- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Rekord vékony lesz a Z Flip7 is
- Apróbb óra érkezik a OnePlustól
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Mobil flották
Új hozzászólás Aktív témák
-
ricsip
addikt
válasz
CactuS #13643 üzenetére
Az örök kibaszott dilemma: megcsinálta az (mint utólag kiderült hogy) kontár a munkát, de neked már lábrázásod van tőle hogy "amint kigurulsz" (vagy legyen 1-2 héttel később) a telephelyéről, beszarik a kocsid megint. Hogyan nem fizeted ki az ilyen faszkalapokat? Mert ugyebar ebben az országban az egyetlen fegyvered mint megrendelőnek a ki nem fizetés. Minden szervízre egyedileg megírt vállalkozói szerződést csinálsz, amiben kikötöd h. mik a sikeres teljesítés követelményei, ellenkező esetben nem fizetsz? Az orszag egyetlen kibaszott autószerelője se fogja aláírni.
(Azt szerintem nyugodtan hagyjuk, hogy majd pereskedhetsz velük utólag jótállás meg szavatosság és egyéb jólhangzó faszságok címén, aztán majd 5-6 év múlva a bíróság talán! igazat ad neked.)
Szóval hogyan nem fizeted ki? Addig ki se engedik a kocsit a telephelyről. Számlát meg aláírod, teljesítési határidő meg max. 1-2 hét, oszt ha addig nem fizetsz, még ők akasztanak fizetési meghagyást a nyakadba.
-
válasz
CactuS #12903 üzenetére
Hifis webshopokban találsz direkt rezgéselnyelő lábakat (hangfaltüske a rendes neve).
Sokféle van,sokféle áron.
Az öntapadós verziókat ajánlom ha nincs furat egy hangfalon.Nekem anno a Jamo hangfalak alatt Soundcare 00201 volt (3db-os csomag cirka 14000,de olcsóbban is találsz másfajtákat),elég hatékony volt,pedig az ikeás Bestå szekrények nem éppen márványlapból vannak.
Hangfaltüskék: [link]
Mondjuk ha a szekrény felé sugároz egy hangszóró,vagy arra néz a reflexnyilás,akkor az azokból jövő hanghullámok ellen nem véd semmit,ezek csak a hangfal vibrációját csökkentik (első sorban a jobb hang miatt).
Szóval lehet nem ártana költöztetni a NAS-t. -
sxxorp
őstag
válasz
CactuS #12900 üzenetére
Az egzotikuskodásnak megvannak a szépségei, és a hátrányai. Nubert-et is csak 1-2 kolléga vett, Teufel-tulajról nem hallottam. Egy fórumtárs véleménye, bár jelentősen szubjektív, legalább már valami, de nem helyettesíti azt, amikor te hallod. 1) Van-e olyan lehetőség, ahol ezeket meg lehet hallgatni? 2) Rendelhető-e relatíve problémamentes 14 napos elállással? Ha egyik sem áll, akkor nő a kockázati faktor, én skippelném, de a te igényeid, a te pénzed.
-
ricsip
addikt
válasz
CactuS #12885 üzenetére
Lenne valami soundbar v. általános értelemben vett műszaki cikk bérlős szolgáltatás. Pl 10-15 ezerért egy hétre kibérelhető cuccok. Hazaviszed kipróbálod, leteszteled a tényleges felhasználási helyen, nem pedig elhinni a sok marhaságot amit a lefizetett ideggyengén rángatózó szereplésmániás yt hülyék szófosnak a világba. Ha tetszett, visszaviszed és utána nyugodtan megveheted a bótban, mert már kb. pontosan tudod mit fogsz hazavinni és mire számíts.
-
válasz
CactuS #12885 üzenetére
Félre ne érts,nem rossz dolog a soundbar,csak tisztában kell lenni vele mire is alkalmas igazán.
Ha kevés a helyed és/vagy a pénzed és leginkább arra vágysz hogy sokkal jobb hangot kapj mint amit a tv tud filmeknél,akkor egy 3.1/5.1 soundbar nagyon jó dolog tud lenni,de egy belépőszintű házimozihoz képest nagyon más kávéház.Az atmos részét nem igazán istenítem ezeknek,mert ha valaki erre vágyik,ahhoz kevés lesz a soundbar,cserébe sokkal többet húznak ki a gyártók az ember zsebéből.
Persze ha valakinek elég az amit nyújtanak ilyen téren,szíve joga ilyet venni,nem is ekézek emiatt senkit. -
válasz
CactuS #12876 üzenetére
Én ezért mondom azt,hogy ha az alap 5.1-et tudja rendesen,akkor már elégedett lesz a többség.
Ha valakinek Atmos kell,az inkább meg ne sb vonalon nézelődjön.
Zsebbe kell nyúlni ha normálisabb Atmos élmény kell,de még ekkor sem lesz az igazi a dolog egy sb esetén.
Egyszer hallgasson meg az ember akár csak egy belépőszintű dedikált magasságisugárzós Atmos rendszert,utána rájön hogy teljesen felesleges akár csak 400-500e forintos is költeni egy komolyabb Atmos képes soundbarra mert a közelében sem lesz.
Szerintem soundbartól jobb Atmos élményt vàrni kb olyan,mint egy 2.1 soundbar virtuális surround funkciójától igazi térhangzást.
Nem azt mondom,hogy az összes Atmos-os sb egy kupac sz@r,mert nem,de a legdrágábbak sem közelítik meg még csak a belépőszintű 7.2 hm rendszereket sem.
Számomra az Atmos logo a soundbaroknál kicsit olyan,mint a HiRes logo.Sokat nem jelent a legtöbbnél,fizettek némi licensz díjat hogy jobban eladható legyen a termék,de valós hasznuk sokszor vitatható.
Aztán még ott van az is,hogy minden szoba akusztikája más,valakinél jobban kijön az Atmos,valahol kevésbé,valahol meg kb semmit sem ér. -
pajorgergo
aktív tag
válasz
CactuS #12849 üzenetére
Nekem JBL bar 5.1 kb. 1 éve használom.
Nincs pairing hiba, korábban nem akart kikapcsolni egyből de igazából annyi időre kapcsol vissza amíg a hátsó hangszórókat tölti.
Korábban írtátok, hogy sok a kábel. TV-Soundbar 1 HDMI+1 tápkábel, Mélynyomónak 1 tápkábel.
Adnak a soundbarhoz és a hátsó hangszórókhoz is fali tartót.
Hozzátenném, hogy képes a 4K HDR kép továbbításra, összesen 4db! HDMI csatlakozó van rajta.Ha most vennék hasonló soundbart már rendelném is a 9.1-et [link]
Az 5.1 ahol találtam készleten ott is 269k [link] , én még nagyon jó áron hoztam el tavaly a MediaMarkt-ból.
-
Bellami
csendes tag
válasz
CactuS #12852 üzenetére
Én lennék az! Szóval pénteken meg is jött a PhilipsTAB8805/10. Hangsúlyozom, nem vagyok szakértő, csak átlag user. Úgy értelmezd a véleményem erről. 3 napja próbálgatom és egyre jobban a maradására szavazok. Mivel másik SB-vel nincs összehasonlítási alapom, nem tudom összehasonlítani.( a másik szobában a samu tv-re HT-E6750W van kötve) Ami tetszik: 1.szépen szól, 2. a mély az nagyon jól kijön, 3. sok beállítási lehetőség, a telóval is u.a-t mint a távirányítójával. A beállított 4 hangzás módok mellett(mozi,zene, beszéd,stadion) egyedi eq-t is lehet. A surround is ki-be kapcsolható.A mély és magas hangok -5 től +5-ig lehet állítani. De még külön a mélynyomó szintjét szintén ebben a skálában állíthatjuk és a sound-ét szintén. 4. telfonról Bluetoothon zenét (Online rádió)-t is hallgattam. Itt, mikor kb 5-6 m-re, a másik szobába vittem át a telót kezdett kicsit be-be akadni hang átvitel, de maradva a szobában,2-3 m-re, semmi gond. 5. a kijelző fényerejét is lehet 3 fokozatban állítani.6.
Teszteltem DV/ Atmos youtube videókkal. Nyilván nem olyan, mintha lenne a hátam mögött is hangszóró, de sejteti sokszor, merre-merről jön-megy a hallani való. De erre lehet tenni hátsókat is, de csak olyat, ami a play-fit tudja! Akkor biztos nagyon tutti lenne. Én a kb 30 nm-s szobában nagyon kis hangerőn tudom hallgatni úgy, hogy a mélynyomó szintjét 0-ra állítom, mert durván nyomja! Becsuktam a szoba ajtót és mikor a konyhában voltam,dübörgött így is a mély! Gondolnom kell a szomszédokra, ezért vettem visszább. Eddig nem bántam meg,sőt!
Mivel 153 e ft-ba került, a lélektani határt sem léptem igazából át. Ha van kérdés, szívesen megválaszolom, ha tudom. -
törölt tag
válasz
CactuS #12852 üzenetére
felhivtam oket (samsungot) azt mondja a gep
,hogy nagyon nagy az erdeklodes,foglaltak stb...
mondjuk itt nagyon racsesznenek ha kamu....mindegy rendeltel agy stage 360-at mert az kisebb (nyilvan gyengebb) de ez elfer a pc asztalom is a tv elott is a samu pont 1 cm hosszabb,...majd lehet kesobb veszek egy polk ot vagy valamilyen jobbat ha rakapok erre a dologra
(amugy meg ez a creative 360 nem olyan rossz elnezve a teszteket,mas gyartotol mennyi egy erosito ? es mennyi egy creative-tol tized annyi......) -
Kroni1
veterán
válasz
CactuS #12844 üzenetére
Én azt hittem kisebb Woofer van benne, de elvileg 15cm-es, ami már elfogadható méret sztem.
Ezt az összteljesitményt nem szabad komolyan venni, ahány gyártó annyiféleképp értelmezi, nekem volt LG ami hivatalosan asszem 520W és ez általában sokkal magasabb "hangerővel" kellett hogy menjen, kb 33-50% hangerőn mint a Samsung Q800A ami elvileg csak 330W-os összteljesítményű, ennek ellenére ez olyan 15-20%-on hozza ugyanazt a hangerőt.
De én emiatt nem aggódnék, egyiket se fogod még fél hangerő fölé se vinni hosszabb távon, mert már ott is tuti tök hangos lesz, egy 40nm amugy nem kicsi, de sztem bőven elég lenne.
(én egyszer az Interstellart néztem meg 75%-os hangerőn üvöltetve Hans Zimmer mesterművét, illetve még1x, az F1 évadzáró utolsó körénél nyomtam fel 100%-ra a hangerőt..)Nyilván jobb ami minden formátumot tud, de nem tudom milyen tévéd van, illetve h tévéről vagy külső lejátszóról használnád. Ha tévéről akkor a philips jó, de a többi már eleve nem is továbbitja a DTS-t szóval akkor mindegy is.. Az is kérdéses, hogy a tévéden van-e eArc, vagy csak sima arc HDMI-s, mert az is kizárja pl a tömöritetlen atmost, de ha leginkább netflix, apple tv+ stb. nézel akkor ez nem gond. Az a baj, hogy ebben a nagy fejlődésben nagyon nehéz olyan rendszert összerakni ami minden formátumot ismer. De ha jól beállítod a lejátszóprogramodat, (pl. KODI-t) akkor amit tud átvisz a többit PCM-ben lejátsza, meg azért minden filmnél van több sáv is általában, szóval nincs akkora para szerintem.
Ha megveszed webes rendeléssel van 14 napod bejáratni és elállhatsz ha 2 hét alatt se szereted meg. De írhatnál róla tapasztalatokat mindenképp ha belevágsz.
-
Kroni1
veterán
válasz
CactuS #12835 üzenetére
A Dali cuccokat nagyon dícsérte, nem is ok nélkül, a drága sonos-okat fikázta kissé (amit szintén árulnak), a Polknak vannak drágább szettjei, a Denon-nak pedig volt 70k-s cucca is. Nem igazán éreztem, hogy kamuzna, vagy terelne, az Atmos jeleneteket bömböltetve mutatta minden eszközön, a zenékről és a márkákról is lyukat beszélt a hasamba. Egy igazi hifibolondnak tűnt a srác, úgy éreztem h abszolut nem akart rábeszélni semmire..
-
Kroni1
veterán
válasz
CactuS #12826 üzenetére
Ha jól tudom a Polk "találta fel" a soundbar kategóriát. A drágább cuccaik biztos jók, komoly márka szerintem is, de a Denon márkaboltban (ők az importőrök) az eladó nem fényezte a Polk soundbarokat annyira..
Nekem nem jönnek be annyira a kinézetre se, bár vettem egy VESA keretre szerelhető A+ sb tartót 2000Ft-ért az Emagon, ezzel szerintem sokkal jobban néz ki bármelyik SB mint a tévéállványra letéve, és a hangot is jobban a kép forrása felől hallani.
-
-
törölt tag
válasz
CactuS #12826 üzenetére
Én totál hülye vagyok a hangokhoz de a polk az egyik lejobb gyártó amelyik mellesleg olcsóbban adja mint a többi,amerikai cég
pl a legjobb házimozi rendszer 2021-2022 ben.
Amúgy beleástam magam a témába 10 percig hamar rájöttem ,hogy ez a soundbar dolog kategória az egész lehúzásról és hely spórolásról szól hagyományos hangfalakkal sokkal de sokkal jobb minőséget illetve olcsóbban kilehet hozni.
-
j.bravo
addikt
válasz
CactuS #12789 üzenetére
A manapság legnépszerűbb tesztoldal, a rtings nem tudja tesztelni, mert (úgy olvastam valahol) a Philips szórakoztató elektronikai termékei valami miatt Észak-Amerikában nemigen kaphatók. Ha van népszerű európai tesztoldal, amit nme ismerek, az passz hogy miért nem, vagy nem mnagyon teszteli...
Ambilight TV-t én is imádom. (igaz, sokaknak ez monitor méret, 43" pus8505, sima VA paneles cucc)
-
csƵ
addikt
válasz
CactuS #12647 üzenetére
Ebbe bele fog szeretni.
Ha nem tetszik a hangja, 8 hétig visszaküldheted. -
csƵ
addikt
válasz
CactuS #12571 üzenetére
Ezek mind átlagos használatra való soundbarok.
Az egyéni preferencia kérdése, hogy melyiket mennyivel érzed jobbnak. A gyengébbet is meg lehet szokni, ha nem hasonlítgatod mindig egy jobb hangú soundbarhoz.
A legjobb ezeket egymás mellett meghallgatni, ha van rá mód és el tudod dönteni, hogy megéri-e a felárat. Mert önmagában minden hangcucc megfelelő, míg nem kell máshoz méregetni. -
válasz
CactuS #12563 üzenetére
100k alatt a valós Atmos képesség parasztvakítás.
Leginkább annyit jelent,hogy tudja értelmezni az ilyen kódolást,de attól még nem lesz sokhangszórós térhatás.
Ez olyan mint a DD,vagy a DTS képesség.
Attól hogy megszólal egy 2.1-en is egy ilyen hang,az akkor is sztereó lesz.Ha nagyon kerülnéd a külön subos soundbarokat,akkor 100k alatt talán a TCL TS8111 lehet érdekes.Itteni vélemény alapján nem egy rossz cucc (némi kompromisszummal),de máshol se írnak rosszakat róla.
Esetleg ott van még nem sokkal 100k felett a JBL Link Bar.Tesztek szerint sub nélkül is korrekt a hangja,persze izmos mélyekre nem érdemes számítani,viszont utólag bővíthető a hozzávaló subbal.
Ha csak beleférne az a sub nagy perpatvar nélkül,akkor szerintem Samsung A650,vagy T650.
3.1,később ha van rá igény akkor aránylag kis pénzből bővíthető hátsókkal 5.1-re.
100k felett viszont nagyot kéne ugrani árban ahhoz hogy megérje az árát egy Samsung soundbar (pl q800a).Szerintem a Philips soundbarokat felejtsd el.Semmilyen pluszt nem kapnál attól hogy az is Philips,viszont hangra kevesebbet kapnál.
-
NvidiaRTX
őstag
válasz
CactuS #11524 üzenetére
Ha vezeték nélküliség kell akkor mindenképpen Wi-fi-s SB-t kell nézned.
De én pl úgy vagyok az ilyen megoldással, hogy ott mindig lesz egy minimális hang késés amit az átlag ember nem fog észrevenni.
Amúgy manapság rengeteg megoldás van kábel eltüntetésre és az is megnyugtatóbb ha nincsen tömény wi-fi szennyezés az adott helyiségben.
De aztán lehet hogy Blutuszon is meg lehet ezt oldani de ott sztem még nagyobb lesz a hang késés kitudja.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Acer notebook topic
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Rekord vékony lesz a Z Flip7 is
- Kazy Computers vélemények - tapasztalatok
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Apróbb óra érkezik a OnePlustól
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Kedvenc zene a mai napra
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI SUPRIM X RTX 4080 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! HP 255 G7 - AMD A4 I 4GB I 128SSD I HDMI I 15,6" FHD I Radeon I HDMI I W11 I Cam I Gari!
- Gyors, Precíz, Megbízható TELEFONSZERVIZ, amire számíthatsz! Akár 1 órán belül
- Csere-Beszámítás! RGB Számítógép PC játékra! R5 5600X / RTX 3060Ti 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Bitcoin miner Bitmain Antminer S9 S9I 13.5 - 14 Th 1250W eladó
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest