- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- VoLTE/VoWiFi
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
- One mobilszolgáltatások
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2025.05.22)
Új hozzászólás Aktív témák
-
spgabor
aktív tag
válasz
kulu22 #70522 üzenetére
Néztem frissebb DSM-et, de nem találtam nekem kompatibiliset. Synoban amúgy most hol tart a verzió szám?
VMM 2.3.5-9030 verzió van telepítve. Szerettem volna Win 10-et, nem is néztem, hogy a hét esetleg jó lehet. Amúgy most kapartam egy 2015-ös Win 10-et, amin a telepítés lefut, de nem bootol be újraindítás után már. -
spgabor
aktív tag
válasz
kulu22 #70516 üzenetére
Igazából ez nem dedikált nas, eg mini ATX-es pc, XPEnology fut rajta, de azért ide írtam, mert ott kicsit halott a topic. Amógy 6.1.7-15284 Update 3 fut rajta jelenleg, kb 2 éve. Eddig nem volt hiba vele, anno telepítéskor próbáltam és még ment a virtualizálás hiba nélkül, most nem. Egy régebbi Windows 10 verzió telepítője USB-ről elindult korábban, de el kellett mennem itthonról, ezért kinyomtam, most meg már nem bootol arról az usb-ről sem sajnos.
-
-
spgabor
aktív tag
Sziasztok!
Van ötletetek arra, hogy Virtual Machine Manager alatt szeretnék telepíteni egy Windows 10-es gépet, de nem tudom, mert a telepítő a Windows logo után egyből lefagy? Microsoft oldaláról származó iso-val próbálkozom. Olvastam neten, hogy a CPU kompatibilitás módot kellene bekapcsolni hozzá, de nekem az inaktív, mert nincs licencem hozzá. Találkoztatok ilyen hibával? Valami ötlet rá esetleg?
Köszönöm!
Üdv.
spgabor -
spgabor
aktív tag
válasz
MrCsiT #49877 üzenetére
Nálam egy hálózaton belül vannak, így ezzel kapcsolatban nincs gyakorlati tapasztalatom. Amikor telepítettem, akkor elolvastam a kapcsolódó leírásokat és nem emlékszem, hogy lett volna olyan megkötés, hogy egy hálózatban legyenek. Még talán a hivatalos oldalon is van olyan példa, hogy neten keresztül megy így a mentés két független hálózat között.
Nálad valószínűleg valami más gond lesz. -
spgabor
aktív tag
Sziasztok!
Hyper Backup-pal kapcsolatban szeretném kérdezni.
Adott két NAS, ahol egyik ment az említett programmal a másikra. A másikon a Hyper Backup Vault programmal a mentést tudom tallózni és például egy véletlenül törölt fájl esetén nem mappa visszaálítást kell csinálnom a forrás nas-on, hanem a mentésből letöltöm a hiányzó fájlt és az eredeti helyre másolom. Így a forrás nason az egyéb, már módosított fájlokat nem írom felül régi verzióval.Viszont otthon is szeretném használni, de otthon már csak egy nas-om van, így egyik kötetről a másikra mentem a fontosabb adataimat éjszakánként. Mielőtt valaki belekötne, van külső USB mentésem is Szóval itt is a Hyper Backupot raktam fel. Viszont a mentések a Hyper Backup Vault-ba nem kerülnek be, mert helyi mentés. Ilyenkor pl ha szerkesztem a fotóim, egyet véletlenül törlük, akkor szintén a fenti leírás szerint vissza tudnám nyerni. Viszont mivel a Vaultban nem jelenik meg a mentés, ezért csak a Hyper Backup-ból a mappa visszaállítás működik. Helyi mentésnél megoldható, hogy a mentésben fájl szintű tallózással tudjak mentést visszaállítani?
Köszönöm és üdv:
spgabor -
spgabor
aktív tag
válasz
AiRLAC #49847 üzenetére
A Windows alatt csak a teszt miatt csatolom fel. Akkor két opció van. Ha a mappát csak adott klienhez szeretném, akkor ott pontos IP alapon szűkítem a hozzáférést. Vagy NFS 4.1-et állítok be és akkor próbálhatom a felhasználói szűrést is. NFS 4.1-nek kell valami extra beállítás valahol?
Amúgy te a Squash-nál a Root leképezése az admin-hoz opciót állítod be? -
spgabor
aktív tag
Sziasztok!
NFS megosztásban szeretnék segítséget kérni, mert elakadtam. Már sok fórumbejegyzést olvastam, de kicsit zavarosan látom a dolgot.
Ahogy én csináltam, illetve Windows-on próbálok most csatlatozni. Ha menni fog, akkor a médiaboxok is ezt használják majd, ott Android és CoreElec lesz a felület.
A következő felállással szerettem volna megcsinálni a hozzáférést:
Az admin fiók le van tiltva nálam. Egyedi rendszergazda fiókot használok a nas-on. De létrehoztam egy teszt nevű felhasználót, akinek csak az NFS-en megosztani kívánt mappákra van írás és olvasás joga. Ez utóbbi semmi más jogot nem kapott, telepített alkalmazások is tiltva vannak.
A fájlszolgáltatásokban az NFS engedélyezve van, de a 4.1-es tartomány nem.
Létrehoztam egy mappát, aminek a megosztásai közé felvettem egy NFS szabályt. Itt egyenlőre IP korlátként * van, később, ha működik, akkor leszűkítem. A többi értéket alapon hagytam.Csatlakozni a következő módokon próbálkoztam:
mount -u:teszt -p:proba123 \\IP\volume1\mappa F:
Ekkor a Network Error - 1326-os hibaüzenetet kapom vissza.
Ha simán anonímként próbálok csatlakozni, akkor felcsatlakozik, de nincs jogom a mappa tallózáshoz:mount -o anon \\IP\volume1\mappa F:
Ez utóbbi esetben segít, ha a többi leírásban is szereplő Squash opciót átállítom Root leképezése az admin-hoz lehetőségre és a letiltott adminnak adok írás/olvasás jogot a mappához.Miért nem tudok az első opció szerinti egyedi felhasználói névvel és jelszóval kapcsolódni a mappához? Azt szeretném megoldani, hogy több NFS megosztás esetén adott kliens csak azokhoz a mappákhoz férjen hozzá írás vagy csak olvasás joggal, amelyikhez a saját felhasználójának van engedélye. Amelyikhez nincs, ahhoz ne.
Köszönöm előre is a segítséget!
Üdv:
spgabor -
spgabor
aktív tag
Sziasztok!
Karácsony környékén nas vásárlást szeretnék beütemezni a régi Zyxel helyett, amit már szoftveres és hardveres korlátok miatt is szeretnék egy erősebbre váltani. Eredetileg a DS718+-ot néztem ki magamnak, de a négy lemezes tár miatt a 918+ szimpatikusabb a több lemezfiók miatt. Illetve azért ezt a verziót szeretném, mert az előző Zyxel mintájára 4-5 évig megtartanám és szeretném, hogy legyen benne annyi erő, hogy pár év múlva, több kapcsolódó eszközt (4k tv/erősítő/stb) is probléma nélkül ki tudjon szolgálni.
A jelenlegi alap dolgokon (torrent, dlna 2-3 tv/laptop/telefon, file tárolás) pár plusz funkcióját már tudom, hogy használnám. Az otthoni kamerákat szeretném rákötni. Egyik kérdésem az lenne, hogy a Surveillance Station-t le lehet cserélni valami másik app-ra, ahol nem kell licence-t is vennem kettőnél több kameránál?
A másik a virtuális gép futtatás. Láttam külföldi fórumon, hogy a gyári leírással ellentétben a 16GB rammal bővítve is szépen működik. Így a memória bővítés megoldható. Szeretnék rajta összesen 2-3 Windows és Linux szervert futtatni, amelyek néhány ház körüli rendszer felügyeletét végeznék. A virtuális gép futtatásnál van valami VM korlát, amit szintén licencelni kellene, vagy csak a hardveres korlát létezik? Aki használ ilyen típusú NAS-t, és futtat rajtuk virtuális gépeket, akkor hány darabot és milyen terheléssel? Itt még kicsit gondolkodom az ITX gépeken, de ott a fogyasztás miatt már fenntartásaim vannak.
Illetve bármi észrevételt és tanácsot a kiszemelt példánnyal kapcsolatban tudtok mondani?Köszi és üdv:
spgabor
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- UHH! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -40% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD EU-HUN
- IBM PS/1 2168-552 486SX-25
- ASUS ROG Strix RTX 2080 Ti OC 11GB
- Acer Swift 3 (SF314 54) i5 / 8GB RAM / SSD / FullHD / kiváló állapotban!
- AKCIÓ! MSI Z77 MPOWER Z77 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Dell P2419H P2419Hc Full HD LED IPS 24" + P2719H 27" LCD monitor (vékony keretes)
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! Apple iPhone 16 Pro MAX 256GB okostelefon garanciával hibátlan működéssel
- iKing.Hu - OnePlus 13 - Black Eclipse - Használt, karcmentes
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest