- Google Pixel topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Lendülettel mehet nyaralni a Samsung
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
-
Mobilarena
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2025.05.22)
Új hozzászólás Aktív témák
-
IRO21
senior tag
válasz
spider23 #83838 üzenetére
A reverse-proxy pont ezt csinálja. A domain/hosztnév alapján továbbítja a kéréseket.
Megadod, hogy a nas.local az alapértelmezett HTTPS porton megszólítva a 192.168.1.240:6565-ön érhető el, a plex.local HTTPS-en meg a 192.168.1.240:32400-on...stb.
Minden egyes használni kívánt névhez létre kell hoznod egy-egy szabályt.
A célja lehet többnek is ugyanaz, tehát mondjuk a https://plex.local, https://video.lan és https://filmek.spider.hu is mind mehet a Plexre.Ha valamit HTTP-n és HTTPS-en is el akarsz érni, arra külön szabályt kell létrehozni.
(Nginx 1.9-től tud TCP streamet is, tehát akár SSH-t is proxyzhatnál vele, de a Synology ezt nem rakta bele a GUI-ba)
Viszont amiket leírtál az mind HTTP(S) protokoll, ehhez megfelel a Synology beépített reverse proxy-ja is, nem kell NPM vagy SWAG.Három dologra van szükség ahhoz, hogy amit szeretnél működjön:
- Névfeloldás. A kérésnek el kell találnia a NAS-hoz. Vagyis valaminek a hosztneveket le kell fordítania a NAS ip címére. Ez lehet hostfile, DNS szerver, DNS rewrite vagy akár zeroconfig is, tökmindegy.
A lényeg, hogy amikor a plex.local-t keresed valaki mondja neked, hogy a 192.168.1.240-es ip címen találod.
- Reverse-proxy. Ez mondja meg, hogy végső soron milyen ip címen és porton van a szolgáltatás. Fontos, hogy ez nem redirect, itt a kliens végig a proxyval kommunikál!
- Tanúsítvány. A meghívott hosztnévnek szerepelnie kell a proxy tanúsítványában. (Azért a proxyéban, és nem a Plexében mondjuk, mert ugye csak idáig tart az SSL csatorna!) Tehát vagy van egy darab tanúsítványod, ami az összes hosztnevet/ip-címet tartalmazza, vagy külön-külön tanúsítványokat állítasz be a reverse-proxy szabályaidhoz.
A tanúsítvány beszerzéséről már írtam Neked, nem akarom újra részletezni.Remélem így egy kicsit érthetőbb!
-
-
IRO21
senior tag
válasz
spider23 #83834 üzenetére
A rewrite azt csinálja, hogy amikor a géped megkérdezi, hogy milyen ip címen van a mynas.username.synology.me host, akkor azt a címet válaszolja, amit oda beállítasz, nem azt amit normál esetben kapna a DNS szervertől.
Ugye, ha be van állítva a DDNS, akkor a válaszban a routered WAN címe lenne.
Szóval kb. becsapja a klienst.Ezt arra szokták használni, hogy a LAN-ról is elérhesd a DDNS néven az eszközt, akkor is ha a routered nem tudja a NAT loopback-et. Vagy mondjuk csak gyenge a teljesítménye hozzá... ilyesmi.
Illetve az enyém pl. csak azokra a portokra tudja a NAT loopback-et, amikre beállítom a port forwardot. Tehát, ha mondjuk valamire nem szeretnék port forwardot, de mégis a saját domain nevemen akarom elérni belülről is, akkor egy ilyen rewrite segítene.Ugyanezt a működést érheted el egy saját DNS szerverrel is.
-
Borisz76
nagyúr
válasz
spider23 #83834 üzenetére
Kezdjük azzal, hogy NAT-olva vagy e vagy sem ?!
Nézd meg a routered beállítási között ( főoldalon vagy WAN oldalon lehet látni....sok tipus van....de valahol mind írja ! ) az IP v4-s címedet.
Majd lesd meg a [https://whatismyipaddress.com/] oldalon is.
Ha azonos az IP v4 cím , akkor jó vagy.
Ha eltérő , akkor NAT-olva vagy ami annyit tesz nagy vonalakban *...mintha a szolgáltatónál is lenne egy router és te az után kapod a netet.
A saját routeredet hiába állítgatod...ezért nem jó...a szolgáltatónál lévő "router"-hez pedig nem férsz hozzá.
Erre megoldás ha PUBLIKUS IP-t kérsz.
Ezt nem keverendő a FIX IP-vel mert az fizetős és cégek vehetik igénybe.
Ha azonos az IP v4 , akkor jó de a routerben érdemes letiltani az IP v6-t.
Sokszor bekavar....jobb előre kizárni ezt a hibát is.
* Nekem így magyarázták de szerintem ez nem teljesen jó...csak inkább érthető nekem mint laikusnak. -
IRO21
senior tag
válasz
spider23 #83815 üzenetére
Az az oka, hogy olyan domain-en éred el, ami nem szerepel a tanúsítványban.
Ha meg akarsz szabadulni a figyelmeztetéstől HTTPS-en, akkor az adott domain-re generált tanúsítványra van szükséged.Sajnos 2015 óta nem lehet publikus tanúsítványt kérni privát IP címre vagy lokál domain-re, és a korábban kibocsátott ilyen tanúsítványokat is visszavonták.
Vagyis tanúsítványkibocsátótól nem kaphatsz olyat pl. a nas.local-ra, amit automatikusan elfogad a böngésződ!Vannak publikus kibocsátók, akik adnak lokál domainre tanúsítványt, viszont ilyen esetben nem a böngésződben meglévő root CA lesz az aláíró, hanem egy privát, amit külön importálnod kell minden egyes gépre, amiről el akarod érni a NAS-t.
Ilyet ad pl. a GlobalSign, vagy az Intranet SSL.Generálhatsz ilyet magadnak házilag is.
Arra figyelj, hogy self-signed nem lesz jó, mert a legtöbb böngésző amiatt is figyelmeztet már!
Szóval a lényeg, hogy két tanúsítványt kell generálnod. Egy root certet, amit importálsz a géped tanúsítványtárolójába, és egy azzal aláírtat, amit feltöltesz a NAS-ra.
Itt egy elég részletes leírás a tanúsítvány generálás folyamatáról: [link]A lényeg az, hogy bármelyik módszert is választod, nem lesz automatikus az elfogadás, mindig kézzel kell a root tanúsítványt importálnod a számítógépre/mobilra, amiről használni akarod!
Vagy:
- használod HTTP-n
- a működő Synology domaint könyvjelzőbe mented, akkor nem számít, hogy hosszú
- regisztrálsz egy rövidebb publikus domaint és ahhoz is generálsz let's encrypt tanúsítványt (Pl. Freenom 4 karaktertől már ingyenes. ilyenkor minimum 3 havonta a 80-as portot be kell engedni a tanúsítvány megújításához!) -
-
IRO21
senior tag
válasz
spider23 #83770 üzenetére
Na, kipróbáltam.
Ha a tűzfalon az alkalmazások között választod ki, akkor a konténer törlésekor a tűzfalszabályt is törli.
És ugye a Portainer recreat, vagy a Synology Docker GUI-ban a visszaállítás azt csinálja, hogy letörli a konténert, és ugyanazokkal a beállításokkal létrehoz egy újat.
Ha rendesen kézzel hozod létre a szabályt, akkor nem lesz ilyen problémád.A nem induláshoz:
Ha a Docker GUI-ban hozod létre a konténert, akkor nem enged hibás adatokat megadni, nagyobb eséllyel fog működni
Csak nem Te is a mariushostingot nézed? -
IRO21
senior tag
-
krealon
veterán
válasz
spider23 #73469 üzenetére
"Szóval van egy jó pár docker aminek be van állítva saját cím amin el lehet érni. Eddig ez működött hibátlanul kivülről és belső hálózatról is a következő formában pl https://dockernev.nev.synology.me most nem tudom mi változott de reggel óta belső hálón ezek a címek már nem működnek. Kivülről továbbra is minden ok."
A synology.me IPv4-re és IPv6-ra is fel tud oldani. IPv4-nél van az általad leírt probléma és IPv6-nál nincs. Nem sokkal ezelőtt volt szó róla
-
-
-
gyugyo79
addikt
válasz
spider23 #62865 üzenetére
Így nem tudom kitalálni. Biztos nem volt a fájlok létrehozási dátuma régebbi mint 119 min.
Tesznek beraktam 5 fájlt egy könyvtárba és lefuttattam rá :
1 fájlok listázása a könyvtárba a létrehozásuk dátumával.
2 rákeresés a fájlokra amik régebben keletkeztek mint 119 min
3 rákeresés a fájlokra amik régebben keletkeztek mint 119 min és ezek törlése
4 fájlok listázása a könyvtárba a létrehozásuk dátumával.Láthatod, hogy jól ott maradt az aminek kell ...
-
gyugyo79
addikt
válasz
spider23 #62861 üzenetére
Vagy nézz utána annak amit valaki ír vagy teszteld az ilyet olyan könyvtáron amibe te raksz teszt fájlokat.
Van e más az FTP könyvtárban ? Ha nincs akkor amit eddig használtál azt is kiváltja ha az FTP könyvtárra állítod ...
find /volume1/FTP/* -depth -mtime +10 -exec rm -r {} \;
így megkeres mindent a volume1 FTP könyvtárban ami régebbi mint 10 nap és törli azt, könyvtárat és fájlt is. ElvilegTesztnek csinálsz egy teszt könyvtárat bele másolod a felvételeket pld. File Station -el (megmarad a létrehozás dátuma) és lefuttatod a parancsot elsőnek azon.
Ha ott jól tette a dolgát akkor beállítod az éles könyvtárra... -
dkess
őstag
válasz
spider23 #58374 üzenetére
Csak érdeklődni szeretnék, hogy a DSM nem picsogott, hogy nem Synology RAM került bele - nem volt figyelmeztetés státusz illetve nem küldözgette a leveleket? Mintha olvastam volna régebben valami ilyesmit.
Persze a figyelmeztetéseket ki lehet kapcsolni, de az nem lenne minden szempontból előnyös ...
-
spider23
senior tag
válasz
spider23 #57943 üzenetére
Erre nem reagált senki, így nekifogtam magamtól. Ha esetleg valaki ilyet akar csinálni elég egyszerű a dolog.
Simán beraktam az új HDD-t az első helyre, közben ment bele egy 8GB memória is. SHR telepítést választottam mentés nélkül, és a btrfs rendszert javasolta és azt is választottam. Kb 6 óra múlva meg is volt minden. Tökéletes. -
törölt tag
-
törölt tag
válasz
spider23 #56596 üzenetére
Írtam korábban: Ne a WAN részhez írd be!
Ja, hogy a te routeredben a WAN-t 'Internetnek' nevezik? Akkor nyilván nem oda kell beírni...
Hatmillió routerben valószínűleg nem lesz egyforma megnevezése mindennek.Erre írtam, hogy alap informatikai ismeret nem árt, főleg nem ha a routerben turkál az ember. Nem véletlen hogy a legtöbb szolgáltató letiltja az általa adott routereken sok beállítás módosításának a lehetőséget mert az ügyfélszolgálaton kötne ki tízből nyolc user ha engednék babrálni.
-
törölt tag
válasz
spider23 #56561 üzenetére
"dhcp alatt kellett megadni a nas ip címét és ott elfogadta és el is kezdte a szűrést"
Lehet hogy a DHCP menü alatt volt nálad, de gondolom 'NAME SERVER' névvel (nálam is úgy van mint a korábbi képen látszik is) ami ugye a DNS rövidítés teljes hosszában kiírva még ha nem is tudja a user...
-
törölt tag
válasz
spider23 #56564 üzenetére
Csak azért kérdeztem mert a videóban mindenféle bridge-et hoztak létre amire semmi szükséged neked... ez jó.
Így van jól:
mkdir /volume1/docker/adguardhome
mkdir /volume1/docker/adguardhome/work
mkdir /volume1/docker/adguardhome/confsudo docker run -d \
--restart always \
--name=adguardhome \
--network host \
-v /volume1/docker/adguardhome/conf:/opt/adguardhome/conf \
-v /volume1/docker/adguardhome/work:/opt/adguardhome/data \
-e TZ=Europe/Budapest \
adguard/adguardhome:latestÍgy menteni fogja a NASra a beállításokat és frissítésnél is megmaradnak!
-
spider23
senior tag
válasz
spider23 #56564 üzenetére
Na akkor ez lesz a jó:
mkdir /volume1/docker/adguardhome
mkdir /volume1/docker/adguardhome/work
mkdir /volume1/docker/adguardhome/conf
sudo docker run -d \
--restart always \
--name=adguardhome \
--network host \
-v /volume1/docker/adguardhome/conf:/opt/adguardhome/conf \
-v /volume1/docker/adguardhome/work:/opt/adguardhome/work \
-e TZ=Europe/Budapest \
adguard/adguardhome:latest -
törölt tag
válasz
spider23 #56561 üzenetére
Nem a pihole/adguard telepítéssel volt a gond, írtad is hogy fut mindkettő ezért ezt feltételeztem hogy jó és nem is tértem ki rá.. (arra figyelj, hogy elírtam az idézett scriptben két sort, működik így is de nem menti a configot a NAS-ra!) későbbi kommentben írtam is hogy van jól.
Ezerféle képpen lehet felkonfigurálni egy router/NAS hálózatot, akár még a NAS is lehet a DHCP szerver. Melyik routernek milyen menüje van isten sem tudja, de a DNS szervereknél kell alapesetben megadni a NAS IP-t.
Csak kíváncsiságból, hogy néz ki nálad ez a képernyő?
-
törölt tag
válasz
spider23 #56557 üzenetére
Figyelj, felejtsd el azt a videót ismétlem.
Semmit nem kell a NAS-on turkálni a hálózati beállításoknál, az a videó másról is szól.
Ha össze-vissza állítgattál a hálózati beállításoknál a videó miatt akkor állítsd vissza, rakd alaphelyzetbe ezt.
Routerben fix-t adni NAS-nak mac cím alapján
NAS-od DHCP-re tenni
Futtatni a dockerben a pi-hole-t
Routerben elsődleges DNS-nek megadni a NAS IP-jét.Ennyi.
-
törölt tag
válasz
spider23 #56549 üzenetére
Tegnap írtam mit kell futtatni SSH-ban... egy parancs és megy.
[link]Routerben elsődleges DNS-nek megadni a NAS IP-jét. Ennyi.
Persze ha már előtte összegányolt az ember mindent dockerben akkor lehet macerásabb lesz."192.168.2.2 ip-t beírom a nas hálózat dns beállításhoz a nas kapcsolódásait látja"
Ha már fut akkor a NAS-on semmit sem kell átállítani a hálózti beállításoknál, csak a routeren. Ha DHCP-n volt a NAS akkor át fog futni annak a lekérdezései is a pihole-on, de kézzel ki tudod kerülni ezt. Én kivettem mert tök felesleges a NAS-t reklámszűrni de te tudod... -
gyugyo79
addikt
válasz
spider23 #54081 üzenetére
2 lehetőséged van
1 bátor vagy és úgyis van mentés. Belerakod az új NAS -ba a HDD -t és ha felajánlja a migrációt akkor megcsinálod!
Itt egész addig amíg belerakod elindul nincs buktató tehát ha fel sem ajánlja és te el nem indítod simán vissza tudod rakni a HDD-t az eredetibe. Ha a migrációt felajánlja és te elindítod akkor csak szurkolni tudsz onnantól
Ha a táblázat jó és a Syno figyel ilyenre nem lesz migrációs lehetőség.Én migráltam Value Series -> Plus Series -re többek közt a saját 216play -> 918+ (csak a vez.p.->friss. és .vissza.á. alatti konfiguráció biztonsági mentést kellet megcsinálni és vissza állítani) DE ez már egy éve volt és azóta a DSM -be voltak változások. Viszont azóta is olvastam olyat aki csinált ilyet de, hogy mikor arra már nem emlékszek biztosra mint ahogy arra sem, hogy akkor már volt e a fenti táblázat és a szigorúbb korlátozások az átjárhatóságban. Ezért is olvashatsz olyat, hogy annak amit szeretnél így menni kéne mert régen nem volt a fenti táblázat.
2 Amúgy csak olyan megoldás van amik az általad linkelt táblázat leírásában is van.
-
gyugyo79
addikt
válasz
spider23 #54079 üzenetére
Ne a válasz gombot használd ha nem kapcsolódik amit írsz.
Nem lehet 1 lemezéről úgy migrálni ahogy szeretnéd. Szerintem ezért írták, hogy nem minden Synology NAS.
De te 2lemezesről állsz át 2lemezesre. Ekkor is vannak teendők. Olvasd el, a migráció menetét. Vagy amit Borisz írt ide vagy a Synologysat.
-
Borisz76
nagyúr
válasz
spider23 #54075 üzenetére
[Költöztetés avagy Migráció] a lap alján.
Remélem tudod, hogy melyik lemez melyik fiókban volt....
Mert a sorrendre figyelni kell. -
Borisz76
nagyúr
válasz
spider23 #32924 üzenetére
Frissítés érkezett : DSM 6.1.3-15152 Update 4 verzió
-
gyugyo79
addikt
válasz
spider23 #32230 üzenetére
Rakj pld egy
&&
a sorok közé és mehet több is ha nem fut hibára a sor akkor megy a következőre.find /volume1/kamrak_mentesenek_helye/ha_alkonyvtar/ -type f ! -mtime -28 -exec rm {} \; &&
find /volume1/kamrak_mentesenek_helye2/ha_alkonyvtar2/ -type f ! -mtime -28 -exec rm {} \;Meg lehet szépíteni is persze én csak alap mintának írtam a kiindulásnak jó és működik még ha nem is a legelegánsabb.
-
Madwe
nagyúr
válasz
spider23 #32225 üzenetére
Esetleg próbáld meg így futtatni:
/usr/bin/find /volume1/kamrak_mentesenek_helye/ha_alkonyvtar/ -type f ! -mtime -28 -exec rm {} \;
Ha így se megy, akkor listáztasd ki:
/usr/bin/find /volume1/kamrak_mentesenek_helye/ha_alkonyvtar/ -type f ! -mtime -28 -exec rm {} \; >/tmp/results.txt 2>/tmp/results.err
Ez a results.txt-be pakolja a törlési feltételeknek megfelelő fájlokat és a command errorokat a .errbe teszi.
A shellben ezt lefuttatva tudod nézni a tartalmukat:
cat /tmp/results.txt
cat /tmp/results.err
-
gyugyo79
addikt
válasz
spider23 #32225 üzenetére
Úgy csináld, hogy egy admin user home könyvtárába berakod egy könyvtárna a pld.: xy_konyvtarbol_torol.sh -t
aminek a tartalma az amit írtam és a könyvtár elérés biztos jó (file station jobb klikk tulajdonságoknál a hely másolható hogy ne legyen elgépelés). Utána vezérlőpult -> feladat időzítő -> létrehozás ->ütemezett feladat.
Itt beállítod, hogy napont, hetente, hogy hívja meg az sh-t a felhasználónak hagyod a root -ot és a parancs futtatásánál az xy_konyvtarbol_torol.sh elérési útját adod meg aminek a helye a fentebb írt módon másol - beilleszt megoldással megadható.Be lehet írni az sh tartalmát közvetlenül ide ahova az xy_konyvtarbol_torol.sh elérésést adod meg DE nekem valamiért az úgy van ahol nem működött míg van ahol meg igen és nem tudom az okát ...
De mivel ha az *sh -t futtatom az mindig jó volt nem is kerestem. -
Madwe
nagyúr
válasz
spider23 #22827 üzenetére
Sokminden megfoghatja, pl hálókártya, ethernet kábel, router, nasod hddje nem valami jó pl. Célszerű ezeket kizárni: pl másik géppel kábelesen kipróbálni, majd másik kábelekkel kipróbálni (mind gép-router mind router-nas!) aztán másik router s másik hdd-vel is érdemes megnézni mit tud. Persze ha ezek nincsenek nálad felesben s havertól se tudsz kölcsönözni, akkor kicsit meg vagy lőve... Milyen hdd van a nasban s mennyi idős?
-
Madwe
nagyúr
válasz
spider23 #22824 üzenetére
Ez bizony nas-gép -nas utat jár be, ilyenkor ez mindig lassabb lesz! Ha nason belül mozgatsz fileokat s nagyobb adatról van szó, érdemes a webes felületen kiadni a parancsot, mert ilyenkor nason belül megy az adat, nem pedig a routereden keresztül a gépre majd a gépről vissza, valamint a gépet akár ki is kapcsolhatod ilyenkor, hiszen a feladatot a nas intézi s mindenképp befejezi, míg a te esetedben mindenképp kell menjen a gép is amíg az eleve lassabb másolás tart
-
spider23
senior tag
válasz
spider23 #21451 üzenetére
Megtaláltam mi okozta a hibát, ha esetleg később másnak is lenne ilyen gondja. Szóval a windows 10 wifi-sense -el volt probléma. Valahogy törölni kellett a megjegyzett wifi bejelentkezőt és jelszót. De csak úgy simán hogy felejtse el nem működött. Ez oldotta meg a problémát, még a registry-ből is törölni kellett. Utána csatlakoztattam újból a gépet a wifihez és kérte a jelszót majd azt hogy engedélyezem e hogy látható lehet e a hálózaton a gép.
Ismét minden eszközt látok a hálózaton. -
fogtunder
nagyúr
válasz
spider23 #19784 üzenetére
nekem egy megoldás eszembe jutott még, a kamera menti az anyagot ftp-n keresztül, vagy hálózati megosztásba, és írsz egy scriptet a feladat ütemezőbe, ami mondjuk heti szinten lefut és kipucolja az utolsó x napban készült felvételeket. ez így elvileg működhet, bár nem lesz olyan szofisztikált, mintha vennél SS kulcsot.
a script megírásában sajnos nem tudok segíteni, ehhez hülye vagyok.
-
llacee
őstag
válasz
spider23 #15142 üzenetére
Én úgy állítottam be, hogy mozgásnál ftp-n vagy smb-n tesz fel képeket, így a két kamerám csak ennyit terhel a SStation-t nem használom.2-3secre mentés, igy kevesebb helyet is használ, de ugyan azt látom, mintha videót venne, valamint a cpu-t sem húzza le.Mondjuk ez több kameránál nem jó megoldás.
-
Patice
Topikgazda
válasz
spider23 #15138 üzenetére
Akkor ezeket a folyamatokat kell valahogy "kezelned".
Az ssd nem tudom milyen szolgáltatás folyamata. Keress rá.
A Syno-cloud-sync ahogy a nevében is benne van a felhős szinkronizálás folyamata. Eléggé CPU igényes... Döntsd el kell-e. Mert végül is a NAS-od egy saját felhő.(#15139) kasee:
Igen, formázni fogja a lemezeket a QNAP is, mint minden NAS.
USB-s dokkoló szerintem a legegyszerűbb, kölcsönkérni valakitől nem tudsz ilyet? -
Patice
Topikgazda
válasz
spider23 #15133 üzenetére
Igen, erre gondoltam. Ennek nem kellene megakasztania a 213j-t. Szerintem. Ha MJPEG lenne, akkor az jóval sávszél igényesebb, de így akkor nem a kamerára tippelnék.
Próba kedvéért én kiiktatnám a kamerát egy-két napra és látnám, hogy ugyan annyiszor fagy-e, vagy sem. Így kizárható lenne a kamera.
-
Tido
aktív tag
válasz
spider23 #15121 üzenetére
Nekem nincs IP kamerám - neked milyen van?
De előfordulhat..
Nekem volt olyan, hogyha ment a cloudstation, akkor a frissítés után nem indult újra. Itteni társaság tanácsára kikapcsoltam, azóta nem volt ilyen gondja..
Eléggé megbízható ketyere szerintem, de mostanság főleg az 5ös frissítés óta kezd külön lelkivilága lenni a készülékeknek -
Tido
aktív tag
válasz
spider23 #15116 üzenetére
Ott lehet más is terheli a procit, nem? 120as netem van, és 212j-m de nekem nem produkál ilyet.. És úgy emlékszem, hogy csak a feltöltést korlátoztam le. De egyébként korlátozás szerintem nem árt sosem
Telefonon elindítom a torrentet, és mire hazaérek, már otthon vár.. Az hogy most 20-30 perccel tovább tölt nekem tökmind1.
-
Magnat
veterán
válasz
spider23 #15064 üzenetére
Szia,
Érdemben nem tudok hozzászólni mert sosem foglalkoztam ezzel a tanúsítvány dologgal, de sztem pont helyi hálón nincs is jelentősége... Saját magadat csak nem fogod átejteni és ellopni az adataidat
Plusz -de ez már csak kekeckedés- privát ip címet kitakarni, az az igazi óvatosság -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Google Pixel topik
- Trollok komolyan
- DUNE médialejátszók topicja
- LEGO klub
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Suzuki topik
- Gitáros topic
- További aktív témák...
- AKCIÓ! MSI Z77 MPOWER Z77 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- REFURBISHED - HP USB-C Dock G4 docking station (L13899-001)
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W10 I Cam I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest