-
Mobilarena
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2025.05.22)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
ArthurShelby
addikt
válasz
Magnat #70464 üzenetére
Én sftp-n csináltam, ott működött ez a módszer vlc-nél (mondjuk ez inkább bug).
Ha jól tudom az sftp biztonságosabb mint az ftps, így ezt ajánlom(tudom, nem ez volt a kérdés).
Az előbbi az ssh fájlátviteli protokolja, az utóbbi meg az ftp utólagos biztonságosabbá bütykölése (ssl/tls-sel), ha jól tudom, de simán lehet, hogy tévedek. -
dkess
őstag
válasz
Magnat #70467 üzenetére
A BubbleUPnP Server a felelős ezért. Egyébként nagyon sok funkciója van - sokan szeretik LAN -on is ezt használni. Akár, mint DLNA remote -ot (pl. NAS -ról TV -re/zenelejátszóra streamelés szabályozására). Én csak internet oldalról használom - LAN -on ritkán (mondjuk otthoni zenelejátszásra - HIFI lejátszót vezérelve).
HTTP vagy HTTPS -en keresztül létesít kapcsolatot a mobiltelóval (van kliensprogramja Android -ra). Plussz külön autentikációval. A LAN -on levő DLNA szervereket használja forrásként. Javítható a kompatibilitás a DLNA server és renderer -ek között - akár egyénileg aprólékosan testreszabva (alapbeállításai is jók). HW transcode akár szituációfüggően - pl. érzékeli, ha mobilneten vagy és akkor automatikusan konvertál kisebb sávszéligényűre. Visszakapcsolod a WiFi -t egy idegen háztartásban és mehet a natív stream. Ez persze lehet renderer függő is. Tömérdek funkció - imádom. Internet -es stream esetén alapból 20 percet enged, de fizetés esetén ez feloldódik (én megtettem). Akár ChromeCast eszközödet is letükrözi, mintha DLNA eszköz lenne és menetközben átkódol és streameli arra. Hasonló alapon akár multilejátszós/hangszórós környezetet is lehet vele imitálni illetve vezérelni.
Olyat is tud, hogy idegen LAN -ra generálja az otthoni DLNA szerverek tükörképét. Pl. olyan, mintha a NAS -od ott lenne azon az idegen helyen. Aztán a TV -ddel úgy tudod tallózni, mintha ott lenne a NAS mellette. Persze én inkább simán Android -os app -ból szoktam ezt vezérelni és a stream -et átküldeni az adott lejátszóra.
Amennyiben az Android -on (a mobiltelón magán) szeretnél mondjuk filmet lejátszani, akkor beállítható, hogy mely lejátszót használja. Én VLC -vel szoktam így használni. Hangsávot, feliratot választhatsz. Miracast -on akár ki is tudod küldeni pl. TV -re - mondjuk ennek sok értelme nincs, mert logikusabb a DLNA streamet közvetlenül a TV -re tolni ...
-
dkess
őstag
válasz
Magnat #70464 üzenetére
Tudom nem ez volt a kérdés, de én pl. Android eszközön és internet oldalról DLNA -val (akár https -en keresztül) oldom meg a VLC -s lejátszást. Némileg esztétikusabb borítóképek és magyar címek között tallózni. Mindent lejátszik. NAS -on BubbleUPnP Server -re csatlakozva ...
-
Delfi
tag
válasz
Magnat #70375 üzenetére
Tud olyat, hogy kézzel felteheted a megosztott csapatmappába. Én most azt javasoltam, hogy használja ezt a megoldást, teljesen kényelmesen(és biztonságosan) fel tudja tölteni a fájlokat egyesével.
Elképzelni sem tudom, hogy mi lehet az, amit telefonon vagy tableten kellene _folyamatosan_ rögzítenie, amikor van laptopja is, ami ezerszer kényelmesebb bármilyen munkafolyamatra. -
Varszegig
veterán
válasz
Magnat #70348 üzenetére
Az asztali gépre vonatkozik, ahol van GPU. NAS-on csak a proci játszik, és ott az AMD procikban nem lesz Intel Quick Sync Video funkció. (Már a neve miatt sem
)
Ezeken vagy megoldja erőből a proci a sw transcodingot, vagy nem. (Inkább nem, mint igen, illetve egyszerre többet, 4K stb. már csak nagy izzadás árán.) -
dkess
őstag
válasz
Magnat #70330 üzenetére
Az a baj, hogy én nem voltam tisztában a projekt hatókörével. Itt értem ez alatt, hogy ez egy iskolaszintű dolog avagy éppen az adott tanáriban állt össze néhány kolléga, hogy egy ilyen "kalózprojektbe" vágjon avagy éppen ez egy egy személyes akció. Ugye még a legutóbbi esetben is érintett lehet több tantárgy, több osztály, de még akár magánkurzus is vagy egyebek. Azt az idézett mondatot pedig lehet úgy is érteni, hogy a kedves diákok akár otthoni gépről is bejelentkezve is elérhetik az érintett dolgokat.
Ezért közelítettem egy kicsit a "globálisabb" oldalról ... Mondjuk az is igaz, hogy ezzel én is a ködöt szurkálom csak ...
-
gyugyo79
addikt
-
gyugyo79
addikt
válasz
Magnat #70208 üzenetére
Ha domainen keresztül éred el akkor meg is bízik benne és nem kell 2-3 havonta "megújítani" (elfogadni az újat amikor éppen cserélődött a tanúsítvány), de ha IP -n át vagy másik domainen (ami ugyan arra az IP -re mutat) mint ami a tanúsítványban hitelesítve van nem ...
Szerintem, vagy írd bele a host fájlba az elérést és használd a hitelesített domaint vagy ha csak otthonról használod akkor használd csak ehhez vagy az ilyenekhez az ön aláírtat.
Az ABfB -nél pld nem is volt még opció a nem "biztonságos" kapcsolat amikor legutóbb be kellet állítanom.
-
dkess
őstag
válasz
Magnat #70202 üzenetére
Az a lényeg, hogy ebben az esetben (cert -es autentikáció) tulajdonképpen a szerver is azonosítja magát a kliensnek. Gondolj bele egy "man in the middle" esetén simán egy "jóakaró" gépére szinkronizálnád fel a létező összes adatodat, ha nem így lenne. Így viszont, hogy meg kell adni a felhasználónév és jelszót is új cert esetén így a felhasználó megbizonyosodhat, hogy az érintett NAS -ra szinkronizál-e és nem valahová a "nagyvilágba". Amennyiben ez nem lenne, akkor ugye bármilyen cert -et használhatna a támadó - a kliensalkalmazás úgyse akadna fel rajta (azaz kb. értelme nem lenne az egésznek).
Nem a az gond, hogy kell ilyet, hanem az, hogy ilyen gyakran (kéthavonta) kell. Az ingyenes minősített tanósítványnak tulajdonképpen ez az "ára" ...
@need, #70204
Nagyjából úgy le lehet egyszerűsíteni a kérdést, hogy megér-e Neked kb. 18K HUF -ot mínusz egy 3rd party 4 GB RAM ára (persze a képlet bonyolódik, ha nem pont +4 GB RAM -ot akarsz), hogy eleve egy 100% -osan támogatott RAM -ot kapsz és nem kell azzal kezdeni, hogy mindjárt RAM -ot rendelgetsz meg a NAS -ban "matatsz" ...
Ez egyéni döntés lehet ...
-
dkess
őstag
válasz
Magnat #70199 üzenetére
Nem kötözködésképpen, de tulajdonképpen egy slot van csak a DS220+ -ban. Pontosabban van egy 2 GB leforrasztva (nem cserélhető) és van egy slot amiben vagy van gyárilag 4 GB (bundle) vagy nincs.
Alapvetően egyetértek Veled. Ugyanakkor, ha van cash, akkor nyugodtan veheti a 6 GB RAM -os verziót is. Én sem bántam meg, hogy annakidejént 6 GB -al vettem a DS218+ -at (tudom olcsóbb, ha utólag vesz valaki nem gyári RAM -ot).
Igen, host neves csatlakozáskor "csipog" cert frissítéskor. Tulajdonképpen erre is lehet számítani. Két esetben nem "csipog": ha self-signed tanúsítványod (pl. alap Synology -s) van avagy HTTP kapcsolat. Mondjuk ezen esetekben nincs cert frissülés sem ...
-
dkess
őstag
válasz
Magnat #70079 üzenetére
Ransomware szempontból a Snyology Drive (/Cloud Station Drive) -al a gond az, hogy maga a ransomware a szinkronizálandó mappák tartalmát (is) lekódolja és az eredmény megy is a NAS -ra a szinkronizációval.
Azaz kb. ugyanannyi esélye van, mint ha SMB -n felcsatolt mappa lenne. Ez utóbbi esetben amennyiben a snapshot -ok a felhasználó számára elérhetőek (böngészni - file/könyvtár/teljes visszaállítás) akkor sem tud se a felhasználó vagy ransomware ebbe beletörölni/módosítani.
Igazából mindkét fentebbi eset esetén a snapshot lehet a megoldás stb.
@tobias40, #70085
Még azt sem tudod kinézni a régi lejátszódból, hogy melyik felhasználó az érintett.
A NAS -on a Vezérlőpult/Jogosultság menüben kiválasztod a WebDAV Server -t és a Szerkesztés gombra kattintást követően láthatod mely felhasználóknak van joga egyáltalán a WebDAV -hoz. Amennyiben szerencséd van, akkor nem lesz sok érintett felhasználó ...
-
válasz
Magnat #70079 üzenetére
Én pont erre javaslom a snapshot használatát. Minden user, amit használok pl SMB-re, az nem admin. A snapshot-ot csak admin jogú user kezelheti. A snapshot copy-on-write, azaz FS-blokk szinten tárolja a módisításokat (minden módosítás új blokkban). Igen, emiatt helyet is foglal, ellenben a régi snapshot semmiképp nem írható, legfeljebb törölhető. Valamint NEM teljes másolat, tehát csak a megváltozott adatok eredetije foglal helyet.
-
zsamiatt
őstag
válasz
Magnat #70079 üzenetére
mindig az a kérdés honnan jön a támadás. Ha syno szolgáltatását törik meg akor mindegy milyen hitelesítő adataid voltak. Ha a gépedről jön akkor az ellen még lehet védekezni. Nincs felcsatolva a mentő hely, más usert használsz a mentéshez stb. Nem tudom, hogy a drive hitelesítő adatait mennyire tudja kinyerni.
-
Vastika
tag
válasz
Magnat #70040 üzenetére
Ez érdekes... Tényleg nem ástam bele magam a dolgokba, mert nem volt kedvem, de erre pont nem gondoltam (máshogy meg nem próbáltam még másolni)
Van is pár másolandóm, mindjárt nekiesek a NAS felületén a File Station-ban, aztán kiderül az igazság :-)
(Mondjuk az érdekes, hogy QNAP-on egy nem a rendszer részét képező dlna szerver megbirkózott vele, hogy bekerült néhány új fájl a felügyelete alá tartozó területre, itt meg a rendszer része a szolgáltatás, és mégsem... Mindegy, ettől függetlenül még mindig jobban bejön a Synology, mint a QNAP ;-)
-
G.A.
aktív tag
válasz
Magnat #70024 üzenetére
Megoldva!
[Ez a videó] volt a megoldás. A benne látottakat az SSD-re telepített DSM 7.0-val végeztem el, majd "downgarde"-eltem a 7.0-t -> 6.2.4-re (ami a HDD-ken is fut), csak utána tettem a HDD-ket vissza. Presztó, minden megy. -
dkess
őstag
válasz
Magnat #70025 üzenetére
Ne aggódj, ezt az Ultrastar-Gold kavarodást én sem tudom teljes mértékben lekövetni ...
Főleg már az "SMR purparlé" -t követően a Red "sima"/Plus/Pro vonalaknál lekövetni az átmatricázásokat/új szériákat stb. sem egyszerű, de ezeket - beleértve a régi szériákat is - még azért egyszeri halandó számára is tudható, de ez a "Ultrastar-Gold" dolog már túl megy minden szappanoperai magaslatokon is ...
Szerintem Gold -nál két dolgot érdemes figyelembevenni otthoni NAS -ba (mert pl. több garancia, nagy sebesség és nagy terhelhetőség és megbízhatóság) történő vételkor:
- ne legyen SMR vagy EAMR se (a jövőben e kettő kombinációja meg pláne). Az utóbbi leginkább csak azért mert aránylag új technológia még és kimondva is átmeneti megoldás a MAMR felé ...
- hangja lesz azért. Bár a kérdező csak egy HDD -t akar és (igaz csak 6 TB -ossal) pozitív tapasztalata is van Gold -al, de ha lehet mondani, akkor e tekintetben is egy új szintet fog képviselni a 16 vagy 18 TB -os verzió ... -
-
dkess
őstag
válasz
Magnat #70018 üzenetére
A válasz kacifántos, de egy biztos, hogy mindegyik a HGST volt Ultrastar szériájára épül technikailag. A mostani WD Ultrastar -okat is beleértve.
Ami biztos, hogy az Ultrastar -ok mindig Data Center HDD -k voltak. A Gold -ok is eredendően. Aztán újonnan a Gold -okból már van 'Enterprise class' sorozat is - pl. a 10 TB feletti KRYZ -ek mind az.
Kivonatosan az alábbi időszakban nagy volt a keveredés:
- 2015 Október: HGST gyártása leáll 7 évvel a WD akvizicíót követően,
- 2018 Október: WD bejelenti, hogy fokozatosan a Gold széria beolvad az Ultrastar -ba. A Gold EOL -ra jelölve,
- 2019 Szeptember: WD bejelenti, hogy a Gold márkanevet visszavezeti a piacra ...Ami érdekesség:
- Ultrastar -ból van SATA és SAS csatolós verzió is,
- Gold -ból csak SATA -s van.A Gold -okból van:
- CMR,
- aztán SMR,
- majd EAMR is van már egy-két típus (majd valamikor lesz MAMR is, ha elkészülnek),
- aztán ígérnek még EAMR SMR -t is (na az lesz a szép baleset).Mondjuk legalább ezeknél magukra a HDD -kre is rávésik, hogy SMR, ha az ...
-
krealon
veterán
válasz
Magnat #69954 üzenetére
Nalam is tokeletesen tud mukodni a 21-estol eltero FTP port, mert utanajartam, hogy hogyan kell csinalni. De ez nem segit csinturi kolleganak.
Leirtam az alapokat, onnan neki kell kibogoznia a szalakat, mivel a problema osszetettebb annal, hogy azt ki tudnam felyteni egy hozzaszolasban. -
csinturi
tag
válasz
Magnat #69939 üzenetére
Ezt az aktív-passzív ftp-t nem nagyon értem. De mondok egy példát: távolról a 21 -es porton elértem a VLC-n, Total commanderen. Dsm-ben megváltoztatom a portot, engedem a tűzfalon, és a routeren. Az appokban semmi változtatást nem csinálok, csak a portot írom át, és már egyik se tud kapcsolódni.
-
GalaHU
addikt
-
Ear001
addikt
válasz
Magnat #69733 üzenetére
"Persze simán lehet, h a 7-es DSM-nek már akkora lesz a hw igénye, h a következő J-s modellekbe nagylelkűen betesznek 1 gigát
"
Minden lehet, de az én 213J -en remekül elfut a 7-es béta. Eddig sem volt egy villám, de a hetestől sem lett lassabb. Igaz ezt ezzel hirdették, amikor megjelent: Nagy 512 MB-os RAM több feladat egyidejű megoldásához. -
-
paolinho
őstag
válasz
Magnat #69607 üzenetére
Ez a File Station-ból történő mappa megosztás nekem is új volt, és tényleg rendben működik is. Ezzel gyakorlartilag a Felhasználók plusz felesleges hozzáadását is ki lehet zárni, és ami tetszik, hogy mappára korlátozva is működik, nem csak Vezérlőpultból létrehozott Megosztott mappára.
Bizonyára köztudott, de azért lehet, hogy valakinek új az az infó is ezzel kapcsolatosan, hogy, ha csak 1 db fájlt választunk ki letöltésre, akkor az az adott (erdeti) kiterjesztésben fog lejönni. Pl. avi, vagy mkv. De ha az egész mappát választjuk ki a letöltéshez (ami pl. egy sorozat esetében sokkal kényelmesebb, mint egyesével leszedegetni a részeket), akkor azt zip fájl formátumba tömöríti a rendszer, és úgy szedi át mentésre, amit utána még ki kell csomagolni (pl. a Total Commander-rel) ahhoz, hogy nézni lehessen. -
zsamiatt
őstag
válasz
Magnat #69525 üzenetére
nem rossz ez. Van olyan ügyfél ahol win7-n fut még a kulcs és használják10 kb. Az egy 1517+. Lehet csak mi vagyunk türelmetlenek
Mondjuk az ügyfélnél nem fut más a nason mint a file server meg ez. Nálunk azért Home assistant, file server, még egy linux wm, kamera, torrent, akor a win 10 a kulccsal. MEg egy adguard dockerben. Synology calendar. Nagyából ennyi. 16 giga rammal.
-
dkess
őstag
válasz
Magnat #69516 üzenetére
Valóban nem jár alapból fizetős SQL szerver a Kulcs-Soft alá - ugyanakkor választható módon akár tehetsz alá. Mondjuk szerintem sem valószínű, ahol egy 'J' -s NAS meg 2 db 2 TB -os HDD -n ennyi "agyalás" van, hogy pont fizetős adatbázis menjen a Kulcs-Soft alá.
Mondjuk eleve a ködöt vagdaljuk ezzel kapcsolatban, mert semmi érdemi dolgot nem tudunk. Sőt a fórumtárs is most néz utána, hogy mekkora az adatbázis mérete, meg az excel -ek, meg egyebek mennyi helyet igényelnének. Továbbá akkor még semmi addicionális backup -ról meg egyebekről nem is beszéltünk ...
-
dkess
őstag
válasz
Magnat #69432 üzenetére
Az autós hasonlatod ott sántít picit, hogy a "minimum 6 henger és 3000 köbcenti" kategória az lassan vagy a "nincs" halmazba esik vagy a "sportkocsik" esetleg a "nagyon prémium" kategóriába.
Ehhez képest amit említettél a DS218+ (a legkisebb előző generációs Cerkás NAS) vagy DS220+ (a mostani legkisebb Cerkás NAS) az nagyon nem ez a kategória. Ez az alsó-közép kategória legalja. Ez alatt tényleg már csak az a pár "J" -s NAS van Synology házatáján.
Igen, tartom azt, hogy 4K stream -ek ("több 10 gigás filmek"), torrent gigabit -es net -tel (vagy ki tudja mi az a Telekom optikai) illetve "házi szerver feladatra", ha ráadásul eleve DS220+ -ban is gondolkodott, akkor talán annyira nem "elvetemült" javaslat, ha azt írja az ember, hogy "vedd meg nyugodtan, nem fogsz csalódni benne".
Persze mi (én, Te vagy bárki más a fórumról) nincs tisztában 100% -ban, hogy a kérdező mire, meg pontosan milyen módon használja az eszközét. E tekintetben a jövőről meg pláne nem (ezzel kapcsolatban a kérdező sem biztos, mint a legelső NAS -ába beruházni kívánó felhasználó). Mi olyanok vagyunk, mint az úri szabó - hozott anyagból dolgozunk ...
Igen, leírtad a véleményedet - meg én is az enyémet. Továbbá valóban a felhasználó dolga lesz a döntés és nem a miénké ...
-
dkess
őstag
válasz
Magnat #69430 üzenetére
Most csak úgy gondoltam itt hagyok néhány kulcsszót az eredeti felvetésből: médialejátszás - 4K TV -re is ("több 10 gigás filmek"), torrent (!!), Telekom optikai net (ezek sem szoktak "túl lassúak" lenni), továbbá: "házi szerver feladatra" ...
E mellé odatéve a hozzászólásomat, amire válaszoltál (#69426) tényleg ennyire "ördögtől való" az eredeti észrevételem (#69389)? Hozzátéve esetleg azt, hogy amennyiben jól értettem (persze ebben lehet tévedek, de szerintem így érthető) akkor megvan az Oldalán az a 100K HUF a DS220+ -ra és eredetileg gondolkozott is ebben?
Namost a többi részre érdemben nem reagálnék túlzottan most. Nem ajánlottam Neki 1819+- -t - ilyenformán a kb. ebből a gondolatmenetből (no meg abból, hogy általánosságban sem szoktam "felülajánlani") levezetett dolgokat nem érzem rám vonatkozónak.
-
gonger
senior tag
válasz
Magnat #69394 üzenetére
akkor újra a DS220J a pályán :-)
még annyi jut eszemben, hogy van-e kockázata annak, hogy a családi képeket és saját dokikat tartsak olyan eszközön, ami esetleg napi használatban médiatartalmakra is fenntartott? Vagy a dupla háttértárral megoldott a biztonsági mentés teljesen? -
Magnat
veterán
válasz
Magnat #69394 üzenetére
Akinek a 218Playt eladtam, arra használja, h letölti rá a filmeket, amiket vmi almás boxon lejátszik. Fingja nincs vpn-ről, dockerről, virtualizációról, mert nem ez a munkája és hobbi szinten sincs it-s érdeklődése. Csak egy hálózati letöltő kell a 20mb-es internetjéhez, illetve a jó nagy háttértár. A DSM- hez is annyit ért, amit Teamwieveren mutattam neki, a konfigot is én csináltam meg neki távolról, aztán letiltattam vele az admin useremet, ha kell neki segítség, engedélyezi és be tudok lépni vele. Erre egyszer volt példa, azóta hónapok teltek el. Na neki soha nem fog kelleni erősebb modell.
-
dkess
őstag
válasz
Magnat #69386 üzenetére
Gondolom napelemes ...
@gonger, #69378
Én azért azt mondanám, hogy óvatosan "erősödjél" meg a J -s Syno -kban. Amikor majd jön a pofára esés, akkor majd pont ugyanazok az emberek fognak fennhangon győzködni, hogy "miért, mire számítottál egy J -s modellnél? A '+' -os cumók alatt a fű se nő ... " ...
Sajnos a NAS tipikusan olyan dolog, ahol előre kell gondolkodnod - utólag általában "kényelmetlenebb" a váltás. Ez nemcsak NAS modellre igaz, hanem a tárhelyméretre (és konkrét HDD -kre), szoftverekre stb. Amennyiben megvan az a 100K HUF a vadiúj DS220+ -ra, akkor "szó nélkül" legyen az ...
-
urban racer
senior tag
válasz
Magnat #69380 üzenetére
Nem égészen szerintem.
10watt*24óra=240Wh/nap
240Wh*365=87600 Wh/év-->87,6 kWh
87,6 kWh*40Ft=3504 Ft.De persze a lényegen nem változtat ez eseben. Mondjuk az én rackszekrényem 196 wattot húz ki a falból, és úton van a 2. DX517-es bővítőm. Jelenleg évi 70 ezer Ft az otthoni infrastruktúra üzemeltetésem
-
törölt tag
válasz
Magnat #69311 üzenetére
Köszönöm!
Most ránéztem és a photo mappa fölött teljes mértékben átveszi a felügyeletet a Photo Station, szóvel mindent ott kell beállítani.
A másik kérdésem , hogy utólagosan a kap még egy HDD-t a cucc, akkor abból lehet még RAID tükör?
Csak mert ha nem akkor nem kezdem el megtölteni anyaggal az 1. lemezt -
Elemental
addikt
válasz
Magnat #69311 üzenetére
Audio station-nel van valakinek gondja rajtam kívül?
Nem mutat semmi zenét, pedig az indexelési központban hozzáadtam a zene mappát, le is indexeli. Úgy rémlik azóta van vele gond, mióta a zene megosztott mappát áthelyeztem másik voluméra. Audio station reinstall megolt. -
paolinho
őstag
válasz
Magnat #69185 üzenetére
Azért gondoltam arra, hogy átcseréljem, mert azt hittem, hogy mint a Windowsnál is van, hogy az operációs rendszer csak az egyiken lehet, meg mert amikor átköltöztem a régi eszközből, a Synology-s tutorial is nyomatékosította, hogy az 1-es slotból kijövő tároló az 1-esbe kerüljön az új eszközön is, és ugyanez a 2-re is. Azt hittem ennek oka van.
De köszi a választ, ha semmi különös, akkor marad így. -
válasz
Magnat #69177 üzenetére
Visszafokoztam mdadm-el a leírás szerint, az hiba nélkül végrehajtódott.
Ott akadtam el hogy minden linuxos kezelő read onlynak látta (kulcs inkon volt rajta). Gparded live, ubuntu is. Pedig nem volt mountolva.
Az volt a furcsa hogy később a rendes másolás után sem volt törölhető a partíció, azaz kitörölte de vissza is jött. Csak windows alatt tudtam törölni, de azt is csak clean parancsal mert simán nem hajtotta végre.
Szerintem annyit próbálkoztam vele hogy szétment valami. Sőt egyszer maga a nas írta hogy sérült rendszerpartíció de közben minden működött jól.
Érdekes hogy az új hdd gyorsabb pedig a régi hibátlan talán egy éves . (2tb 7200rpm toshiba helyett lett 4tb wd purple 5400) -
Danaf
csendes tag
válasz
Magnat #69151 üzenetére
A tv kiválasztható forrásként látja a NAS-t.
Mindenesetre kipróbáltam a NAS-on fix IP állítást, de nem jött be, tovvábra sem elérhető hálózatból. LAN kábel csere sem hozott változást (bár ezt sejtettem abból, hogy a laptopra kötve működött).
Most nekiállok és mindent kikapcsolok, újraindítok és reménykedem. -
Danaf
csendes tag
válasz
Magnat #69149 üzenetére
Ezt nem értem én sem, hogy látszik a routeren, ráadásul a TV is "látja", de se mobilról se PC-ről nem látszik és pingelni sem tudom.
Megpróbálom amit írtál: NAS-on fix IP.
Azután megyek sorba, és kábelcsere-bere, meg mindent újraindítok (router, NAS, PC) és meglátjuk.
Csak az az egy tény nyugtat kicsit, hogy elvileg nem a vinyó halt le, mert a TV a media anyagokat látja és lejátsza, tehát elvileg minden a helyén maradt... -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- UHH! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -40% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD EU-HUN
- IBM PS/1 2168-552 486SX-25
- ASUS ROG Strix RTX 2080 Ti OC 11GB
- Acer Swift 3 (SF314 54) i5 / 8GB RAM / SSD / FullHD / kiváló állapotban!
- Olcsó Gamer PC-Számítógép! R5 3600 / RTX 2060 / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- Csere-Beszámítás! Olcsó RTX Gamer Laptop játékra! I5 11400H / RTX 3050Ti / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5G 256GB 12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest