- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Milyen okostelefont vegyek?
- Külföldi SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
Új hozzászólás Aktív témák
-
Elar
senior tag
válasz
OhYeah #12229 üzenetére
Hmm.
Köszi.
Meg sem lep, hogy nem műkődik megfelelően
Én azt nem értem, hogy ha egyszer működött (mondjuk 10x is), akkor egyik percről a másikra, hogy "hal meg"?
Én arra gondolnék, hogy vmiért a SB másik wifi hálózatra csatlakozik és ez a probléma gyökere. (Azt mondjuk nem értem, hogy miért nem lehetett egy LANt betetenni).
Szóval délelőtt még ezt próbálom meg, hogy lekapcsolom/újraindítom a nappaliban lévő routert, esetleg a modemet is, talán a switchet is.
De amiket írtál az alapján nem feltétlenül ez lesz a probléma. -
Agony
aktív tag
válasz
OhYeah #12084 üzenetére
3. a surround hangszórok hangját lehet valahol állítani ?
Igen, a soundbar távirányítóján ha megnyomod a fogaskerék gombot, akkor ott minden hangszórót lehet külön szabályozni mint a mélynyomót is. Szóval a hátsó hangszórókon is még külön tudod szabályozni az elsőket és a felsőket is.
5. Kinek mit ír ki a soundbar mikor TV-n keresztül ARC-on kapja a hangot ?
Ha ARC-on keresztül használod, akkor bekapcsolás után azt írja ki a kis LCD-re, hogy ARC, de ha eARC-on használod akkor eARC jelenik meg. Nekem ha Atmos tartalmat kap (pl. Netflix appból), akkor kiírja azt is a kijelzőre, hogy Dolby Atmos, de amúgy más felirattal nem találkoztam rajta, pl. Dolby Digitallal vagy ilyesmi, úgyhogy azt szerintem nem jelzi ki.
-
Kroni1
veterán
válasz
OhYeah #12008 üzenetére
Előbb utóbb úgyis cserélsz tévét, vagy veszel külső playert, de azért ne vegyél nem atmosost mert a tévéd ugyse tudja.
Amúgy kissé eretnek dolog, de egy jól hangzó rendszeren az 5.1 még jobban is tud szólni mint egy kevésbé jó cuccon az atmos, szóval annyira nem kell hasraesni vagy sokat várni egy sb-n az atmostól sem. Mikor a legolcsóbb Atmos erősítő 200e felett kezdődik, akkor egy 200-300e soundbaron nem fog csodákat művelni..
-
BaLee
addikt
válasz
OhYeah #12004 üzenetére
Egy LG OLED55CX3LA-m van ami 2020-as tv.
Azt nem tudom hogy tudom megállapítani, hogy DD+ a hang vagy Dolby TrueHD ha megmondod megnézem.
Azt viszont látom a soundbaron, hogy Dolby Atmos tényleg átmegy, mert kiírja mikor elindítunk egy műsort.Nem szeretem amúgy ezt a sok keverést a tv gyártók részéről, Samsung, LG pl. pár éve nem tudja a DTS hangokat ARC-n kiküldeni, meg mindig van valami trükközés, főleg az applikációkkal. Miközben a 10 éve Panasonic GT50-es plazmámon (már a szülőknél van) még mindig működik a Youtube app meg a Netflix is...
Van apple tv-m is médialejátszó funkciót az tölti be, de így kényelmesebb a tv netflix appjával használni, meg az LG okostv rendszere szerintem egész jó. Az apple tv mondjuk mindent PCM-ben nyom át legyen az DD+, TrueHD, vagy DTS talán az Atmos a kivétel.
-
Kroni1
veterán
válasz
OhYeah #12004 üzenetére
Hát én nem feltétlenül chromecastot vennék. A shield tv tudja a kadenciahelyes megjelenitést, fényévekkel többet tud még a cső verzió is mint a cc, és használtan 30-40 közt megvan garival..
De amúgy milyen SB-t veszel? Egy DD+ hang sb-ból nem igazán rosszabb sokkal, mint az atmos. Szerintem ne agyalj ennyit, vedd meg az SB-t azt meglátod mit tud a tévével.
-
Kroni1
veterán
válasz
OhYeah #11936 üzenetére
A tv 58pus8505, ez dd+-ban tudja az atmost, amit pl netflix is ad. PC-ről ment a 2-300k körüli sn9yg sb-n a tömöritetlen atmos a soundbarra, de nem volt igazán észrevehető különbség filmek alatt, így 4-500e ft alatti árkategoriában, főleg soundbarnál nem lényeges annyira szerintem h arc vagy earc..
-
NvidiaRTX
őstag
válasz
OhYeah #11925 üzenetére
"Jelenleg ha hallgatsz bármit eArcon akkor szólnak a felfele sugárzó hangszórók a soundbaron és a hátsó hangfalaidon ?"
A SB-on mindig jön minimálisan a hang a tetejéből tök mind1 mi szól és milyen módba van a SB.
Azért is írtam hogy sima Standard módban ha a felső hangszórók hangerejét állítom akkor hangosabbak lesznek feljebbről hallom a hangokat.
De gondolom ez nem ugyan az mintha Atmos szólna.De a hátsókon csak akkor működik a felső hangszóró ha Atmos a tartalom, amúgy nem nyikkannak meg ezt direkt kipróbáltam minden módban.
Az átdugdosást majd egyszer kipróbálom de ma már biztos nem.
Többiek:
Hát képzeljétek nem mindenki néz Netflix-et.
Sőt merészebb leszek és ezt mondom: Ingyen sem nézném. -
Digitalis
senior tag
válasz
OhYeah #11916 üzenetére
DD+ kiadott tömörített Dolby Atmos jel és az eARC-on keresztül kiadott tömörítetlen Dolby Atmos jel között lehet különbség amikor megszólalnak a hangfalakon ? Mondjuk nem szólnak a felfele sugárzók ?
Soundbáron?Te ezt meg nem állapítod az tuti. Lehet ha kapcsolgatsz köztük valami észlelhető lesz, de ebben a consumer kaliberben inkább nem. Minden ugyan olyan az lesz térben, vertikálisan is, csak DD+ tömörítéssel.
Nézem TV-d en a DTS is tiltva van? Mekkora fa..ág ez már... Legjobban hangzó anyagaim, DTS 6.1 discrete kódolásúak, megenne a méreg ha nem menne át.
-
Digitalis
senior tag
válasz
OhYeah #11914 üzenetére
Igen, ki kellene próbálni. Mert elvileg áthaladáskor nem nyúl hozzá a nyers adathoz, adott esetben csak továbbítani kéne neki a soundbár felé, dekódolásra (RAW), mint ahogy nálam is látható.
Az is nyilvánvaló, hogy a nyers Dolby TrueHD, DTS HD, DTS:X továbbításához, már az eARC, HDMI 2.1 szükséges. -
Digitalis
senior tag
válasz
OhYeah #11912 üzenetére
Ilyenkor ugye TV- beállitásainál a HDMI hang is passthrough, a soundbar felé. Ellenben, nem tudom itt mennyire van jelentősége annak, hogy ez a TV (pus8505) tudja alapból a Dolby Atmos-t. Most a Te TV-d is simán átengedi-e, azt nem tudom, ennek még nézz utána szerintem.
-
Digitalis
senior tag
válasz
OhYeah #11904 üzenetére
Itt van amit kértél.
HDMI Arc_TrueHD atmos és DD+ atmos teszt. [link]
Adott egy Philips Pus8505 TV, amin egy atmos soundbár lóg. (A TV, eArc nélküli, 4db normál HDMI-Arc csatolóval rendelkezik) Teszten jól látszik, hogy a DD+ atmos minden további nélkül szépen megy, ahogy a TrueHD lossless csomagolású atmos-t is. Valószinuleg a TrueHD atmos-t már csak tömörített formában, eac3+ként mehet át, de atmosként! Kapcsolgatáskor a soundbár kijelzőjét is nézd. (TrueHD- to- DD+)
-
Gino20
őstag
válasz
OhYeah #11899 üzenetére
DD+on ha tömörítetten is, de szerintem átmegy az atmos. Pl Netflix esetén is vált az SB atmos-ra ha olyan a forrás, vagyis működésbe lépnek a magassági sugárzók is. Van ilyen amúgy a Q800-ban? vagy csak a lyukacskákon bűvészkedik?
Vagy ha használsz / használnál külön egy kis médialejátszócskát, akkor teljesen mindegy a TV funkciói, mert passthrough-t csatlakoztathatnád a lejátszót az SB HDMI bemenetére. -
Agony
aktív tag
válasz
OhYeah #11899 üzenetére
Nem igazán. Én pont ugyanezzel a kombóval rendelkezem és az első pár napban elfelejtettem aktiválni a TV-ben az ARC-os HDMI-n az eARC funkciót és nem ment át a Dolby Atmos. Miután bekapcsoltam azonnal működött és a soundbar kijelzőjén is megjelenik mindig a Dolby Atmos felirat ha átvált.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Nintendo Switch
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Hegesztés topic
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- További aktív témák...
- LG 55C3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Honor Pad X8a 64GB Wifi,1 év Garancia
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest