- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Légies iPhone halvány színei
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy Buds3 Pro - szárat eresztettek a babok
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
-
Mobilarena
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2025.05.22)
Új hozzászólás Aktív témák
-
steveke6
csendes tag
válasz
zozy84 #16948 üzenetére
szia!
Video station -> Film -> Beállítások -> könyvtár -> Létrehozás -> mappa hozzáadása
itt kiválasztod:
melyik mappá(ka)t akarod hozzáadni (egyesével),
a könyvtár általában a Film (vagy tetszőlegesen, amit szeretnél)
video információ nyelvénél ha magyar nyelvű borítót akarsz akkor magyar (vagy tetszőlegesen, amilyen nyelven akarod)üdv: i
-
biker
nagyúr
válasz
zozy84 #16951 üzenetére
mit nem lehet ezen érteni, amit írtam?
lépj be a vezpulton a stored credentialsbe (windows) és láthatod.
ha a gépem neve peti-pc, és a nas userneve símán péter, akkor ha megdöglesz is, a nyomi windows ezt menti le: peti-pc\péter és nem péter
a nason meg nincs peti-pc\péter user
ennyi a hiba oka -
Patice
Topikgazda
válasz
zozy84 #16941 üzenetére
Video Station?
(#16942) zozy84:
Az NFS jogot a megosztott mappáknál tudod beállítani. Ha állítgattad a routeredet, akkor nézd meg, hogy a Med milyen IP-t kap.
Csinálhatod úgy is, hogy adsz a Med-nek "fix" (fenntartott) IP-t és erre az IP-re adsz az adott mappán NFS jogot.
Vagy
Adott mappán NFS jogot adsz minden belső hálón lévő gépnek.
NFS miért jobb?
1. A médialejátszók is szinte mindegyik Linux alapú szoftverrel rendelkeznek, az NFS pedig a legegyszerűbb fájlcsatolási mód két Linuxos gép között.
2. Kevés erőforrást igényel mindkét oldaltól, és általában sem a NAS-ok, sem a médialejátszók nem túl erős vasak, de legalább keveset fogyasztanak.
3. Nem kell hozzá jelszó. -
Borisz76
nagyúr
válasz
zozy84 #16747 üzenetére
Felmerült bennem egy kérdés :
Ha vissza adod a lemezt az eredeti tulajdonosnak akkor Ő azt miben használja ?
Nas-ban esetleg PC-ben ?
Mert az EXT4 fájlrendszert nem igazán "csípi" a Win
Aztán ha simán rádugja a PC-re lehet nem is látja a rendszer....De ha ért hozzá akkor nem szóltam.
-
Borisz76
nagyúr
válasz
zozy84 #16747 üzenetére
SHR - 1 lemezes védelem.
Nálad 1 kötet van 2 lemezből felépítve.
A 2 db HDD közül valamelyik megdöglik vagy kiveszed attól még az adataid megmaradnak és használható a cuccos.
Biztonság kevéért állítsd le a NAS-t.
Vedd ki a kölcsön lemezt.
Tedd be az új HDD-t.
Kapcs be.
Többit intézi a nas magának....na jó kell 1-2 klikk a Tároláskezelőben ezután. -
Mezga Aladár
veterán
válasz
zozy84 #16737 üzenetére
Telepítsd a midnight commandert. Másik pc, putty megnyit, nas ip, user root, pass az admin fiók jelszava.
Beléptél üsd a parancssorba az mc karaktereket. Megnyilik a commander és ott a volume1 az egyik a volume2 a másik lemez. Itt már tudsz másolni. Lassú lesz.Csak saját felelőségre, itt ha törölsz valamit amít nem szabadna müködésképtelenné válhat a cucc!!!
-
Doky586
félisten
válasz
zozy84 #16009 üzenetére
Ha csak a NAS-t nézi át kicsi az esély hogy megjavulna a dolog. Szerintem nálad a hibák egy része a router beállításaiban van, sőt a PC beállításai is kérdőjelesek. Szóval a máshol jól működő eszköz nálad természetesen hibásnak látszik. Ezért kéne átnézni a teljes hálózati rendszeredet olyannak aki ért is hozzá.
-
Patice
Topikgazda
válasz
zozy84 #15974 üzenetére
Ne ugyan azokat a beállításokat akard használni, mint ami az ismerősödnek van!
A tied egy teljesen más hálózat lesz, még ha van is hasonlóság.
MyDS-t felejtsd el. Nem az kell a kapcsolódáshoz. Azért nem nyitja meg a DDNS címedet, mert nem írsz utána port számot. A port számot (5000-est pl.) meg engedélyezned kell:
1. a routeredben
2. a DSM-ben
3. a NAS tűzfalábanEzután fogja csak tudni és engedni a rendszer, hogy mivel és mihez akarsz kapcsolódni.
(#15981) zozy84:
Ha a routered nincs a támogatott listán, akkor ezt az oldalt is felejtsd el a DSM-ben és kézzel állítsd a routeredet!
-
Doky586
félisten
válasz
zozy84 #15982 üzenetére
Nálad minden rossz. és nagyon nem biztonságos.
A NAS-on a 80-as port elől mindenképp szedd ki a pipát! de javaslom mindet deaktiváld. Majd manuálisan vegyél fel minden portforvardot a routerbe, mert ez a upnp funkció nem túl megbízható szerintem se.
A routeredet pedig hosszú (fél perces) resettel töröld ki (minden beállítás törlődik), és kezdd újra a beállítást.
Esetleg ha nagyon nem vagy képben a hálózati dolgokkal, akkor valami ismerősödet kérd meg hogy állítsa be (akár pénzért).
-
Doky586
félisten
válasz
zozy84 #15975 üzenetére
Van egyáltalán publikus IP címe?
Ez úgy ellenőrizhető hogy a routeréből kiolvasható WAN ipcím megeggyezik-e a http://whatismyipaddress.com/ oldalról leolvashatóval.
-
Patice
Topikgazda
válasz
zozy84 #15928 üzenetére
Nos, üdv. a Synology felhasználók körében!
Nyugi, minden menni fog, csak meg kell értened a működését!
(#15932) zozy84:
És más miért nem tud belépni hozzám?
Ennek sok oka lehet. Pl.:
- DDNS be van állítva? Regisztráltál egy MyDS fiókot?
- távoli eléréshez megvan a routeredben a port forward? (Alap esetben 5000-es port, HTTPS-hez 5001, vagy egyéni portok)
- csináltál felhasználót a haverodnak?
- ha igen, akkor adtál neki megfelelő mappajogokat, alkalmazás jogokat?(#15936) zozy84:
DS oda tölt, ahová be van állítva.
Amúgy a visszatöltéshez kell egy forwardolt port, meg sávszél, meg a másik oldalon letöltők. Egy torrenttel nem lesz mindig feltöltésed.Majd ha seedben lesz 2-3száz, akkor nem lesz gond.
zoltan6 (#15938) leírta jól.
(#15954) zozy84:
EZ-Internet varázslót soha nem használtam. Piros háromszög: routeren ki van kapcsolva az UPnP és ezért nem tudja felderíteni a hálózatot. A routert be tudná állítani a NAS magának, ha benne van a listában. De nagyon sok router nincs a listában.
Én inkább magam konfigolom a routeremet kézzel.
Szerintem ajánlott lépésről lépésre haladni a router + NAS beállításokkal, hogy tudd merre keresd a hibát.(#15958) zozy84:
"A hálózati környezet ellenőrzése még mindig piros háromszög."
Szerintem a routeredben nincs bekapcsolva az UPnP. (Nem is kell!)
Az miért van ha lecsukom a laptopot akkor kikapcsol a nas?
Hmm. Altatás be van kapcsolva? Ha igen, akkor lehet azért mert nincs adatforgalom/kérés a NAS felé és elég rövid időre van állítva az időzítő.
Vagy (most nézem a DSM-ben) van olyan opció is, hogy "automatikus kikapcsolás". Ez be van pipálva nálad? (Vezérlőpult --> Hardver és tápellátás --> Merevlemez hibernálás alatt)(#15961) zozy84:
Persze, hogy azt írja ki. Belső hálón vagy és a DDNS megpróbálja feloldani a címedet, ami ugyan az. Persze, hogy hibára fut. Meg a DDNS host név után kellene neki egy port szám, mert nem tudja a MyDS, hogy te mit akarsz megnyitni a host név által takart IP címen.
Amúgy örülj neki, hogy nem érhetőt dobott, mert akkor nem olyan könnyű hozzád csatlakozni. Nem árt a biztonság!
-
SanyiSay
aktív tag
válasz
zozy84 #15954 üzenetére
Ez nekem is így volt. Választottam valami hasonlót, persze nem ismerte fel a router upnp-jét, de legalább kiírta milyen portokat kell megnyitni. Aztán kézzel beállítottam és kész. Mondjuk a Download Station nek nincs sok port beállítási igénye. Ez-internet nélkül is be lehet állítani, szerintem.
-
SanyiSay
aktív tag
válasz
zozy84 #15946 üzenetére
A megosztás automatikus leállítása utáni infót lesd meg.
Gyárilag ahogy be van állítva, úgy nem tölt egyből vissza. Mind a két értéket tedd valami magasabbra.
Nekem is pár napos a nasom, de célszerű minden kis vacakot elolvasni.Amúgy én lecseréltem a gyári letöltőt a Transmission csomagra. nekem sokkal jobban bejön.
Van IP szűrés is meg pc-ről is jobban lehet irányítani, de majd az okosabbak mondják ha nem jól tettem. -
tobias40
veterán
válasz
zozy84 #15936 üzenetére
A barátod külső hálóról próbál belépni,tehát amivel te belépsz a belső hálóról ip. természetesen nem jó!(192.168.stb..)
Regisztrálj be a synology domain-re,és utána azzal már kívülről is elérheted a megfelelő portok megnyitása után!
Ajánlom hogy olvass vissza,ezek a dolgok már milliószor le lettek írva!! -
zoltan6
addikt
válasz
zozy84 #15936 üzenetére
oda tölti amit megadtál neki letöltési mappát a download stationba,ha a torrentre jobb egérgombbal rákattintasz arra a menüpontra hogy tartalmazó mappa megnyitása akkor látni fogod hol van helyileg.
a letöltés mappát a download station/hely-nél tudod beállítani,a visszaosztást meg így állítsd be,ahogy a képen van,adjál meg egy port számot,azt a portot pedig engedélyezd a routeredbe.(#15937) allein
belső hálón az ip címmel kell belépni,én úgy mentettem el a könyvjelzőkhöz a nast,hogy nas,meg nas helyi,itthonról a nas helyit használom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Feltörték a PROHARDVER!-es regisztrációmat (vagy elvesztettem a belépési emailcímet, 2FA-t)
- Opel topik
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Autós kamerák
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- Nokia 105 4G (2023) charcoal, Nokia 110 4G (2023) midnight blue
- ASRock B550 PG Velocita + Ryzen 5 3600 + 32GB (4x8GB) DDR4 3600Mhz CL18
- Philips 58PUS8505 Smart LED Televízió,146 cm, 4K Ultra HD ,Android, Ambilight, HDR10+ KIJELZŐHIBÁSAN
- Canon EOS 250D kiegészítőkkel, táskával (CSAK 200 expoval !!! )
- Lenovo Legion Go 512GB + rengeteg extra!
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- DELL Universal Dock UD22 210-BEYV (DisplayLink)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
- Új! Számla + 1-3ÉV Gari! Áfás! Gamer PC - Számítógép! I5 14400F / RTX 3080 / 32GB DDR5 / 1TB SSD M.2
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest