- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Google Pixel topik
- One mobilszolgáltatások
- Nem nyílnak a Foldok?
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2025.05.22)
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
#54657280 #39823 üzenetére
Elég szerencsétlenül fogalmaztad meg, amit mondani akartál - szó sincs arról, hogy a DS bármit duplán töltene le. Felteszem, arra gondoltál, hogy duplán tárolja - de még ez sem igaz minden esetben, ha ugyanazon a Volume-on van mind a rejtett folder, mind a torrent target directory, akkor a 10GB letöltés 10GB helyet fog foglalni.
-
gyugyo79
addikt
válasz
#54657280 #39821 üzenetére
Tehát ha 1 köteten van a @downloads és a letöltés akkor nem hard link el oldja meg hanem duplikálja szerinted? Vagy csak nem tudod pontosan, elképzelésed van ezért állítasz olyat ami nem fedi a valóságot ?
Meg lehetne ezt az egészet pontosan is fogalmazni, úgy hogy akkor mi van ha egy köteten van (nem duplikál mert hard linket használ) és akkor mi van ha külön köteten van (duplikál). Mert ugye nem ugyan az a helyzet! Ha tudod, hogy hogy működik akkor nem szép dolog a fél igazságok be / leírása.
Mint ahogy az, hogy "TM klón" is egy hatalmas butaság. Pontosan egy transmission daemon fut és intézi a torrent le/fel töltést, megosztást és csak a GUI (felhasználói felület más) és ebben a GUI -ban és társított + szolgáltatásokban különbözik a kettő. Ezek a tények amiket te leírtál azok fél igazságok és valótlanságok. -
amator2
tag
válasz
#54657280 #39803 üzenetére
Köszi a segítséget, sikerült feltelepítenem! Viszont a leírással ellentétben, nálam egyből azt írja "fut" nem kellett újraindítani a nas-t. Az SSH résznél elakadtam, mert nincs ilyen sor a listában. Hasonló van ahol "USER van, Azt kijavítottam "ADMIN" ra, de nem tudom elmenteni....... Nem világos hogy csináljam.
Amúgy a remote gui- vel akarom használni. Szerintem kényelmesebb mint a download station. -
gyugyo79
addikt
válasz
#54657280 #39751 üzenetére
Más processzor arhitektúra ezekre még nem is készült ARMv7 -re volt ARMv8 -ra meg még nincs. De nem kompatibilis vissza felé a v7 -el a v8 (amúgy valószínűleg már lenne megoldás).
" It is an ARMv8 derivative without ARMv7 compatibility mode. If it were a full ARMv8, with ARMv7 compatibility mode, limited support would be possible."Ha lesz is csak korlátozott tudású lesz, szóval a transzkód helyett rögtön kiírja, hogy nem támogatott formátum. Átírni át lehetne ugyan a telepítőt, hogy a csomag kezelő egyáltalán elkezdje telepíteni de a fentiek miatt teljesen mindegy. Mert egy Intel procinál kb. a legtöbb esetbe annyi(/ volt) a apollolake változat elkészítése, hogy hozzá kellet adni a telepítőhöz, hogy Apollolake kompatibilis vagy egyszerűen x86_64 és kész.
-
gyugyo79
addikt
válasz
#54657280 #38607 üzenetére
Nekem sajnos inkább ehhez : http://techthoughts.info/synology-ssd-cache-setup-testing/
voltak hasonlóak az eredmények. A torrent folyamatosan félre vitte szerintem a VM -eket kivéve kb. semmit nem gyorsított érzésre de abból is csak azt amit jobban használtam. Mondjuk én 2 db. használt 128 -ast kaptam játszani de az tuti, hogy otthonra az édes kevés volt az én felhasználásom mellé. Mondjuk az elemzése alapján is 2 db 512 es kéne ami meg fél NAS ára és otthonra az meg ... -
gyugyo79
addikt
válasz
#54657280 #37867 üzenetére
Nagyon helyes (,hogy elkezdtél foglalkozni vele) így sokan jól járnak majd amikor megírod a tapasztalatot meg kapnak egy telepítési útmutatót ha megírod
A linuxserver.io -s konténereket eddig amiket néztem mind jók voltak ha vacillálsz több közt egy ránézést megérnek hacsak nincs saját favorit.(meg van jó fórumuk NAS résszel )
Itt egy ruTorrent alap konténer beállítás meg ugyan itt még pár konténeré. Lehet lesni meg kb le is ír mindent, azt nem tudom aktuális e még a konténerekre amikhez írta de arra jó, hogy leírja mi mit csinál. -
Borisz76
nagyúr
válasz
#54657280 #37673 üzenetére
Az előző telefonom ( LG G4 ) majdnem 2 évig nyüstöltem ezzel ( játszottam, filmeztem , neteztem vele / rajta ).
Annyira nem bírta a kiképzést, hogy szinte szénné égett az alaplapja a telónak.
Vettem új telót és ebből tanulva vettem egy 10"-s tableltet is.
Konyhában , kávézás cigarettázás közben a tabletet nyüstölöm.
Célnak megfelelés nem mellesleg a nagyobb képátlónak köszönhetően élvezetesebb is a filmezés rajta.
Bár ha olyan a film , akkor a szobában 55"-s készüléken házimozival nézem.... -
gyugyo79
addikt
válasz
#54657280 #37566 üzenetére
2.
A mappa nincs beállítva a Video Station -be és nincs rá indexelés bekapcsolva a Vezérlőpult ->Indexelési szolgáltatás -> Média Indexelésnél sem ?Ha mégis be van akkor mind a 2-ben vagy csak 1 -ikben?
Ha tesznek megtennéd azt is, hogy legközelebb amikor valamit törölnél onnan, hogy rm -rf -el (a komplett könyvtárat amibe a fájl van) parancssorból törlöd azt és megnézed azt is frissíti e? -
Crime78
csendes tag
válasz
#54657280 #36961 üzenetére
Na, kezdek megbarátkozni vele, lassan rájöttem a 3 kamerám beállítására is, már csak a PTZ nem működik, de azzal együtt tudok élni, bár jó volna. Ha erre lenne ötleted, az érdekelne. Gondolom működhet, mert egy külsős alkalmazás lekezelte sima ONVIF beállításokkal.
Igen, időközben az is kiderült, hogy habár hardveresen tényleg gyengécske, de nem annyira, mint az elmúlt 3 nap mutatta. Valami az eredeti telepítéssel csúszott félre.
Arra van megoldás, hogy ne kelljen 1 TB-nyi adatot újramozgatnom, hanem elfogadja a másik meghajtót telepítés/formázás nélkül? (főleg, hogy eleve belőle jött ki). Ha klónoznám rá a másik vinyó rendszerpartícióját, az segítene? -
Bozso68
őstag
válasz
#54657280 #36958 üzenetére
Nem akadozás.
Bármelyik próbált androidon lejátszás közben egyszerűen kidob a filmből és vagy a DS File, vagy a Video Station felülete jelenik meg, ahonnan előzőleg épp indítottam. Mintha a lejátszót csak kilőttem volna filmnézés közben. És ezt csak az egyik NAS-nál csinálja, a másik vígan végigviszi. -
Bozso68
őstag
válasz
#54657280 #36954 üzenetére
A tanúsítványból újat kellett csinálni, az eredetileg fent lévővel csak szívás volt.
Ezért gondoltam rá, hogy újrahúzom a rendszert. Távolról bármelyik droiddal való lejátszásnál pár perc múlva megszakad a film.
Ezzel nem tudok dűlőre jutni. A másik NAS-omról vígan játszok bármit bárhonnan. Minden ugyanaz, még a kábeleket, portokat is megcseréltem. -
Bozso68
őstag
válasz
#54657280 #36945 üzenetére
Pedig így jött.
Direkt nem akarom a céget megnevezni, kísérő levélben figyelmeztettek, hogy az első legyen a jelszó megváltoztatása.
Tehát ez rutinszerű náluk, nem visszavett gépet küldtek. Rendeléskor csak meg kellett határozni, hogy hány darab, és milyen HDD-t kérek hozzá kedvezményes áron. -
Szpisti
addikt
válasz
#54657280 #36654 üzenetére
Megoldódott a problémám. A Telekomos Sagemcom HGW nem akar semmit sem rendesen kezelni, átdugtam az Asus RT-AC66U routerembe, (mert végre húztam neki egy külön UTP kábelt) és most már látja a Windows és a Total Commander szépen tudok másolni rá és róla.
De most megint a tempoval nem vagyok megelégedve, 28-30MB/s-nél nem akar feljebb menni, pedig már ment szépen kb.50 írással és kb.90 olvasással... Még a Telekomos HGW-re dugva... Megint mi lehet a baj? -
Morro18x
újonc
válasz
#54657280 #35982 üzenetére
Megcsináltam amit mondtál és ez volt a probléma egyik része, köszi szépen. Mostmár csak annyi a probléma hogy pár almappához nincs hozzáférése annak ellenére hogy beállítottam a jogosultságokat. Illetve az is érdekes, hogy az R:0 kapcsolóval pedig már volt "hozzáférése" és átmásolta azokat a mappákat is.
-
törölt tag
válasz
#54657280 #35979 üzenetére
Köszi, akkor vész esetére kell majd ehhez egy rack (azzal egyszerűbb). Igen, én is hoztam vissza formázás után adatot. Azt könnyű megtenni, ha valaki akarja. De azért mégsem olyan, hogy ránéz és előtte figyel minden. Plusz belegondolva itt Ext4 vagy BtrFS lesz, amit Windows alatt nemigen olvasnak ki.
Kicsit más; helyes az információm, hogy full drive encryption-t nem tud a Syno, csak mappákat lehet titkosítani?
-
Doky1988
senior tag
válasz
#54657280 #35929 üzenetére
Plex tud annélkül is streamelni, hogy mondjuk LG okostv-re felkelljen telepíteni az appot? Speciel a Plexel próbálkoztam még régi nasom korába, nekem nem jött be abszolút.Mondjuk előző nasom egy zyxel nsa-310 volt, negyed ennyi tudással pontosan.Ott mocsok lassú volt mire bescannelte a filmeket/sorozatokat.MiniDLNA kenterbe verte 6xor a plexet, igaz itt nem volt borítókép meg minden extra, viszont gyors volt!
-
gyugyo79
addikt
válasz
#54657280 #35866 üzenetére
Olyan fura amúgy, hogy nem kerülnek vissza az ilyenek gyorsabban a csomagkezelőbe.
De pld. a PLEX -is már van jó ideje apollo lakere (már minimum 2 verzió váltás is volt) mégse került be/vissza.
Vagy ott a BitTorrent Sync vagy a DVBLink (Ez utóbbihoz aki megvette a licect meg a tunert pláne morci lehet váltás után) ami megint csak nincs még a csomagkezelőben pedig ez utóbbiak nem is alternatív forrásból voltak elérhetőek.
Pedig ezek azok a dolgok amiket szerintem a Synologynak még akár támogatni is kéne, hogy elkészüljenek a megjelenés után pár héttel. Ha már eddig ott voltak elérhetően.
-
Véreshurka
senior tag
válasz
#54657280 #35727 üzenetére
Köszi! Mióta feltettem a Transmissiont már gondolkodtam, hogy a remote gui-t is fel kéne tenni, de egyelőre lusta voltam a laptopot bekapcsolni
iPad-re meg nem találtam...
Paranoia: a héten gondoltam arra, hogy pár dolgot korlátozok a tűzfalban csak helyi hálóra, és a routerről futtatott vpn szerveren kersztül fogok használni kinntről bármit.
-
gyugyo79
addikt
válasz
#54657280 #35617 üzenetére
A Béta "ezer éve" kint van csak nem kínálja fel a stabil frissítését bétára. Nem véletlen! A NAS - on a csomagkezelőben bekapcsolt beta az a csomagokra vonatkozik.
Az más ha valakinek van egy NAS játszani/virtuálisan futtat egyet és teszteli a bétát, küld vissza jelzéseket, de még egy otthoni rendszernek használni rendes adatokkal is elég merész. -
iBoli
tag
válasz
#54657280 #14279 üzenetére
Jelenelg ez a legjobb választás otthonra, ha az N-es wifi elég (legtöbb meglévő wifi cuccom N-es csak) és nem akarsz horror árat fizetni. A maga 20ezres ára elfogadható és tudja teljes biztonsággal a gigás netet kezelni. Mondjuk én személy szerint a Shibby féle TomatoUSB FW-t szeretem. De DDWRT is teljesen jó, nem azért mondtam, hogy leszóljam. Ez személyes preferrencia kérdése szerintem.
Viszont érdekelne ez a NAS-torrent sebesség, amit írsz. Milyen NAS? Milyen internet? Korábban milyen router volt és milyen sebességgel? Most az Asus-al milyen lett a sebesség?
Előre is köszi! -
TonTomika
aktív tag
válasz
#54657280 #13717 üzenetére
köszönöm a válaszotokat.
Torrentre most van egy 1 magos intel atomos, notivinyós gépem freeNAS szoftverrel, nem a leggyorsabb, de 250+ torrentet futtatok rajta, lehet, hogy akkor ezt meghagyom a NAS mellett. De ennek örülök, hogy a DS214play-ben van elég erőtartalék, mert viszonylag sokan fogjuk használni médiaszervernek, plusz egyebekre, fog kelleni az erő. Azóta szemezek vele, amióta kijött, de örülök, hogy sikerült jót választani.
Backupolni offline heti backupot tervezek külső vinyóra.
A support tippeket megfogadom, rá fogok kérdezni a Synology kártyára.
Kb 5 ezret tudnék spórolni, ha tényleg ilyen jó a support, nekem ez megér ennyit.
Digis netem van, vszeg lesz hozzá egy MikroTik router is, szeretném kívülről is elérni, mert valamilyen szinten szeretném tehermentesíteni a dropboxomat, tehát cloud funkciókat is ellátna.
Nagyjából ennyi a terv.
-
pkocsis
tag
válasz
#54657280 #13717 üzenetére
Szia!
Olvastam van ip kamerad. En is szeretnek venni egyet es 213j-re kotni.
En kulterre vennem. Tudnal valami jo ar/erteku keszuleket ajanlani a tapasztalatod alapjan?
Jo lenne, ha sotetben is latna valamit es csak mozgas eseten rogzitene. ( bar ez lehet szoftveres dolog, ezt nem tudom )Azt sem tudom, hogy wifis vagy vezetekest vegyek.
Bar a vezetekes biztosan stabilabb!?valaszod elore is koszi.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
- Xiaomi Redmi 10 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 8/16/32GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest