- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Milyen okostelefont vegyek?
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Azonnali navigációs kérdések órája
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Milyen GPS-t vegyek?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Mobil flották
- Huawei Watch GT 2 Pro - egyszerűen gyönyörű
Új hozzászólás Aktív témák
-
glocker
tag
válasz
tibbike01 #20041 üzenetére
kösz a tippet...
végül Q800F lett...
az eredeti elvárás az volt, hogy szóljon jobban mint az LG C2 és a lapotop (Bang & Olufsen)
eddig beváltotta a reményeket... jobb!
nagyon kellemes... szépen szól... eARC és SmartThings miatt kényelmes...
(nem kizárt, hogy később beszerzek két hátsó hangszórót hozzá...)THX!
-
Gabesz87
veterán
válasz
tibbike01 #20381 üzenetére
Hm...hm...gondolkodom rajta. Mert amúgy a célra, amire kell, ez is teljesen megfelelő nekem, a TV úgyis egy baromi régi 4K-s LG, eARC nélkül, csak ARC, úgyhogy az Atmos sem érdekel különösebben. Egyedül a CEC miatt lenne előnyös tényleg. BG-re elvileg vissza tudnám küldeni (nem csináltam még ilyet ugyen). Poseidon D50-t láttam kuponnal 37200-ért (már ha még aktuális az a kupon). Ez u.a. a konstrukció, mint az Aura A30 ahogy látom, és van rajta HDMI.
-
Voice24
őstag
válasz
tibbike01 #20333 üzenetére
Az Ultimea Nova S80 hátsó állványokkal együtt 91 ezerért megvásárolható, 8-as mélynyomóval, valódi térhangzással. Nehezen hinném, hogy ebben az árkategóriában bármelyik Samsung versenyezhetne vele. A Q700, Q800 lehet, hogy jobbak, de hátsókkal kiegészítve már messze nem ez az árkategória. Ha valaki vájtfülű, nem ebben az ársávban fog keresődni, aki meg egyszerűen moziélményre vágyik, nem kérdés, melyik a jobb választás számára.
Ui.: lehet akármilyen nehéz a Q700, az összes hangszórója a tévé alól fog szólni, ami nem hasonlítható össze a hátulról szóló hangszórókkal.toompa: azért az S80-ról elég merész lenne azt állítani, hogy csak egy picivel jobb, mint a tévé hangszórói.
-
LKJH
csendes tag
válasz
tibbike01 #20320 üzenetére
Samsungot soha többet. 2 éve vettem, 2 hónap bírtam, zenére jó, filmnézéshez alkalmatlan, basszus jól szólt, de semmit nem érteni, amit mondanak, a végén, inkább a projector beépített hangszóróját használtam. Persze lehet hibás volt vagy nem tudom, mert mindenki isteníti, én örültem, hogy megszabadultam tőle.
-
L.L.
senior tag
válasz
tibbike01 #20309 üzenetére
Te már hallottad is a Logitechet? Sok évig használtam a típust, szerintem meglepődnél egy összehasonlításnál. Természetesen szolgáltatásokban / csatlakozásokban nem hasonlítható össze, mivel nem mai darab, de hangzásban nagyon rendben van, simán mellé raknám a legtöbb középkategóriás soundbart.
-
Gino20
őstag
válasz
tibbike01 #20281 üzenetére
"Nagyon nem módi már 2025-ben bangáli nagy ládákat gyártani, nem esztétikus, nem praktikus, nehéz...stb."
Nem módi? Neked meg lehet sokaknak, de ne általánosítsunk. Sokaknak pl a nappali dísze egy szép hangfalpár / kisebb - közepes (nem micro) méretű mélyláda és mondjuk a falon egy ilyen "print" akusztikai panel [kép] a home és hasonló feliratok helyett.
Az esztétika meg szubjektív, amit szintén nem általánosítunk.
Szerintem az eddigi Q800-900 sub mérettel sem volt gong és az új ládához is kell annyi hely (ha valakinek ez probléma).
Ha az a sub ~1.5x akkora lenne (méret, driver, erősítő), akkor még mindig messze lenne a "bangáli" mérettől, ellenben hangprojektor sub kategóriában lehet nem lenne párja. -
glocker
tag
válasz
tibbike01 #20281 üzenetére
sajnos kiderült, hogy az F-esre csak pár nap garancia van (elvileg TV mellé kapott kiegészítő) így nekem ez a konstukció felejtős...
pedig nem lett volna rossz ajánlat...
és úgy látom valaki már kapott is rajta... (mert jegelt...)
-
vampire17
addikt
válasz
tibbike01 #20266 üzenetére
Azert azt is nezni kell, mi az elvaras... pl nekem az, hogy van egy Hisense (szinten kinai
) TV-m ami melle szerettem volna valami 5.1 hangrendszert, ami jobb mint a tv beepitettje. (es nem kerul tobbe mint a TV-m
) erre nekem megfelelonek tunik a Ultimea ... Fulem full bot, szoval hangolhatja nekem a Harman , ugysem hallom a kulonbseget
Persze ha hallanek egy minosegibb samsung/JBL-t biztos jobban "szolna" vagy nem tom, viszont soha nem fogom meghallgatni mert oszinten szolva nem nagyon erdekel... de nalam tenyleg annyi az elvaras hogy tobb iranybol jojjon a hang, meg hangosabb legyen mint a tv
-
szcs84
csendes tag
válasz
tibbike01 #20224 üzenetére
Annàl esetleg egy kicsit budgetebb, de 4k60hz? Anker, Hisense, egyéb márka?
Totál nem értek hozzá, 12+ év után váltok TVt, soae volt soundbarom es egyáltalán nem vagyok audiofil, csak jobban értsem, amit a filmben beszélnek.
Talán egy mélyládás opció is érdekelne youtube/spotify elektronikus zenét hallgatni háttérzajnak.Illetve az se baj, ha a telefonom (S23 ultra) könnyen össze tudom vele bluetootholni.
-
redXIII
senior tag
válasz
tibbike01 #20226 üzenetére
A tv amihez adták az egy s90d. Egy qn95a-t váltott. A qn95a-n ha dolby atmosra volt állitva a hang xbox/ps5-ön és próbálgattam a q symphonyt, akkor valamelyik késett és víszhangzott. Az s90d-n nincs ilyen, vagy csak olyan minimális hogy nem észrevehető. Ezért lennék kiváncsi milyen lehet az s90d+s800d kombó, csak kibontani se akarom a soundbart mert úgy csak könnyebb lenne eladni. Ha úgy döntök hogy eladom
Na majd megálmodom mi legyen.
-
válasz
tibbike01 #20203 üzenetére
Pedig nagyon is kényesek.Az akusztika már csak ilyen.
Persze ezt lehet dsp-vel kompenzálni a komolyabb házimoziknál, de a soundbarnál ez szinte sosem opció, vagy nem olyan fejlett a kalibráció.Nem véletlenül szokták a házimoziknál, vagy subbal megtámogatott sztereó szetteknél bevetni a miniDSP nevű kütyüt, van ahol az erősítő is tud igen korrekt kalibrációt.
Nyugodtan olvass utána ha nem hiszed. -
revonz
csendes tag
válasz
tibbike01 #20177 üzenetére
Köszi, bár a “Nem terveztem sokat költeni, csak a doboz hangtól szabadulnék” nem a TV árát költeném mégegyszer csak a hangzásra
pár tízezer forintig gondoltam. Inkább arra lennék kíváncsi, milyen szempontokat vegyek figyelembe a vásárláskor, és milyen buktatót lehetnek.
-
Cipas
tag
válasz
tibbike01 #20103 üzenetére
Persze hogy arra, de írja is a tv hogy hdmi (earc). A kimenet felett írva is a tv műanyag kávájára, illetve a tv bekapcsololom, és a menüben is látszik hogy azon a hdmin van....de az előző is azon volt.
Illetve a soundbar ha bekapcsolom, is kiírja a kijelző sávon hogy earc, csak hát mégsem kapcsol be automatikusan ha a tévét bekapcsolom. -
domedee
senior tag
válasz
tibbike01 #20042 üzenetére
Szia, mivel a tv-m nem Samu, így a Q symphonyról nem tudok nyilatkozni, de a többi nekem szépen működik. Én bekapcsolva tartom a többi funkciót. Amikor megvettem, úgy lett beállítva és nem is igazán használtam ezek nélkül. Nem zavaróak, nem bántóak, értelmes finomhangolásnak tűnnek.
Régebbi leírásom róla: [link] -
Voice24
őstag
-
Peat76
őstag
válasz
tibbike01 #19906 üzenetére
256e.ft. volt, szerettem volna mindenképpen hátsó hangfalakat,
Néztem LG-t is azonos szinten, de az jóval több lett volna..
Így maradt a Samsung, brutális hangja van, Nekem bőven sok is...az Atmos is oda**sz,
Hátsó hangfallal mi a baj? Nagyon jó funkciói vannak pluszban..
Pl, mikor este csak a 2 hátsó hangszóró megy, Night mode! -
Bohóc07
csendes tag
válasz
tibbike01 #11078 üzenetére
Vsz. azért tér el a TV és a soundbar által kijelzett hangerő érték, mert a két eszköz más léptéket használ a maximális hangerő eléréséhez. Pl. A soundbar 30 egységre osztja a hangerő tartomány, a TV pedig 100 egységre. Így mindkét eszköz nulláról indul, de kettes TV-n még nullás az SB. 30-as TV-n az SB kilenc-tíz körül mutat. A vége még 100, és 30.
-
Kroni1
veterán
válasz
tibbike01 #11062 üzenetére
"Előfordul olyan is hogy 7es állásban van a TV, de a bar 0. Nem tudom halkabra venni. Utana meg a TV 54es allásban de a bar csak 19."
De a tévéd hangszórói ki vannak kapcsolva ugye?! Melyik távirányítót használod?! Ha jól sejtem a tévéjét.. Szerintem a tévén megjelenővel nem kell foglalkozni, lehet mást is meg kéne kérdezni nála hogy mit mutat, nekem LG barral csak a sb-n látható a hangerőt ha be van kapcsolva, ha kikapcsol akkor meg a tévén, így nincs kavarodás, de ez lehet márkától függően eltérő gondolom..
-
Gabis
őstag
válasz
tibbike01 #11060 üzenetére
Szia! És az miért ekkora probléma, hogy nem ugyanazt mutatja? Ha mondjuk 0-tól lentebb nem tudod vinni, és a soundbar 3-as szintje még hangos mondjuk este, akkor megértem. Ha a ki-be kapcsolásos gondod megoldódik, és tetszik a hangja, akkor ezt elengedném a helyedben, de persze te tudod.
-
tibbike01
őstag
válasz
tibbike01 #11057 üzenetére
A SW frissítés nem segített, ugyanúgy szarul szinkronizál a TV és a bar.
Lehet hogy Sony soundbarra kellene lecserélnem, de nem találok egy épkézláb Sony bar-t, talán a ZF9 lenne jó, de baromi drága és nem szól jobban, mint a 70ezres T650-en.
Esetleg a HT-G700. Ezzel van valakinek tapasztalata? Bár 80ezertől többet nem terveztem adni érte...
találtam 101ezerért egy újracsomagoltat Extreme digitalnal.
-
válasz
tibbike01 #11050 üzenetére
Azért tv oldalon nézz körbe a beállításokban,mert ez a nem kapcsol ki dolog nem a soundbar hibája lesz.Az csak azt csinálja amit a tv “parancsol” neki.
Nálam LG-re van kötve a T650 és úgy működik ahogy kell cirka 7 hónapja.
Ezt a ciripelést én nem vettem észre,pedig a fülem nagyon érzékeny.A hangerőkijelzés szinkronja meg passz.
LG-n ha hdmi arc-re váltok,akkor maga a tv nem jelzi ki a hangerőszintet,csak a +/- jel jelenik meg,a Sony-t semmilyen szinten nem ismerem.Szerintem a hangerőkijelzés és a kikapcsolás helyetti mute miatt nem érdemes mondjuk A650-re cserélni,szinte biztos a tv miatt csinálja ezeket,nagy eséllyel az A650-nél is pont ugyanilyen lenne.
-
NvidiaRTX
őstag
válasz
tibbike01 #11006 üzenetére
Köszi valszeg a Samu lesz mert Samu TV-m van szal pont jó lesz hozzá.
Azt nem tudjátok véletlenül, hogy ez a Dolby Atmos dolog megy Optikai kimeneten is vagy csak HDMI-n?
Csak mert a TV-m jelenleg egy optikai kábellel van erősítőre kötve és a TV-re van 3 cucc is HDMI-vel kötve. -
-
válasz
tibbike01 #10947 üzenetére
Igen,T650-em van.
Én szeretem.Szerintem szépen szól,nincs dialógusproblémám sem.Persze a többsávos EQ-val el kellett játszani a fülemnek tetsző hangért,de alapjáraton is jól szól.Viszont az előre beállított hangzások számomra felejtősek,főleg a Virtual:X.Az szerintem borzalom.
Nagy térhangása nincs,onnan jön a hang ahol az soundbar van.
Mélye egy 20nm szobában több mint elég,nekem még vissza is van véve,mert 0 beállításnál már sok.
Filmeknél elég tisztességeset szól,zenével azért nem olyan jó.
Nem annyira részletes zenénél,de ez a legtöbb olcsóbb soundbarra igaz,de nagyon sok drágára is.Nem is erre vannak elsősorban kitalálva.
Persze lehet élvezetesen zenet hallgatni,de nem ez elé ül le az ember hifista módon élvezkedni.Ebben az árkategóriában szerintem nagyon megéri.
Hdmi ARC-s,szóval a tv távval a tv-vel együtt be- és kikapcsol,vol +/- megy,némítás is.
-
válasz
tibbike01 #10940 üzenetére
A frissebb az A650,de ez kb a T650 újabb kiadásának tekinthető.
Rtings tesztje alapján van amiben hangyaf@sznyival jobb mint a T650,de van amiben rosszabb.
Összesítve egy fokkal rosszabb mint a T650,szóval igazából csak annyival frissebb hogy újabb széria.
A q60t ugyanúgy 2020-as széria mint a t650.
Hangra hasonlóak,egy-két feature van amiben többet tud (pl ennek már 4K HDR képes a hdmi-je).
Viszont tesztek alapján a T650 jön ki győztesnek,még ha nem is sokkal.
Az A650-et én hanyagolnám.
T650 ha nem kell a 4K-s hdmi és inkább fontosabb a hang (még ha nem hatalmas a különbség),plusz olcsóbb is mint a q60t.
Ha kell a 4K HDR hdmi mert mondjuk közvetlen a soundbarra is kötnél valamit (ps/xbox/média lejátszó stb),akkor egy opciód van,q60t. -
Macyke82
tag
válasz
tibbike01 #10935 üzenetére
A Denon SH-216-os belépő kategória, nekem picit erőtlennek tűnt, persze egy kis szobába teljesen jó lehet, én üzletben hallgattam, mert nekem is szimpi volt speclap és marketing bla bla alapján. Szerintem 100K-ig ha nem kifejezetten csak a TV hangot szeretnéd jobbá tenni, van azért pár alternatíva (pl. Bose TV speaker, Yamaha Yas-109)
Nem tudom te milyen indíttatásból szeretnéd lesprórolni a mélynyomót a rendszerből, de ha igazán élvezni szeretnéd a házimozizást, akkor azért kell egy dübörgő is a projektor mellé. -
Kroni1
veterán
válasz
tibbike01 #10935 üzenetére
Sajnos a márkaboltban azt pont nem tudtam kipróbálni, csak a 3-4-516ost, amiből az utóbbinak volt legjobb a hangja ha a mélyeket is nézem érthető módon, de zenére az sem volt az igazi őszintén szólva.
Viszont ha az utolsó oldalt végigolvasod láthatod hogy épp a TCL TS8111ről ment az értekezés..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Milyen légkondit a lakásba?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- TCL LCD és LED TV-k
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mazda topik
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Milyen okostelefont vegyek?
- Path of Exile (ARPG)
- Futás, futópályák
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP Elitebook 8560W - i7-2GEN I 8GB I 500GB I 15,6" FHD I Nvidia I W10 I Garancia
- PlayStation Plus Premium előfizetések
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest