- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
- iPhone topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
-
Mobilarena
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2025.05.22)
Új hozzászólás Aktív témák
-
gyugyo79
addikt
válasz
Hiperhuje #55959 üzenetére
A törölt fájlok -ra megoldás ha használod a "verzió számozást" ha már 1 verziót bekapcsolsz akkor amit törölsz az "megmarad" és a verzió intézőből vissza állítható.
Most már azért elég jó plusz dolgok állíthatók, hogy ne egye meg a helyet ha valakinél ez szempont. Aki meg nem nézte mostanában itt van amiről beszélek.
-
gyugyo79
addikt
válasz
Hiperhuje #55959 üzenetére
Mert az csak az egyirányú feltöltésnél opció. A miértjéről a Synot kérdezd ha nem megfelelő válasz az, hogy akkor már nem 2 irányú szink lenne.
Meg ha már a Windowsos kliens téma.
Az "On-demand Sync" -et nálam alapból bepipálta az egyik frissítés után és pld nekem nem opció ezért ki kellet venni a pipákat.
Aki használja esetleg nézzen rá, hogy nála hogy volt és akarja e. -
gyugyo79
addikt
válasz
Hiperhuje #47748 üzenetére
Szerintem ez nem lesz jó hír neked de Share Sync -el ezt nem fogod tudni beállítani szerintem (lehet rosszul gondolom/tudom és valaki kijavít).
Mert a torrentes géphez tudsz csak szinkronizálni ahhoz, hogy felkerüljenek a linux isok a fő gépre de éppen ezért csak azt tudod beállítani, hogy ha onnan törölsz valamit az törlődni fog a másikról is és ha a főgépről törölsz valamit az nem törlődik a torrentesről (két irányút leszámítva).Hirtelen nem is jut eszembe elegáns beépített megoldás.
A torrentesről Hyper backup -> rsync másolat (egyverziós) . Kipipálva, hogy tartsa fent a biztonsági mentett fájlokat a cél helyen.
Viszont majd látod de ezek a hátrányok (ha jól emlékszek):
- csak óránkénti frissítés a legkisebben beállítható automatikus frissítési időköz (elsőre csak napi állítható de utólag már állítható óra is)
-létrehoz a cél mappába még egy mappát meg 2 vagy 3 fájlt amik mentésnél nem lénygesek de nem tudom zavarnak e. -
gyugyo79
addikt
válasz
Hiperhuje #47594 üzenetére
Én nem tudok róla. A D.R. konzolon csak azokat lehet beállítani amit a Cloud Station Serverbe (mert ugye vagy egyik vagy másik) tehát:
- Mappák engedélyezése használatra és ezeken a verzió kezelés.
- Napló, kezelés
- Kliens kezelés (hozzá kapcsolódott)
- Szinkronizálási profil készítés
- Beállítások -> adatbázis helye mérete stb.
De kapcsolódni nem lehet vele semmihez vagyis én nem tudok róla, hogy lehetne. -
gyugyo79
addikt
válasz
Hiperhuje #44539 üzenetére
Mind a 2-nek van egy admin felülete a NAS -on amibe le lehet kérdezni a verzió követésre használt adatbázis méretét. Van egy számítás gomb. A Drive rendszergazdai konzolján ez rögtön az első oldalon az áttekintésnél ott van a Could Station Servernél nem tudom most így fejből. Nézd meg mennyi van felhasználva. Ha ez okozza akkor gondold újra, hogy mennyi verziót állítasz be a könyvtárakra amit használsz vele.
-
törölt tag
válasz
Hiperhuje #38787 üzenetére
A CIFS protokollhoz szükséges portokat.
-
törölt tag
válasz
Hiperhuje #38711 üzenetére
Tehát költöztetnéd a rendszert?
Párszor előfordult a téma
-
törölt tag
válasz
Hiperhuje #38576 üzenetére
Szia!
Kb. ugyanarra használom a 918+ NAS-t, mint te.
1. Igen, megy a Plex.
2. Bőven megéri a "ráfizetés". A plusz mindig plusz a Syno-nál, nem csak a nevében.
3. Nem tudom. Meg kell nézni milyen proci van benne, és az mennyi RAM-ot bír el, és ki kell próbálni
4. Én ilyet tettem bele.
5. Tapasztalatból mondhatom, hogy a gyorsítótár (SSD-cache) k*rvára felgyorsítja a NAS hálózati fájlátvitelét, és amúgy szinte mindent. Más kérdés, hogy megér-e annyit...
6. Véleményem, hogy eddigi legjobb NAS-om (4 NAS-t használtam eddig, és most 3 van). Mivel 16GB-ra bővíthető a RAM és az SSD-cache rohadtul felturbózza, illetve az 5-lemezes bővítővel 9 lemezt tudsz vele működtetni, nos, azt hiszem ez egy nagyon jó befektetés, és hogy a szűk keresztmetszet se legyen szűk: két LAN csatival link-aggregációval csodákat lehet tenni egy jobb hálózaton.Remélem nem felejtettem ki semmit...
-
gyugyo79
addikt
válasz
Hiperhuje #38576 üzenetére
A 918+-on megy a Plex? -> Igen
Megéri a a 25-30 ezer forint ráfizetést? ->Igen
A 916+ 2Gigás változat bővíthető utólag 2x8 Gigára?-> Abba nem csak 1 foglalat van? Nem tudom.
A 918-ba milyen Ramot raktatok utólag? -> Én pld.: Kingston DDR3L 8GB /1866 HyperX Impact Black SoDIMM
Az SSD menyire gyorsítja a rendszert? -> Amit leírtál felhasználást szinte semennyire. Szerintem. Otthoni körülmények közt nagyon nehéz kihasználni.
Meg minden egyéb vélemény. -> Tudd, hogy eget rengető előrelépést/gyorsulást nem fogsz érezni a mostani NAS -odhoz képest az átlag felhasználásban meg azokban amiket leírtál. Mondjuk ezt gondolom sejted is
-
wjoe
tag
válasz
Hiperhuje #38437 üzenetére
WebDAV a varázsszó.
WebDAV szerver telepítése a NAS-ra a Synology-tól. HTTPS engedélyezése. Routeren egy tetszőleges (másra nem használt) 50000 feletti port átirányítása a NAS 5006-os portjára.
WebDAV plugin telepítése a TC alá. Plugin-ben új kapcsolódas a router portforwardnál megadott 50000 feletti portszámmal. -
Borisz76
nagyúr
-
bozsozso
őstag
válasz
Hiperhuje #38309 üzenetére
Én ezt úgy oldottam meg, hogy külön plex felhasználó van a gyerekeknek. Barátként felvettem és csak a megfelelő tartalmat osztottam meg velük. A lejátszójuknál pedig a számukra létrehozott plex felhasnználóval vannak belépve. Ahogy nőnek lehet több tartalmat engedélyezni nekik.
-
törölt tag
válasz
Hiperhuje #38313 üzenetére
Csak látja vagy ha ráindítasz akkor el is indul? Olyan állat nincs, hogy az adott mappából ha törölsz valamit, akkor a plex lássa... Olyan lehet, hogy a borító nem tűnik el, arra a beállításoknál lehet szerverben megadni, hogy ha változás történik frissítsen metaadatot, kb indexeljen egyet, de ha törölve van törölve van.
Hiperhuje: Plexen ezt a felhasználók létrehozásával tudod megoldani. Létre lehet hozni felhasználókat, és mindenki csak azt látja amit hagysz. Ez viszont plex pass-t igényel, ami havi vagy egyszeri, lifetime előfizetés. Ingyenesen ezt nem tudod előcsalni.
-
-
gyugyo79
addikt
válasz
Hiperhuje #38257 üzenetére
Próbáltad ezt ? Vagy te Rengete?
Az nagyon fontos hogy az első próba az IP cím alapján legyen és ne a DSM -ből ami a DNS név alapján hívná meg."
Open Plex in your browser by typing in http://Your-NAS-IP-Address:32400 and then go to settings->devices and delete everything except for the current browser session. Now stop Plex from running on the NAS.Next, go to https://plex.tv and sign in if not already. Click on the 'launch' button and repeat the above, delete everything except for the current browser session. Then sign out of plex.tv.
Now go back and restart Plex on the NAS. Open Plex in your browser by typing in http://Your-NAS-IP-Address:32400 and then sign in, both in settings->server->general and by clicking on the 'head' icon (top right of screen).
Make sure you have followed the instructions above carefully, if you are still unable to access the server, then follow these steps but only if the above has failed, DO NOT try doing both at the same time:
Stop Plex from running, then open File Station and navigate to: Plex/Library/Application Support/Plex Media Server and delete plexmediaserver.pid (if it exists) and Preferences.xml.
If you do not see the Plex folder in File Station, then see Q7a on the Synology FAQ's page, link in my signature.
Restart Plex, then type http://Your-NAS-IP-Address:32400 into your browser or click on the link in Package Center->Installed->Plex or from the DSM start menu->Plex icon and make sure you log in, both in settings->server->general and by clicking on the 'head' icon (top right of screen).
Hopefully, you will be able to access your server again.
" -
Madwe
nagyúr
válasz
Hiperhuje #38216 üzenetére
A DLNAnál minden jobb. A video station s plex előnye, h követi mivel hol tartasz, azaz ha elkezdesz egy sorozatot az egyik tévén, s a 3. rész közepénél abbahagytad, akkor azt a másik tévéden, laptopodon, telefonodon, a világ másik végén ahol van internet, ugyanonnan folytathatod. Ha többen vagytok, külön profilokkal tudod menedzselni, h eleve ki mit lásson, gyerek csak meséket, asszony mindent de poreszt ne, te pedig mindent. Mondjuk profilváltás tévéken nem egyszerű azt hiszem
De ha jellemzően 1-1 személy vagy csoport 1-1 tévét néz, pl gyerekek a sajátjukat, akkor pl az is egy hasznos plusz.
Nomeg natívan rendesen lehet video, hang s feliratsávok között váltani, mindent lejátszik (kivéve iso) s gyk. sose transzkódol a plex (ha webosed van s xplayt használsz)Szóval sok előnye van
Ha minden tévédre van videostation app (azt hiszem samsung tizenre van, gondolom minden androidtvre is, de pl webosre nincs) akkor én azzal kezdeném, mert ott van hardveres gyorsítás transzkódoláshoz, meg ingyenes mobilokra.
-
törölt tag
válasz
Hiperhuje #38004 üzenetére
Rákeresve sok cikk van a témában.
Nem keverendő össze a VM-mel. Legfőbb különbség a VM és a konténer technológia között, hogy míg az előbbi teljes virtuális gépet emulál, addig az utóbbi csak OS szinten, annak szolgáltatásait kihasználva teszi ugyanezt - lényegesen nagyobb hatékonysággal.
Így például olyan csomagok is működnek konténerben, amelyek nem futnának alapból az adott NAS-on, pl. a processzor architektúra miatt. Egészen konkrétan az én Apollo Lake procimra még nem jelent meg a Deluge torrrent alkalmazás, de Docker konténerként ugyanezen a procin már futtatható. -
gyugyo79
addikt
válasz
Hiperhuje #32740 üzenetére
A NAS-on a Cloud Station Server -be a beállításoknál kell beállítani a mappákat amiket használni szeretnél és utána ezek lesznek beállíthatóak a (mobil) kliensben. A csatlakozott usernak az egyéb engedélyeinek (írás/olvasás) is meg kell lennie az adott mappára. Viszont az nem elég ha csak ez utóbbiak vannak meg (szerintem azért nem tudsz mappát beállítani).
-
Patice
Topikgazda
válasz
Hiperhuje #32612 üzenetére
Csak elmélkedem:
Állítsd le a NAS-t, vedd ki a kettest, majd egy lemezzel indítsd el. Ha minden igaz, akkor így is elérhetőnek kell lennie az adataidnak. Ha nincs így, akkor tedd vissza leállított állapotban a kettes lemezt.
Ha elérhetőek az adatok, akkor PC-n formázd le a kivett lemezt, erre csinálj teljes adatmentést.
Ha kész, akkor a NAS-on megszünteted a kötetet és Basic/Alap kötetet hozol létre. Ez persze teljes adatvesztéssel fog járni, de ugye előtte csináltál mentést.
Ha kész az alap kötet, akkor a biztonsági mentésből visszarakod az adataidat.
Ha ez is elkészült, akkor visszarakhatod a kettes lemezt, amit formázol és ezen is Basic/Alap kötetet hozol létre.
Done.
-
Madwe
nagyúr
válasz
Hiperhuje #28691 üzenetére
Itt találtam leírást asuswrthez, az ntp protokollt engedélyezik benne, hogy az időt rendben tudja frissíteni, ennek elvileg így működnie kellene!
-
Madwe
nagyúr
válasz
Hiperhuje #28671 üzenetére
Mégegy tipp a kamerához, bár tudom ezek nagyon offosak itt, elnézést:
ha a kamera felületét csak a synos felületen nézed? ilyen esetben a legbiztonságosabb, ha a kamerának adsz egy fix ip címet, s úgy ahogy van routerben az egészet blockolod mindenestül, kifele ne lásson semmit se.
Azt nem tudom a kamerának milyen portokat kellett nyitnod a routeren, mennyire kellenek neked? (nomeg enged e egyedit, v mindenképp gyárihoz ragaszkodik?)
Innentől kezdve csak belső hálón él, de az elég is, ha csak a synoval kommunikál (nem mellesleg a foscam egy kínai márka, amiről pl 2016 februárjában kiderült hogy p2pvel kínai címekre is elküldi az adatot, nem tudom azóta léptek e ezügyben, de ártani nem árt ha nem lát ki egyáltalán a kamera. Eseti fw frissítések idejére feloldod a blokkot bizonyos időközönként (nem tudom milyen gyakran érkezik hozzá, ha régi)Félreértés nem azt mondom h ddnsel megúsztad volna a támadást, csak azt, hogy fix ipvel nagyobbak az esélyeid, h bekapd.
-
heroldbalu
tag
válasz
Hiperhuje #28667 üzenetére
Az ilyen felkereséseket érdemes komolyan venni !
Amiket tehetsz:
1. megbizonyosodsz róla hogy valóban a szolgáltatóddal beszélsz (te hívod fel azonosítod magadat/őket)
2. Synora én is nagyon remélem, hogy nincs botnet, de IP kamerákra biztos, hogy van és általában reboot-ig működni is is szoktak (a legelterjedtebbek RAM-ban futnak) így egy hardwer-es reboot (konektorból ki/be) megoldhatja a problémádat.
3. Routert és a kamerát is teljesen reseteled és a legújabb hivatalos forrásból elérhető firmware-t teszed fel mindegyikre. (csak azokat a portokat nyitod ki amikre valóban szükséged van, UPNP OFF)
4. Synology-n a vírusírtót és a biztonsági tanácsadót is folyamatosan (napi/heti rendszerességgel) futtatni. -
Madwe
nagyúr
válasz
Hiperhuje #28667 üzenetére
Na egy "okos"kamera, aminek van alapból netes felülete, arra inkább gyanakodnék - nem tudom milyet használsz. Az okoseszközök 99% tiszta életveszély, mindenféle webes felületet adnak használatra, nem frissítik az sw-t mert így tudnak relatív olcsóak maradni s azokat szeretik feltörni, mert baromi egyszerű. Persze ha semmilyen netes kapcsolata nincs a kamerának, csak local mentés a synora, akkor nem szóltam.
Amúgy ha csak egy nas van s egy kamera, akkor miért kell fix ip pluszpénzért?
Pl ha azért van fix ip címed mert mailservert futtatsz a synon, akkor lehet ott is érdemes körbenzni, 25ös port nyitva van akkor lehetnek problémák. SSH telnet nyitva vannak a nason, kifele is pl amúgy? -
Madwe
nagyúr
válasz
Hiperhuje #28664 üzenetére
Hogyhogy csak a nas van az adott hálózaton? minden mással kintről éred el?
Ha tényleg a te külső ip címed volt, akkor ajánlott feltenni a nasra az antivirus essential programot s lefuttatni, de kétlem h synora lenne botnetes fertőzés.
Nomeg gondolom nem fix ip címet kapsz - bár az isp-d ugye tud azonosítani, uh nem szóltam. -
Madwe
nagyúr
válasz
Hiperhuje #28287 üzenetére
Kell hozzá a cloud station server app is, s ott a beállításokban ki kell választani a szinkelésre jelölt megosztási mappákat. Mennyi felhasználó fogja egyszerre használni összesen a két nast? csak azért kérdem, mert 10+ felett már tud érdekes anomáliákat okozni az együttes használat szinkron alatt, s ez esetben érdemesebb a távoli felhasználókat vpnnel becsatolni.
-
Madwe
nagyúr
válasz
Hiperhuje #28282 üzenetére
Ha mindkettő nas synology, akkor:
Hyper backup - ezzel az egyiken csak backupok készülnek, így ha csak az a cél, erre ez a legmegfelelőbb. Verziókövetést is tud, így pl x változtatás külön le lesz mentve. Ransomware s egyebek ellen a legjobb módszer.
Shared Folder Sync - ez pedig egy egyirányú szinkron, a fő nason történt változtatásokat átmásolja a célnasra, azonban a célnason történt változtatásokat nem másolja vissza az eredeti helyére. Ez pedig egyfajta rendelkezésre állás növelésére jó igazán, azaz ha lehal a főnas, a második nast beállítva elérésre rögtön folyhat tovább a munka. Illetve olyan esetben lehet még jó, ha a második nason csak olvasás a cél, írás nem.
Cloud Station - ez pedig kétirányú szinkron. Ez a két nas egymástól független, együttes használatánál jó megoldás, mikor más emberek más nasokat használnak, de az adatokat szinkronban akarod tartani.
Mindegyik szinkron tud ssl-el működni. -
Madwe
nagyúr
válasz
Hiperhuje #28175 üzenetére
A port csak akkor lenne problémás, ha kintről akarnál hozzáférni - hiszen belső hálón különböző ip címen van a nasod mint a fűtésvezérlőd. Különböző ip címeknek lehet ugyanaz a portjuk, ez nem gond (kintről befele ezt nyilván le kell menedzselni, mert kintről csak 1, a külső ip címed van megadva). Mellesleg a 80as port az a sima http portja, azt jó sokminden használja
Más probléma lesz.
Leggyakrabban ebben az esetben szokott ez előjönni: ha https-en használod csak a nast és redirectelsz minden forgalmat https-re, akkor a dmsben az ikonok nem működnek. Hiszen pl a http://naipcíme.hu/photo nem fog elvinni téged https-re. Ezt úgy meg tudod oldani, h rendesen te írod be, kézzel, h https://nasipcíme/photo.
Azaz simán írj egy s-t a http-s címbes nem is a 80as port, hanem a 443as kell neked.
Ha kintről akarod mindezt elérni, akkor szólj, mert akkor teljesen más a történet.
-
Madwe
nagyúr
válasz
Hiperhuje #25103 üzenetére
A DS akkor foglal helyet, ha sok seedelendő torrented van, azok mind elvesznek annyi helyet, amekkora a torrent (+ ezen felül mégegyszer annyit, ha valahol el is van pakolva a torrentezett adat - akkor is ha a letöltés helyén hagytad.)
A CS biztos h nem ezen a köteten fut? alap esetben nagy a verziókövetése, s egy adott fájl akár 32x helyet is foglalhat a miatt!
A lomtár egyébként szerintem hasznos dolog, csak be kell ütemezni, h teszem azt az 1 hétnél régebbi adatokat ürítse, meg az 5gbnál nagyobb fileokat rögtön.
-
Multibit
nagyúr
válasz
Hiperhuje #21678 üzenetére
Tudatos vásárló legyél! Ne divatból cselekedj! Akkor kell új router, ha a réginek olyan hiányossága, vagy hibája van, amit nem lehet orvosolni. Ugyanez vonatkozik a trendi fw cserélgetésre is. Ha a jelenlegi fw-vel hibázik a router, vagy szükséged van olyan funkcióra, amit a jelenlegi nem tud, akkor érdemes mókolni! Nyilván figyelembe kell venni, hogy a csere milyen előnnyel/hátránnyal jár. Pl. sok CFW esetén bukod a hw NAT-ot. Akinek nagy sebességű netje van (> 300 Mbps), ez is szempont lehet.
-
Bobbacsi
veterán
válasz
Hiperhuje #21678 üzenetére
Nekem is nagyon szimpatikusnak tűnt első nekifutásra,de amikor elolvastam a hozzászólásokat a fórumon elbizonytalanodtam
Le akarom cserélni a meglevő Linsys EA 3500-routeremet. A gyermekeim állandóan panaszkodnak,hogy a másik szobában nagyon gyenge a Wi-Fi (panel) de még várok.
-
tobias40
veterán
válasz
Hiperhuje #7526 üzenetére
Nem értem mit szeretnél!
A pc-ről kiküldeni a képet felirattal,vagy a nas-ról legyen felirat?
Az első az adott ha összekötöd a gépedet a tv-vel hdmi-n a másodikhoz pedig külső média player kell mert nem minden tv belső lejátszója tudja megjeleníteni a feliratot,főleg nem hálózatról!!! -
tobias40
veterán
válasz
Hiperhuje #7522 üzenetére
Sztem a tv-d belső lejátszója nem képes megjeleníteni a feliratot!
Próbáld meg pl.pendrive-ről ha onnan sem lesz felirat akkor tuti a tv-d nem tudja.
Ha így van akkor egy külső média player vásárlása ajánlot!!(meg egyébként is sokkal jobbak,többet tudnak)Ha nem ez a gond akkor én passzolom..
Az asztali gépeden menni kell a feliratnak!!(vlc-vel is)
-
bosa
tag
válasz
Hiperhuje #6017 üzenetére
1, A telepítéskor megkérdezi hogy melyik kötetre akarod telepíteni.
2, Nincs olyan filekezelő mivel itt mappákat osztod meg független attól hogy melyik köteten van. (pl ahol 10-15 hdd van akkor ott lenne 10-15 meghajtó? honnan tudod melyiken mi található, így egyszerűbb filmek megosztás kit érdekel hol van? van és kész)
3, Médiaszerver csak az általad indexelt mappákat látja, tessék csak azokat megosztani... vagy használj xbmc-t ott be lehet állítani bizonyos menüpontokhoz jelszavas védelmet vagy akár külön fehasználónként meg lehet adni a tartalmakat.
4, előttem már megírták vagy nem léptél ki előzőleg vagy pedig más fajta kapcsolatban vagy belépve, pl windowsban hálózatból is bejelentkeztél.Mezga Aladár:
Ez teljes butaság hidd el tized annyit bír a ds mint a külön tm. Hiába tm alapú a ds is, de a sok kiegészítő megbolondítja sok torrent esetében. Én már 80-90 torrentnél váltottam tm-re majd 150 felett jött a rutorrent+rtorrent pusztán az rss és rss filter hiányzik nekem a tmből ha az meglenne azonnal visszatérnék mert jobb megbízhatóbb mint az rtorrent de sajna nekem kell az rss filter. Most egyébként megy a tm meg az rtorrent is tm amit csak simán hozzáadok rtorrent meg rss feedből szed.
-
devil-k
nagyúr
válasz
Hiperhuje #6014 üzenetére
TM telepítése:
1. Csomagkezelési központ
2. Beállítások- Csomagforrások- Hozzáadás: http://packages.synocommunity.com - OK
3. BAL OLDALT az utolsó menü lesz az, ami neked kell, KÖZÖSSÉG
4. Kiválasztod a TM-t és telepítésÍgy mennie kell. Nem a linkkel volt a baj, hanem, hogy teljesen más helyre pakolja ezt a menüt, mint régen. Amikor én is telepítettem, kb. 2 óra volt mire észrevettem, hogy van 1 plusz menü.
-
Magnat
veterán
-
Magnat
veterán
válasz
Hiperhuje #6001 üzenetére
Nem nagyon érzem a kérdést, arra célzol, h a routeren már be van állítva egy dinamikus dns szolgáltató és gondolkozol azon, h a NAS-t beregeld a synology dinamikus dns-ére? Ha igen, akkor a válaszom az, h irreleváns, melyiket használod ha a szolgáltatók megbízhatóak. Nekem a dyndns.org-on van regem, a routeren van beállítva és most just for fun regeltem a NAS-t a synology.me-re ... így most mind a két címen elérem, szóval nem szükséges a NAS-t külön regelni ha nem akarod.
-
Magnat
veterán
válasz
Hiperhuje #5995 üzenetére
Én is ezen dillemmáztam, vettem egy 212j-t 1db 3 terrás diszkkel, plusz volt itthon kompatibilis 500-as Samu 2db, egy 3.5 meg egy 2.5-ös... én azt akartam, h shr-ben beteszem a nagy 500-ast a 3 terrás mellé és 500giga lenne raidben, a maradék meg szimplán ... de mint kiderült, csak az 500 raid lett volna elérhető, a többi nem ... szóval maradt az, h az 500-asra menne a fontosabb dolgok mentése, de mint itt megtudtam, a belső diszkek nem tudnak külön-külön aludni, azt meg nem akartam, h napi 1 mentés kedvéért daráljon egész nap az 500-as lemez ... így inkább a kicsi 500-as dugtam rá usb-n, azt külön is tudja altatni a nas.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elektromos autók - motorok
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- PlayStation 1 / 2
- EAFC 25
- AliExpress tapasztalatok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Villanyszerelés
- Háztartási gépek
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700 / RTX 2060 6GB / 32GB DDR4 / 250SSD+500HDD
- Macbook White 13" unibody
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS B550M R7 5700X 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Zalman i3 NEO Gigabyte 850W
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B550M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 Ti 8GB Rampage SHIVA FSP 700W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest