- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Írországban lezárult, az USA-ban csak most indul az Apple dráma
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Légies iPhone halvány színei
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2025.05.22)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Magnat
veterán
válasz
napata22 #9148 üzenetére
Szia,
"A könyvjelzőzött fix ip-es elérés nálam nem jó, mert dinamikusan kap minden reggel újat a routertől, mivel
estére le van állítva." - és miért nem állítasz be fix ip-t a NAS-on vagy statikus dhcp-t a routeren? Mert így akkor gyanítom, port forwardot sem tudsz csinálni.. -
Patice
Topikgazda
válasz
napata22 #8079 üzenetére
Csak képzeld el azt, amikor először bekapcsolod a NAS-t vásárlás után.
"Hivatalosan" az első bekapcsoláskor még nincs semmi a NAS-on. OP rendszer (DSM) sem!
Ilyenkor a Synology Assistant-tal keresed meg a hálózaton a NAS-t és ha megvan, akkor a mellékelt CD-n található fájlt (.pat) felteszed a NAs-ra. Ilyenkor települ föl a DSM adott verziója.
Miután ez megvan, akkor már be tudsz lépni böngészőben a DSM-be holott még nincs kötet.
Ugyan ez a helyzet egy elhalálozott HDD esetén is egylemezes NAS-nál. Mivel már telepítve volt egyszer a DSM, ezért a DSM-be be fogsz tudni lépni ugyan úgy, csak az üres HDD miatt sok mindent újra be kell állítani, alap megosztásokat létrehozni stb.
Az a része az adataidnak és a DSM-nek, ami a HDD-n volt, az elveszett sajnos.
-
Patice
Topikgazda
válasz
napata22 #8060 üzenetére
A DSM fel fogja ismerni, hogy új HDD van benne, és mivel az eddigi kötet összeomlott ezért ha a tároláskezelőbe belépsz, akkor saját magadnak kell elindítanod a kötet létrehozását.
Automatikusan nem fogja, kérdezés nélkül elkezdeni magától. Be kell majd "avatkoznod" kicsit.
A telepített alkalmazásokat újra le kell majd töltened, telepítened, a megosztásokat is újra lérte kell hoznod, hiszen most majdnem olyan, mintha előröl kezdenéd az egészet.
Valamennyi beállítás meg fog maradni benne, de érdemes mindent átnézni újból.
A DSM verzió nem fog változni, mert az a NAS Flash memóriájában "lakik". HDD nélkül is elérhető, ha egyszer már fel volt telepítve.
(#8061) Antilhu:
Nincs véletlenül valamilyen korlátozás bepipálva a Download Station-ben? Mondjuk egyidejű letöltések száma?
-
napata22
csendes tag
válasz
napata22 #5808 üzenetére
Kiderült még sem ez az igazi megoldás, a WDTV mediaplayer azokat az osztott mappákat látja csak, amiket a Windows Intéző is, így a Hálózat alól elrejtett mappákat nem, ezért ezt ki kellett vennem a mappa beállításokban.
Nem tudom, hogy a DSM 5.0 alatt ez már jól működik-e alapból. -
Möhe
addikt
válasz
napata22 #5743 üzenetére
xxx
ennyiszerk: jozsi252
Én 213j-nél nem korlátoztam le az aktív torrentek számát,sem a netsebességet. Transmission-t használok, és 0-24ben megy a torrent szinte 90%-ban max sávszéllel felfelé, ergo seed szerverként megy jelen esetben. 30/20-as net alatt mindezt 40-60 aktív torrentet nézve, ezt tudom mutatni az elmúlt 1 hónapra vetítve:
processzor: [link]
hálózat: [link]
A következő hónapban viszont 120/50-re szeretnék váltani, de már bebizonyosodott hogy a proci lesz a szűk keresztmetszet a letöltésnél,mivel max 10Megabájt-ot bír kezelni (hogy csúnyán fogalmazzak) a kis 213j transmissionnal, DS-el kevesebbet. De nekem ez nem okoz gondot,mivel így is alsó hangon is triplája lesz a letöltésem a mostanihoz képest. -
Patice
Topikgazda
válasz
napata22 #5700 üzenetére
"A Windows Intézőben továbbra is látom azokat a mappákat, amikhez nem állítottam be jogot a DSM-ben pontosabban a "Nincs hozzáférés" jogot állítottam be. Ebből úgy néz ki hogy synology fórum lesz."
És az Intézőben be is tudsz lépni azokba a mappákba, amihez elméletileg nem adtál hozzáférést?
Ezeknél beállítottad az elrejtést a jogosulatlanok elől?"...ha a Download Station fut, de éppen nincs letöltés/feltöltés, akkor is ajánlott-e kikapcsolni a merevlemez hibernálást?"
Ezt döntsd el magadnak. Ha azt akarod, hogy állandóan elérhető legyen a NAS, akkor kapcsold ki a hibernálást. Ha hibernál akkor a DS nem fogja felkelteni!
-
Elemental
addikt
válasz
napata22 #5670 üzenetére
"Közben egy másik problémám is van. Létrehoztam 2 usert az admin mellett (x és y) a NAS-on. Az x userrel belépve minden alkalommal meg kell jegyeztetnem vele hogy mi a Diskstation-höz a user+jelszó (újrainduláskor mindig elfelejti hogy mit jegyzett meg), míg az y-nal csak 1-szer kellett, azóta tudja a Windows 7. Aztán rájöttem, hogy az lehet a gond, hogy a Windows és a NAS alatt is ugyanolyan nevű user-t hoztam létre."
Az Intézővel való belépésre gondolsz?
-
válasz
napata22 #5542 üzenetére
Nemá'!
Én amióta megvettem a NAS-t, fél évvel ezelőtt, azóta kb. egyszer láttam, amikor betettem még egy gigabites switchet a rendszerbe. Egyébként egy szekrényben van az íróasztal alatt bezárva. Ha lötyögne is, sem venném észre, ugyanis nem fogdosom naponta. De még havonta sem!
Egyébként meg ha defektes a termék, akkor vidd vissza azonnal vásárlás után. Vedd megbízható helyen, ahol korrektek, és akkor nem kell aggódnod.
-
zoltan6
addikt
válasz
napata22 #5534 üzenetére
igen ez van nekem WD30EFRX,nincs vele semmi gond,előtte egy sima zöld wd 1tb-os vinyóval használtam hónapokig,amíg nem jött össze a keret a 3tb-osra,a wd red direkt nas-ba való vinyó.
szerintem ezzel nem kell foglalkozni:
2.) Azt írják még hozzá: "This drive has no vibration sensors and may not be suitable for 24/7 operation in a rack environment." -
zoltan6
addikt
válasz
napata22 #5503 üzenetére
nem próbáltam még az időzítést,de van benne ilyen funkció,
más,nekem is kellene valakitől valami segítég,ma éjjel frissítettem a routerem firmware-jét tomato-ra.mert a gyári firmware-n csak 10 portforwardingot lehetett beállítani,router linksys wrt320n,viszont azóta a nas-om logjába folyamatosan azt látom,mintha valaki beakarna törni a hálózatba,mit állíthattam be rosszul? -
zoltan6
addikt
válasz
napata22 #5499 üzenetére
nekem 112j van,1,5 méterre alszom tőle,semmi hangja,néha a winyó morgását hallom,de nem vészes,nekem 3tb-os wd-red van benne,teszi a dolgát rendesen.én kikapcsolni nem szoktam,mert azért nas.csendes üzemmódra van állítva,és a merevlemezt hibernálja 20 perc inaktivitás után.torrentek mennek rendesen,összességében megvagyok vele elégedve.
-
devil-k
nagyúr
válasz
napata22 #5494 üzenetére
Meglepően csendes, nem zavaró számomra. Bár a ledek miatt nem hiszem, hogy jó választás lenne a hálószobába, kivéve, ha hangulatvilágítás kell.
A wake on lan funkcióra gondolsz? Igen, működik. Akár Tokióból is ki/be kapcsolhatod a NAS-t mondjuk okostelóval/PC-vel stb...
Kifejezetten NAS-ba szánt HDD a WD RED. ( 1/2/3/4 TB)
Ezek szerint nem nézted meg, hogy az általad kiszemelt vas mennyi torrenttel tud elbánni egyszerre. Korlátozás nincs, miért lenne? Inkább azt mondnom, hogy fizikailag nem biztos, hogy elég lesz a vas mondjuk egy nagyobb internethez. Nekem DS213J-m van és UPC 240-es net, s max. 10-11 MB/s tud jönni az anyag. Ennyit bír. Akkor a tiéd??? Bár azt nem írtad, hogy milyen neted van??? Szóval ha nagy letöltő vagy, akkor ez nem a te eszközöd.
Nálam a helyzet a következő: Kompromisszum: Új, seedelt anyagok PC, régi, alig seedelt pedig NAS. Ugyanis egy 45 GB-os anyag így kb. 22 perc alatt jön le PC-n
-
Multibit
nagyúr
válasz
napata22 #5494 üzenetére
Érdemes valami 5400-as vinyót választanod (WD Red, WD Green), mert a 7200-asok zajosabbak.
Mivel ez a típus igen szerény hardver erőforrásokkal rendelkezik (lassú CPU, kevés memória), bármit csinálsz vele, csak visszafogottan teheted. Pl. torrentezésnél ki kell tapasztalnod, hogy milyen sebességet engedélyezel, mennyi párhuzamos kapcsolatot/szálat állítasz be, aminél még az egyéb tevékenységeket nem hátráltatja a le- és feltöltés.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Nyaralás topik
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Hegesztés topic
- Windows 10
- Házimozi haladó szinten
- Milyen TV-t vegyek?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- További aktív témák...
- Gigabyte B450M S2H + Ryzen 5 1400 kisebb-nagyobb hibával
- Nokia 105 4G (2023) charcoal, Nokia 110 4G (2023) midnight blue
- ASRock B550 PG Velocita + Ryzen 5 3600 + 32GB (4x8GB) DDR4 3600Mhz CL18
- Philips 58PUS8505 Smart LED Televízió,146 cm, 4K Ultra HD ,Android, Ambilight, HDR10+ KIJELZŐHIBÁSAN
- Canon EOS 250D kiegészítőkkel, táskával (CSAK 200 expoval !!! )
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD - garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 - i5-4GEN I 8GB I 500GB I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- Samsung Galaxy S23 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! MSI Gaming X RTX 4060Ti 16GB GDRR6 Videokártya!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest