- Lendülettel mehet nyaralni a Samsung
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Google Pixel topik
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Légies iPhone halvány színei
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Realme GT 2 - aláírjuk
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Kis telefon hatalmas teleppel
-
Mobilarena
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2025.05.22)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Magnat
veterán
Szia,
a 218 Play az egy az egyben az a vas mint a 118 csak 2 lemezes változatban, szóval azzal tényleg nem lennél előrébb, de én a Windows virtualizációt egyébként sem igazán ajánlom ebben az otthoni Syno kategóriában, ha kicsit visszaolvasol, pont 1-2 napja írtam róla pár sort. Én inkább vennék használtan vmi kis celeronos minipc-t vmi kis ssd-vel és küldeném rajta natívban a Windowst ... monitor sem kell rá, rdp-n eléred, mehet akár 7/24-ben is..
-
Delfi
tag
+1 ötlet.
Ha tényleg csak ennyit akarsz, akkor egyszerűbb szerintem, hogy bekapcsolod a Felhasználó/speciális fül alatt a Felhasználói kezdőlap funkciót.
Ennek hatására létrejön egy Homes megosztás, ami alá minden létrehozott felhasználónak automatikusan létrejön egy könyvtár amiben homokozhat, de senkit sem lát maga körül. -
Magnat
veterán
Ezeket a beállításokat utólag is tudod módosítani minden mappára, arra figyelj, h az adott usert ha bármilyen csoportba beteszed, akkor a csoportjogok is számítanak, de mindig a tagadás az erősebb. Szóval ha pl a music mappára a users csoprtnak van joga és az adott felhasználó tagja a users csoportnak, akkor ha a felhasználónak semmit sem állítasz be a musuc mappára, akkor is látni fogja, mivel a csoporttagsága révén van rá joga, viszont ha user szinten tiltod neki (vagy éppen csoport szinten tiltod, de user szinten engedélyezed), akkor nem lesz hozzá joga.
Ha viszont nincs csoporttagsága, akkor amelyik mappára jogot adsz neki azt látja, amire nem adsz vagy megtagadod, azt nem. -
Delfi
tag
Igazából azt kell fejben lerendezni, hogy miképpen van a NAS-ban a jogosultság kezelés.
Nem smb felhasználót vettél fel, hanem a NAS-ra tettél felhasználót, akinek tudsz jogokat kiosztani.
Természetesen lehet az admint is használni, de az cseppet sem szép és nem is biztonságos.
Ha nem akarsz küzdeni a felhasználók neveivel, akkor érdemes felvenni a NAS-ra ugyanazt a windows felhasználót és jelszót, amit azon a Win10-es gépen használsz, mert akkor nem kér azonosítást a map során. Ha nem akarod, akkor meg "bejelentkezés más adatokkal".
Azt amit leírtam neked, az egy alap működés, minden finomságok nélkül. Jah, és én hagynám a francba a tallózást és a windows felderítés nevű picipuha szopatásokat, lévén, hogy az IP cím az IP cím, az mindig oda megy, ahol az valóban van, nem keresgéli New Yorkban. -
Delfi
tag
Lehet, hogy én nem értek valamit, de minek kell ez sok beállítás?
NAS-on készítesz egy megosztást megosztasok néven, létrehozod a RókaBéla felhasználót, adsz neki RW jogot a megosztasokra.
A NAS a 192.168.1.100-on van.
Win10: fájlkezelő, ez a gép, számítógép, hálózati meghajtó, \\192.168.1.100\megosztasok
RókaBéla/password és kész. -
Borisz76
nagyúr
-
lewisfm
aktív tag
Amikor a Plex-et próbáltam, akkor a Plex egy fórumában találtam letöltési linket a DS118 arnv v8-ra.
A Plex nekem nem jött be, mert:
1. Nem hagyta a NAS-t alvó módba menni
2. A HDD-t se
3. QuickConnect-en keresztül nem tudom az internetről elérni
4. Közel 300 Mb-ot folyamatosan foglal a NAS RAM-jából, ezzel csökkentve a NAS egyéb szolgáltatásai számára rendelkezésre álló szabac RAM-ot. 1 Gb fix RAM-nál észre lehet benni -
Jaded
őstag
Ha jól emlékszem innen:[link]
Lehet tényleg alpha, fel sem tűnt. De működik Pass nélkül is. Volt olyan fájl amit nem játszott le vele a tv, de gondolom ott a konténerrel van a baj. DS video nálam iPaden jó, ha valami nem ment, annak max hangja nem volt, de azt meg vitte a VLC. Itt az a baj, hogy ahány fájl, annyi fajta konténer vagy tömörítés, stb.
szerk: újraolvasva amit írsz, syncelni nem syncel, de amit látok a tv-n az appal, azt látom az iPad alkalmazásban ugyanarról a NAS-ról. Csak iPaden nem játssza végig, mert nincs megvéve az app. Ami egyébként jobb, mint a tv-s.
-
lewisfm
aktív tag
Szia, nekem simán lejátsza az mkv videókat is. A Windowsos DS Video app azonban finoman szólva alig használható, az valóban nem ismer néhány fontosabb audio codec-et, pl.: AC3, DTS, TrueAudioHD, de az Androidos DS Video app + MXPlayer app jól játsza le a filmeket. Androidon ez utóbbi app-ot is telepíteni kell, van ingyenes és pro (reklámmentes) változat is az app-ból. A reklámok nem zavaróak, film nézés közben nem látszik, s a DS Video app beágyazott lejátszónak használja, tehát a user nem találkozik reklámokkal ez esetben.
-
gyugyo79
addikt
Regisztrálnod kell a synologynál sajátot. Vezérlőpult ->Külső hozzáférés->DDNS->Hozzáadás->Synology. Innen is van link a synology fiókodhoz, és ha van QC -d akkor szerintem fiókod is.
A QC teljesen jó lehet sokan használják csak azt. Próbáld ki. Nekem nincs tapasztalatom vele. Azt kell tudni, hogy az egy p2p kapcsolat lesz a Synology szerverén keresztül ezért ha az éppen nem megy se tud létrejönni az elérés. Hátránya kb ennyi.Míg előnye, hogy nincs nyitott port, ha nem kukacoskodunk nagyon.
Mobilon az QC ID-t kell megadnod és kész. -
gyugyo79
addikt
Itt fel van sorolva, hogy a Synology service -k melyik portot használják alapértelmezetten. Amit el akarsz érni kivülröl azokra beirányítod a portot a routerben.
Persze ha megváltoztattad valamelyiket akkor a megváltoztatottra ... Igen érdemes nem a szabvány/alap portokat használni .
A Synology biztosít egy synology.me -s DDNS címet vagy használhatsz más sajátot amin el tudod érni az otthoni hálózatod.(Vezérlőpult ->Külső hozzáférés)Vagy belövöd a QuickConnect -et (vezérlőpultba megtalálod).
-
gyugyo79
addikt
Csak annyira nyúl hozzá, hogy felhasználja. Csinál belőlük egy kisebb verziót amik gyorsabban betöltődnek különböző felhasználás mellett mint az eredeti nagy. De az eredetit nem változtatja meg.
Vezérlőpult-> Indexelési szolgáltatásnál tudod finom hangolni és ott találsz egy kis leírást is, hogy mit miért és kb mire számíts. -
lewisfm
aktív tag
Szia!
Nekem is DS118-am van. A PLEX ezt a NAS-t nem támogatja sajnos.
A Syno saját Video Station-jét tudod vele a legjobban használni.Felrakhatod rá még az Emby-t is, az is hasonló, mint a PLEX,az Emby nem tud transzkódolást, a Syno saját megoldása viszont tud.
Valamint az Emby valamiért folyamatosan tekeri a CPU-t, még akkor is, amikor befejezte már az indexelést, olyan 15-20% körül terheli folyamatosan a CPU-t.A Video Station-nél a következő hiányosságaim vannak:
1.) Kevesebb meta adatot szed össze a filmekről az internetről
2.) Ha hibásan azonosítja be a filmet, akkor nehézkes manuálisan beazonosíttatni a filmet.
Ez főleg sorozatoknál probléma, ott is leginkább a speciális (külön) epizódoknál.
3.) Android-on az MX Palyer Pro app-ot még telepíteni kell hozzá (Van belőle ingyenes is, de alul reklámokat mutat, ha nem éppen filmet nézel). Ehhez az app-hoz még kézzel kell CODEC csomagot telepíteni, hogy tudja az AC3 és egyéb extra kódolású hangsávokat megszólaltatni.
4.) Windows 10-es UWP appja is van, ami nem tudja a fenti hangsávokat megszólaltatni. Viszont ilyenkor felkínálja egy külső (pl. VLC) lejátszó használatát, de csak akkor, ha ilyen hangsávot választasz ki a film lejátszásának kezdetekor. Lejátszás közbeni hangsáv váltáskor már nem tesz ilyet.
Ez a legfájóbb gyengesége nekem.
5.) Sok TV-re, DV lejátszóra nincs DS Video app, de a Syno MediaServer-héez tudnak csatlakozni, csak ilyenkor nincs kiosk mód, gyakorlatilag a mappa/fájl struktúrában kell tallózni.
Nekem pl. Sony Blu ray lejátszóval így megy, s bitang jó a képminőség, lehet hangsávot és feliratot váltogatni lejátszás közben is, csak a TrueHD Audo-t nem tudja a lejátszóm. Egy vacak kínai Androidos lejátszó szerintem sokkal rosszabb képminőséget produkál, viszont arra meg van DS Video app.Egyébként meg imádom ezt a NAS-t.
Kicsi, alig fogyaszt áramot.
A beépített HDD-hez sajnos nincs rezgéscsillapítás, de ezt a NAS-hoz adott csomagolásból (valamilyen szivacs, polyfioam?) készítettem a NAS alá egy két rétegből lévő alátét lemezt, s így csöndben van.Vettem hozzá egy Kstar Micropower 400 LED szünetmentest is, s jól kezeli és olcsó.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Lendülettel mehet nyaralni a Samsung
- Projektor topic
- Reklámblokkolók topikja
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Google Pixel topik
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Elemlámpa, zseblámpa
- További aktív témák...
- Beszámítás! Sony PlayStation 4 PRO 1TB fekete játékkonzol extra játékokkal garanciával hibátlan
- Bomba ár! Dell Latitude E6410 - i5 I 4GB I 250GB I DVDROM I 14,1" WXGA I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i7-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Apple iPhone 7 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest