- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- iPhone topik
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
-
Mobilarena
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2025.05.22)
Új hozzászólás Aktív témák
-
merqree
őstag
válasz
Mano66 #86884 üzenetére
Itt eléggé jól és folyamatosan segítenek Neked, nem értem, miért teszed be a tagnap délelőtt futó kérdésedet most ide is.
-
IRO21
senior tag
válasz
Mano66 #83413 üzenetére
Mi a natív Emby klienseket használjuk minden eszközön, és törölni sem nagyon szoktam, ezért ebben nincs tapasztalatom.
Találtam egy Emby fórumbejegyzést, ahol ezzel foglalkoztak, nem olvastam végig, de nézd meg, hátha: [link]
Illetve van egy script, ami automatikusan törli a megadott felhasználó által megnézett cuccokat: [link]
Személyesen ezt sem használtam, de ránézésre egy próbát megérhet.Esetleg nézd meg az Emby plugineket is, hátha van közte valami használható...
-
IRO21
senior tag
válasz
Mano66 #83401 üzenetére
Nálam ez a sorrend:
Sorozat: TheMovieDb, TheTVDB, The Open Movie Database
Évad: TheMovieDb
Epizód: TheTVDB, TheMovieDb, The Open Movie Database
Nincs benne semmi tudományos, csak az elején próbálgattam hogyan kapok jobb találatokat.
Lehet, hogy érdemes lenne már újra tesztelni.Fentről lefelé sorban keres oldalakon, ha valamelyiken megtalálja a keresett infót, akkor nem lép tovább.
Most megnéztem egyébként. A szerver logok szerint magyar és angol metaadatot keres, vagyis ha valahonnan oroszt kapott az valószínű az oldal hibája volt.
Azt hiszem a TheTVDB-re írtak olyat, hogy néha a készítő ország nyelve szerinti infót ad. -
IRO21
senior tag
válasz
Mano66 #83384 üzenetére
Elvileg csak akkor fordul elő ilyen, ha az adott könyvtárhoz engedélyezett metaadat szolgáltatókon nincs magyar nyelvű leírás a filmhez.
Filmekhez nálam a TheMovieDb és a The Open Movie Database van engedélyezve, ebben a sorrendben.
Orosz nyelvű leírást azt hiszem még nem láttam.
Néha egy-egy új filmnél angolul van, de pár nap múlva ha frissítem, akkor lecseréli magyarra.Ha Nálad olyan filmhez sem tölti le, ami az engedélyezett metaadat oldalon megvan magyarul, akkor valami nem oké. Megpróbálnék létrehozni egy új film típusú könyvtárat, és beletenni azt a filmet amivel probléma volt.
Ha a könyvtárak/haladó fülön meg van adva a magyar, mint elsődleges metaadat nyelv, akkor nem is kell könyvtáranként beállítanod. -
IRO21
senior tag
válasz
Mano66 #83367 üzenetére
Ha már hozzáadás után módosítottál az engedélyen, akkor valószínű nem foglalkozik vele többet, de egyébként szokott működni a szerkesztés. Én többször módosítottam már a mappákat, mindig azonnal beolvasta.
Ha a csomagkezelőből telepítetted, az általában le van maradva a verzióval, a honlapon találsz frissebbet.
Esetleg elképzelhető valami már kijavított hiba, ami a Synology repo-s csomagban még mindig megvan a régebbi verzió miatt. -
válasz
Mano66 #78060 üzenetére
Ha a szolgáltatói eszközöd nem bridge, hanem router módban van, akkor hiába állítod be az ASUS routereden a port forwardingot, nem fog működni.
Vagy rakasd át a szolgáltatói eszközt bridge módba, vagy azon (is) állítsd be a port továbbítást.
Egyébként a gyári 16881 helyett érdemes biztonsági szempontból egy 50000 feletti egyedi portot választani. -
beef
őstag
válasz
Mano66 #78063 üzenetére
Tehát ami eddig látszik a fotók alapján:
A NAS tüzfalában nincs semmi tiltó szabály, így ez nem blokkolhatja a kommunikációt.
A router és a whatismyip szerint publikus az IP címed.
A DS-ben a BT TCP portja: 16881
A routerben a port forward a 16881 port (külső, belső), belső IP cím 192.168.2.58 (NAS), protokoll: TCP.
Ez alapján működnie kellene.
Viszont én megpingeltem az IP címet és portot és sajnos nincs válasz, ami nem jó jel. -
Patice
Topikgazda
válasz
Mano66 #77999 üzenetére
Ellenőrizd, hogy az internet szolgáltatód nem NAT-olt-e.
Nézd meg mit mutat a What's my IP oldal és mit mutat a routered (vagy a szolgáltatód eszköze).
Ha a két IP cím egyezik, akkor OK.
Ha nem egyezik akkor NAT-olva vagy, az nem jó feltöltés szempontjából. Szolgáltató függő, hogy ki tudnak-e venni belőle és adnak publikus IPv4 címet. -
Borisz76
nagyúr
-
hotkar
senior tag
válasz
Mano66 #76105 üzenetére
"A Synology Drive rendszergazdai konzolja" programot kell elindítanod. Ott a bal oldalon a "Csapatmappa" fület válaszd ki. Ha van engedélyezett csapatmappa, akkor azt válaszd ki, és a felső sorban a "Verziószámozás" gombra kattints. Ott találod a verziók maximális számát, illetve hogy egyáltalán engedélyezve legyen-e.
Ha nincs csapatmappa engedélyezve, akkor téged ez nem érint.
-
kgymac
őstag
válasz
Mano66 #71110 üzenetére
Működik, ha csatolod egy üres mappába a volume1-en a volume2-es mappáját, gyugyo79 már többször leírta (mount).
De működik SMB-n, a symlink-es csatolás is, ha engedélyezve vannak az SMB beállításoknál a symlinkek (2 opció talán, alapból nem pipált). NFS-en / webdav-on nem működik, ezeknél az eredeti mappában éred csak el a tartalmukat. SMB-n TC-vel még a mappa mérete/foglaltság is helyesen látszik (w7&w10). Én a symlinkes módszert használom, a mount-osan soha nem próbáltam (már működött a symlink-es módszer, mikor a fórumon olvastam gyugyo79 posztját). -
dkess
őstag
válasz
Mano66 #71108 üzenetére
Mindenekelőtt a "2 HDD-t egy kötetként kezelje" és a "Így adódik össze a tárhely" az két teljesen különböző dolog ...
Amennyiben két Basic köteted van, akkor az pontosan azt jelenti aminek hangzik: lesz kettő db basic köteted. Ekkor mind a kettő HDD -d tárhelyét megkapod (azaz nem "vesztesz" tárhelyet) - ugyanakkor két külön kötetként ...
Lehetőséged van RAID0 vagy JBOD -ra - ekkor a két HDD -d tárhelyét egyben egy kötetben fogod látni. Ugyanakkor az egyik HDD -d kifingik és máris "agyő összes adat". A RAID0 -nál legalább lenne teljesítménynövekedés mind írás - mind olvasás tekintetében. Inkább ne erőltesd ezeket ...
Pusztán elméleti lehetőség, hogy egy-egy RAID/basic/SHR tárolókészletre (array) tudnál több kötetet (volume) is rakni, de egyfelől Synology -n ilyet leginkább csak manuális "túrással" lehet leginkább csinálni illetve ezzel már nem bonyolítanám a dolgokat. Azaz gyakorlatilag vehetjük úgy, hogy egy tárolókészletre (array) egy kötetet (volume) tudunk konfigurálni.
-
dkess
őstag
válasz
Mano66 #71086 üzenetére
Azaz az első HDD -n van SHR - a másodikon basic kötet. Ez így számodra nem a megfelelő "összeadódás"? Csak azért kérdezem, mert akár maradhatna így is.
Átmásolást persze megejtheted a NAS -on belül File Station -ben - vagy akár, ha a forrásmappa és a célmappa is fel van csatolva PC -n, akkor PC -ről is intézheted a másolást ...
-
válasz
Mano66 #69823 üzenetére
A többiek jól leírták neked. Én még annyit tennék hozzá, hogy ha az a célod hosszú távon, hogy a két diszk mindig is különálló kötet legyen - mert szükséged van a két diszk összkapacitására -, akkor az új diszken az új kötetet már eleve BASIC-nek hozzad létre. Amikor készen van, akkor a régi, jelenleg SHR kötetről átmásolhatsz minden adatot, és azt is átalakíthatod BASIC-nek. (Azért kell átmásolni minden adatot, mert az átalakítás a kötet törlésével és adatvesztéssel jár.) Utána visszamásolhatod az adatokat. És akkor BASIC+BASIC felállásod lesz.
A BTRFS a fájlrendszer, nincs összefüggésben azzal, hogy milyen a kötet. Mind az SHR-t, mind a BASIC-et formázhatod BTRFS-re vagy EXT4-re. A BTRFS-t javaslom, mert vannak olyan szolgáltatásai, amik hasznosak lehetnek (pl. snapshot).
-
törölt tag
válasz
Mano66 #69687 üzenetére
Elteszed másra az alapértelmezett portokat. Beállítod ,hogy 2-3 próbálkozás után bannolja az ip-t. Örökre vagy csak x időre.
Ha pedig csak helyi hálón használod , akkor ne tedd ki a nyilt netre a nas-t. Ha pedig kiteszed, akkor ez van.
Úgy is szokták mondani ,hogy ez az "internetes zaj" -
törölt tag
válasz
Mano66 #43279 üzenetére
De te a nas meg a router ipjet állítod, ami fölösleges. A gép amin bejelentkeznel, a pcd, annak az ipje van értelem szerűen blokkolva, tehát annak kell más ip...
Ha nem megy, adminnal se, akkor reset egy csippanassal, és az alap bejelentkezés áll vissza mint out of the box.
-
gyugyo79
addikt
válasz
Mano66 #43279 üzenetére
Ha megcsinálod amit írtak akkor az admin -al be tudsz lépni nem Tóth Albertel aki esetleg adminisztrátor jogú.
Amúgy ha nem akarod szegény Tóth Albert meg magadat szívatni akkor a jövőben felhasználó névnek az angol ABC -t használd és a space használatát is kerüld helyette egy pont vagy aláhúzást rakj inkább. Ezt a könyvtár neveknél is hasznos betartani ...Miután beléptél. Vezérlőpult->biztonság->fiók.
A megengedő listánál a belső hálózatod add hozzá a tiltóból meg töröld. -
bb.bocs
őstag
válasz
Mano66 #43084 üzenetére
Nekem az mondjuk felemrult ismet, hogy múltkor tisztázzuk a ram csere nem jár garivesztessel
No de ha szetszedem darabokra a nast és azt hiszem a belső ram le is van ragasztva matricával,és azt is kicserélték, akkor is megmarad a gari?(lehet nem túl magyarosan írtam le telefonrol potyogve utcán xD ) és vannak videok rám csererol, nincsen forrasztva. -
bb.bocs
őstag
válasz
Mano66 #43071 üzenetére
hát nem tudom,most ránéztem és azt látom hogy 8 gigát kezel elvileg, de tök mind1, 10et biztos hogy kezel, de igazából fölös, mert nem tudod kihasználni, virtuális gépezni nem nagyon alkalmas nas, már egy géptől is lehal, más meg szrtem nem nagyon akad ami megzabál 10 gigát.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- FHD GTA5 FORTNITE GAMER SSD PC CORE I7 6700 16Gb RAM 4.0TB HDD SAPPHIRE AMD RX 580 8GB DDR5 1Év GAR!
- ÚJ 4K CORE i5-14400F Gamer ERŐMŰ PC 10X4.6GHZ 32Gb RAM 1.0TB SSD NVIDIA RTX 3070TI 8Gb DDR6 2ÉV GAR
- ÚJ ASUS 4K CORE I5 12400 Gamer PC 6X4.0GHz 32GB DDR4 512GB NVME SSD EVGA RTX 3060 12GB DDR6 2ÉV GAR
- ÚJ 4K MSI CORE I5 12400F Gamer PC 6X4.0GHz 32GB DDR4 512GB NVME SSD ÚJ RTX 3080 12GB DDR6 2ÉV GAR!
- ÚJ ASUS CORE I5 12400 Gamer MAX PC 12X4.0GHz 32GB RAM 1.0TB SSD ÚJ RTX 5060 TI 8GB DDR7 2ÉV GAR!
- IPhone 15 128GB Zöld ÚJ! 12 Hó Jótállás!
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- IPhone 15 Pro 128GB Szép Állapot! Akku:88% Jótállás: 2026.04.09.-ig
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest