- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
fagyalllo
őstag
válasz
SOAD19 #224362 üzenetére
Szép az óra, de a nagy kompresszorozás és gyűrűzés után a ráírt 150 méter elég viccesen néz ki.
buci30: A Casio valódi óragyártó, ahogy a Citizen is (aminek olcsó márkája a kuku). A hugo boss viszont egy divatcég, semmi köze az órákhoz, valaki készíti számukra. Szerintem itt senkinek nincs talasztalata vele, egy pár évre tervezett divatcikk, ami ha rendes tokozása is van, szoftveresen villámgyorsan elavul. Ha szeretnéd, vedd meg és számolj be a tapasztalatokról.
-
dzsi23
addikt
válasz
SOAD19 #224340 üzenetére
Amúgy jó lenne a zasszony fehér MK-ja mellé.
-
dzsi23
addikt
válasz
SOAD19 #224345 üzenetére
"nincs nekem ekkora csuklóm sajnos"
Nem tudom, mekkora az óra, így a csuklót is nehéz megtippelni.
A SARX055 nagy kedvencem, de én pont nem bánnám, ha nem lenne kék a mutató, az SJE073 esetén meg kifejezetten zavaró számomra, hogy még a Presage Automatic felirat is kék; valahogy szúrja a szemem azon a szép fagyos számlapon. Más órákon nem vagyok a színek ellen, de itt zavar. -
fagyalllo
őstag
válasz
SOAD19 #223871 üzenetére
Tökéletesen belőtted, 48,8 mm-t mértem a precíziós műszeremmel.
-
fagyalllo
őstag
válasz
SOAD19 #223869 üzenetére
Dehogy, egyáltalán nem nagy, a lünetta átmérője 42 mm, alatta az óra egy hajszállal kisebb.
@mriya@: Ez nekem nagyon APT írásnak tűnik, de nem értem miből gondolja ezt. Nem Sistem51, csavarok tartják össze, szét lehet szedni, össze lehet rakni, olajozni, szabályozni...
Íme: [link] -
dzsi23
addikt
válasz
SOAD19 #223663 üzenetére
A legtöbb Shorokhoff órát nehezen tudnám az általam leírt kategóriákba sorolni, szal végül is nem rossz ötlet egy külön kategória nekik... szerencsére drágák, így nem okoznak nagy dilemmát számomra.
A bauhausok viszont beférnek a dress és (ha kicsit sportosabb) a casual kategóriákba.
(#223665) Lev Abalkin:
Búvárból is jó lenne egy zöld, egy kék, egy fekete, egy fehér, talán még egy sárga is, csak aztán egy-kettőt hordanék, a többi meg porosodna, pont ezt akarom elkerülni.Az Amphibiák egyértelműen búvárok.
(#223670) Lami66:
1 órát szeretnék, de nagy valószínűséggel sosem fog előfordulni, hogy csak 1 legyen. Leginkább azért, mert nem is tudnék kiválasztani egyetlen órát. Új kategóriát viszont semmiképp sem szeretnék kreálni, már így is erőltettnek érzem pl. a vintage kategóriát, mert az is inkább a korát jelöli, nem a stílusát.(#223671) SOAD19:
Nem lehetne egyszerre Breitlingem és Breguet-m, nem élném túl. -
dzsi23
addikt
válasz
SOAD19 #223657 üzenetére
A G-Shockok a "zúzós/túlélő" kategóriába esnek nálam, de arra most itt van nekem ez a "majdnem Pro Trek" Casio.
Az Undone Batman pedig a "racing/kronó" kategóriába férne be, de azt végül a szerkezet (VK64) miatt engedtem el: idegesítene, hogy nem látnám járni az órát ("most tényleg ennyi az idő, vagy megállt egy fél órával ezelőtt?"), nem bíznám rá az életem... a 24 órás kijelzés helyett lehetne inkább másodperc a segédszámlapon.
Igazából most csak a kategóriákon gondolkodom; hogy van-e még valami, amit kihagytam, és beférne a készletembe. -
-
dzsi23
addikt
válasz
SOAD19 #223486 üzenetére
Na csak sikerült leszedni a fémet, és kiderült, hogy igazából dupla bújtatós a stift, csak nagy a lyuk a fülön, és elmerült benne. De még jó, hogy szétszedtem, mert nagyon gagyi stift volt benne, cseréltem is egyből.
A zulu brutál masszív, muszáj lesz főzni kicsit, csak féltem a bevonatot... bár ha van olyan óra, aminek talán jól áll egy kis kopás, akkor ez az.
-
dzsi23
addikt
válasz
SOAD19 #223402 üzenetére
"Ez lenne a logikus, de Glycine-ék máshogy gondolták."
Carnivalék is. Ma reggel volt pár szabad percem, gondoltam, leveszem gyorsan fémszíjat, hogy végre fel tudjam venni... hát hogyne... abba is egyperemes stiftet raktak, és nem kap bele a kiszedő.
Na mindegy, talán este majd ráérek levarázsolni róla... Annyit legalább jól csináltak, hogy viszonylag széles a bevágás a végszemen, így a vastagabb kiszedővel is hozzáférek.
-
dzsi23
addikt
válasz
SOAD19 #223393 üzenetére
Nem tudom, mit csináltok a kínai kiszedőkkel, nekem van több is, és eddig csak kalapáccsal tudtam tönkretenni, de azt most hagyjuk.
Egy rugós stift erejénél jóval nagyobb erő kell, hogy elhajoljon/eltörjön egy kiszedő, akár kínai, akár nem.
Mindenesetre annak a Bergeonnak is van 5-6 ezres kínai megfelelője, de ha nálad amortizálódnak az olcsó megoldások, akkor nincs mese: kell egy drága. -
@mriya@
őstag
válasz
SOAD19 #222972 üzenetére
Legalább 40 évig csereberéltem az óráimat (sosem volt 2-3 darabnál több egyszerrre), de mint a legutóbbi fotó is bizonyítja, visszatértem egy 16 évvel ezelőtti dizájnhoz, és azóta már nem is vágyom másikra.
Szóval minden a fejben dől el.
Ugyanezt az utat végigjártam már a hifivel is.
Csak abban az esetben a fülem döntött (ha egyre gyengébb a hallásom, minek költsek egyre jobb cuccokra).
És a horgászcuccokkal úgyszintén.
Idén eladtam szinte mindent, csak a legszükségesebbeket tartottam meg. -
Empsepo
senior tag
válasz
SOAD19 #222972 üzenetére
Szerintem ez csak hozzáállás kérdése.
Lett volna lehetőségem további órák beszerzésére.
Aztán döntött a józan ész.
Így is van vagy hat órám, nem arról van szó.
De komoly összeget, amióta megvan a 2422, a Seiko búvár és a mechanikus kronográf, nem költöttem órára.Amikor odakerültem, mindig feltettem a kérdést: kell ez nekem?
Amikor az ember azt érzi, hogy kell, pedig egyértelműen nem kell és annak ellenére megveszi, ott gond van.
Nem kicsi.
Akárhogy is fogyasztói társadalom. -
Kbali
nagyúr
válasz
SOAD19 #222859 üzenetére
Amennyiben a szemész igazolja, hogy a munkavégzéshez szükséges a szemüveg, akkor a munkáltató állhat 36e Ft-ot egy szemüveg árából (munkáltatója válogatja, nekem pl. nem száll be ilyenbe). Szemüveget meg nem 5 évente cserélünk, hanem ha változik (romlik/javul) a szemünk
amúgy ne is mondd, a lányom 12, félévente romlik annyit a szeme, hogy új szemüveg (minimum lencse) kelljen. Nem akarom neki a legolcsóbbat, úgyhogy 50-60e Ft alkalmanként úgy, hogy az osztálytársai nemigen tudnak vigyázni rá... Érdemes még egészségpénztárat fizetni, mert ott meg 20% visszajön év végén adó oldalon (persze nem 20% a nyereség része, hanem 10-15 a levont működési költségek miatt)
-
SOAD19
addikt
válasz
SOAD19 #222834 üzenetére
*nehezen =megértem
Most nézem, jól látom, sejtem, hogy rózsaszín is befigyel a számlapon. A mutató az lila lenne, vagy kék?!
Mocsodék színtévesztés... Emiatt is utálok egyedül ruhát venni magamnak. Volt hogy elmentem inget venni, és majdnem megvettem egy halvány rózsaszínűt, amit én világoskéknek gondoltam.
Bár, manapság már annyira gáz a rózsaszín férfiak esetében sem, de én akkor se szeretem. De, ennek ellenére, csak sikerült vennem egy kék színű fürdőnadrágot, aminek rózsaszínű elől a madzagja, amiről szintén azt hittem, hogy világoskék.
A tavalyi nyaraláson is kikészítettem unokatesóm lányát mikor unoztunk, mert sokszor nem jó színt raktam le. Pedig tudja, hogy színtévesztő vagyok. -
dzsi23
addikt
válasz
SOAD19 #222757 üzenetére
Lényegtelen, hogy pontosan melyik típus volt az, csak az a lényeg, hogy ha valaki leszól egy órát, az nem feltétlenül irigy, hanem lehet, hogy tényleg nem tetszik neki, és elég bunkó ahhoz, hogy ki is mondja, annak ellenére, hogy a kutya sem kérdezte.
Persze, bárkinek lehet negatív véleménye, és tiszteletben is tartom, akkor is, ha az én óráimról van szó, feltéve, hogy kulturáltan adja elő. Ha ez nem megy neki, akkor inkább tartsa magában... de facebookon rengetegen szeretnek "böfögni", és itt is előfordul olykor.
-
SOAD19
addikt
válasz
SOAD19 #222746 üzenetére
De akkor már a kivitelezésben is segítek... Mikor az az óra következik bemutatásra, ami Dávid számára érdektelen, akkor átmehet alvó üzemmódba. Ekkor egy vágást kell eszközölni a videóban, átváltani arra a kamerára, ami csak Viktort veszi, hogy mi ne vegyük észre, amint Dávid lehunja a szemét, és lemegy alfába. Ezután újra jöhet a totálkép, ahol mindketten látszódnak. Viktor elmondja, amit érdemes tudni az adott óráról, és mikor a vége felé jár a mondanivalójának, akkor az asztal alatt finoman megrúgja Dávid lábát, jelezvén, hogy lassan ébresztő. Ekkor egy szépen kivitelezett vágással elrejtve Dávid kinyitja a szemét, és ezt mondja, miután Viktor befejezte a monológját: "így van, abszolút egyetértek". Ezzel nagyon nem lehet mellélőni.
Azt hiszem pályát tévesztettem, rendezőnek, vagy forgatókönyvírónak teremtett az Isten.
Bocs a szemetelésért, nem lenne szabad ilyen sokáig fennmaradnom... -
xcvbxcvb
aktív tag
válasz
SOAD19 #222719 üzenetére
Tetszik, megvettem, használom, boldogság, ennyi. Nem kell túlgondolni szerintem.
Casionak úgy sincs nagy respektje itt( menőzési szempontból) , egy jó megbízható olcsó óra. Ezt nem ismeri senki, hogy 600 ezerbe kerül az eredeti( aki meg ért hozzá az látja a számlapon hogy nem gyári hanem moddolt). Már 30-40 ért is hülyének néznek egy Casióért, hát még annyiért.
Ha villogni akarnék rollert vennék, azt mindenki ismeri, nem egy Casiót. -
-
dzsi23
addikt
válasz
SOAD19 #222698 üzenetére
Annyit kér érte a gyártó, amennyit akar, max. azzal szólhatunk bele az árazásba, hogy nem vesszük meg.
(Én 70-ért sem venném, de ez most tárgytalan.)
(#222700) SOAD19:
Nem tudom, szoktad-e nézni Viktorék videóit, de ha jól emlékszem, ők is kihangsúlyozták, és itt is kiveséztük, hogy nem az SKX utódai, csak a dizájn miatt ragadt rá az 5KX... sőt, talán már a hivatalos megjelenés előtt ráragadt a becenév, amikor még nem volt 100%-osan biztos a vízállósága, és sokan azt hitték, hogy tényleg az SKX leszármazottai lesznek, csak 5-ös logóval.Aztán jött a csalódás.
(#222697) BloodRay:
"túrót nem látni belőlük ha úgy csillognak épp"Nem a Steinharttal kevered? Azért a mart kerámiát elég jól lehet látni.
Ezért váltott erre a Steinhart is.
-
fagyalllo
őstag
válasz
SOAD19 #222700 üzenetére
Ez a tokforma már jóval az SKX előtt megjelent a Seikónál, először a 6309 búvárok második generációjánál. (Sőt, nem búvárban, karcsúbb kialakítással már más modelleknél is.) Pontosan nem tudom mikor, az első gen. (a mostani SPR teknőcök formája) 76-tól készült és 88-ig gyártották a második generációt.
Aztán jött a mostanáig legjobb ezekből, a 7C43 Professional kvarcok, a forma ugyanaz, de a tok kialakítása (üveg rögzítése, tokcső-korona) a 300 méteres 7C46 Tuna búvárokéhoz hasonló.
Majd folytatódott a belépő búvárok sora a 7002-vel és 96-tól az SKX-szel, amit tavaly kifuttattak.
Ezek eddig mindig búvárórák voltak, az 5KX-nek nevezett ötösök viszont már csak a formát viszik tovább. -
SOAD19
addikt
válasz
SOAD19 #222483 üzenetére
Itt van egy jobb minőségű kép róla tutu-éktól:
Szép kis felárat elkérnek érte a sima verziókhoz képest, közel 50%-ot. (95 vs.140k) Azért 140-ért, már igazán beleférhetett volna a zafír. Még, ha már diver, akkor legyen már egy foszforeszkáló pötty a forgatható lünetta kis háromszögében. Így kamu diver számomra.
-
Sir Pocok
őstag
válasz
SOAD19 #222660 üzenetére
Én is rájöttem egyébként, hogy az én 16,5 feles csuklómra 43 feletti órák nagyok. Ezért is árulom a Promaster Citizenemet.
Amióta többet hordom az Orient Star órámat nem is hiányzik a nagyobb méret.
@vzsryl: A japók már csak ilyenek. Vagy jó így ahogy van vagy ne vedd meg. Irgalmatlan pénzeket kereshetnének ha nem lennének ennyire makacsok.
Más:
VÉGRE megvásárolható a basic date vonal az Orient Star-nál!
Ahogy nézem simán hozza a JDM-es Seiko Presage szintjét olcsóbban. (42 mm!)
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz
SOAD19 #222537 üzenetére
Drága, és mp-enként léptet a videón.
Nem sok óra van, ami tudja az én elvárásaimat.Nem véletlen, h kitartok a Vosztok kétéltűek mellett, minden hibájuk ellenére. Össze tudom legózni a kapható gyári alkatrészekből a nekem megfelelő órát, ennek az Oceanus-nak a töredékéből. Előnyök : Jó méret, leolvashatóság, kedvező ár, design. Hátrányok : Nyers kidolgozás, "0" szerviz nélkül pontatlanság. Engem nagyon zavar, ha egy óra napi eltérése pár mp-en túl van, és mégis a Vosztok a nyerő nálam. Mindennapos munkában viselősnek, éjjel-nappal.
Taylor79 : Jól néz ki az a Citi, nekem is bejön a formavilág.
-
dzsi23
addikt
-
Fall-N
veterán
válasz
SOAD19 #222483 üzenetére
Mitől ingerszegények? Az előző Seiko 5 szériák sem voltak soha harsányak. Az én 2018-as ötösöm SNKM45K1 is egy klasszikus kinézetű (öltöny/dress) óra, egyszerű letisztult tok, sunburst számlap. De élőben mindig jobban néznek ki az órák, főleg a japánok. A Casio, Seiko (talán időnként a Citizen is) irtó béna gyári képeket ad meg. Élőben meg mind meggyőző. De ez igaz a svájci márkákra is időnként, ezért is szoktak csinálni promó videókat.
Az új széria meg szép modernizált változata a régieknek, jobb szerkezettel.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- BestBuy topik
- Milyen autót vegyek?
- Need for Speed: Rivals
- Battlefield 1
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Milyen légkondit a lakásba?
- EAFC 25
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- További aktív témák...
- Ezviz C6N beltéri kamera, 1080p, éjszakai látás 10m, motoros pásztázás 360 , mozgás érzékelés
- Alfa Romeo 159 1.9JTD 120le 8v 2009 Facelift
- Ikea mittzon íróasztal, 140x60
- CORSAIR TC100 RELAXED SZÜRKE/FEKETE SZÖVET GAMER SZÉK
- Alufelni 4 db., R16 méretű gumihoz (pl. Ford Galaxy II) (az ár 4 db-ra vonatkozik)
- 24 hónapos PlayStation Plus Premium előfizetés a legolcsóbban, egyenesen a PlayStation-től!
- LG 27GX790A - 27" OLED evo / QHD 2K / 480Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync / DP 2.1 / HDMI 2.1
- Hp Prodesk 600 G3/ G5/ G6 SFF/ i5 8-9-10 gen / Elitedesk 800 G4 /Win11- Számla, garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3042, 94% Akkumulátor
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest