- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- iPhone topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- MIUI / HyperOS topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
- BlitzWolf termékek topicja
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
-
Mobilarena
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2025.05.22)
Új hozzászólás Aktív témák
-
gyugyo79
addikt
válasz
Digital #40939 üzenetére
Ezt nézted?
(#40894) KovyBoy -
e90lci
senior tag
válasz
Digital #27927 üzenetére
Szia
Üdv a klubban!Ilyen szar eszközt még én sem láttam nekem sem mennek a port forwardok normálisan róla.Míg adsl netem volt egy Netgear routerrel amin OpenWRT firmware futott egyszer beállítottam hozzá sem kellett nyúlnom évekig minden tökéletes volt rajta.Ezt meg egyszer újraindítod és kezdhetsz mindent előröl.Bridgemódba meg nem fogja kapcsolni neked a szolgáltató mivel van IPTV-d. -
tobias40
veterán
válasz
Digital #27323 üzenetére
A routeredben a LAN---DHPC fülnél van olyan beállítás hogy "bérlés" (lease angolul asziszem,nem vagyok angolos). Ott beállítod a NAS-nak azt az ip-t amit szeretnél.
Vagy a másik megoldás hogy a NAS-on a beállítod a statikus ip-t, ez a tuti ez biztosan mindíg megmarad és nem fog változni!Hálózat/hálózati interfész/LAN/szerkesztés és ott kézi konfigurálás!
Ezt csináld meg a NAS-on ,arra az ip-re amire akarod tenni a NAS-t! Gondolom 192.168.1.vmi-re ha ez a tartomány a routerdben!
-
Madwe
nagyúr
válasz
Digital #21986 üzenetére
Nason létrehozol először egy megosztási mappát, amit meg amire pakolsz olyan dolgokat amiket meg akarsz osztani vele, majd csinálsz egy felhasználót - kreálása közben tudsz megadni sebességkorlátot is, meg ftp jogosultságot, megosztási mappához csak az elöbb kreáltat add meg. Létrehozod a gépeden a fiókot, majd felveszed az ftp kapcsolatot amiben akarod.
Ha már meglévő fájlstruktúrában akarod h csak bizonyos fájlokat lásson, akkor a megosztási mappára amin vannak adj jogokat, majd mappánként tilts engedélyezz hozzáférést neki.
-
caris1
tag
válasz
Digital #20390 üzenetére
Pont ugyanez volt nekem is. Volt egy (elég gyenge) Belkin routerem és ha a NAS (214se) be volt kapcsolva, akkor véletlenszerű időközönként ping pár másodpercre felugrott az egekbe. Ha a NAS ki volt kapcsolva, akkor minden jól működött. Mióta a routert kicseréltem egy RT-N18U-ra, azóta megszűnt a probléma és minden hibátlanul megy.
-
hemaka
nagyúr
válasz
Digital #20392 üzenetére
Egyaltalan nem jelentkezik nas nelkul?
Mert nalam nagyon nem birta a kapcsolatokat a cisco. Konkretan arrol ment a tv is, ha a gyerek bedurrantotta a mese csatornat, az online jatekokat el lehetett felejteni. (Neha meg a netezest is)Esetleg kerj valakitol kolcson egy routert es probald csak modemkent hasznalni a routert, hatha javul a helyzet.
-
-
Patice
Topikgazda
-
redwhite78
aktív tag
válasz
Digital #13746 üzenetére
Köszi. Akkor inkább a sima 214 felé hajlok, a különbségből majdnem megvan egy HDD ára.
És ha jól értem a PLAY akkor kell, ha pl. a Telóm kijelzőjén wifin akarom nézni a NAS-on lévő filmet? Ekkor átkódolja a Teló felbontására. De gondolom ezt megtehetem valamilyen mindenevő mediaplayer app-al is amit a telón futtatok. Ehhez nem feltétlen kell a PLAY, ha jól gondolom.
-
redwhite78
aktív tag
válasz
Digital #13716 üzenetére
Én is a DS 214 és a DS 214play között vacilálok és mivel ~25k van árban a két készülék között nem fizetnék ennyit, ha nem is tudom kihasználni. Ezért van két kérdésem:
1. Ahogy nézem a Play-ben a cpu erősebb (INTEL Atom CE5335), mint a DS214-ben (MARVELL Armada XP MV78230) + dupla a memória. Milyen max. letöltési értékeket tudnak az egyes modellek főleg torrent esetén? Beírnátok a tapasztalataitokat a letöltési sebességekről az egyes készülékeknél?
(Jelenleg 120-as, nemsokára 240/20 Mbit-es nettel szeretném használni.)2. A másik amit nem nagyon értek, hiába olvasom a syno oldalán a leírást, hogy mit takarnak a gyakorlatban ezek a Play funkciók? Lehet félreértem, de hálózati médialejátszást? Ha igen, akkor miért nincs hdmi kimenet a NAS-on? Szóval mennyiben használhatók ezek a funkciók, vagy mindenképp jobb egy hálózati médialejátszót venni a feladatra?
-
MrCsiT
addikt
válasz
Digital #13674 üzenetére
Nekem sem, viszont, van az Asusnak egy , Androidra biztosan elérhető alkalmazása, az ASUS AiCloud, amit ha
1. felteszel egy mobilra,
2. az otthoni wifire felmész, és csatlakozol a routeredhez,
3. ahol a router menüjében a WAN - DDNS részen regisztráltál egy free Asus DDNS címet a routeredhez,
4. valamint a routerben a hálózati eszközök -nél az "Ébresztés LAN-ra" alatt beírod a NAS nevét, IP-jétakkor az ASUS AiCloud-dal bármikor felkelted.
-
-
Multibit
nagyúr
válasz
Digital #13646 üzenetére
Kíváncsiságból az ipad-ról megnyitottam egy mkv fájl a lakás legtávolabbi részéből (panel kégli vasbeton falakkal), de akadás mentesen nézhettem a filmet!
Nálunk a lányom és a barátja szokott időnként az iPad Air 2-n filmet nézni, nekik lett telepítve rá DS File és VLC. Én mindig is a kábeles lejátszás mellett voltam (és vagyok is). Tegnap éjszaka teszteltem az AC wifi-t. Végignéztem egy több mint 30GB-os BD remuxot az iPad-en (egérmozi) úgy, hogy egyszer sem akardt meg a film. A router (Asus RT-AC56U) és az Air 2 között egy fal volt. Nem rossz.
-
llacee
őstag
válasz
Digital #13613 üzenetére
A legegyszerübb a telefonon Synodroid telepítése és ahogy leért a telefonra torrent file, be is tölti a Dstationbe.
Ehez persze kell valami ingyenes Domain regisztráció és a port kiengedése.
Én még azt is szoktam csinálni, hogy ftp-n a torrent figyelt mappába másolom a file-t és elkezdi akkor is, aztán küld e-mail-t, ha befejezte.
-
MrCsiT
addikt
válasz
Digital #13620 üzenetére
Általánosan igaz, hogy ha valamit be szeretnél állítani, és a Synology+funkció+beállítás szavakat beütöd a google-be, lesz találat, sokszor még magyar is, pl..:
"synology torrent beállítás" -ra az első találat a Hogyan lehet fájlokat letölteni a Download Station eszközzel a Synology NAS kiszolgálón link, és a többit is ilyen, "Hogyan lehet" kezdetű cikkekben találod meg.
Ha valami a leírt lépések pontos - ezt azért emeltem ki, mert már én is volt, hogy benéztem, hogy valami lépés kimaradt
- végrehajtása után sem megy, akkor tapasztalatért vagy tanácsért természetesen írj ide, hiszen ez egy fórum.
A kereső is sokat segíthet, ha valamit nem értesz.
Olyat, hogy "dugd be a konnektorba, a routerbe, oszt' hajrá!" - senki nem fog írni, annál sokkal komplexebb a termék - de erre már vélhetően Te is rájöttél.
update: majd azért írd meg, hogy milyen típust vettél pontosan, miért épp azt, és nyújtja-e, amit elképzeltél, vagy többet, vagy kevesebbet: ez fontos infó lehet újaknak, másoknak.
-
nlq
aktív tag
válasz
Digital #13616 üzenetére
nem az a gond hogy irsz, hanem hogy a sorrendet nem tudod...
eloszor olvasol utana irsz es akkor nem kapsz ilyen beszolasokat... (ezt addikt ragodbol gondolnám hogy tudod, de most hogy igy jobban belegondolok pont ebbol a tudatlansagodbol lehet az addict rangodezt a syno forumot azert nem szeretem (es ezert van itt 13K hozzaszolas), mert a kedves ujdonsult syno tulajok jelentős százaléka olyan mint te...
ahogyan bosa mondta: writeonly -
válasz
Digital #13019 üzenetére
Ott, hogy nincs neki ilyen készüléke eladó ennyiért.
Itt a hardverapron is hirtetett, de kitiltották egy időre.
A trükk a következő:
Mikor felhívod vagy írsz neki, azt mondja, hogy épp elkelt, de tud egy sokkal jobbat olcsóbban. Ez a fószer nas építéssel foglalkozik és ilyen gennyes a marketingje.Ennyi.
-
Multibit
nagyúr
válasz
Digital #12974 üzenetére
Akkor pontosítsunk! Mi van (lesz) nálad és mi van (lesz) távol a másik városban? Ha a Popi (és a megjelenítő
) nálad van, a NAS távol, akkor elvileg! megoldható a dolog. Így értetted?
Ha a távoli helyen van - mondjuk - 100Mbps feltöltési sebességű net és az kellően stabil, kellően terheletlen (filmnézés közben), akkor akár sikerülhet is. Ha ingadozik a terhelés akkor magasabb bitrátás anyagok beszaggathatnak. Azért lássuk be, ez nem túl életszerű szituáció (FHD film nézése távoli szerverről)! -
Hausmeister
csendes tag
válasz
Digital #12974 üzenetére
Szia,
Elvileg megoldható a kérdés, csak szükséges hozzá egy router, amely képes VPN kapcsolatot kezelni és betárcsázni. Ha ez megvan, akkor saját hálóként tudod használni. De a titkosítás végett szerintem max DIVX vagy XVID fájlokat érdemes, mert a nagyobbakhoz már kevés lenne.
Megjegyezném, hogy ez csak az én véleményem.
-
válasz
Digital #11329 üzenetére
110 megabit/sec. Számítógéppel is ugyanennyi.
@AtaWrc: Igen, te jól értelmezted. Bár a 240-es netet lehet, hogy nem vinné csont nélkül, de 200 körül szerintem menne. Sajnos nem tudom tesztelni, mert nincs 240-es netem, de megvallom őszintén, hogy szükségét sem érzem. Minek, 7 perc alatt így is lent van egy mkv-s bluray film, ha meg nem gigás szerverről seedelik, akkor meg mindegy, mert úgyis a feltöltésben van a korlát a túloldalon.
-
válasz
Digital #11306 üzenetére
Nekem DS213+ van. A DS214 szerintem kb. ugyanolyan teljesítményszinten van, csak olcsóbb. A 120-as UPC-s netet torrentnél kihajtja kb, 50%-os prociterheléssel. Ebből kiindulva vszeg még a 240-es net is menne neki. Szóval ha fullon akarod használni a sávszélességedet torrentre, akkor 214-est vegyél a 213j helyett.
-
Madwe
nagyúr
válasz
Digital #11291 üzenetére
213j is elég a torrentre.
Mekkora képméretet néznél? ha 50" környékéig, akkor mede8er med600x3d, ha felette akkor popcorn hour a400 az ajánlott médialejátszó.
Ha iPadre akarsz bd50et streamelni (mindkettő tudja) akkor egy n-es router minimum kell, de ott se feltétlen fog röccenésmentesen menni 5ghzen, ac-s nem ártana, de nem tudom az ipadben van e ac-s wifi vagy csak n-es...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Okos Otthon / Smart Home
- Autós topik
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Milyen videókártyát?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen routert?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- Xiaomi 13T 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Komplett új gép eladó Ryzen5 8400F nettó áron!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 G3 - i5-1245U I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I NBD Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i7-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- iKing.Hu - Apple iPhone 15 Plus - Black - Használt, karcmentes
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
- Apple iPad Air 4 64GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 11 2024 1TB WiFi + Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest