol megkapod-e 3 év garral a 218+ -t? -
WaterWave
veterán
válasz
próbakocka #39595 üzenetére
alzánál 91e a 218, és 108e a 218+
megéri-e az a ~17e többlet? igen!!
-
Elemental
addikt
válasz
próbakocka #39583 üzenetére
Torrent kb reális.
Ha smb alatt helyi hálót értesz, akkor furcsa, nekem 212j-n az olvasási sebesség (nasról pcre) 80-100 MB/s cat6 kábellel mindenhol. -
MrCsiT
addikt
válasz
próbakocka #39583 üzenetére
Itt azt írja a tag, hogy 215j-ről 416Play-re váltva az addigi 6-7MB/s-ről 30MB/s-re nőtt a letöltési sebessége.
A 215j helyett legalább egy 2016-os modellre javasolnám, hogy frissíts: a gyártó igen erősen - sok esetben duplájára - növelte az újabb NAS-ok hardveres teljesítményét(erősebb proci, több ram).
Amúgy ha ftp-vel is csak ennyi a sebesség, akkor nem lehet, hogy a forrás nem tud többet?
Az SMB-re az a 25.. MB/s? a helyi hálózaton nekem nagyon kevésnek tűnik. Milyen cat osztályú kábelekkel vagy a hálózatra kötve, és tuti, hogy gigabitet tud minden résztvevő? A 215j emlékeim szerint ennél azért gyorsabb.
DSM-ben SMB hányas van engedélyezve nálad?
A NAS hogyan látja, gigabites a hálózat amire csatlakozik? (persze, ez csak 1 elem, a géped vagy amire másolnál és minden hálózati eszköz szintén kérdéses) -
gyugyo79
addikt
válasz
próbakocka #34679 üzenetére
Nem gyalulja le, igazából átneveződik Drive -ra. Pár nap után a Stabilitást nem tudom megmondani, de mivel a kliensek közül a backup maradt a drive cserélődik olyan helyeken ahol élesbe használják sokára lesz cserélve ha rajtam múlik.
Ja és a home könyvtárba is átírja drive -ra a CloudStaion könyvtárat (a beállított eléréseket nem érinti csak ...)A Moments nem érdekel nem hiszem, hogy kipróbálom.
claire78
Hát ez az automatikus biztonsági mentés amit írnak is a leírásában lesz mindenből még pár változatodTFerenc07
Rosszul van beállítva a megosztás automatikus leállításánál valami. -
claire78
senior tag
válasz
próbakocka #34679 üzenetére
Én most gyors kipróbáltam, mert nem ismertem.
Nekem tetszik, tetszene.. Csak minek kell hozzá a Drive, ennél fogva duplán lesz meg az összes fotóm a home/ és homes/ mappákban?? Plusz még a Photo mappában is? 🤔 -
válasz
próbakocka #19169 üzenetére
Az MM azért jó cég, mert bárhol vetted MM-ba, itthon is ők intézik a garit
-
crissprivat
senior tag
válasz
próbakocka #18262 üzenetére
Egy helyes kis RPI2 a Syno mellé NFS-en és minden szuperül müködik.
-
Multibit
nagyúr
válasz
próbakocka #18262 üzenetére
A listából mindent megtudsz. Nem használok Plexet, nincs rá szükségem (és semmilyen egyéb DLNA szoftra sem).
-
azka79
aktív tag
válasz
próbakocka #18164 üzenetére
ugyan ez a konfigom, es nekem is ennyivel jon, quickconnectel csatlakozva.
-
Dragon27
senior tag
válasz
próbakocka #16707 üzenetére
-
törölt tag
válasz
Köszönöm az infót és a linket. Már telepítettem is.
P. s.:
Dragon27-nek pedig üzenem, hogy:
Lásd Mr. Janó #13149-es hozzászólása!
Lám, lám igazam lett. Mindössze kb. fél évet kellett várni és meg is jött a MARVELL Armada 370-esekre (pl. Synology DS414Slim) a Plex csomag.
-
Elemental
addikt
válasz
Aki használja a PLEX-et, mondja már el legyen szíves, hogy miért jobb a synos médiaszervernél. Csak a felület, vagy van valami plusz szolgáltatás?
-
Mezga Aladár
veterán
válasz
próbakocka #14822 üzenetére
"az hogy tud MP4, MOV, M4V formátumot, az gyk tökmindegy, mert ebben senki nem tart filmet"
Talán van aki igen.
-
próbakocka
senior tag
válasz
próbakocka #14656 üzenetére
Hogy más is okos legyen, ne csak én:
Chromecast szépen megy együtt a DSVideo appal, viszont csak és kizárólag mkv-t tud lejátszani 215j-ről, mivel ebben nincsen transkódolás. (és plex sem)
(az hogy tud MP4, MOV, M4V formátumot, az gyk tökmindegy, mert ebben senki nem tart filmet...)mkv-ből viszont viszi a fullHD-t is.
-
Magnat
veterán
válasz
próbakocka #14811 üzenetére
Szia,
Sztem a syno assistant broadcasttal keres, az meg subneten belül él csak, routolt hálón nem. A lan és a wan ip-k nyilván nem lehetnek egy tartományban, hiszen akkor hogy tudná eldönteni, h melyik lábán kell keresse az adott eszközt? A második router wan lábát felejtsd el, dhcp csak a fő routeren fusson és a két router lan-lan legyen összekötve. Így mindenki egy tartományból fog címet kapni és mindenki lát mindenkit.
-
Gsx-rr
veterán
válasz
próbakocka #14803 üzenetére
A Nas-t miért nem a WDR-be dugtad?
-
iBoli
tag
válasz
próbakocka #14668 üzenetére
Természetesen tud közvetlenül NAS-ról lejátszani a CCast. A telefon/tablet csak egy "távirányítóként" szerepel. Amint elindítod a lejátszást CCaston keresztül, a telefon/tablet ki is kapcsolható.
-
iBoli
tag
válasz
próbakocka #14656 üzenetére
Mi a baj a Chromecastal?
-
Reachie
csendes tag
válasz
próbakocka #13044 üzenetére
Itt jártál már, mielőtt kérdeztél?
[link] -
Dragon27
senior tag
válasz
próbakocka #13044 üzenetére
nem tudom
-
Dragon27
senior tag
válasz
próbakocka #13042 üzenetére
-
válasz
próbakocka #12376 üzenetére
ha valóban egy árban van, akkor a dual core proci és az USB3.0 miatt jobb választás az újabb
-
Süvi
őstag
válasz
próbakocka #12299 üzenetére
Közben már sikerült vennem egy 214play-t és épp az Uploaderrel küszködök
Köszönöm
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- E-roller topik
- Fotók, videók mobillal
- MasterDeeJay: Natív 3Dfx Glide Windows11 alatt Voodoo1 és Voodoo2-vel.
- Milyen széket vegyek?
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- DELL PowerEdge R440 rack szerver - Silver 4114 (10 mag/20 szál, 2.2/3.0GHz), 64GB RAM,199990Ft +ÁFA
- SzoftverPremium.hu
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- Corsair Katar Elite WL egér eladó (csak vezetékesen megy)
- LG 77G4 - 77" OLED evo - 4K 144Hz 0.1ms - MLA - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest