- Leépíti a Sony az európai piacot?
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- A kompaktok között a Honor8 Mini lehet a király
- Lendülettel mehet nyaralni a Samsung
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Légies iPhone halvány színei
-
Mobilarena
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2025.05.22)
Új hozzászólás Aktív témák
-
devast
addikt
válasz
llacee #69541 üzenetére
Hát, egy szálon nem hozza. Ha crystal disk markkal megküldöm nagyobb queue depth-el akkor olyan 133mb/sec-et hoz. qd64-el nem próbáltam, úgy valószínűleg még jobb lenne. A gyártó oldalán nem találtam semmi infót arról, hogyan kellene vmware alá beállítani az iscsi mpio-t, hogy optimális legyen a nasnak. Az tiszta sor, hogy round-robin kell, de azt senki nem tudja, hogy vagy hány io-nként váltson, vagy hány bájtonként. Az tuti, hogy az alapbeállítás vmware-ben ami 1000 io-nkénti váltás az katasztrofálisan lassú
-
devast
addikt
válasz
llacee #69530 üzenetére
A kérdés az lenne, hogy 10g hostokról 1g synology-ra
Mivel mi csak iscsi-t használunk ezért lag/lacp nincs, hanem mpio-val van meghajtva a synok 2db 1gigás interfésze. A kérdés az lett volna, hogy syno portokon megy-e a flow control, ill. ilyen aszimmetrikus felépítésben jó-e egyáltalán ha van. De közben megtaláltam a választ, hogy ilyenkor nem kell, ill nem jó, mert ha a syno 1 gigás portja visszaküldi a pause frame-et a host 10 gigás interfészére, az egész interfész beáll mivel layer2-es a flow control, ezzel fékezve más csomagok útját is.
De ha már iscsi, egy kérdés:
Miért lassú a DS412+ -unk (50-70mega/sec), mikor ugyanúgy van beállítva mint a DS918+(~150mega/sec) meg a DS220+(~150mega/sec). Értem, hogy régi modell, de ennyire gáz lenne benne az az atom cpu ? -
zsamiatt
őstag
válasz
llacee #69225 üzenetére
Manapság ilyen az IT-s világ. Otthoni felhasználásnál nem érdekel senkit, biznisznél meg van megfelelő védelem előtte. Ettől függetlenül ott se érdekel senkit. Max ha vállalnak hozzá valamilyen támogatási szerződést. Egyébként meg teljesen megszokott, hogy egy patchet nem azonnal engednek el minden régióban minden eszközre.
-
dkess
őstag
válasz
llacee #69219 üzenetére
De igen, ez régiós eltérés. Bizony, akár több hónapos eltérés is van. Sőt olyan is van, hogy nem mindegyik verzió jön le hozzánk avagy egy verziót visszavonnak és a következő újat kapjuk meg. Ennek azért van olyan pozitív hozadéka is, hogy nem mi "béta-tesztelünk" igazából ...
-
boba6
senior tag
válasz
llacee #62846 üzenetére
br. 104000 alatt bármelyik hivatalos forgalmazó hoz neked 2 héten belül
-
arn
félisten
válasz
llacee #61989 üzenetére
Uj arakat irtam, a mikrotikkel az a gond, hogy nem tamogatja a 2.5, 5gbe szinteket. Illetve semmi szuksegem, ilyen 8+ portos csodakra. Van nekik a negyportos sftp+ switchuk, de szinten a fenti problemaval.
Dlink es qnap van 4-8 portosban de mar 300-500 eur kornyeken.
Szivesen fogadok barmilyen tanacsot, 2-4 (esetleg 5 bayes) syno 10gbe nasra vmi normalisabb procival, meg 4-8 portos 10gbe switchre.
Ahogy elneztem vmi mindig hibadzik... pl a 720+t meg lehet tamogatni 2.5-5gbe usbvel, de ahhoz meg akkor mar kapasbol nem jo a mikrotik. Innentol meg nagyon megdragul a dolog, ugy, hogy nem lehet igazan kihasznalni a nas miatt. Erdemesebb varni, hatha jonnek switch/syno oldalrol alternativak.
Jelenleg meg a qnap 2.5os switche meg az usbs adapter lenne a kozeput arban meg kihasznalhatosagban.
-
gyugyo79
addikt
válasz
llacee #60836 üzenetére
Kingston NVMe és Samsung SSD -nél is normál -t ír csak nálam is (az i-re ami mellette van írja melyik S.M.A.R.T -értéket kell megnézni ha érdekel és mi az ami alapján ő a % -t is írná ez a 2 SSD esetén más pld.).
A beállításoknál továbbra is ott van nálam, az "SSD becsült éltartalmára vonatkozó értesítés" rész -
dkess
őstag
válasz
llacee #58193 üzenetére
Igen, korábbi hozzászólásomban írtam is:
"A Synology DX213 -at (ez a DX513 kortársa volt anno) már kb. 3 éve kapni sem lehet. Használtan sem lenne megoldás (nem nagyon szokott lenni), mert az érintett Synology 1618+ NAS -al nem kompatibilis ... (úgy egyébként meg baromi lassú, mert SATA1 -re korlátozott sebessége van - amin osztoznának a HDD -k)
A Synology 1618+ -al a Synology DX517 (ez 5 lemezes) kompatibilis csak - ebből akár kettő is egyszerre . Ennek (DX517) sajnos nincs 2 lemezes változata."
A hivatalos bővítőegység nem ugyanúgy viselkedik, mint egy egyéb eSATA vagy USB -s bővítőegység (nekem van DX517 - amennyiben kérdésed van, akkor jöhet). Sajnos nem véletlenül kérik el a kb. háromszoros árat pl. a korábban emlegetett Sharkoon 5 HDD -s raidbox -hoz képest (ezt csak az 5 lemezes mivolta miatt írtam példaként a közvetlen összehasonlítás miatt).
A QNAP cucca (AQC111U) nem megy a Synology NAS -okban natívan. Nem véletlenül van mind a Realtek -es cuccokra meg erre is ez a "mókolás" amiről szó volt korábban. Egyébként AQC111U -ból is van olcsóbban is a QNAP sajátmárkás cuccnál, de írtam korábban, hogy így is kb. kétszer annyiba kerül a Realtek -es Club3D -nél. Másik oldalról nézve pl. egy Celeron -os cucchoz, mint amilyen nekem is vagy gyugyo79 -nek is van (csak példaként DS218+, DS718+, DS918+ stb.) főleg mondjuk csak 5400 RPM -es HDD -kkel nincs értelme ennek a felárnak az 5 Gbps -ért - a 2.5 Gbps viszont fele árban jó választás lehet.
A sPAN.com érdekes, mert pont az Ő YouTube videójuk (a QNAP cuccról: [link] ) miatt indított el még régebben az olvasgatásban ebben a témakörben. Ugyanakkor abban a videóban többször is explicit kimondta, hogy NEM működik QNAP cucca (AQC111U) a Synology NAS -okban.
Egyetlen dolgon örömködött, hogy az egyik LED kigyulladt az USB -s stick -en (de ezen felül semmi). Visszautalt egy korábbi videójára - ahol az egy gigabit -es USB stick esetén még a LED sem gyulladt ki ... Meg persze elmélkedett azon is, mint mi itt, hogy a Synology miért nem vezet be a piacra egy ilyen terméket (vagy miért nem támogatja magát a chip -eket rendszer szinten) - holott pl. a WiFi stick -ek meg mennek ...
Ugyanakkor a LED kigyulladást jelnek vette. Konkrétan annak, hogy majd valamikor nagyon sokára egy messzi-messzi galaxisban - ha nem is ezeket a konkrét Realtek/Aquantia cuccokat, de - a Synology majd natívan támogatni fogja ezeket esetleg talán.
Amennyiben van újabb YT videójuk vagy irományuk új fejleményekkel, akkor kérlek linkeld - engem is érdekelne.
-
dkess
őstag
válasz
llacee #58129 üzenetére
Nem is rossz ez az eszköz. Arra figyelj, hogy ez konkrétan csak 2,5 " -os meghajtót tud fogadni. Amennyiben kell, akkor vegyél 3,5" -ös eszközt. Azoknak elméletileg mind a két méretet fogadni kell. Árban sem drágábbak kb.
Amenyire jól feltételezem, akkor a Surveillance Station -ös móka lenne az elsődleges prioritás. Olvasgattam még utána és sajnos azt kell mondanom számtalan hivatalos állásfoglalás és felhasználói tapasztalat alapján, hogy semmiképpen nem fog menni. A felcsatolt eszköz - interface -től függően usbshare vagy satashare lesz és a Surveillance Station fel sem hozza, mint lehetőséget. Csak belső kötetet
Vannak kikerülő megoldások, de egyik sem biztos, hogy jó Neked:
- a belső kötetre mentett anyagot időközönként script -el átmented a külső eszközre. Ez a megoldás feltételezem azért nem lenne jó Neked, mert pont azt szeretnéd, hogy ne tekerje a belső 6 HDD -t e miatt egyáltalán ...
- külső hálózatos eszköz - Pl. Raspberry -re (a legújabbat érdemes sebesség miatt) rakod az eszközt (akár USB -n) és ezt megosztod. Ezt pl. a Volume1 -re felcsatolod, mint távoli meghajtó és máris menni fog. (ez nem működik usbshare vagy satashare -ről, de külsős hálózati eszközzel igen).Most jutott eszembe - nem olvastam utána - hogy esetleg Volume1 -ről shortcut az usbshare vagy satashare -re - így átverve a Surveillance Station -t. Na most erről sehol nem olvastam és simán elképzelhető, hogy ez sem menne.
-
llacee
őstag
-
dkess
őstag
válasz
llacee #58126 üzenetére
Nem írtad milyen dokkoló ... Szerk.: MEg azt se milyen NAS ...
1.
Külső gyártótól eSATA porton - port multiplieres eszközt nem tud kezelni Synology NAS: [link] . Azaz:
- amennyiben az eszköznek van 2 db SATA/eSATA bemenete (melyek közvetlenül a HDD/SSD -hez kötődnek) - akkor az egyik HDD/SSD -t látni fogja.
- port multiplier -es eszközt RAID nélkül biztos nem kezel,
- amennyiben van RAID opció az eszközben, akkor azokat összefűzve (USB esetén biztosan) eSATA kapcsolat esetén elméletileg látja (egy meghajtónak). Azaz a vegyes HDD-SSD felállásnak nincs értelme. A kapcsolódás előtt a RAID tömböt össze kell rakni (akár HW gomb az eszközöm).Borisz -nak van tapasztalata 5 meghajtós küldő eszközzel, melyen USB és eSATA is van - Ő lehet bővebben tudja kifejteni a témát esetleg, ha kell.
2.
Külső gyártótól eSATA porton - syno kamera app biztosan NEM tud oda felvételt készíteni: [link] .
Bár az USB -s eszközöket pedzegetik elsősorban, de sz írtak alapján eSATA is "no way".
3.
Elméletileg az SSD cache sem megy - itt explicit le is van írva: [link] .
Úgy egyébként nem tudom milyen NAS -od van, de amennyiben nincs ezek között, akkor ne is fájdítsd a szíved ezzel: [link] .
Továbbá, ha RAID -et kellene csinálni, hogy egyáltalán lássa az SSD -t, akkor az ne legyen HDD-SSD vegyes RAID ...
+1
Btrfs biztosan nincs. SHR az egyes pont alapján értelemszerűen nem.
-
-
Borisz76
nagyúr
válasz
llacee #53180 üzenetére
Nem hinném...csak újracsatlakozás.
Nekem a torrentezős NAS-omban 4 db régi 2Tb-s Samsung HDD dolgozik.
Életkorra nagyon hasonlóak : mindben minimum 50.000 óra van már.
Most kíváncsiságból megnéztem és a legöregebb példány 54.167 óra üzemidővel rendelkezik.
Ez majdnem 2257 nap folyamatos üzemet jelent.
Ez 6 év és 67 nap...És nálam azt írja, hogy az újracsatlakozások száma 21.
-
gyugyo79
addikt
válasz
llacee #52823 üzenetére
Github oldalon már vannak linkelve, hogy melyikhez mik jók elvileg.
DE még ugye nagyon kezdeti az egész pld.:
"Note: IP address configuration will be lost after the device is rebooted. If you find a solution for this issue, please share it."Szóval inkább csak ha valakit érdekel az ilyen az ha akarja tudja követni meg tud róla ha esetleg érdekes lehet.
Olyan ~ 100$ -ból (2 db pld. az általad is említett adapterrel) elég jó sebességet ki lehet hozni ha egy géppel direktbe van kötve a NAS és valaki olyan dolgokkal dolgozik amikkel ezt ki is tudja használni.De tapasztalatom nekem személyesen 0. (mondjuk a post -ok dátumából is kikövetkeztethető
)
(#52828)premierpark
Ez okozhatja ha a mappa hozzá van adva a Drive/ CSS -hez és be van kapcsolva a verzió követés. -
gyugyo79
addikt
válasz
llacee #52194 üzenetére
2 volume közti pakolás (tudnám mi alapján enged nem enged az új felület linkelni ...) : https://costigator.com/uncategorised/how-to-move-applications-from-one-volume-to-another-on-synology/
Amúgy is ugye kell egy + kötet amíg kiszeded a raid5 -t ha amúgy nincs, hogy a rendszer maga megmaradjon.
Sok alkalmazást + adatbázist stb meg tudsz menteni a HB -vel de sajnos nem mindent.
-
bb.bocs
őstag
válasz
llacee #49009 üzenetére
Nem kotekedes képen de érdekelne hogy használnatok ki otthon a 4 lan csatlakozót. Oké nálam úgy van hogy 2lan egybehuzva egy a fel és egy a letoltesnek. (portchanell) Na de max akkor látom értelmét ha 2GBes neted van otthon és a nas is kitudja pörgetni azt a sebességes, ami nem tudom mennyire lehetséges plusz mondjuk egyszerre 6an néznek 4ks filmet a nason.
-
-
allein
addikt
válasz
llacee #46898 üzenetére
Szia. 240GB kicsit kevéske
minimum 500GB, még jobb az 1TB.
Kicsit OFF téma: nem tudom használ-e valaki Synology routert, pár napja frissítettem az SRM-t, adtam minden eszközömnek fix ip-t. Wireless-en belül átállítottam pár dolgot, amitől rosszabb lett a wifi. Viszont, amit nem értek - lanon is sokkal rosszabb a sebesség. Gondolkodom egy gyári visszaállításon. Érdemes valamilyen infót kimentenem a visszaállítás előtt?
(#46900) Pubszon - külön eszközbe raknám az SSD-ket, nem akarom lecserélni a mostani vinyókat
9 vinyóból egy kötetet csináltam és ezért is van az, hogy hangosoknak
dolgozik gondolom mindegyik vinyó.
-
Borisz76
nagyúr
válasz
llacee #46858 üzenetére
Korábbi hozzászólásomban írtam róla.
IP cím + Kiszolgáló név párost kell hozzá beírni.
-
gyugyo79
addikt
válasz
llacee #46634 üzenetére
Attól függ mennyire van egyéb dolgokkal is használatban a kötet amin a virtuális gépek vannak + milyen raid ha raid mi az átlagos használat stb. Jó is lehet meg nem is ...
Nézd reálisan ha natívan telepítenéd a C3538 + 4 GB RAM (max6 mert kell a host-nak is) egy Win10-es egy SSHD -re se lenne egy acélos még ha sok-mindenre elég is lenne de kb ezt várhatod a virtuális géppel mínusz az a HDD terhelés amit a host-tól kapnak a HDD-k az egyéb feladatokkal.
90% nem a cpu meg 99% nem a ram a szűk keresztmetszet. -
krealon
veterán
válasz
llacee #40607 üzenetére
"Kulso iscsi halozati tarolot lehet csatolni syno/dsm ala?"
Mivel egy iSCSI target egy blokkeszkoz (masneven "winchester"), igy ha egy masik gep altal hasznalatban van, akkor biztosan nem csatolhato.
-
Madwe
nagyúr
válasz
llacee #34028 üzenetére
Ezt akkor csinálja tudtommal, ha pause-olod a seedet egy ideig. Ha folyamatosan aktívban hagyod, akkor bárhova pakolhatod, nekem pl eleve sonarr intézi a letöltést, s amint leszedte rögtön pakolja is el a video/series mappámba, s ettől függetlenül a seed megmarad amíg nem teljesül az általam beállított feltétel, nem szedi le újra
(#34029) MrCsiT igaz, lehet ha smbvel máshonnan pakolja akkor is megszakad a seed, mindenesetre ha dsmben vagy appal teteti át, s nem pauzálja, akkor nem tesz ilyet...
-
Borisz76
nagyúr
válasz
llacee #29574 üzenetére
A DS elkezdi a letöltést egy "láthatatlan" rendszermappába, legyen ez a "@download" mappa.
Ha készen van a letöltés , akkor megjelenik az általunk létrehozottban , legyen most ez a "UserDownload" nevű mappa.Innentől két variáció lehetséges :
1.
Egy köteten található mindkét mappa.
Ez esetben linkeléssel van megoldva a seed, nincs adatduplázódás.
DS-ből törlés után a feladat és a link törlődik.
Az adatok megmaradnak a UserDownload mappában.2.
Két különböző köteten vannak a mappák.
( Lehet külső USB-s HDD-n is a UserDownload mappa. )@download elkészül a letöltéssel majd átmásolja az adatokat a másik köteten található UserDownload mappába. Ez esetben 2X vannak meg az adatok , 2X foglalnak helyet.
DS-ből törlés után a feladat és az adatok is törlődnek arról a kötetről.
A másolat érintetlen marad a másik köteten.A letöltött anyagot gond nélkül lehet mozgatni.
Nálam az első variáció él :
Kötet 1-n van a DS telepítve és oda is kerül "Célmappába" ha kész a letöltés.
Ebből a mappából oda teszem ahová akarom....akár törölhetem is.
A seed akkor is megy tovább ,addig amíg a DS-ből nem törlöm véglegesen.Sz. Miki
Vannak már adatok a lemezen ?
Ha igen a, akkor ments le mindent egy külső usb-s lemezre.
Ha nincs semmi még , akkor mehet a RESET vagy simán az KÖTET TÖRLÉSE.Angol nyelvű leírás.
3. PONT :
A teljes resettel azt éred el, hogy MINDEN adat elvész és a DSM-et is újra kell telepíteni.Using a paper clip, gently press and hold down the RESET button for about 4 seconds until your Synology NAS emits a beep sound. Release immediately.
Within the next 10 seconds, press and hold down the RESET button again for about 4 seconds until your Synology NAS emits another beep sound.
You will see the STATUS light on your Synology NAS's front panel now blinking orange.
Run Synology Assistant and find your Synology NAS. You will see Configuration Lost under Status.Kötet törlése pedig : Tároláskezelő / Kötet / Eltávolítás.
-
Patice
Topikgazda
válasz
llacee #28864 üzenetére
Hát, 4-5 HDD esetén ez szerintem csak 7200-as lemezkkel lehet limitáló tényező, de a másik oldalnak is bírnia kell ezt a sebességet, ami meg max. link aggregation-nel 2-4 LAN csati esetén 2-4 Gb/s az eSATA meg elméletileg 3 Gb/s.
Bele lehet szaladni, de a gyakorlatban erre nagyon kis esélyt látok.
Fórumtársunknak is valszeg azért kell a RAID5, hogy egybe látszódjon a tárhely, nem pedig a sebesség miatt.
-
Essejó
veterán
válasz
llacee #27149 üzenetére
Nos az alábbit produkálta az asszony gépén:
Viszont további turkálás közben kiderült, hogy a gép a beállított Magánhálózatról átállt Nyilvános hálózatra.
Azon meg a Hálózat felderítés és a Nyomtató megosztás ki van kapcsolva. Némi kérdezősködést követően vissza állt Magán hálózatra, most meg a driver telepítése közben dob egy hibát, hogy épp egy nyomtatási folyamat zajlik, és ezzel kilép. Pedig a nyomtató ki van kapcsolva, lehet a kábelt is ki kéne húznom? -
Sanya
nagyúr
válasz
llacee #27108 üzenetére
Elég sokmindent.
1.: az account.synology.com oldalra bejelentkezve láthatod az eszközeidet ( nekem pl 2 van), utolsó IP címüket, onlineak-e.
2.: email supoprt, illetve push üzenetküldés, ha leszakad a nas a netről valamiért (push üzenet a ds finderre jön)
3.: ingyen van, nem kell kattongatni.
4.: ha mégis kell dyndns, beállíthatod másodlagosnak is. -
válasz
llacee #26990 üzenetére
Nem nagyon lesz használatban a "relatime" moition detect, nincs is rá igány. Egyébként egyelőre nem is tudom tesztelni mert 300km-re vagyok, és a hatból négy kamera pókhálós, ami nappal nem látszik, de éjszaka remekül bevilágítja az infra, és ugye a szél is fújja
Az lesz egyelőre a policy, hogy mindent rögzít, és visszanézésnél lehet keresni mozgásra, eltűnt tárgyra, stb..
-
gyugyo79
addikt
válasz
llacee #26754 üzenetére
Ilyen szinten utána se olvastam. Nekem amúgy sincsenek irreleváns elvárásaim, azt tudom, hogy most 3,5 TB és 100 + torrentet stabilan kezel egy DS -en át a jelenlegi transmisson (amit a DS -hez gyárilag van) egy Synology 216play -be ami azért nem egy csúcs hardver. Mindig letöltődik időbe amit RSS-en át berakok napközben és annyira nem sürgős, hogy 1 órára van ennek is a frissítése rakva.
Szerintem a tényleg magas sebesség elérése sem nem a Memóriánál vérezik el. Meg kell érteni a torrent működését. Itt nem egy szálon történik annak a XY GB -os adatnak az A->B -be másolása. Sokan átmásolnak egy fájlt lokális hálón és ezt várják vagy hasonlót mérnek torrentel is, pedig fel kellene ugyan azt a fájlt darabolni sok kicsire és 20-30 gépről elindítani a másolást úgy hogy másik vagy ugyan arra 20 ra meg felfelé másolnak közbe. Józan paraszti ésszel megérthető hogy nem lesznek egyformák az eredmények.
Ezért klienst cserélni meg a legnagyobb butaság olyannak aki nem ért hozzá csak használná.
-
agabe
addikt
válasz
llacee #26280 üzenetére
Az a kikapcsolás nem rossz ötlet.
Rákeresek majd hogy kell megoldaniMás:
214SE-t használok, és torrentnél az asztali gépen elérhető max 15MB/sec helyett a fele van meg csak (más nem használja a netet). Ez normális ? JBOD-ba van téve két WD Green, és nincs korlátozás beállítva sávszélre. -
agabe
addikt
válasz
llacee #26222 üzenetére
hmm...hat ez tenyleg korulmenyes.
DS file-t megnyitva latom a mappakat, es be tudok lepni abba amit a DM figyel, de abba file-t feltolteni mar csak ugy tudok ha alapbol valami mas progiba mentem le a torrentet amibol a DS file meg tudja nyitni (Bittorrent sync, Documents...stb).
Jo lenne ha minel hamarabb javitanak a DS get-et. -
Mr Bond 007
őstag
válasz
llacee #26119 üzenetére
Nem tudom. Villamossághoz annyira nem értek, de mióta kihajítottam nálam azóta minden ok. Próbáld ki egy sima elosztóval helyettesíteni és kiderül.
Darko: Ha fi reléd van, az mindent lenyom nehogy baj legyen. Sokan nem is tudják hogy ami bent mindent lekapcsol az fi relé. Ha nincs akkor mindenképpen javaslom a beépítését. Életet menthet, és bagó áron van. Új házaknál már talán kötelező is egy ideje.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nintendo Switch 2
- 3D nyomtatás
- Milyen videókártyát?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen egeret válasszak?
- EAFC 25
- Leépíti a Sony az európai piacot?
- Elektromos autók - motorok
- Androidos tablet topic
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- További aktív témák...
- Dixit 4 Eredet (bontatlan, fóliás kártyacsomag)
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo ThinkPad T570, T580, P51s, P52s eredeti Lenovo, belső akkumulátor eladó
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest