- MIUI / HyperOS topik
- Ez össze van rakva - Segway Ninebot F3 Pro
- Magisk
- Hivatalos a Pixel 10 startdátuma
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
-
Mobilarena
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2025.05.22)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Patice
Topikgazda
-
törölt tag
válasz
sbazsi #32814 üzenetére
Ilyet csinált már valaki, és nem az áram bekapcs hanem az usb bedugast érzékelte a gép, áram vissza nem mountolta a vinyot. Próbáld ki, hyper backup megoldja.
Emberi hülyeség is lehet, de a lustaság is sokat segít. Fixen mountolt meghajtók megjegyzett jelszóval, admin username full jogosultsagokkal... Semmi verziokovetes, erc
-
Patice
Topikgazda
válasz
sbazsi #32804 üzenetére
Én nem a Win-re gondoltam, hanem a NAS-ra. Miből vagy olyan biztos abban, hogy a probléma a gépednél keresendő?
Ha mégis ugyan úgy van beállítva a NAS-od, akkor én még a routernél is szétnéznék.
Amúgy én törölném a Win-ből a korábbi csatolásokat és újra fölvenném a hálózati mappákat intézőben.
-
Hiperhuje
aktív tag
válasz
sbazsi #32753 üzenetére
Ezt írta nekem Madwe korábban:
"
Ha mindkettő nas synology, akkor:
Hyper backup - ezzel az egyiken csak backupok készülnek, így ha csak az a cél, erre ez a legmegfelelőbb. Verziókövetést is tud, így pl x változtatás külön le lesz mentve. Ransomware s egyebek ellen a legjobb módszer.
Shared Folder Sync - ez pedig egy egyirányú szinkron, a fő nason történt változtatásokat átmásolja a célnasra, azonban a célnason történt változtatásokat nem másolja vissza az eredeti helyére. Ez pedig egyfajta rendelkezésre állás növelésére jó igazán, azaz ha lehal a főnas, a második nast beállítva elérésre rögtön folyhat tovább a munka. Illetve olyan esetben lehet még jó, ha a második nason csak olvasás a cél, írás nem.
Cloud Station - ez pedig kétirányú szinkron. Ez a két nas egymástól független, együttes használatánál jó megoldás, mikor más emberek más nasokat használnak, de az adatokat szinkronban akarod tartani.
Mindegyik szinkron tud ssl-el működni.
"
Üdv!Hh
-
sbazsi
veterán
válasz
sbazsi #32745 üzenetére
Valamit nagyon dolgozik, mert a készülékház langyos, a lámpák pedig folyamatosan villognak.
Kérdés: Mi van, ha kiveszem a lemezeket, és egy másik nas-ba teszek, külső vinyó házban?
Nem volt semmilyen raid, a lemezek különálló kötetek voltak. Le tudok szedni róla mindent? -
sbazsi
veterán
válasz
sbazsi #32699 üzenetére
Találtam hozzá másik tápegységet.
Ezzel bekapcsol. A gyári az 12V, 5,4A, ez 12V, 5A
De valami nem kerek.
Iszonyat lassú.
Egyszer bejutottam az admin felületbe.
A TV látja, hogy a hálózaton van, de a tartalmakig nem jutok el.
Most épp nem jutok be az admin felületbe.
Bármi ötlet?Gondolom nem a tápegység 0,4A különbsége miatt van.
A legfontosabb az adatok lementése volna első körben...Windows-ban mint media player jelen van, de a számítógépek között nincs.
-
Madwe
nagyúr
válasz
sbazsi #31041 üzenetére
Zsarolóvírus, pl wannacry kerül a winedre. A winen eléred a nasodat írási jogokkal smbn, innentől kezdve szépen letitkosítja azt is a wined. Szóval nem kell h a nason fusson, elég ha a win eléri a nasodat. Egyébként volt egy cryptoware synologyra, igaz amikor kijött kb dsm4nél jártunk már s dsm2ket fertőzött csak ha jól emlékszem...
-
Patice
Topikgazda
válasz
sbazsi #31009 üzenetére
Nem vagyok RAID ellenes, csak eddigi tapasztalataim alapján - magam részéről - otthonra feleslegesnek tartom, mert nekem fontosabb volt a több tárhely.
Természetesen nem kell az én példámat, meglátásomat vakon követni.
Esetedben akkor az a megoldás, amit korábban is írtam, hogy az első két (lehetőleg ugyan olyan méretű) HDD-t berakod RAID1/SHR-be, aztán a 3. és 4. HDD-t külön-külön kötetként formázod és erre mehetnek a nem fontos adatok.
Külső lemezre, időzített adatmentés ez esetben is ajánlott részemről, vagy akár ez lehet az offline is.
"Miért jobb az időszakos backup a raid1-nél?"
Lásd (#31011) Madwe hsz.-ét, amivel 100%-ban egyet értek.
Csak egy aktuális példa: zsarolóvírus. Bekapod, mindent titkosít, felmászik a NAS-ra is, ott is mindent blokkol. Ettől egyedül az offline biztonsági másolat tud csak megvédeni. Vagy esetleg egy felhős backup.
-
Madwe
nagyúr
válasz
sbazsi #31009 üzenetére
Nem raid ellenes, csak a fejekben hibásan a raid=biztonsági mentés él még ma is mindenhol, miközben nem arra való.
A raid a rendelkezésre állást növeli, ha hdd1 lehal, attól még a szolgáltatás továbbra is elérhető hdd2 miatt. Persze így valamilyen adatvédelmet is ad, hiszen hdd1 lehalása miatt hdd2n megtalálhatóak az adatok. De ez nem rendes biztonsági mentés.
A biztonsági mentés lehetőleg egy másik helységben tárolt hddre történik, s nem folyamatos, hanem időzített mentéssel. Az egyéb hely miatt az esetleges betörés, tűzeset, villámkár, akármi ellen véd. Az időzítés miatt pedig a zsarolóvírusok ellen véd, valamint verziókövetéssel user errorok ellen is.
Persze raidben LEHET h megmaradnak az adataid, de igencsak gyakori az egyszerre lehaló hdd ha egyszerre veszed pl, a villámkár is simán megöli őket egyszerre, valamint lehalt hdd helyére beteszed az újat, akkor a régi még ép hdd-d tükrözés közben is simán el tud szállni - ilyenbe is elég gyakran bele lehet futni.
Arról ne is beszéljünk, h a manapság gyakori zsarolóvírus szépen mindkettőt lockolja, aztán lehet fizetni, vagy búcsuzni az adatoktól...(#31008) gyugyo79 valóban nem mindet, mondjuk azok 99%át pedig a system backup tartalmazza. Amik nincsenek benne esetleg, azokat kb 2 kattintás belőni, egy mariadb pl pedig ami kritikus, az menthető.
-
Patice
Topikgazda
válasz
sbazsi #30994 üzenetére
Hát, én saját magamnak ezt úgy csinálnám meg, hogy 4 külön kötet, mondjuk az elsőn a fontos dolgok. A másodikra időzített másolatot készítenék a fontos dolgokat tartalmazó mappákról, így marad a második köteten is helyed és nem kell mondjuk az első kettő lemezt RAID1-be rakni, mert ez is csak a rendelkezésre állást növelné, nem a biztonságot.
A biztonságot úgy növelném, hogy a már a NAS-on 2x meglévő fontos dolgokról USB-s külső lemezre, vagy egy dokkolóba rakott HDD-re időnként készítenék még egy biztonsági mentést (hetente, két hetente, stb.), amit utána leválasztanék és eltenném a fiókba offline mentésnek (most is így teszem).
A többi lemezre meg mehetnek a médiák, letöltések, stb. ami pótolható/nem fontos. Így kimaxolhatod a tárhelyet és van biztonsági mentésed is.
Sőt, ha a 211j-t nem adod el, akkor azt használhatod időzített mentési helynek, ha van arra lehetőséged, hogy földrajzilag máshová helyezd (munkahely, szülők, barát, rokon, stb.)
BTRFS fájlrendszer akkor lehet jó, ha pl. használni szeretnéd a többverziós mentéseket, így azok kevesebb helyet foglalnának. Inkább irodai, munkahelyi felhasználás esetén hasznos, otthon már annyira nem.
(#30993) RazoR:
HyperBackup-pal talán megoldható a másolás, csak akkor kell egy külső vinyó, amire elkészülhet a mentés. De sosem próbáltam.
(#30995) eszakas:
Oldalt a téma tudnivalókban linkeltem a RAID kalkulátort. Dobd be a megfelelő méretű vinyókat a lemezhelyekre és kidobja neked is a helyes választ.
Amúgy igen, ha 500-as az egyik, akkor egy 3TB-osból 2,5 használaton kívüli lesz SHR esetén. Ha az 500-as helyett beraksz egy másik 3TB-ost, akkor lesz 3TB elérhető helyed (ekkor lesz kihasználva mindkettő teljes kapacitása). -
Patice
Topikgazda
válasz
sbazsi #30985 üzenetére
Azt nem részletezted, hogy hogyan akarsz költözni, mert a 2 --> 4 lemezes átköltözésre azért lehetséges pár forgatókönyv...
A legegyszerűbb, hogy átpakolod a két lemezt a 416play 1. és 2. lemezhelyére és költözteted az egészet és így szépen minden adatod, megosztott mappád és a jogosultságok is megmaradnak. Ha jól emlékszem még az appok is, max. frissíteni kell őket.
A másik kérdés, hogy lesznek új lemezeid, amire átköltözöl, vagy a 211j-ből is át kell mennie a lemezeknek?
Harmadik kérdés: tényleg szükséged van RAID5/SHR tömbre 4 lemezből? A RAID nem biztonsági mentés! A fontos adataidról a költözés előtt is legyen biztonsági mentésed!
Ha csak a tárhely a fontos, akkor 4 lemez = 4 kötet a megoldás itt is.
Az adatok átmásolására van megoldás két Syno között: az egyikre felcsatolod SMB/NFS megosztással a másik megosztott mappáit és az egyiken elindítod a másolást/áthelyezést. Aztán háttérbe rakod a folyamatot és megvárod, míg lerendezik egymás között.
-
Patice
Topikgazda
válasz
sbazsi #30947 üzenetére
Szerintem a DS416play a jobb vétel a kettő közül és egyedüli indokom rá az Intel Cerka (atom) proci. Ez sok esetben lesz előny a másik (Annapurna Labs Alpine procis) NAS-hoz képest. Jó pár funkció a DSM-ben Intel procin megy csak, pl. a BTRFS fájlrendszert is csak azzal tudod használni. Az átkódolási képessége is jól jöhet a DS Video-val.
Szerintem.
-
sbazsi
veterán
válasz
sbazsi #29546 üzenetére
Vagy esetleg ezek között valami kipróbált, best buy darab?
-
Patice
Topikgazda
válasz
sbazsi #24474 üzenetére
Akkor szerintem a régebbi, mert az újabb procijának jobb tulajdonságaiból nem sokat profitálnál.
A terméktámogatás Synology-nál 5+ év szokott lenni és akkor sincs gáz, ha adott modellhez már nincs frissebb DSM. Biztonsági frissítéseket a régebbi rendszerek is kapnak.
(#24475) Zlcsi:
Többféle képen lehet. Adhatsz a routeredben DHCP tartományon belülit, vagy kívülit is. De "kérhet" magának a NAS is fix IP-t a helyi hálózaton, ami szintén lehet a router DHPC tartományán belüli, vagy kívüli.
-
Patice
Topikgazda
válasz
sbazsi #24472 üzenetére
DS1813+ - D2700-as Atom proci
DS416play - N3060-as Celeron (amúgy ez is Atom)Az N3060-as mellett a valamivel alacsonyabb fogyasztás, változó frekvencia, nagyobb memória sávszélesség és hardveres AES-NI titkosítás támogatása szól. Ha ezeket fontosnak ítéled, akkor ez a jobb választás.
Meg van a két modell között minimum 3 év a megjelenésben --> Ds416play-re tovább lesz támogatás.
Viszont ha fontosabb a több lemezhely, több LAN csati, és az N3060-nál felsorolt előnyök számodra nem relevánsak, akkor a DS1813+ a nyerő. (Attól függ milyen felhasználás lesz, milyen környezetbe szánod, mi lesz a feladata.)
-
Gyurma_13
aktív tag
válasz
sbazsi #24261 üzenetére
Én 1-2 hétre tippelek. Árról fogalmam sincs.
Én is most nézelődöm mit vegyek. Fő cél a filmek, sorozatok tárolása lejátszása.
716+II vagy egy ilyen 4 diszkes, még nem tudom.
Aki torrentezik írhatna, hogy ha ma venne valamit, akkor a 2 vagy a 4 diszkest választaná? Hamar meg tud telni? -
kaciokos
őstag
válasz
sbazsi #24249 üzenetére
Amennyire én tudom:
- az oprendszer (DSM) mindegyik lemezre rákerül, akár akarod, akár nem
- a lemezeket egyszerre kapcsolja be és ki, vagyis hiába van úgy beállítva, hogy 1 óra inaktivitás után kapcsolja le őket, ha az egyik lemezt használja, a többit sem fogja lekapcsolni, még ha órák óta nem használta őket, akkor sem
- többször volt itt már téma, hogy a sok üzemóra árt jobban a lemezeknek, vagy a sokszori indulás/leállás. Én azt mondom, hogy pláne WD RED-nél a folyamatos üzem kevésbé árt neki.Szerk.: megelőztek...
-
törölt tag
válasz
sbazsi #24249 üzenetére
"Melyik lemezre kerüljön az oprendszer, és a telepített alkalmazások?"
mindegyik lemezre kerül rendszer, az automatikus, minden beállítás megmarad amíg van bent egy vinyód.
az alkalmazások oda települnek ahova mondod vagy amit belősz nekik. de csak egy vinyón vannak meg.
"Vagy WD Red esetében nincs értelme?"
a red az pont mehet 24/7-ben. az arra van
raid 1-et tuti nem tennék be. többször volt itt kérdés, mindig arra jutottak/tunk, hogy egy sima időzített mentést érdemes csinálni másik kötetre. van 4 vinyód, 1-2-3-4 néven, képeket felteszed 1-re, beállítod hogy mentse a mappát vinyó 2-re is. megvan két példányban ha kell, mégsem buksz teljes vinyó területet a raid miatt. ezt az összes fontos mappával el tudod játszani.
nálam ettől függetlenül shr van, 4 vinyóval szép lassan, most ez kvázi raid 5-ként megy, egy lemez bukó a paritásnak, egy kiesik a kötetből attól még működök. nekem ez jobban illeszkedik a felhasználáshoz, de igény kérdése
-
Mr Bond 007
őstag
válasz
sbazsi #24238 üzenetére
Itt elég jól össze szedték a különbségeket: KATT
Az atomosra szavaznék ha magamnak venném, és ezek közül kellene választanom. Synology kezd az újabb modellekbe x86-os inteleket rakni. (a nagyvasakban már eddig is azok voltak) Az egyetlen kivétel a ds116-os belépő modelljük. (ds716+, 216+, 916+ mind intel került) Erős a gyanúm hogy az újabb dsm fejlesztésekor már inkább x86 felé fognak nyomulni és az új feature-k is azt követelik majd meg pár dsm verzió megjelenése után.
-
Patice
Topikgazda
válasz
sbazsi #16125 üzenetére
Mivel tavaly frissítették a 4 lemezes "j" vonalat, ezért szerintem előfordulhat, hogy 2015-ben kihagyják a frissítést. Az újabb modellek általában kb. ugyan olyan árszinten nyitnak, mint ahol az elődjük volt (nem az akciós árra gondolok!), de utóbbi pár évben sajnos az árfolyam változások miatt inkább drágábbak szoktak lenni.
RAID:
Olyan konfig lesz benne amilyet szeretnél.
Egyébként ha külön kötetnek formázod a vinyókat, ha RAID-be, akkor is menni fog mindegyik lemez, nem tudja külön-külön leállítani.Szvsz. 4 lemezes NAS esetén én RAID5-öt vagy SHR-t használnék mind a 4 lemez felhasználásával. Így egy nagy köteted lesz 1 lemez hibatűréssel.
-
llacee
őstag
válasz
sbazsi #15398 üzenetére
Bár nekem támogatott a kamerám, én ezt az egyszerü megoldást választottam rögzítésre,
Ezt a mappát akár photo statiönnel vagy one drive-al is lehet szinkronizálni, így mikor kapsz egy mailt, hogy történt valami vissza lehet nézni a képeket.
Ezt bármely "nem támogatott " kamerával is meg lehet csinálni.
-
BaLee
addikt
válasz
sbazsi #15398 üzenetére
Előttem már linkeltek egyet, de el nem tudom képzelni hogy végignézted mind a 3000 féle kamerát és így kijelented, hogy 50 ezer alatt nem támogat semmit.
Anélkül hogy megnézném biztosan állítom, hogy rengeteg kamerát támogat 50 ezer ft alatt.
Nézz szét itt: [link]
Ezeket ebayről lehet hogy olcsóbban is be lehet szerezni.Nem olvastál figyelmesen, vagy én nem írtam érthetően de egy általad linkelt noname kínai kameránál nem az lesz a legnagyobb bajod, hogy kezeli-e a synology vagy nem...
Persze ha úgy érzed vágj bele nyugodtan, csak én azt mondom, hogy mindig mindenben az az olcsóbb, ha elsőre jót veszel (még ha kicsit drágább is) mint megvenni egy gyenge példányt, szívni vele sokat majd eladni olcsóbban és utána venni egy jót.
De ez csak jó tanács.
-
BaLee
addikt
válasz
sbazsi #15384 üzenetére
Mire mész azzal, ha rendelsz egy kamerát olcsón és vagy támogatja a syno vagy nem?
Rengeteg kamerát támogat alapban, vannak közt bőven az olcsóbb kategóriából is szerintem inkább válassz olyat.Nagy szívások lesznek a noname ip kameráknál ha bármi nem működik (vagy nem úgy működik ahogy kellene), se support, se támogatás, se közösség ahol kérdezni tudsz, se semmi.
Még az én Foscam (szintén nem nagy márka) kamerámra is vásárlás után kijött van 3-4 komolynak mondható frissítés amiből látszott, hogy foglalkoznak vele, a Synology is támogatja.
-
Patice
Topikgazda
válasz
sbazsi #15204 üzenetére
Ez valamilyen beállítás hibának tűnik nekem.
Félre ne érts, nem védeni akarom a CS-t, meg a Synology-t, semmilyen érdekem nem fűződik hozzá, csak próbálok segíteni, kideríteni távolról a hiba okát, mert ezekből lehet a legtöbbet tanulni.
Az utánajárás az, amit sokan nem tesznek meg, pedig a megértéshez ez vezet a leggyorsabban.
-
Patice
Topikgazda
válasz
sbazsi #15191 üzenetére
A Cloud Station telepítése után, a "Start menüben" be kell állítani, hogy hány verziót tartson meg a CS. Ezt már leírtuk. Alapból (nem tudjuk miért) 32 verzióra van állítva. Ezért szokta zabálni a helyet.
Mit és hova mentett?
Mit = azt a könyvtárat/könyvtárakat, amit beállítottál, annyi verzióban, amennyi be van állítva.
Hova = annak a user-nek a "home" mappájába (CloudStation alkönyvtárba), amelyikkel a klienst beállítottad.
Ha ugyan azt a tartalmat akarod látni minden eszközödön, akkor ugyan azzal a userrel állítsd be mindegyiken. De vigyázz, mert ha ez egyiken kerül valami a szinkronos mappába, az a másik eszközre is szinkronizálódni fog, mondjuk otthon, amikor wifin csatlakozol az otthoni, belső hálódra.
(#15192) zoltan6:
Csak tájékoztatásul: Amikor adott user-rel belépsz a DSM-be, akkor a megosztások között a 'home' mappa, az annak a user-nek a home mappája, akivel éppen beléptél. Ha ez a user épp az admin és van joga a többi user home mappájához, akkor azokat a 'homes' megosztásban fogod látni.
A 'homes' az összes user home mappája egy helyre gyűjtve. Ha nem akarod, hogy adott user-nek legyen home mappája, akkor a user létrehozásánál csak ki kell venni egy pipát.
Tehát amikor te a home és a homes/admin mappában is láttál fájlokat, azok ugyan azok voltak, csak a DSM két helyen is megjeleníti. (Gondolom admin-nal voltál belépve....)
Amúgy neked is ajánlom a fentebbi sorokat. a CS feltelepítése után be kell állítani, hogy hány változatot tároljon el.
-
-
-
sbazsi
veterán
válasz
sbazsi #15151 üzenetére
Cloud station: beállítom, hogy melyik könyvtárat szinkronizálja a nason melyik könyvtárral.
majd azt kapom, hogy "Megosztás letiltva vagy nincs"Photo + Photo backup:
na ez valamiért be sem akar jelentkezni. tegnap amikor próbáltam, akkor meg az összes képet fel akarta másolni, nem csak az általam kiválasztott mappát.bármi ötlet?
-
Patice
Topikgazda
válasz
sbazsi #12883 üzenetére
"Ha igen, csak kiveszem a benne lévő vinyókat, átteszem, és megy minden a régiben?"
Ennyire ezért nem egyszerű, de át lehet tenni a vinyókat egyikből a másikba, csak ügyelj rá, hogy melyik melyik (1-es, 2-es). Ha áttetted, akkor Synology Assistant-tal kell megkeresni a hálózatban az új NAS-t és rátölteni az ugyan olyan, vagy frissebb verziójú DSM-et, mit amilyen az előtte lévőben volt. Én elsőre ugyan azzal a DSM verzióval próbálnám meg. DS211j-n frissíts a költöztetés előtt, bár ez is ízlés dolga. Majd az előzőleg lementett konfigurációs mentést is visszatöltöd és utána pár dolgot kell csak beállítani és mehet tovább a rendszer az új NAS-sal.
Ha megveszed a 214se-t, akkor ki tudod próbálni. Átrakod a lemezeket és megcsinálod a migrálást. Ha formázni akarná a lemezeket, akkor úgy is kiírná előtte/figyelmeztet rá. Nem kell kapkodni.
(#12890) Arolotifar:
Nem csak azonos típusba lehet átrakni, épp ez a lényege, hogy felfelé lehessen bővíteni adatvesztés nélkül.
(#12893) sbazsi:
4 lemezesbe is át lehet rakni kettőt...
(#12894) Arolotifar:
Megtisztelő, hogy ilyeneket feltételezel rólam, de én csak egy átlag user vagyok, akit kicsit jobban érdekelt a téma.
(#12902) Dragon27:
SHR-t lehet adatvédelem nélkül is használni, így a külön lemezek külön kötetek lesznek. Ha az első lemez formázásakor az SHR-t választottad (és nem az alap/basic kötetet), akkor a második lemez berakása után választatsz majd, hogy a meglévő SHR kötetet átalakítsa adatvédelemmel rendelkezővé (szerintem ez lesz az automatikusan felajánlott lehetőség) = tükrözi a két vinyót, vagy választhatsz egyedi opciót, ahol eldöntheted, hogy mi legyen a második lemezzel.
Ha most a HDD alap kötetként van formázva, akkor nem fog felajánlani semmilyen lehetőséget a második berakásakor, azt magad döntöd majd el, mit csinálsz vele.(#12909) allein:
Nevezd át a mappát (megosztást) ékezet nélkülire.
(#12919) patex1983:
Nincs vírus védelmem a NAS-omon.
(#12923) hunaqua:
Én DS213-ast használok. 24/7-ben megy, torrentezik, kiszolgál. Általában 200-600 torrent fut rajta, max. 5 letöltés egyszerre 50/30-as DIGI nettel, de beszabályoztam, hogy nap közben ne töltsön max.-on, hogy maradjon másnak is sávszél. Éjszaka az ővé a terep. simán kihajtja ezt a netet a DS213.
200-as nethez szerintem már kicsit karcsú LEHET a 115j, de nem muszáj az egész sávszélre ráengedni és akkor úgy simán elég lehet torrentre, fájlmegosztásra. Azt, hogy mennyit bír, azt meg majd kitapasztalod. Szerintem 7-8 MB/s-kel simán tud majd letölteni közben meg 3-4-gyel felfelé, de ezek csak az én tippjeim.
Ha belefér a 114-es, akkor az biztos jövőt állóbb, ha nem, akkor én elgondolkodnék még a 214se-n, mert ha a proci, RAM elég, akkor a két lemezhely jól jöhet és kezdésnek egy lemezzel is elgurul. -
Multibit
nagyúr
válasz
sbazsi #12883 üzenetére
Synology DS211j vs DS214se
A kettő között mekkora teljesítménybeli különbség van?
Lényeges különbség van közöttük az újabb modell javára! Modernebb, erősebb CPU, nagyobb memória: [link]Most van egy 211j-m. Néha kicsit lassúnak érzem.
Ha csak néha érzel karcsúnak egy 1.2-es Kirkwoodos 128MB RAM-os NAS-t, akkor szerencséd vanNem tudom, hogy simán áthelyezhetők-e a merevlemezek, még nem műveltem ilyet. Szerintem érdemes megpróbálni, de előtte mindenképpen készíts mentést az adataidról! (Én akkor is ezt tenném, ha egyértelműen működne a csere.)
-
sbazsi
veterán
Megvan:
Control Panel > Network Services > Web Services > HTTP Service > Enable HTTPS connection for web services
Control Panel > System > DSM Settings > HTTP Service > Enable HTTPS Connection
Control Panel > System > DSM Settings > HTTP Service > Automatically redirect HTTP connections to HTTPSköszi a segítséget
-
akisbandi
aktív tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dji RC N3 távirányító
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Apple Mac Studio M2 ULTRA 2023 64GB 1TB SSD számítógép garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Apple iPhone 13 mini 5G 128GB okostelefon garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Galaxy S24 Ultra 5G 256GB okostelefon garanciával hibátlan működéssel
- HPE Aruba PoE+ L3 switch raktárról azonnal elérhető!
- Honor 400 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 1TB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
- LG 55G2 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - 1100 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1
- AKCIÓ! MSI Z370 i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RX6600 8GB Cooler Master MB510L Chieftec 500W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest