- iPhone topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Magisk
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Rekord vékony lesz a Z Flip7 is
- Fotók, videók mobillal
- Íme az új Android Auto!
- Betiltották a Pixel 7-et Japánban
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Új hozzászólás Aktív témák
-
blountex
senior tag
válasz
NvidiaRTX #13001 üzenetére
Gondolkoztam rajta, hogy lehetne még egyértelműbben elmondani.
A soundbar HDMI-jébe akármilyen eszközt csatlakoztatsz, ott gyakorlatilag megkapod az összes létező csatornát és hangformátumot amit a soundbar támogat, és ez itt a lényeg (Lásd fentebb a HARMANN képet).
Azonban a soundbarok csak 1 vagy 2 hdmi-vel rendelkeznek, ez hátrány mondjunk egy Denon erősítővel szemben, ahol 6-7db HDMI is rendelkezésre áll.
Ezesetben az eARC jelenthetne egy olyan megoldást, hogy amit a soundbar tud, azt közvetlen közvetití a tévé felé is, ezáltal bármilyen eszközt csatlakoztatsz már a tévéhez, annak fel kellene ismernie, hogy már nem csak PCM és DD+ áll rendelkezésre, hanem még számtalan más lehetőség és a csatornák is szélesebbek (2.1 helyett 5.1, 7.1). Tehát mintha egyből a soundbar HDMI-jébe tennéd magát az eszközt.
"Az eARC technológiát támogató típusok
Audioformátumok: Támogatja a legújabb, nagy sebességű adatfolyamot igénylő formátumokat, többek között a DTS Master, a DTS:X, a Dolby TrueHD, a Dolby Atmos stb. technológiákat."
Gyakorlatilag ezeket tudja a soundbarom is."Így is úgy is késni fog a hang Dolby módban már próbáltam. (PC+TV)"
Nekem TV + PC-nél nincs hangkésés dolby atmos módban sem. Legalábbis fent leírt módszerrel
"Nálam amúgy TV pléjere Atmos képes és mindent visz simán."
Ez jó dolog, de gondolom ez csak akkor működik ha közvetlenül a tévére csatlakoztatsz egy eszközt és úgy játszod le.
Ilyen szempontból Pl a NASról való lejátszás már nem tud működni, csak sima AC3 képes kezelni.
Itt még lehet egy opció a streaming szolgáltatások terén, de nem várok tőlük TrueHD, Dolby Atmost. -
válasz
NvidiaRTX #12997 üzenetére
Én is gondolkodok egy sztereó/2.1 szetten,de nálam maradna a soundbar is.
Klipsch/Monitor Audio hangfalakat néztem eddig és egy Topping erősítőt.
Főleg zenére,filmre maradna az 5.1 soundbar.
Csak még mindig nem döntöttem el mi is legyen.
Másra is kellene a pénz,plusz lassan indul a motoros szezon is,az idei szezonban több pár napos/1 hetes túrát is tervezünk a társasággal,aztán ez sem lesz éppen filléres kiadás.Na meg az autóra is kellene költeni egy nagyobb összeget.
Szóval jó lenne a szett,csak nem tudom még mikor lesz lehetőségem beruházni rá. -
-
SPQR301
tag
válasz
NvidiaRTX #12578 üzenetére
Érdekes, ez a cikk December 20-ai, akkor már meg volt jelenve a FH5.
Lényeg a lényeg, van benne Dolby Atmos, lásd: [link]
"Joining the fantastically improved visuals in FH5’s new AV system-stretching engine is an impressively revamped Dolby Atmos sound engine. This features what the game designers call ‘ray tracing’ for audio. In other words, the Dolby Atmos sound system will use the same location principles of graphical ray tracing to detect environmental factors such as tunnel walls, close-by buildings, nearby cars, impact sounds and so on to place both reflected and direct sounds more accurately within a 360-degree soundfield built around your position in the game world. This includes overhead effects, where appropriate (and where you have a speaker system capable of delivering overhead effects convincingly)."
Meg hát, nálam kiírja a sound bar, amikor elindítom a játékot, hogy van atmos.
Amúgy annyira nem érzem átütőnek, mint pl. az Oriban. Azt el is kezdtem újra végigjátszani, annyira sokat dob rajta a hang. Az első végigjátszásom után megnéztem róla egy dokumentumfilmet, amiben kiemelték, hogy nagyon ráfeküdtek a hangra. "Látszik".
-
lac1978
csendes tag
válasz
NvidiaRTX #12559 üzenetére
Igen a mélynyomón felmegy a hangerő! A mélynyomón ordít ugyan az mint a középsugárzókon! Nem messze volt tőle a wifis router de azt is elraktam és így sem jó! Xbox van közvetlenül mellette de az előtte is ott volt és 1 hónapig nem volt semmi baja! Lg Magyarországot is megkerestem. Ott azt tanácsolták hogy reseteljem de ez sem segített a hiba megmaradt!
a másik tanácsuk nekik is szerviz volt ha nem válik be resetelés! -
-
Elar
senior tag
válasz
NvidiaRTX #11480 üzenetére
Na en a Médiában vettem vmi fali tartót
Meliconi 50
Természetesen a hozzaadott millió csavar közül egy sem jo a 9500 hátába.Ő van egy kérdésem.
A surround hátulján a left szót ugy kell ertelmeznem h ha szemben ülök a TV-vel akkor tőlem balra? -
Elar
senior tag
válasz
NvidiaRTX #12253 üzenetére
Hmm. Köszi.
Szerintem elballagok megint egy üzletbe és megpróbálok bármilyen különbséget felfedezni egy 300e egy 700e és mondjuk egy 1 milliós Tv között. Képileg.
3 éve tök egyszerű volt. Szóba jöhetett 3-4 TV, pont egymás mellett voltak és látható különbség volt a mostani Qled javára.
Most nem látom ezt a különbéget, csak mondjuk a 3 milliós és a 300e-es között -
Elar
senior tag
válasz
NvidiaRTX #12235 üzenetére
4 méterről nézzük. Jó a 65-ös, de vmelyik nap bámultam ki a fejemből és arra gondoltam, hogy a mozi feelinghez kellene egy nagyobb képernyő.
NA itt el is csesztem a dolgot.
Azóta mást sem csinálok, csak ezeket a szar TV-ket nézem.
Kinéztem a QE85Q60-at - 680e Ft. Nyeltem egyet - jó volt az év - megérdemlem.
De aztán olvastam a Q800A leírásnál, hogy a Symphonyhoz (?) és a Teret betöltő hangzás+ hoz Q70 kell.
(mondjuk nem tudom mennyire kell ez nekem)
Oké akkor nézzük a Q70-et. Vazze az 1m ft......
Szűz isten, azért annyit mégsem a luxus miatt....
De a leírások is bőven a Q70-et ajánlják a Q60-al szemben.
Szóval most itt vagyok és nem tudom mit csináljak TV ügyileg.
JA és a bónusz, hogy a 75-ös Q70 "csak" 540e. -
Elar
senior tag
válasz
NvidiaRTX #12228 üzenetére
Frissítéseket már alapból töltöm
Persze a soundbarnál érdekes volt amikor először bekapcsoltam, de túl vagyunk rajta
Ugye azt írtam, hogy HDMI kapcsolatot a TV-vel megoldották - ott a TV volt a ludas.
(Az hogy a Tv Dolbyt és DTS-t hoz opciónak - betudom az adásnak és a Tvnek) Atmosnak hozzá sem kezdtem, h miként lehet belőle ilyet előhozniElmúlt héten a TV vásárlásba hülyülök bele. 85-ös méretben vennék, de Samu Q60-anat még keveslem a leírások alapján a Q70-től felfelé már csilliárdokért van.
-
Elar
senior tag
-
válasz
NvidiaRTX #11971 üzenetére
Az albérletet ahol laktam felmondták a bérleti szerződés lejárta után.A főbérlőm lánya igényt tartott rá,gyorsan kellett költöznöm (2hét…)
Az új lakás amit találtam kisebb volt,így a hely sem lett volna ideális,plusz kellett a pénz is,mert 2 héttel a bejelentés előtt vettem meg a Focusomat.
A tartalékaim java elment rá.Az volt a terv,hogy pár hónap alatt visszaspórolok egy kis tartalékot,de ez a hirtelen jött költözés miatt nem tudott megvalósulni,az új lakás meg drágább volt (a korábbi nagyon olcsó volt).1 hó előre+2 havi kaució+költöztető díja+vennem kellett 1-2 bútort is.Hirtelen cirka 600k ugrott ki a tárcámból…
Tavaly ilyenkor erősen gondolkodtam hogy újra kéne egy komolyabb cucc,de inkább idén márciusban egy nagyobb hangnyomásra képes eszközre költöttem el a pénzem egy BMW R1200RT képében.
Filmes igényeimet a T650 bőven kiszolgálja.Főleg hogy mostmár van hozzá hátsó szett is.
Egy születésnapi házibulit is végigzenélt már,sokat nem vártam tőle ezen a téren,de ott sem vallott szégyent,szóval marad ez a szett még sokáig. -
Kroni1
veterán
válasz
NvidiaRTX #11932 üzenetére
Trónok harca az egyik legzseniálisabb könyv és a sorozat a legjobb szerintem amit valaha láttam. Eltekintve a hypetól ami övezte, én tavaly döntöttem úgy, hogy megnézem és nagyon tetszett. Sok film elverzik könyvhöz képest, de e szerintem filmvásznon is jó, ahogy a Düne mostani verziója is bejött..
Az atmos hangra gondoltam, h nálad müködik az atmos csak nem használod ki mert nem igazán nezel atmos tartalmakat..
-
-
Digitalis
senior tag
válasz
NvidiaRTX #11921 üzenetére
Csak mert a kérdező azt szerette volna tudni, hogy a Dolby Digital Plus csomagolású atmos, és a TrueHD csomagolású atmos között mi a különbség. Például, különbözik-e a Dolby Digital Plus atmos hang abban a Truehd-től, hogy itt nem szól felfelé a hangszóró. Erre írtam hogy nincs semmi különbség, DD+ atmos ugyanúgy kiléphet térben vertikálisan, mint akár a Truehd atmos és szól a felfele itt is. Azt is említettem, hogy ezek a consumer atmos soundbarok, nem az a kategória, ahol elemezni kellene a TrueHD atmos és a DD+ atmos nagyzenekari triangulum amiltudóját, lecsengésének különbségeit.
Amire való az a filmek, Netflix is bedob néha ilyen filmet, pl a Witcher sorozat DD+ magyar atmos, és q-jó! -
OhYeah
kezdő
válasz
NvidiaRTX #11921 üzenetére
Jelenleg ha hallgatsz bármit eArcon akkor szólnak a felfele sugárzó hangszórók a soundbaron és a hátsó hangfalaidon ?
Ha igen az lenne a kérdés hogy át tudnád-e dugni a TVn eArc HDMIből sima Arc HDMIbe és úgy meghallgatni ugyanazt ?
TrueHD Atmost ami tömörítetlen natív Atmos hang azért nem játszotta le a TVd, mert azt valóban nem támogatja sajnos [link]
Csak Dolby Digital Pluson tudja kiadni az Atmos hangot, az meg csak tömörített Atmost képes kezelni, ami meg a Samsung TV szégyene, mert az eArc meg át tudná vinni a TrueHD Atmost, csak a TV nem támogatja
én legalábbis erre jutottam.
Ha esetleg megválaszolnád/kipróbálnád a fentebbit megköszönném
-
sxxorp
őstag
válasz
NvidiaRTX #11877 üzenetére
&Gino20: köszönöm a hozzászólásokat!
Azt hittem a kiindulásomból egyértelmű, hogy nem azonnal egy termékajánlatot kérek. Elviekben szeretném megérteni, hogy mik a lehetőségek, aztán konkretizálni mi lehet a megfelelő megoldás. Jó régen megvettem azt az egész korrekt hi-fit (emlékszem 100eFt volt 23 éve), így hangrendszert soha nem állítottam össze/azóta olyan megoldások vannak, amikről alig hallottam pl. soundbar. Társasházban lakom, ami nagyon csendes, a nagy teljesítményt nem tudnám kihasználni. Nem kell semmi komolyra gondolni egy alsó-, alsó-közép Bestbuy megoldást keresek Playstation, TV, és zene megoldásra - ami nem rosszabb, mint ami van (még nem halt meg pl. a hangszórójával szerintem semmi gond, a főegységben puskapor-ropog valami szeszélyesen...)
100000Ft-nál többet biztos hogy nem szánok rá, de ha kérhetem legyen megoldás 50-60 körül is. Annál jobb emlékeztető úgysincs, hogy ezt hallani kell, és aztán eldöntöm megéri-e a többletet a költségesebb megoldás.
A HDMI CEC nem tudom mi. -
válasz
NvidiaRTX #11765 üzenetére
Inkább a kábelcsatornát nézem mint az össze-vissza lógó kábeleket.
Nálam csak a szekrények mögött van kábeldzsungel,ahol látni és vízszintesen fut a padló szegélyléce mellett ott kábelrögzítőkkel van a léchez fogatva szépen rendezve,függőleges irány esetén meg keskeny kábelcsatornában futnak a kábelek.
A falra szerelt tv-ből lefelé fut a tábkábel,lan kábel,usb hosszabbító,antenna kábel,3 hdmi és egy optikai kábel.Ha ezek nem lennének csatornában elég undorító lenne.
Számgép asztalom alján is rendezetten és arányleg rejtve végig van rögzítve minden kábel,máskülönben ott aztán lenne világvége.Usb és tápkábel hegyek,220V elosztó,usb hubok… -
McBJani
tag
válasz
NvidiaRTX #11673 üzenetére
Szia
Hogy a kérdésedre válaszoljak és a történet is kerek legyen a nappaliban kevesebbet fogok filmezni, ahogy írtad inkább a tv hangjához kell az erősítés, de, ha tartunk egy kis összejövetelt akkor nem szeretném a hálóból nyomatni a zenét vagy a hálóból kihozni a cuccot, körbekábelezni a nappalit és rontani az esztétikát. Szeretek szép mélyekkel rendelkező zenéket hallgatni és, ahogy írtam a TCL nem győzött meg sem mélyben, sem pedig a doboz hangú rúdjával, a Denon pedig kifogástalan volt és maradt is. Nem várok én sokat ettől a 40W-os mélytől, de arra amire szerettem volna elég és így a pont 10x akkora JBL ES250P mélyládámat a Wharfedale Vardus 5.0-át és a Pioneer VSX520-at hagyhatom a hálóban
Gondolkodtam én, hogy veszek egy kisebb sztereo erősítőt és kiviszem a két hátsó Vardus vr-100-asomat, amiből egy akkora, mint ezek a kategóriájú soundbarok mélyládái, de akkor is kellett volna még egy kis nyomó és egy olyan kis erő, amiben van bluetooth és wifi streamelés. Szóval ezért maradtam az olcsóbb megoldásnál, főleg, hogy manapság egy fentebb említett új rendszer ára már inkább a millát súrolja.
-
nutella1
őstag
válasz
Ne haragudj, de az utolsó mondatoddal nem értek teljesen egyet. Amíg a Soundbarok előtt a műanyag házimozik uralták a piacot, addig ugyanabban az árkategóriában (szerintem) alkalmasak voltak a televízió hangjának felerősítésén kívül többre is. Értem ezalatt, ha pl. 150.000 ft-ot beruháztál, akár zenét is tudtál hallgatni rajta, és elég szép hangzásvilággal. Főleg ha a szett aktív mélyládát is tartalmazott. Ehhez képest ma megveszel ugyan egy esztétikailag, kivitelezésében szebb, kevesebb helyet foglaló, valamivel több funkcióval ellátott rendszert, és bizonyos esetekben mégsem azt kapod amire számítasz. Én így vagyok ezzel, de eszem ágában nincs lehúzni a soundbarokat, majd néhány év múlva vegérvényesen kiforrja ez a technológia is magát.
-
Kroni1
veterán
válasz
Csalóka tud lenni a hangerő. Nekem az LG ami hivatalosan 520W sokszor 1/3-ad, vagy közel fél hangerőn ment majdnem a 35m2 körüli nappali konyha légtérben. A Q800A olyan 15-25%-on teljesen jó ismerősnél, pedig az kevesebbet tud papíron, de szerintem a valóságban hangosabb..
-
válasz
NvidiaRTX #11657 üzenetére
Pedig nem egy friss márka.
Maga a márka kínai és vagy 50+ éves.
Többek közt övék a Gorenje is,meg pár éve megvették a Toshiba tv-s részlegét is.Elég nagy cég,cuccaik se rosszak,csak európában nem olyan régóta vannak jelen így nem is annyira ismert név mint a Samsung/Sony/LG/Philips.
A Hisense és a TCL a 2 legnagyobb kínai szórakoztató elekronikai vonalon.
Árban a nagyobb nevek alatt vannak és nem is rosszak a cuccaik,de itt-ott azért van még hova fejlődniük. -
Agony
aktív tag
válasz
NvidiaRTX #11648 üzenetére
Meg is jött ma. Amennyit szívtam az előzővel (ami gyári hibás volt), ez annyira simán ment.
Bedugtam áramba, rögtön kéken villogot mindkettő, beraktam ID SET-be a bar, azonnal csatlakoztak és azóta is mennek. Igen azt észrevettem, hogy sztereó hang esetén nincs jel a hátsóknak, ezért most surrondban tesztelem, hogy nem-e járok vele úgy mint az előzővel.
Majd hétvégén ha lesz időm kipróbálom valami filmmel Plexből, csak ott is jól kell választani, mert LG miatt DTS kiesett. Te alapból milyen módban használod?
-
paloczi
csendes tag
-
nutella1
őstag
válasz
NvidiaRTX #11617 üzenetére
Gondoltam leírom, hátha valakinek a későbbiekben hasznos tanács lesz ha rákeres:
A Reddit egyik topicjában észrevettem, hogy valaki készített egy pár KBit-es programot ehhez a hangkártyához (Sound BlasterX G6): "auto volume control" néven, tökéletesen működik most már ezzel a görgős és a win. hangvezérlés is. Így a problémám teljes mértékben megoldódott. Mondjuk azért ez a bug elképesztő a Creative részéről, kiadnak egy amúgy tudásban extrém jó minőségű DAC-ot, aztán a végén még (nem is keveset) kutakodni kell.
-
-
Kroni1
veterán
válasz
NvidiaRTX #11556 üzenetére
Azt jól értem ha konzolon játszol akkor a SB is átáll Game hangmódra és neked kell visszaállni a saját távirányítójával mert abban marad?!?! Mekkora idiótaság! Ennyi erővel a CEC-t is kihagyhatták volna, mert így nem lehet a szekrény mélyére rakni a távirányítóját..
Hihetetlen mérnöki zsenialitás.
-
ricsip
addikt
válasz
NvidiaRTX #11573 üzenetére
No hát mondjuk ez sincs leírva egy összefoglalóban sem.
Az ember összedugja az xbox-ot / 4k playert direktbe a soundbarral, mert a kapzsi LG / Samsung kispórolta a DTS audió licenszet a TV-ből, és máskülönben csak némafilmet tudna nézni. Ha meg kellene a konzolos játéknál a VRR ÉSVAGY a 120hz akkor dugdosgassa azt a szájbabszott hdmi zsinort át a tv-be filmezés után.
Mikor mennek itt is a nagy jótanácsok, hogy dugjad a száundbárba a lejátszódat, úgy szólni fog a dts, ezek valahogy mindig kimaradnak! De te olvassál fórumot meg tájékozódj vásárlás előtt különben te vagy a hülye! -
Kroni1
veterán
válasz
NvidiaRTX #11547 üzenetére
Már szerintem elbeszélünk egymás mellett, de mindegy. Mégegyszer leírom, én is a 800A+surround kitet javasoltam még a drágább, (kb. 280-300e) ára ellenére is, abban az esetben, ha van pénz rá és hely hátsóknak. Ha nincs akkor egyértelműen a 900 a befutó ~240-ért, és ugye sb-t sok esetben azok vesznek akiknek nincs sok szabad helyük..
- A szélesebb bar és a plusz hangszórók meglétét nem a surround hangzás kapcsán, hanem a szélesebb színpad miatt emeltem ki.
- "még mindig csak Angol szinkronosak." már többmindent néztem magyar atmos hanggal.
Elfogadom, hogy az igényeidnek tökéletes a 800, de kicsit úgy érzem, hogy a saját igényeid miatt azt akarod mondani, h másnak se érheti meg a másikat választani. Persze ár-értékben valóban szuper szerintem is, de lehet más nem csak magyar filmeket néz, lehet nemcsak a tévéjéről, hanem külső eszközről vagy olyan tévéről ami tudja a DTS-t is.. Lehet atmos játékokkal nem is fog játszani, de én úgy vagyok vele h jobb a tudás ami csak néha van kihasználva, mint a tudás hiánya, ami csak néha hiányzik. Ennyi. És az Rtings pontszámokról is csak annyit akartam, hogy azt se venném készpénznek, mert nagyon mást is tud mutatni két egyező pontszám a valóságban, sőt. Részemről ennyi, Peace!
-
Kroni1
veterán
válasz
NvidiaRTX #11545 üzenetére
Nem arra gondolok, hogy a felfelé sugárzókat nem is tartalmazó ~100e ft-os 3.1-es sb-ket is az Atmossal, a magassághangzással reklámozzák, meg hangzatos kamu térhangzást raknak bele. Hanem arról, hogy egy Sony A7000-ben ami mélynyomó nélkül 400-450e Ft, már komolyabban is működhetnek a height speaker-ek. Nézd meg az általam linkelt videót 7:45-nél mikor elkezdi kalibrálni csak kapkodja a fejét felfelé Linus, pedig egy rohadt magas beltérben tesztelnek, valami függönnyel a plafonon.. És ebben hidd el, h kell az immersive mód, más minőséget jelent mint a 800A-ban a mozi effekt.
Amúgy egyetértek veled, én is szeretem a céleszközöket választani, és azzal is hogy a tiédnél a standard a jó. de te is elismerted, hogy szűk a sztereo. Ez nem véletlen, nemcsak hogy a 900-as 23cm-el szélesebb, és mélységre is kb a duplája, de van ott még 4db oldalra néző hangszóró amik pont ezért vannak, hogy tágítson és ne kelljen sztereóra lemixelni a surround anyagokat. Szóval ha nincs hely valakinél surround kithez, akkor egyértelműen jobb választás a 900-as, sztem. Csak ennyit mondtam.
Ha nem valami elcseszett formájú a szobád akkor nem nagy érvágás a room korr hiánya, nálam szimmetrikus nappaliban korrekció után is kb pontosan ugyanolyan jó volt az LG a hangzása mint előtte..
A plusz HDMI bemenetet meg nem hiányolná senki, ha az összes tévében lenne 4-5db eArc-os HDMI amiken mindent át tudna rendesen adni, és abba mehetnének az eszközök. És akkor bemenetet se kéne váltani soha, az lenne a legkényelmesebb, de ugye van tv amelyik a dts-t nem szereti, stb..
Az airplay nekem se hiányzik semelyik eszközömből, de apple-ösöknek ez akár dealbreaker is lehet. -
Kroni1
veterán
válasz
NvidiaRTX #11543 üzenetére
Erre szokták mondani, hogy az elmélet és a gyakorlat az elméletileg megyegyezik, de gyakorlatilag nem..
Hidd el én is végigolvastam szinte az összes rtings tesztet, nagyon profinak tűnik, sokmindent nem is értek belőle, és valahogy mégis az az érzésem hogy sokszor ismétlődő, szöveget átmásolós, és gépies. Neha egy lelkes zenebolond, mozirajongó, vagy egy Youtuber, stb. otthon jobban rájön a hibákra, és részletesebben végignyomkodja a beállításokat amiből több is kiderülhet. Ha megnézed ők csak standard módba tesztelnek, egy Sony A7000-es viszont pont hogy csak Immersive módban tudja azt a térhatást amit belepakoltak, ezt Linus is kiemeli a saját vidijében. Oké, hogy a standard a sallangmentes, de nem véletlenül lett annyi munkaóra belefektetve egy-két ilyen módba, talán néha azt is meg lehetne vizslatni, és írni róla benyomásokat, nem csak a bevett szokás szerint leirni amit az alap hangzással a számok mutatnak.
-
Kroni1
veterán
válasz
NvidiaRTX #11531 üzenetére
Én is azt írtam hogy ha később lesz kit akkor legyen a 800A, mert az is nagyon jó, de az valóban sztereo downmix-el míg a 900-as nem. Pont az általad linkel oldal irja a surround résznél:
Amúgy anno ezt a kettőt pont nyuztam saját tartalmakkal. Nekem az jött le, hogy a 800-nak némileg szűkebb a tere, és a 900T-n pl. a Kraftwerk tesztszámomban is jóval légiesebben szólaltak meg az effektek, tágabb, erőteljesebb volt a hangzása. (ami nyilván el is várható a magasabb ára, és a kb dupla mérete okán) Az ilyen méréseken alapuló tesztek sokszor abszolút nincsenek köszönőviszonyba sem a szubjektív érzetünkkel szerintem. Jópár olyat hallgattam meg halk környezetben ami itt rtings pontértékeiben kb egyformán dícsérve volt, és mégis hatalmas különbséget éreztem.
Egy jófogáson árult LG-t meghallgattam, és nekem jóval tágabb volt a színpada, mint a hasonló árú samsungoknak. Mindegyik jól szólt, de az LG jobban bejött, pedig rtings pontozása alapján gyengébb papíron mint a 800A, (Mixed usage pl: 7.8 vs 8.1 pont) és nekik a színpad is valamiért jobban tetszett:
"The Samsung HW-Q800A is a better soundbar than the LG SN9YG. The Samsung is a 3.1.2 setup that offers a better soundstage performance to help you feel immersed in your audio."
Szóval én a saját tapasztalat híve vagyok, ezért ugyan LG-t semmiképpen sem akartam venni, de végül pont azt vettem.
-
-
SonyNex7
senior tag
válasz
NvidiaRTX #11516 üzenetére
Akkor nincsenek kompatibilitás gondok a jövőt illetően,ha mondjuk LG oled tv-re váltanék.
Van esetleg más ajánlott?Hol tart pl a Yamaha,LG stb ezen az árszinten,tudasliag,hangzásilag?Melyik ami a legkiegyensúlyozottab?
Ami miatt tetszik az a wifi,az airplay /fontos lehet mert apple használó vagyok/ ezeket sok készülék nem tudja.
Nem akarok basszus orientált rendszert sem.
A mélynyomot hova kell rakni?Ha szembe van tv a kanapéval akkor mehet a kanapé mögé? -
Kroni1
veterán
válasz
NvidiaRTX #11509 üzenetére
Hát ez jó. Egyébként a digitalweb-en meg a 800A ment 157-ért, tegnap fogyott el:
MM egyetlen nagy előnye, hogy sok terméket tudnak 0% THM-el 10 hónapra adni, ami azért már nem rossz. Tegnap sétálgattam az Aréna MM-ban: ott most a 800T akciós áron 150k, felette a 189-es ár áthúzva, mellette meg egy 250-es ártábla, csak hogy mégjobbnak tűnjön 150-ért..
-
fifth81
tag
válasz
NvidiaRTX #11503 üzenetére
Vilagos hogy a joert fizetni kell, de egyert ertsetek meg. Azert fordulunk hozzatok -szakikhoz- tanacsert, mert limitalt a penztarcank, viszont abbol a "kevesbol" a legjobbat szeretnenk kihozni.
Persze tudok varni meg 3 honapot es havi szinten felretenni 10e huf es akkor a 180e is menne, de akar varhatnek meg 6 honapot vagy akar 1 evet is es akkor mar a 250e is menne. Es igy tovabb. Csinalhatnam ezt addig mig osszejon az Samu 950A esetleg a T, vagy akar a Sonos Arc +Sub +2sat hangfalszettre is a fel milla. De ennyit sosem fogok raszanni.
Ezert is kertem tanacsot hogy ha van max 150e -es 3 honap mulva is 150e lesz/szanok ra- akkor mik a lehetosegek a piacon. Termeszetesen kompromisszumok kozepette, amit teljes mertekeben elfogadok.
Jelenleg a TV speakerei vannak igy szerintem az alap soundbar is jobb hangzast ad majd mint amit most hallok.
Szoval esetleg most egy standalone soundbar johetne most a lehetoseggel hogy ha jovore engedi a penztarca vennek hozza egy soundbart es kesobb meg +2 sat hangfalakat is.
koszi
-
-
Agony
aktív tag
-
Gino20
őstag
válasz
NvidiaRTX #11474 üzenetére
Hogy volt-e értelme vagy sem? Mindegy is, de szerintem van ez így néha. Én 2 éve karácsonykor leptem meg magam egy Xbox One X-el, mert auchanban épp nagyon jó akcióban volt, de ami fontosabb, hogy már évek óta motoszkált a fejemben a gondolat. Végül akkora sikere lett, hogy a 2 év alatt játszottam rajta vagy 50 órát (idén talán 1-2 alkalommal ment), de már úgy vagyok vele, hogy jó lesz az és veszek majd hozzá kinetet, aztán kislányom elbohóckodhat majd vele ha kicsit nagyobb lesz.
Nevezhetjük ezt pazarlásnak is, de nézheted másképpen is
. Hirdető bukik ~30e Ft-ot (300-ért vette), de valaki boldog új tulaj nyerhet a szinte új hangprojektoron jelenleg 60e Ft-ot, ahol remélhetőleg jobb ,,szolgálatot" tesz, vagyis újrafelhasználás történik
-
Gino20
őstag
válasz
NvidiaRTX #11470 üzenetére
Nincs ebben szerintem semmi gyanús. Jófogáson ha ránagyítasz, akkor láthatod, hogy valójában szeptemberi vásárlás, így ha neten vásárolta sem tud élni az elállás jogával vagy lehet személyesen vette csak még sincs rá akkora igény ("pár napot használt") / nem elégedett vele...........
-
-
Kroni1
veterán
válasz
NvidiaRTX #11434 üzenetére
A hdr eljárások közül nekem a dv tetszik legjobban, az előző philipsem nem tudta csak a sima hdr és hdr10et, sztem szebb a képe ennek. Netflix és apple tv is ezt használja, úgyhogy nekem jobb ha van mintha nincs alapon kényelmes, de amúgy abszolut el lehet lenni nélküle is nyilván..
-
a.t.t.i.
senior tag
válasz
NvidiaRTX #11412 üzenetére
A HDMI-n Atmoson kivül milyen okos funkció van?Mert bekapcsolja optikán a soundbart,tudom hangositani is a tv-n.
Olyan tompán szól az egész,élettelenül,filmen pl a középső hangszórókon jön a beszéd de az halkabb mint az effektek oldalt.
Bárhova állitom a profilokat,Hangszín állitáűsba még nem mentem bele.
Kollegámnak Q60T-je van,áradozik róla,hogy még hátulról is jön hang.
Lehet visszaküldöm az A650et. -
Kroni1
veterán
válasz
NvidiaRTX #11395 üzenetére
Ezt te XBOX-on játszod? PC-n szoktam venni néha akciós játékokat steamen, de a F4 még nem annyira akciós ott..
Amúgy a Dolby 2015-ös Demo lemezén van pár olyan teszanyag ahol pl egy esőzésnél kapcsolja be és ki az Atmos hatást, összehasonlítva a sima 5.1-el. Itt még felfelé sugárzós soundbarokon is lehet érezni, hogy magasabbról jön a hang, mintha nem a tévé alól hanem a tévéből szólna. Filmeknél ugyan nem éreztem eddig nagyon hasonlót, itt szerintem direkt ki van emelve a hatás.
-
Skynet258
veterán
válasz
NvidiaRTX #11376 üzenetére
És PS5 esetében még nem is vettem észre akkora delay-t; Series X-nél viszont ha Atmosra teszem akkor már nagyon durva, érzésre 2-300ms+ késés van a hangban. Mindez egy 55-ös CX Oleddel.
Hozzáteszem ez nem TCL specifikus mert rengeteg hasonló sztori van a neten, most vagy az LG vagy a Microsoft kúrált el valamit. DTS digital surround módban használom emiatt, de még ott is hallom a késést, igaz lényegesen jobb. Uncompressed stereo ahol semmi késés, de na, akkor lassan a hangot leredukálom egy walkman szintjére.
-
Tekmen
aktív tag
válasz
NvidiaRTX #11376 üzenetére
Igen, én is hasonló következtetésekre jutottam, mint Te a cikkben.
TV Bypass-ra állítva, PS5 a SB-ba, SB a TV-re. Így a lehető legkisebb a késés, de amint erre Te is kitérsz, sajnos 100%-os synchez vagyok szokva.
Akkor megszoksz, vagy megszöksz helyzet van?
#11377Gabis:
Át tudnád küldeni?Furcsa a verziózása a TCL-nek, jelenleg az EU22 M22 A10 D18 B18 H24 kódú van fent, ez a legfrisebb a TCL oldalán is.
Valami cseh oldalon találtam egy gdrive linket, de nem szívesen kísérleteznék vele
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 Ultra , 8/256 GB , Kártyafüggetlen
- Bomba ár! Dell Latitude E6510 - i5-560M I 4GB I 250GB I DVD I 15,6" HD+ I Garancia!
- Akciós dokkolók, Lenovo Legion Pro 7 RTX 4080/4090 laptopok, licencek, antivírusok
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Üzleti Fujitsu Lifebook u7510 15,6" FHD IPS 2021/08. havi gyártás
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest