- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Spet
addikt
válasz
5-ös kezelő #222455 üzenetére
Bulova Caliber P102?
-
dzsi23
addikt
válasz
5-ös kezelő #222455 üzenetére
Mi a baj a Bulovákkal?
-
válasz
5-ös kezelő #222429 üzenetére
Dehogy kevés! Majd 10 perc intenzív tornával 100% fel lehet húzni a járástartalékosokat.
ezt szoktam csinálni.
-
Ubulhun
tag
válasz
5-ös kezelő #222326 üzenetére
Köszi!
Tkp. kicsit későn ért volna a figyelmeztetés; én minden ellenőrzés nélkül - bár némiképpen kis aggodalommal szívemben - tegnap alaposan megfürdettem. Hála Istennek semmi negatívumot nem tapasztaltam. -
pulutodurumo
őstag
válasz
5-ös kezelő #222326 üzenetére
A Vosztok az új Dacia.
-
dzsi23
addikt
válasz
5-ös kezelő #222304 üzenetére
Ahhha, szal fólia van rajta... éreztem, hogy valami nem stimmel azzal a Vostokkal.
Bár jobban megnézve a képet, látszik is a fólia körvonala.
Egyéb:
Casio EFV-120BL-1A
Valószínűleg sosem vettem volna ilyen órát... talán a szörnyű gyári kép miatt, talán a bőrszíj stílusa miatt, amit hirtelen csak a Kék Osztriga Bárba tudnék elképzelni... nem tudom. De már-már ajándék áron jött szembe, szal gondoltam, miért ne, nincs veszítenivalóm.
Az a helyzet, hogy élőben nagyon bejön, és egy szíjcsere után (pont volt itthon elfekvőben egy kék/türkiz gumi) nagyon jó nyári óra lett belőle, szerintem sokat dobott rajta ez a kis szín.
A lünettéja eszméletlen jó, sokkal jobb ezt forgatni, mint pl. a Mako 3-ét. A countdown felirat lehetne kisebb, vagy el is hagyhatták volna... lehetett volna inkább piros 15 és 0 között, a felirat helyén meg lehetne fehér számozás. Ennek ellenére nagyon jó kis óra, részemről ajánlott!Csak kicsit hangosan ketyeg, de úgyis tv mellett alszom el.
-
dzsi23
addikt
válasz
5-ös kezelő #222278 üzenetére
Á, nem jó, ez nincs is elmosódva!
Zsír az az audi; nekem is szét kellene már néznem itthon, hátha találok valahol egy faxa órát, amiről megfeledkeztem. -
5-ös kezelő
senior tag
válasz
5-ös kezelő #222248 üzenetére
-
Veron
addikt
válasz
5-ös kezelő #222234 üzenetére
mázli, akkor megúsztad a vásárlást
-
SOAD19
addikt
válasz
5-ös kezelő #222067 üzenetére
Tényleg jól néz ki, persze ez szubjektív. Múltkor készítettem egy wristshot videót az egyik külföldi órás csoportba, a ki mit visel ma kérdésére reflektálva. Akkor már ide is berakom, engedelmetekkel
: [link]
Amúgy 275 dollárért vesztegetik az órát drop-ék.
Ki milyen órát választott társnak a mai napra? Vagy ne játszunk ilyet itt, ne szemeteljük ilyennel a topikot? -
Empsepo
senior tag
válasz
5-ös kezelő #222051 üzenetére
És rá szoktak kérdezni az emberek?
Nem néznek csodabogárnak?Amúgy én is próbáltam a két automata miatt, de nagyon zavart a jobb kezemen az óra.
-
Empsepo
senior tag
válasz
5-ös kezelő #222042 üzenetére
Ez nagyon jó!
Teljes meggyőződéssel: " Van értelme. " -
Nekton
aktív tag
válasz
5-ös kezelő #222016 üzenetére
Én is beteg vagyok, ha elfelejtek órát felvenni. De gyakoribb, h kettő van rajtam, és egy-két tartalék még a táskámban is van. Azt meg elfelejtem, h a nálam lévő telón is meg tudom nézni az időt, ha épen nincs nálam óra.
Ez nagyon jó!
A combodra kéne még egy megfigyelőóra, plusz zsebekbe egy-egy zsebóra.Öltönyhöz szinte mindig zsebórát hordok. Ajánlom mindenkinek!
-
Empsepo
senior tag
válasz
A két órát sosem értettem.
Nekem az sok. -
@mriya@
őstag
válasz
Ha úgysem mernéd hordani, akkor semmiképpen ne vedd meg!
-
válasz
5-ös kezelő #221990 üzenetére
Klassz!
Evo87-nek a Bullhead-et. A másik búvár. Na az tipikusan nem öltönyóra.
-
Sungoo
addikt
válasz
5-ös kezelő #221885 üzenetére
-
Spet
addikt
válasz
5-ös kezelő #221885 üzenetére
Én ilyen problémával nem küzdök, 50 éves Seiko automatát hordok napi óraként.
-
@mriya@
őstag
válasz
5-ös kezelő #221791 üzenetére
plusz még 30 $.
-
Veron
addikt
válasz
5-ös kezelő #221762 üzenetére
Épp a minap néztem rá a kis Seikokra és elfogott a nosztalgia. Lehet újra moddolni kellene egy 5öst, ha megtalálom beteszem a legutóbbi before - after képet. :)
Viszont meglepett, hogy milyen drágán lehet kapni a gyári darabokat, régen 20-25 ezer Ft-ért simán hozzá lehetett jutni. -
SOAD19
addikt
válasz
5-ös kezelő #221618 üzenetére
Csak hülyéskedtem. Majd ha egyszer jó fizum lesz (mondjuk, ha 2 haviból meg tudok venni egy Fortist pl.), megfontolom, hogy felső kategóriás órát vegyek.
Egyelőre, ez még nincs így a saját balf@szságom okán.
-
SOAD19
addikt
válasz
5-ös kezelő #221608 üzenetére
Ne provokálj!
A szerviz díjat is említettem, mint eltántorító tényező... Mondjuk egyelőre úgyse tervezek venni semmit se, aztán ki tudja később mi lesz, megváltozik-e a véleményem.
-
dzsi23
addikt
válasz
5-ös kezelő #221608 üzenetére
Én is azt pihentetem, aminek nem tudom, mi legyen a sorsa. A 170-es Vostok volt rajtam párszor, de hordás közben nem győzött meg igazán, hetekig-hónapokig gondolkodtam, hogy maradjon vagy menjen, addig nem is hordtam, mert ha esetleg eladom, ne karcoljam össze. Persze, igazából nem gondolkodtam rajta ennyi ideig, csak nem volt időm foglalkozni vele.
-
Empsepo
senior tag
válasz
5-ös kezelő #221504 üzenetére
Bár úgy látom nem izgató a téma, azért leírom, hogy tök jól viselkednek az órák a forgatóban. Szépen tartják az időt, működik a dolog.
A másodperceket nem számoltam.
-
Ubulhun
tag
válasz
5-ös kezelő #221441 üzenetére
Amit most felraktál, az jobban olvashatónak tűnik számomra.
-
válasz
5-ös kezelő #221448 üzenetére
Sima is tetszik . Bár élőben sokkal jobban mutat mint itt a képen.
-
fagyalllo
őstag
válasz
5-ös kezelő #221448 üzenetére
Az az érdekes, hogy a rádiós karórák se szoktak megbolondulni, ez inkább a filléres lidlis faliórákra jellemző. Tapasztalatom nincs, de szerintem a Seiko és társai ennél ügyesebbek
-
Ubulhun
tag
válasz
5-ös kezelő #221434 üzenetére
Szerintem nem csak esztétikailag jó, de a leolvashatóságot is javítja. Vagy tévednék?
Milyenre szeretnéd ezeket még lecserélni? -
dzsi23
addikt
válasz
5-ös kezelő #221434 üzenetére
3-4 napig ne vedd fel, hogy utolérje a naptár.
-
Ubulhun
tag
válasz
5-ös kezelő #221419 üzenetére
Köszi. Mindenesetre figyelem egy-két hétig, s meglátom.
Esetleg képet láthatunk?
-
dzsi23
addikt
válasz
5-ös kezelő #221407 üzenetére
Szólhatsz nyugodtan, minden véleményt tiszteletben tartok, és örülök, hogy nem tetszik mindenkinek ugyanaz, mert különben mindenkinek ugyanolyan órája lenne.
Talán lehetnének kicsit hosszabbak az 5 perces indexek, de nekem még egyszer sem kellett gondolkodnom, hogy mondjuk 4 óra 4, 5 vagy 6 perc van.
Ahogy a kép is mutatja; egyértelmű, hogy éppen a nagy 1-es előtt van 4 perckor. És 6 perckor is látszik, hogy utána. De a kicsi index is eléggé más.
A belső AR nagyon jó dolog, kívülről azért ez is tükröződik, de így is látható mindig, és jobb, mintha karcolódna a plusz réteg miatt.
Érdekes, hogy fotókon mindig erősebben látszik a tükröződés, mint a valóságban... talán ez a telefonom gyengesége. -
Ubulhun
tag
válasz
5-ös kezelő #221407 üzenetére
Köszi! Ma igyekszem utánajárni a szíjnak.
És egyébként használat előtt mindenképpen kötelező szerinted egy szerviz? Zergin is jelezte, hogy Vostokoknál lehet gond az olajozással. Vagy megvárhatom, hogy "hogyan viselkedik", és ha nincs különösebb jele, akkor "mehet" így, ahogy van? -
Angel2014
addikt
válasz
5-ös kezelő #221355 üzenetére
Órák polírozása, krómozása és aranyozása Lehet hogy csatlakozni kell FB-én hogy lásd de érdemes megnézni a munkáját.
Sokunknak jól jöhet még itt a csoportban!
-
dzsi23
addikt
válasz
5-ös kezelő #221355 üzenetére
"Mutatók formája és szegélye"
"Mp mutató nagyon nem."A mp-mutató nekem kifejezetten tetszik, a többi formájával sincs bajom. A szegélyük eléggé beleolvad a számlapba, nem látszik minden fényviszony között, viszont legalább a fehér részt szépen elhatárolja a fehér számoktól, és az indexekig is szépen kiér a hegye.
Gondoltam rá, hogy talán fehér kerettel jobb lenne, de végül elvetettem, mert tetszik, hogy a mp-mutató magában fehérlik ott középen.
"számlap rovátkáinál nem ugranak ki az ötperces osztások"
Lehet, hogy képen nem jön át, de eléggé kiugranak: egyrészt szélesebbek, másrészt brutál vastagon nyomták rá a lume festéket, szal térben is kiugranak, harmadrészt meg ott vannak a számok is, tök egyértelmű, hogy éppen melyik "5-ösben" van a mutató, nagyon jól olvasható az óra.De nyugi, úton vagy egy tríciumos Carnival is, amit többször is ajánlottál itt, csak lehet, hogy sosem fog ideérni... lassan 2 hónapja jön.
Bár pont a legolvashatatlanabb színben, szal neked valószínűleg az sem fog tetszeni...
(#221339) Veron:
Hol van a határ a komoly és a komolytalan óra között?(#221340) Fall-N:
"Tényleg átlag embernek szinte tökéletes óra."
Pedig anyukám azt mondta, különleges vagyok. -
fagyalllo
őstag
válasz
5-ös kezelő #221304 üzenetére
-
Empsepo
senior tag
válasz
5-ös kezelő #221172 üzenetére
" Ha nem lenne már mind meg. "
Zseniális.
Ez kurv@jó. -
válasz
5-ös kezelő #221031 üzenetére
Én kérek elnézést!
Lehet kőbe vésni, de a szürke számlapos bejön. Igaz az ár nekem nem. -
dzsi23
addikt
válasz
5-ös kezelő #221031 üzenetére
Itt lehet beszélni drága órákról, csak az exkluzívban nem lehet olcsókról.
-
Ubulhun
tag
válasz
5-ös kezelő #220980 üzenetére
-
@mriya@
őstag
válasz
5-ös kezelő #220979 üzenetére
Attól, hogy gyűjteménybe vetted, még nem elfogadható., hogy hibásan kaptad meg.
Akárhogyan fényezzük a dolgot, a mai napig megbízhatatlan az ottani ipar.
Akár volt peresztrojka, akár nem.
Én a 0 kilométeres Ladámat kaptam meg hibásan, és nem azért vettem, hogy ne tudjam használni.
Miután helyrepofozták itthon (szerencsére élt a garancia), kellő odafigyeléssel kiválóan működött, míg el nem adtam.
De nem elfogadható, hogy egy új termékkel azonnal a szervizbe kelljen rohanni! -
mr.perfect
tag
válasz
5-ös kezelő #220949 üzenetére
A Vostok azért nem csak az olcsó retró óra szinonímája.
Pl. ezek az amphibiák elég pofásak és nem is olcsók...
https://meranom.com/en/index.php?route=product/search&search=SE%20960&filter_name=SE%20960 -
Amatőr123456
csendes tag
válasz
Az eladója megbízható?
A Vosztok egy igazi "orosz rulett", kell hozzá egy kis mazoizmus is. Gyakran kérdezem magamtól, hiányzik ez nekem? -
Ubulhun
tag
válasz
5-ös kezelő #220951 üzenetére
Ha megvan, mindenképpen beszámolok a tapasztalataimról. Kíváncsi vagyok azért én is nagyon, hogy mit tud az orosz óraipar ennyi pénzért! Ezt tervezem játszós órának, amit nem kell "agyonvigyáznom"... -
Ubulhun
tag
válasz
Köszi! De az az igazság, már tárgyalásban vagyok vásárlás kapcsán.
-
válasz
5-ös kezelő #220898 üzenetére
Érdekes, Én megnézetném a járását. Kitudja mikor lett legyártva és mióta állt.
Illetve nekem a billegő szabályzó súlya lazult meg és akard bele az alaplapba.
Percek alatt rendbe rakták és ment minden tovább. -
szolnoki
csendes tag
válasz
5-ös kezelő #220519 üzenetére
Nem, hagyományos, csatos szíj.
De sajnsa akár milyen fura is a matek, asszem az 150mm-es kevés lesz.
Az csatos szíj oldlán lévő hosszt a csat tüskéjének végétől a másik végéig mértem, ez fixen 80 mm. A másik szíjon pedig az optimális lyukig mérve a hoszt, 75 mm, ha kicsit lazábbra akarom, akkor 80 mm. Tehát ha csak a szíjak hosszát adom össze, akkor nekem a 155-160 mm a jó. (150-re is össze tudnám húzni, de konkrétan az már picit szorít...)De ezek ellenére mégsem tudom... Egy videóban a 6 3/4-inches (~171 mm, pont mint az enyém) csuklójú csűvó, hasonló méretú órán próbálta fel, és Ő azt mondta a 150 mm-es pont jó. Még csak nem is szoros, ahogy a videón látszik... Hát nem tudom elhinni...
https://youtu.be/XLUQ90f0qX4?t=594
Nem a 130 biztosan kicsi... Itt most a 150 és 170 között kell választani...
Legalább valahol kapni lehetni itthon és kipróbálhatnám előtte... -
Ubulhun
tag
válasz
5-ös kezelő #220478 üzenetére
Köszi! Megnézem! Aztán valószínűleg még rágódom kicsit, hogy mit is szeretnék legjobban...
-
SOAD19
addikt
válasz
5-ös kezelő #220435 üzenetére
-
zoarden
tag
válasz
5-ös kezelő #220200 üzenetére
Milyen számlappal?
-
Amatőr123456
csendes tag
válasz
5-ös kezelő #220314 üzenetére
Köszönöm az infókat! Mennyire lehet beállítani a pontosságát? 30-40mp már zavarna. A lünetta acél vagy alu? Üvege kristály? Úgy tűnt hogy domború. Lume mennyire erős? Akkor már ne is alkudjak belőle?
Tömítés, alkatrészek vannak hozzá? Két tokkal van most ministri és design 67-es modell
-
Caldera
senior tag
válasz
5-ös kezelő #220272 üzenetére
Nekem ma érkezett egy küldemény, amiről már le is mondtam, 02.26-án adta fel a kici kínai.
-
futizoli
tag
válasz
5-ös kezelő #220200 üzenetére
Jó időt futott.
-
SOAD19
addikt
válasz
5-ös kezelő #219785 üzenetére
Nem csak műsorok között van uszítás, ill. propaganda. Itt van ez a műsor is, az ember csak néz ki a fejéből: [link]
Nem lenne ezzel probléma, ha a fidesz csinált volna magának egy tv-t, ahol nyomatnák, ezt a szennyet. De az, hogy a közmédiát használják fel erre, az vérlázító. -
Sir Pocok
őstag
válasz
5-ös kezelő #219660 üzenetére
Kértek már meg, hogy hozzak ilyen dolgot, de skippelni szoktam. Ha hozok csak magamnak....
(Amilyen Murphy ha másnak hoznék tuti bukta lenne...
)
Két éve 6 üveg átláccó Colát kértek na azt teljesítettem.
-
@mriya@
őstag
válasz
5-ös kezelő #219517 üzenetére
Nem vonom kétségbe, hogy a TIED ennyire stabil., de azért nem ez a jellemző.
-
@mriya@
őstag
válasz
5-ös kezelő #219445 üzenetére
Azért a napi pár másodperc kérdéses. 😈
Fél percen belül már elfogadható, úgyis felhúzza az ember reggelente, be is tudja állítani.
-
futizoli
tag
válasz
5-ös kezelő #219255 üzenetére
Köszi, komandirskie.com-tól jött ez a szíj is.
-
Ubulhun
tag
válasz
5-ös kezelő #219190 üzenetére
-
dzsi23
addikt
válasz
5-ös kezelő #219053 üzenetére
Elvileg megfelelnek a Bulova UHF-ek, gyakorlatilag az enyém pl. 6.5 másodpercet tért el 4 hónap alatt, az meg már 20 másodperc évente... bár nekem megfelel így is.
-
futizoli
tag
válasz
5-ös kezelő #218927 üzenetére
Ne aggódj, nagyon sokan vettek tőlük hibátlan órát.
-
futizoli
tag
válasz
5-ös kezelő #218916 üzenetére
Árukhoz képest jók, normálisan működnek. Komandirskie.com-ról vettem, bár volt idő amikor kerültem őket messzire.. Rendre hibás alkatrészeket küldtek, láb nélküli számlapot, elbarmolt tokot, használt szerkezetet, egyéb finomságokat.. aztán újra rájuk fanyalodtam, de már csak apróságokat veszek tőlük. Órát kizárólag Meranomtól.
-
Ubulhun
tag
válasz
5-ös kezelő #218893 üzenetére
Szia!
Én is éppen vásárláson töröm a fejem, bár még pontos típust illetően bizonytalan vagyok kicsit, de megköszönném én is az elérhetőséget!
Köszi!Bocs, Amatőr123456-nak szerettem volna címezni....
-
Amatőr123456
csendes tag
válasz
5-ös kezelő #218730 üzenetére
Én is benézek hozzájuk
van egy kb. 1988-as, amit még a Szabadkai piacon vettem 1800-2000?Ft körüli áron, majd 1996 körül a Józsefvárosi 5000-ért, majd 2003-ban ajándékba kaptam egy kicsi 5-öt. Sajnos erősen karcosak, mind az üvegek, mind a tokok, valamint a mutatók sem foszforeszkálnak már, alig láthatók éjszaka. Viszont mindhárom megy még ha néha előveszem őket, csak bepásodnak egy idő után.
-
MARVEL
tag
válasz
5-ös kezelő #218730 üzenetére
Nekem megcsinálták 8000-ért. :)
Anno nekem egy komoly 40ezer forintos első szériás Seiko Monster volt az első Seiko-m. :) 150 ért adtam el pár éve. -
Amatőr123456
csendes tag
válasz
5-ös kezelő #218708 üzenetére
3 db karban még nem tartott Seiko 5 van a fiókban, rákérdeztem 4-5 órásra, hogy mennyi lenne egy karbantartás, olajozás. Az 5 eFt-osra nem hagytam volna, mert már a pultja tiszta dzsuva volt. Az elemcserénél gondolom annak egy része az órába kerül, így nem csoda ha hamar meghal egy kvarc szerkezet, ami egybe van öntve, nem lehet kitakarítani, mint az én Eta-m. Volt egy 12-15ezres ajánlat, de ebben sem volt benne a korona tömítés. Van aki 20-30eFt-ot mondott, és ebben a karcok eltüntetése még benne sem volt. Az új kis Seiko 5 meg 25-30 eFt volt boltban. Állítólag egy napos munka a szétszedés összerakás? Nem akarom lebecsülni a munkájukat, de nekem ez soknak tűnik. Lehet hogy vidéken lehet találni alacsonyabb áron is megbízható órást.
-
csaba1203
addikt
válasz
5-ös kezelő #218719 üzenetére
-
fagyalllo
őstag
válasz
5-ös kezelő #218709 üzenetére
Ha elemes kvarchoz ragaszkodik, akkor a japánoknál egy légüres térbe lőtt az árral. Citizen, Casio kiesik, ők drágább modelleknél csak a fényevőket tolják, Orient nem játszik kvarcban, Seikónál pedig elegáns vonalon nincsenek ilyen árban órák, a 9F-et GS-be rakják, ami jóval drágább, alatta sima 3 mutatósban van pár Premier öröknaptáras 140-ért és a tényleg belépő kvarcok.
Az a Monaco nagyon rossz vicc a filléres Ronda szerkezettel.
Astron nem fér bele a keretbe, rádiós Citizenek igen, vagy egy ínyencfalat Oceanus...-FreaK-: ez sajnos szerviz
-
válasz
5-ös kezelő #218709 üzenetére
Az szép darab. Esetleg TAG Heuer quartzok (pl. a Monaco 697 e
) de azok itthon 400e felett indulnak újonnan.
-
futizoli
tag
válasz
5-ös kezelő #218496 üzenetére
Bizony figyelni kell. Mára egész jól belejöttem a nyírbálásba, még két órámra feldobtam a 'láncot.
-
válasz
5-ös kezelő #218398 üzenetére
Hopsz! Most, hogy látom a Slavát, elő is kapom a tartóból őnagyságát!
Nekem a számlap lakkozása kissé napsérült, de ahogy az kinéz - mintha eleve ilyennek tervezték volna - tehát nagyon passzol és dob a maszkulin karakterem egy hatalmasat. Megkockáztatom: Eleve így kellett volna piacra dobni!
-
MARVEL
tag
válasz
5-ös kezelő #218376 üzenetére
De jól néz ki. Hogy sikerül bebronzosítani a tokot?
-
MARVEL
tag
válasz
5-ös kezelő #218363 üzenetére
Nem végleg zárták be. :) Most a koronavírus miatt pár hónapig nem fognak gyártani, a dolgozókat pedig hazaküldték karanténba.
Egy spanyol órás fórumon írt egy ott dolgozó.
A vírus miatt sajnos késni fog a spanyol topikos órám is.... Nyár helyett, majd ősszel fog elkészülni...
-
mr.perfect
tag
válasz
5-ös kezelő #218336 üzenetére
honnan veszitek, hogy bezárták a gyárat?
-
csaba1203
addikt
válasz
5-ös kezelő #218315 üzenetére
Köszi én is erre gondoltam,ha nem jön be visszaküldöm és megpróbálok egyet a másik kolléga által linkelt Seiko-k közül.
-
válasz
5-ös kezelő #218280 üzenetére
-
dzsi23
addikt
válasz
5-ös kezelő #218188 üzenetére
És ha nem érdekli, hogy tud-e vigyázni mechanikusra?
Nem ártana kicsit elvonatkoztatni a saját igényeidtől, hisz eddig csak kvarcokat linkelt, és erősen célzott rá, hogy a pontosság fontos neki, akkor miért vegyen mechanikust? És azt sem tudjuk, mennyi pénze van, akkor miért vegye a legolcsóbbat?
(#218186) csaba1203:
"Ez az óra mennyire ajánlott mindennapos használatra?"Ez attól függ, hogy mit csinálsz a mindennapokban. Nekem pl. nem tetszik, így nehéz objektív véleményt alkotnom róla, de eleinte egy elegáns svájcit kerestél, ez meg egy nagyon sportos japán, és elég nagy is.
(#218191) Csari93:
Gyorsabban kellene írnom, mert majdnem ugyanazt írtam le, csak megelőztél. -
Csari93
aktív tag
válasz
Én tisztelettel nem értek egyet veletek, nem ajánlanék nem órabuzi keresgélőnek (kvarc kronót keresőnek) Amphibiát.
Az Orientről: Sportos dízájn, valószínűleg örökre megbízható lesz. A mindennapi hordás miatt fontos megjegyezni: A bőrszíj nem tart örökké, és vízbe nem illik vele menni, de az óra sem kifejezetten aquaparkba vagy jetskizni készült az 50m vízállósággal. Valamint az óraüveg nem lesz örökre karcmentes, de ez természetes az árkategóriában.
(Ha szánnál rá akár többet is, én egy fém szíjas Seikot néznék, mint például: [link] A fémszíj tartósabb, a központi másodperc a stopperé, jobban világítanak a mutatói, 100M a WR. És elegánsabb, amellett hogy még mindig sportos.) -
válasz
Egyetértek veled. Kezdetnek munkásoknak jó az olcsó mecha vostok is. Azon biztosan le lehet mérni a lehetséges használati következményeket egy komolyabb vasarlása előtt. A műanyag kasznis kvarcok nem ép úgy fognak viselkedni a karon, és a karcok is félrevezetnek.
-
Szulita28
senior tag
válasz
5-ös kezelő #218063 üzenetére
1-1 modellre várni Clearance-nál valóban kicsi esélyű (ahogy djeperto is írta). Mondjuk pont ezek a típusok nem szoktak annyira népszerűek lenni, mint a Sandhurst. A Trident-ek nagy részét órák alatt elkapkodják. Ráadásul LE darabokból csak a drágák szoktak benne lenni, a népszerűek szinte sosem.
Ettől függetlenül, az elmúlt 3-4 évben már az 5 nekem tetsző darabból 3-4-et meg tudtam volna venni így (ha közben már nem más tetszett volna).
Érződik náluk, h szépen kúsznak fel az árak évről évre. Ráadásul egy-két darabjuknál máreffektus is előjön, ezt hogy gondolják.. [link] Ettől függetlenül, sztem még mindig az egyik legjobb Swiss Made alternatíva az Oris-ra, TAG-ra, Omega-ra. Minőségre nagyon rendben vannak.
-
@mriya@
őstag
válasz
5-ös kezelő #217963 üzenetére
Pontosság:
Az óra megengedett eltérése normál hőmérsékleten kevesebb mint +/- 15 másodperc havonta.Sóval "belefér".
-
dzsi23
addikt
válasz
1 másodperc 3-4 nap alatt, vagyis 0.3s/d, amiről beszélek, ezt átlagosnak mondanám, bármilyen egyszerű kvarc esetén. A Casiod havi 6 másodperce is 0.2s/d, ez is átlagos, amit hoz a Zeppelinem, de az asszony MK-i is. Sőt, a háromból két MK 0.1s/d pontosságú, de még ez sem kirívóan pontos, viszont erre már azt mondom, hogy pontosabb az átlagnál. A G-Shockom pl. 0.2s/d, de volt nálam Pulsar, Lorus, Fossil, stb. amit hozta a 0.1s/d-t.
Az UHF Bulovám 4.2 másodpercet tért el 79 nap alatt (0.053s/d), ezzel évente 20 másodpercet téved, a megengedett 10 mp helyett.
Viszont jelenleg (meg valaha) a legpontosabb órám egy olcsó, "játszós" Lorus, ami 0.4 másodperc sietést szed össze 30 nap alatt (0.013s/d)... na, ez már kirívó, évente is csak 5s, ha így marad.
Egyébként a legpontatlanabb kvarcóráim 0.4s/d-t alkottak, és volt köztük Seiko, Pulsar... -
zolnagy
őstag
válasz
Ha most kiszámolod, akkor azért nem akkora nagy a különbség. A Casio 6 s/hó, ez meg 7-8
Nekem az LCW-M170 meg 8-9 s/hó. Volt ennél pontosabb nem rádiós Casiom, de nem dőlök a kardomba. -
dzsi23
addikt
válasz
5-ös kezelő #217943 üzenetére
Kicsit túlzsúfolt, az indexek és a mutatók színe megegyezik, formára is ugyanolyan a perc- és az óramutató, így nem lehet olyan egyértelműen megkülönböztetni. A fenti automata Seikon kétszer akkora a percmutató, és az indexek is más színűek. Jelenleg valamelyik piros percmutatós Citizen AW5000 a befutó, de a 43mm már necces, a Carnival mérete jobb lenne.
-
petipetya
nagyúr
válasz
5-ös kezelő #217838 üzenetére
-
vasi79
aktív tag
válasz
5-ös kezelő #217741 üzenetére
Mert egyébként ennyire érzékeny az automata szerkezet? Vagy csak ez az óra, amit linkeltem? 200m-ig vízálló, ez biztos.
-
Mercutio_
félisten
válasz
5-ös kezelő #217740 üzenetére
Semmi bajom a színével, sőt az kimondottan tetszik
-
axod
tag
válasz
5-ös kezelő #217606 üzenetére
Irigyellek érte
Még én is latolgatom, hogyan is legyen... Nagyon szép a Star széíriának a kidolgozása, a komolyabb svájci (Rolex) amit én beszereznék az már teljesen másik árkategória, és annyit (egy) órára nem költenék.
-
válasz
5-ös kezelő #217569 üzenetére
Fekete számlapon a krómozott mutatóknál csak a fekete mutató a rosszabb láthatóságban. Ha sötét dolog tükröződik a krómozott mutatón, akkor szinte nulla a láthatósága. Promó képeken látványos, de valós használatnál elég sokszor csak keresheted a mutatókat. Pedig mindkettőnknek fontos szempont a jó láthatóság. Fehér mutatókkal tökéletes lenne.
Itt egy példa mire gondolok promókép vs valóság -
SI-ZO
csendes tag
válasz
5-ös kezelő #217569 üzenetére
Szia! Egyik sem.
Innen rendeltem.
[link] -
@mriya@
őstag
válasz
5-ös kezelő #217547 üzenetére
Iszonyatosan befeketedik a bőröm tőle, és a réz is ronda lesz.
Az izzadság kémhatásától függ minden. -
vinczetibor
aktív tag
válasz
5-ös kezelő #217510 üzenetére
Jól néz ki az órád! Olyan, mintha tényleg bronz lenne. Remélhetőleg nem kopik le gyorsan a festék.
-
@mriya@
őstag
válasz
5-ös kezelő #217510 üzenetére
adok én neked egy réz karperecet, azzal kipróbálhatod.
-
vinczetibor
aktív tag
válasz
5-ös kezelő #217450 üzenetére
-
dzsi23
addikt
válasz
5-ös kezelő #217481 üzenetére
Azért a "field" óráért én sem adnék annyit, inkább feleannyiért egy Hamilton... viszont a búváróráik nagyon tetszenek.
(#217477) rozsgyi:
Ha annyira bejön az a karcos számlap, szerintem jófogáson találhatsz egy valaggal, aminek a tokja is olyan.Viccet félretéve, nekem is bejön, sőt, az asszonynak az a kedvence (a fekete meg a második, nálam viszont fordítva van).
Kivételesen hosszútávra keresek órát, szal az nem feltétlenül baj, ha nem tartja az árát. -
válasz
5-ös kezelő #217450 üzenetére
Amphi - Forever!
-
Nekton
aktív tag
válasz
5-ös kezelő #217016 üzenetére
Milyen fóliát tettél egy ezer forintos plexire?
Ez melyik órád amúgy?
20 évnél hamarabb szerintem ne várd a sárgulást. Inkább 30, de akkor sem vészes és lehet cserélni.
-
nostromo73
tag
válasz
5-ös kezelő #216702 üzenetére
+1 a Fortis nekem is
... valóban, élőben többet mutat a tényleges méreténél.....hála a füleknek ....méretben nekem a Tag-ok nagyon eltaláltak..csak attól az igénytelen műanyag tokgyűrűtől kellene tudnom elvonatkoztatni..
-
SI-ZO
csendes tag
válasz
5-ös kezelő #216382 üzenetére
Ebayen van fehér mutató.
[link] -
@mriya@
őstag
válasz
5-ös kezelő #215681 üzenetére
Még szemüveggel SEM olvasható.
-
szente
addikt
válasz
5-ös kezelő #215681 üzenetére
Köszi, de szerintem elrontottad a linket.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Eladó KTM női bicaj!
- ÚJ AXIS M1114 hálózati kamera Kompakt és adaptív HDTV Onvif
- Eladó bontatlan LTT Noctua barna csavarhúzó
- EZVIZ 4K biztonsági kamera, 10400mAh akkumulátor, vezeték nélküli, napelemes 1,4W, Wi-Fi 6
- Ezviz C6N beltéri kamera, 1080p, éjszakai látás 10m, motoros pásztázás 360 , mozgás érzékelés
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3035, 100% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Z390 i7 9700 32GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD RTX 2070 Super 8GB NZXT H510 ADATA 600W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest