- Google Pixel topik
- Fotók, videók mobillal
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- 8300 mAh, maradhat?
- Xiaomi 15 vagy Samsung S25
- Légies iPhone halvány színei
- iPhone topik
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
dorika87
őstag
válasz
Kroni1 #15050 üzenetére
A Samsung M450-el pont az a gond, hogy filmekre nagyon jó, erőteljes a basszus és a hátsó hangszórók is sokat dobnak rajta, de zenénél ez nem érezhető és lehetne több basszus is. 18nm-es nappaliban használjuk. Persze ez egy alacsonyabb kategória, de pont ezért is szeretnénk lecserélni, mert nem vagyunk vele teljes mértékben megelégedve.
-
Gino20
őstag
válasz
Kroni1 #14973 üzenetére
Összeget nem írtál, de így már világos, hogy HK alapvetően nem téma hálóba
meg hát ez használt + németben van és még nem is kiegészíthető szatellit sugárzókkal. Persze ha kicsit olvasgattál a témában, akkor szerintem az is bizonyos számodra, hogy más liga, mint egy samu/lg és egyéb gyártók.
Ha budget a cél, akkor szerintem még mindig a samsung az egyik legjobb megoldás (és a smart things-el az van amit Te akarasz) csak hát az SWA-k manapság elég sokba kerülnek.
Ha használt szóba jöhet, akkor jófogáson van egy 2019-es csúcs samu Q80R szatellitek nélkül [link] . Ehhez az swa8500 és 9000 is jó, de persze látom, hogy jelenleg már ezek nem elérhetőek itthon, szóval a tényleges bővíthetősége manapság már bőven megkérdőjelezhető... -
Gino20
őstag
válasz
Kroni1 #14950 üzenetére
Találtál valamit? Neked ajánlani talán olyan, mint dunába vizet, hisz az itt olvasottak alapján van szerintem a témában tapasztalatod
Hálóba kell amúgy a szatellit sugárzó?
Én oda ilyesmiben gondolkodom [link] [link] majd használtan, de az enchant 1300, az ami akár SUB nélkül is élvezhető ha nincs az az igazi extra mély igény. -
Sordoran
addikt
válasz
Kroni1 #14692 üzenetére
Meglátom javul-e a hangzás, átrendezni viszont nem hiszem hogy tudom jelenleg. Tavasszal viszont tervben van új szekrénysor, akkor már meg lesz csinálva a hely. (jelenleg szó szerint 1-1,5 cm hely van a tv-nek oldalt és felül, szóval soundbar nélkül ez is rátesz a doboz hang hatásra
)
-
Pozsi85
tag
válasz
Kroni1 #14551 üzenetére
Ez rendben is van, de egyébként atkonvertálni a hangsavot dd5.1re kb 5 perc még a szerveren is. Egyébként nekem is kedvenc filmem. De az a kijelentés nagyon nem tetszett, hogy "az audió is agyontömörített 2csatornás gagyi sztereó helyett legyen legalább 5.1". Ez adott az s40r-nél is. Tudom nem te írtad. Csak megjegyzem... 🙂
-
fecke78
senior tag
válasz
Kroni1 #14460 üzenetére
Lehet nyersebb voltam mint szerettem volna .
De azért annyira durvát se írtam , és főleg nem "észt osztottam"
Bocsánat .
Csak arra kaptam fel a vízet , hogy egy soundbar soha nem lesz házimozi kiváltó eszköz , hiába írogatnak rá a gyártok irgatlan nagy wattszámokat illetve hangfal számokat , horror pénzért . -
M5Norbi
őstag
válasz
Kroni1 #14453 üzenetére
Igen ahogy írod is a 990B már 11.1.4 de én sem hiszem hogy ez jelentős különbség lenne hangzásban.
Viszont maga a bar még nagyobb valamivel így elvben kicsit nagyobb hangszórók is elférhetnek így még erősebb hangzást nyújtva. Illetve a subwoofer is nagyobb (illetve érdekes a design is, gondolom annak is van szerepe) bár a 930B-hez tartozó is több mint elég. És persze a hátsók is mások.
De fene tudja sajnos nem sikerült sehol sem meghallgatnom sőt még megnéznem sem. -
Vismajor01
addikt
válasz
Kroni1 #14049 üzenetére
Én jól jártam mert anno kineztem ue85 tvt 530ert, ezt el is fogadtattam itthon a fejlesztesekert felelős allamtitkarasszonnyal, de aztán 370ert megfogtam a qled FALDos 75chol xiaomit így volt még 250ezrem sbre :D Ami Q800A-Sw-9500s lett, alig várom h össze dugjak mindent mindennel.
-
Vismajor01
addikt
válasz
Kroni1 #14045 üzenetére
Én meg az olcsóbbat és vennék egy közepes SB-t. Lehet a mai TV-k jobbak de amikor én anno vettem az elsőt, akkor nagyon sokat utánaolvastam és az általános konszenzus az volt, hogy egy 5centi lapos tévétől fizikailag képtelenség jó hangzást elérni, főleg h a maga mögötti falra meg plafonra vetiti és te már csak visszaverődést kapsz. Ebből kiindulva egy közepesenszar SB is messze lekörözte akkor a jobb minőségű TV-ket is, emlékszem az akkori csúcs samsung az SB-vel együtt jött, tovább alátámasztva hogy sb>tv.
-
ribarszki
őstag
válasz
Kroni1 #13959 üzenetére
Igen. De így is a felső ligában focizik. A 2x ennyi e kerülő Bose stereoban jobb, ha sok zenét hallgatsz. De filmben már a Samsunv jobb valamivel.
Viszont ha valaki jó áron meg tud csípni egy q950A-t, az jár a legjobban, mert nagyon pici a különbség.Gondolom itt már a fizikai méretek, korlátok miatt nehéz nagyot gurítani. Kezdik elérni a korlátaikat a sb-ok.
-
petimbo
tag
válasz
Kroni1 #13373 üzenetére
Így van, nekem bejön. Viszont még fél hangerőn se szól nekem, mert így is nagyon hangos, ha 20-as és 30--as között van, bármelyik helyiségbe megyek át a házon belül, kiváló hangélményt ad. Egy 30 nm2-es nappalit is betöltene szerintem, de hozzáteszem nekem a hátsó hangszórók is megvannak hozzá, szerintem az sokat számít, filmek alatt például folyamatosan szólnak, (de zenénél is hallom) így térhangzás vesz körbe. Dűne, Jurassic Park, Marvel filmek esetében az 5.1-es Dolby Digital eszméletlen volt.
-
ricsip
addikt
válasz
Kroni1 #12957 üzenetére
Akkor lemezen ebből miért nem jelenik meg semmi? Gyanús nekem mennyire atmos az az állítólagos atmos, ismerve hogy a netflix jó amerikai kapitalista gazember módjára amúgy is mindennel trükközik: alacsonyabb videó bitrate-el usa-n kívül. Az atmos hangjuk is állítólag vmi alacsony bitrate-es, angol nyelvnél is.
-
petimbo
tag
válasz
Kroni1 #12955 üzenetére
Én az A7000-est nagyon drágának tartom, és pénzlehúzásnak, hogy külön kell megvenni a mélynyomót és a hangfalakat. 420e-ért emagon a Q950-est mélynyomóval és hangfalakkal együtt meg lehet venni, míg az A7000-es esetében 420 ezerért még a csupasz soundbar-t sem kapod meg. Szerintem a Q950es-sel lehet egálban.
-
-
Ijk
nagyúr
válasz
Kroni1 #12834 üzenetére
Megjött a nubert soundbar és sub. Soundbar elmarad nyilván stereo szettol, de azt hozza még bejaratlanul is amit vártam tőle. 900-as subbal viszont szivok. Bekötöttem a házimozis 8m sub kábellel, de meg se nyikkant. Aztán rakotottem a gyári 3m-essek ami Y, azzal ment. Aztán fogtam egy 6m-es rca-t felszedett valami zajt mert folyamatosan dormogott, de a zene basszusa is ment. A házimozi kábelt nem tudom most a rendszeren kipróbálni, lehet tokrement? Vagy lehet hogy túl nagy ellenallasa van 8m-en?
-
ricsip
addikt
válasz
Kroni1 #12818 üzenetére
Attól hogy a rútereden beállítod hogy a dhcp a dns szerver címeként a 192.168.1.1-et (a rúter IP-jét) adja ki a dhcp klienseknek, attól még a hálózatra dugott eszközök mondhatják azt, hogy engem nem érdekel h. te a 192.168.1.1-et mondod dns szervernek, én nekem a gugli dns szervere a 8.8.8.8-on sokkal szimpatikusabb, és azt fogom használni csakazértis. Ha a rútered konkrétan nem blokkolja a dns forgalmat direktbe a 8.8.8.8 felé a belső LAN hálózatból, akkor te hiheted hogy a sajat rúteredet használja mindenki a helyi hálózaton dns szerverként, közben meg mindenki a google dns szerverét kérdezgeti, a rúter dns szervere ebből a forgalomból pedig semmit nem fog látni.
Van amúgy rá megoldás: ha nem szimplán blokkolod a dns 8.8.8.8 forgalmat, hanem a tűzfal szónélkül átírja a rúter belső LAN IPjére, anélkül hogy ebből a kérdező bármit is észrevenne, és a rúter dns szervere fog visszaválaszolni a klienseknek.
-
ricsip
addikt
válasz
Kroni1 #12812 üzenetére
Ha én is tudtam volna h. ehhez a google home assistant-hoz kell a 8.8.8.8, én se 6 hónapig baszakodtam volna a beállítással.
De hát 2022-ben ilyeneket már nem írnak le sehol. Ha az ember nem sejti a hiba helyét, az agyalágyult termék dokumentációból halála napjáig se fogja kideríteni. -
ricsip
addikt
válasz
Kroni1 #12812 üzenetére
A kontrollálatlan laptop online firmware/Bios/Uefi updatek után megy a nagy k@v@anyázás mindenhol, mert Lenovo, Dell, HP, mind ócskaszar munkát végeznek. Aztán meg az IT-hoz rohangálhatnak be az irodába az emberek 2 év homeoffisz idején, mikor meghülyült az update után a gép és nem tudnak dolgozni.
Láttam mostanában Dell, Lenovo gépeken is miket művel egyik másik update (changelogok és személyes tapasztalat alapján), nem is csoda h. sok helyen az IT tűzzel vassal írtja az ilyen updatek minden módját.
Cserébe mondjuk max. 2 évente kapunk 1 updatet, közte meg el kell viselni hogy ami kellene új fícsör v. hibajavítás az tiltott gyümölcsként virít az orrunk előtt a fán. -
Bellami
csendes tag
-
SPQR301
tag
válasz
Kroni1 #12460 üzenetére
Irigyellek, én már egy egész napot elba*tam rá, pedig épp azért soundbart vettem, és nem sztereó rendszert, hogy egyszerűen csak működjön. Miután volt olyan forrás, amivel szépen szólt, elbizonytalanodtam, hogy mi is lehet a gond.
Olyan hangja van, mint amikor a jack kábelt nem teljesen dugod be a hangszóróba, és csak pár csatorna/frekvencia megy át.
-
SPQR301
tag
-
Maxell014
senior tag
válasz
Kroni1 #12433 üzenetére
Köszönöm a tippet!
Telefonról is bluetoothon keresztül nyomtam rá dolby tesztet youtuberol meg utána a tv-n is HDMI eArc on keresztül is szintén youtuberol. Működik minden, de bizonyos esetekben én úgy hallom hogy a center el tudna húzni baloldalra vagy valami ilyesmi és ezért másik két emberrel is meghallgattattam és szerintük meg rendben van.....
Gondolom akkor úgy működik ahogy kell az én fülem szórakozik.Olvasgattam itt a fórumot és nagyon sokan mondják hogy érdemes kiegészíteni SWA-8500S szettel. Az én esetemben ahol ülök/fekszem az a hátsó falon van rajta teljesen és így ugye csak úgy tudnám lerakni hogy mellém a két sarokba de felém fordítva, volna így értelme hogy nem mögüllem tudna szólni hanem gyakorlatilag mellettem ?
-
-
NvidiaRTX
őstag
válasz
Kroni1 #12386 üzenetére
Hiába van hozzá Driver ha játékkonzolon is késik a hang és valóban késik is Xbox-on és PS5-ön is. Szal ez nem a Windóz hibája hanem annak aki kiadta ezt a szabványt és sz@rt bele egy nagyot hogy te esetleg játékhoz is akarod majd használni.
Én Atmos-t már sehol nem használok meg vagyok elégedve az 5.1-el is bőven az legalább nem késik. -
-
Quqesz
nagyúr
válasz
Kroni1 #12286 üzenetére
Köszi az infókat, de ezt neki kell eldöntenie. Amúgy Philips a tv nála. Én csak ajánlottam neki nézzen be. Én nem tudok helyette dönteni. Annyit néztem meg még neki, hogy az avo-n mik vannak fent tesztek.
Laca19
Lehet, bár azért sok volt a szemfényvesztés is [link] , ami agyoncsapta a renoméjukat. -
Jannn
aktív tag
válasz
Kroni1 #12112 üzenetére
Értelek. Eddig én is eljutottam.. Akkor mutasd meg légyszíves hol kapni 9000s - t. Segítek : sehol. Hol írják h mi az utódja? Sehol. És ahogy látod hiába nem tüntetik fel a 8500s - t mint kompatibilis eszközt, a kollégának működik.. Szóval ez a tipikus ha csendben maradtál volna szitu (ha már segíteni nem tudsz)
-
csƵ
addikt
-
csƵ
addikt
válasz
Kroni1 #12069 üzenetére
Az a problémám, hogy mindegyik vélemény más és más. Minden tesztoldal teljesen más verdiktet hoz ki ugyanarról a termékről. A felhasználói véleményekről nem is beszélve. Teljesen szubjektív az egész paletta megítélése, pedig azért hangcuccoknál lehet objektívan is értékelni a teljesítményt, de ennek a termékcsoportnak a megítélése annyira szélsőséges, hogy semmilyen más vonalon nem találkoztam ilyennel. Ezért van egy nagy katyvasz a fejemben.
-
BaLee
addikt
válasz
Kroni1 #12009 üzenetére
Nem lehet, anno én is utánaolvastam pont miután megjött az LG hangprojektor, mert nem értettem, hogy miért csak PCM formátumnak ismeri fel. De írták, hogy mindent átkonvertál többcsatornás (akár 7.1) PCM formátumba és úgy küldi, de ez elvileg nem jár minőségromlással szóval nem zavar, csak olyan jó látni azt a Dolby Atmos meg egyéb feliratokat a Soundbaron.
-
OhYeah
kezdő
válasz
Kroni1 #12006 üzenetére
Köszi megnézem az ajánlott shield TVt.
Q800a-t a hozzávalo swa-9500s surround speakerekkel szeretnék venni.
Nem az a gondom hogy DD+ (tömörített Atmoss) vagy TrueHD (tömörítetlen Atmos) között vacillálok, ez nem érdekelne bőven jó a DD+.
De a régi Netflix app a Tv-n, nem támogatja az Atmost magát, csak az 5.1et, és ez a bajom. Mert HW szinten minden adott lenne, csak az app miatt max 5.1et tudnék kiadni, ami meg azért az Atmoshoz képest egy kicsit más.
Úgyhogy vagy nem kell Atmos hangfelszereles, vagy kell, de akkor kell valami ami képes is kiadni Atmos hangot
-
OhYeah
kezdő
válasz
Kroni1 #11923 üzenetére
És te eArcon Dolby Digital Pluson Dolby Atmos/ydolby TrueHD képes TVn adod a jelet a soundbarnak, vagy mi a setup ?
1. Tamogatja-e a TVd a Dolby Atmost?
2. ARC vagy eARC-on adod a jelet az SBnek
3. Dolby Digital Plus vagy Dolby Atmos/Dolby TrueHD az audio kimeneti signal ?Köszi
-
NvidiaRTX
őstag
válasz
Kroni1 #11930 üzenetére
Kroni... ha a virágbolti filmbe nincs Magyar Atmos hang akkor nyilván a Netflix-es verzióban sincs.
Csak rendes nevesebb filmeket meg rengeteg animét és ez mellett bőszen játszok tehát nincsen időm random sorozatokat nézni mint Wicser meg Trónok f.rka és társai.
Havas Henrik vagy ki van a Trónokba nem? Havas Joe? Vagy ki?
Na szóval érted.
Mármint mi megy? -
Digitalis
senior tag
válasz
Kroni1 #11873 üzenetére
TV-ben (pus8505), Kodiban (matrix_CE) passtrought van beállítva. Nem hiszem hogy belenyúlna. Habár nekem is az a gyanúm, hogy Arc-on a TrueHD-már eac3-on adja ki, de sb_ atmosnak írja. De a DD+ atmos az minden további nélkül megy arc-on, ez biztos. A táblázat szerint ez sem lehetséges.
-
NvidiaRTX
őstag
válasz
Kroni1 #11674 üzenetére
Anno másik topicokba (hifi, házimozi) már kiveséztük ezeket a Watt-okat.
Az LG a Sony és a JBL is szeret túlozni ha Wattokról van szó.
Nálam az utolsó helyen volt a Watt mindig minden terméknél.
Többször is kérdezgették okosok a fórumban, hogy hogyan van az hogy egy 350W-os SB csak 50W-ot fogyaszt max terhelésen.
És itt nem PMPO-ról volt szó. -
NvidiaRTX
őstag
válasz
Kroni1 #11546 üzenetére
"ne kelljen sztereóra lemixelni a surround anyagokat"
Na ez még egy lényeges dolog. Melyik a legelterjedtebb hangfalszett még mindig a világon? Az 5.1. És miért? Mert erre van a legtöbb kontent egyelőre.
Igen az új filmek többsége már 7.1 meg Atmos meg ilyenek DE azok még mindig csak Angol szinkronosak.
Én aki CSAK Magyar szinkronnal nézek filmet nekem csak az 5.1 marad a legtöbb esetben.
Egyáltalán van Atmos-os magyar szinkronos film?
Tehát innentől kezdve nekem nem kell a Q900 rengeteg dedikált szörránd hangszórója.
Atmos a játékokban? Igen van. A játékok 5%-ban és azt is csak a PC vagy az Xbox Series használja. (PS5-nek nincs)
Látod erről beszéltem feljebb, hogy céleszköz vásárló vagyok.
Simán meg tudtam volna venni a 900-ast is de előtte végigzongoráztam, hogy mire fogom használni és azt is, hogy mire jó.
Ugye van még a DTS (mondjuk azt nem tom hány hangszórót használ) de ugye azt meg a TV-m nem támogatja szal az is kihúzva.
"ha nincs hely valakinél surround kithez, akkor egyértelműen jobb választás a 900-as"
SOHA nem fog egy SB hátsó hangszórók nélkül olyan hangot produkálni mintha azok tényleg hátulról jönnének.
Úgy fogod érezni hogy hátulról jön de nem fogod úgy hallani mint mikor valaki mögötted beszél a valóságban.
Én vagyok erre az élő példa egyszerűen rossz volt hallgatni ahogy a SB próbálta a hátsó hangokat leképezni, tisztán lehetett hallani hogy elölről jön a hang. Ocsmány volt szó szerint főleg játékban.
Én aszondom még mindig jobb döntés egy Q800T/A + Surround Kit mint egy drágább SB Kit nélkül és tök mind1 abba hány hangszóró van akkor is csak VIRTUÁLIS térhangzás lesz ami soha nem lesz olyan jó mint egy reál 5.1 vagy 7.1.
Ebben egyetértek azzal aki anno ezt állította a bejegyzésem alatt. -
NvidiaRTX
őstag
válasz
Kroni1 #11544 üzenetére
Persze, hogy kellett beletenni a térhangzást mert manapság már ez az elvárás, hogy én el tudjam mondani, hogy az én eszközöm 10 féle hangzást tud és ezért meg is kérem az árát.
Ahhoz képest és én is csak a Standardot használom mindenhol mivel annak van a legjobb hangja. Nincs térhangja de úgy szól tisztán ahogy kell. Pedig először én is azt mondtam hogy milyen király a Surround Mód. Aztán rájöttem, hogy elrontja a hangot főleg a zenéknél és a sorozatoknál.
Ez a tipikus megveszem mert van benne egy rahedli fícsör aztán a végén tök alapon használom.
Mint aki meg vesz egy 1 millás fényképezőgépet csak azért, hogy aztán Automata módban használja.
Ennyi használat után már ki merem jelenteni, hogy ez egy kiváló vétel volt számomra ekkora helyiségbe. A "szűk" sztereó most már nem zavar.
De ha profin akarok zenét hallgatni akkor messziről elkerülöm a SB-t és veszek egy 150k-s stúdió fülest ami még a környezeti hangokat is kiszűri.
Na ott lesz igazi sztereód és az összes hangszert hallani fogod mindenféle "kamu" surround effekt nélkül.
Én elmondhatom magamról hogy céleszköz vásárló vagyok.
Én nem fogom a GoPro-t menetrögzítőnek használni az autóba arra a menetrögzítő való.
Én nem fogok fényképezőgéppel videózni mert az nem arra való. (bár van ami jó de annak ára is van)
Én nem fogok telefonnal profi módon fényképezni mert az nem arra való.
Én nem fogok terepre menni egy városi kisautóval mert nem arra való.
És még lehetne folytatni a végtelenségig.
A SB-t én mindenesnek vettem arra pont jó amire kell. Persze a Dali szebben szólt ezt nem is tagadom de milyen áron ugye.
Amit hiányolok ebből a Q800A-ból az a plusz egy HDMI bemenet és a szoba korrekció semmi más. Tehát nekem az is jó lett volna ha egyel több HDMI-t rak rá viszont kiveszi a semmire nem való Ápül erpléjt. -
NvidiaRTX
őstag
válasz
Kroni1 #11534 üzenetére
Ezekben a tesztekben az a jó, hogy a helyszín állandó.
Nem mind1, hogy egy SB-rt az én kis szobámban hallgatom meg vagy a Media Markt-ban vagy egy erre kialakított stúdióban.
Nyilván egy szélesebb SB szélesebb hangot is fog adni ez egyértelmű, de az illető nem említette hová lesz a SB pedig pont ez a lényege ezeknek az All In One eszközöknek, hogy olyan helyen helyezzük el ahol ki is tudjuk használni.
Nekem sztem nem ért volna meg annyi felárat a 900T a pluszt inkább a hátsó hangszórókra fektettem be ami még több teret ad mint egy szélesebb SB. Sztem.Igaz én csak JBL-t próbáltam a Samu előtt szal nem tudom milyen az LG vagy a Sonos de egy profi tesztelő csapat szerintem nem téved sokat.
Azért ott van hozzá mérő felszerelésük ha megnézed.Az már más tészta, hogy a te füled jobbnak hallja az LG-t.
De ez igazából olyan mint a nagy álló hangszórós dolog, nekem elég volt a 250k-s Dali is másnak meg még a fél millás is kevés. Amire én azt mondtam, hogy király ő arra azt mondta hogy "olcsó" belépő szint.
Persze nyilván azt veszi az ember ami neki jobban tetszik hangzásra.
-
KubanitoS
veterán
válasz
Kroni1 #11536 üzenetére
Még egy hülye kérdés. Ha jól tudom elvileg bluetoothon keresztül mehet a zenehallgatás is és gyakorlatilag bárki nyomathat rá zenét. Megtörténhet-e az, hogy egy vicces kedvű szomszéd hajnal háromkor elkezdi bömböltetni a hangfalamat a szomszédból? Ki lehet ezt valahogyan védeni?
Közben olvasgattam a topikban és látom, hogy 200 körül ajánlgattok inkább, mert alatta minden gagyi.
Én ennyi pénzt egész biztosan nem szánnék a dologra, így szeretnék kérni megerősítést, hogy az említett Samsung A650 valóban jó vétel lehet-e ár/érték arányban?
-
BaLee
addikt
válasz
Kroni1 #11512 üzenetére
Én voltam a szerencsés aki megvette az LG-t, a Yamaha YAS-209-esemet váltja.
Majd írok tapasztalatokat róla ide a topicba még csak kipróbálni tudtam, eddig pozitív! Még egy pár surround hangszórót beszerzek hozzá, köszi aki korábban linkelte, hogy most jó áron van!
Ha valakit a topicból érdekelne a Yamaha szóljon, most fogom meghirdetni.
-
NvidiaRTX
őstag
válasz
Kroni1 #11511 üzenetére
Én amikor vettem az enyémet akkor 189k volt a legolcsóbb helyen szal az az áthúzás helyes.
150-ért meg kiváló vétel.
Aki nem követi az árakat azt simán át tudják verni ilyen olyan jónak tűnő árakkal.
BF után meg majd vissza áll az ára a Médiában 189k-ra.
Annak jó az a hiteles dolog aki még hitel képes, de így kocsi törlesztő + 2 áruhitel mellett nekem már nem adnak semmit sem. -
NvidiaRTX
őstag
válasz
Kroni1 #11430 üzenetére
Több videót is néztem a Dolby Vision-ről YT-on, hogy na még is miről maradok le a sz@r 450k-s Samu QLED-emmel és arra a következtetésre jutottam, hogy semmiről sem.
Volt olyan aki az összehasonlító teszt soran azt mondta ez nem más mint egy "okos" szaturáció növelés.
Hát nekem jelenleg is elég szép színnel teli a kép Game módban.
Továbbá a HDR10+ sem hiányzik, arról is néztem videókat és én is próbáltam de nem jött be.
Többet ér egy rendes paneles TV mint ilyen meg olyan fícsőrök random bekapcsolása.Ha követem a HDR beállítási tutorial-t PS-en akkor fakó kép lesz az eredménye.
Ha csak simán tovább nyomkodom akkor meg igazából semmi nem változik pár fény meg árnyek lesz jobb/rosszabb és ennyi.Nekem egyedül az Ambi kéne meg a DTS semmi más.
-
NvidiaRTX
őstag
-
pajorgergo
aktív tag
válasz
Kroni1 #11393 üzenetére
Nekem úgy van bekötve, hogy PC-Soundbar-TV, így a PC felismeri, hogy 5.1 hang menjen át, haa PC-TV-Soundbarba van bekötve akkor meg már a TV-re is csak 2.0 hangot enged át és nem szólnak a hátsó hangszórók (JBL bar 5.1)
Windows 11-en nem akart átállni 5.1, megvettem a Dolby-t de mint kiderült mert csak be kellett állítani az egészet a Hangeszközök alatt és utána engedte 5.1-re kiválasztani a hangkimenetet 🤯 -
NvidiaRTX
őstag
válasz
Kroni1 #11391 üzenetére
A Dolby Access előfizu csak a fejhallgatóhoz kell, a SB-hoz vagy a rendes nagy Atmos szetthez ingyenes a progi.
Amúgy most teszteltem és -3-ig le kellett vinnem a hátsók hangját.
Na így nagyjából most jó.Nekem PC-n nem kell a Dolby mert a TV saját lejátszóján tolom a filmeket az meg nem generál késést szerencsére.
-
Tekmen
aktív tag
válasz
Kroni1 #11386 üzenetére
Vagy a TV vagy a SB. Több kábellel, ARC-on, optikán, BT-n próbáltam, de mindegy volt mit csinálok, ugyan úgy késett. A v30-as firmware viszont meglepően sokat javított a helyzeten, változatlan TV beállítások mellett.
Ha ugyan így egy TS8111-el neked nincs ilyen, akkor csak a TV lehet a ludas. -
Skynet258
veterán
válasz
Kroni1 #11347 üzenetére
Amúgy én is gondolkoztam mit írjak róla, de hangról elég nehéz bármit mondani.
Akinek szintén TCL 9030 van, melyik hangmód jött be a legjobban? A surround-ot kikapcsolva elég lapos lesz, így kivételesen ezt bekapcsolva hagytam (pedig általában ezek cseszik szét a hangképet leginkább). -
Gino20
őstag
válasz
Kroni1 #11343 üzenetére
Netes rewiew-k alapján [Denon 5.25] [TCL 6.5] Plusz ezek alapján [link] a 416 valóban 2.1
McBJani: Grat
Remélem jó lesz
Majd írhatnál pár sor véleményt, hogy mik a tapasztalataid, ajánlod / nem ajánlod, stb... Hátha segít másnak a döntésben, mert ahogy elnézem lehet SB témában is villantani akarna (TV-ben már "csinálja", igaz USA-ba jobb modelleket szállít, ahogy a Hisense is
)
-
Digitalis
senior tag
válasz
Kroni1 #11315 üzenetére
TCL-m mellé is szívesebben használom a "filléres" wolfson dac-os audiocast-ot kiegészítésként, az említett okok miatt, meg aztán - többek közt - felhőből a loosless zenéimet könnyedén streamelhetem vele. Fix rendszerekhez jobb a wifi, hordozható cuccokhoz érthető okokból sokkal praktikusabb, jobb a blutusz .( ezen a szinten hangminőségre. a bt kapcsolat is remek)
-
Agony
aktív tag
válasz
Kroni1 #11292 üzenetére
Tegnap még átrágtam magam egy csomó teszten és Youtube videón és végül a Samsung HW-Q800A lett a befutó. Elég jókat írtak róla hangminőség terén, árban is kedvezőbb és nem vagyok annyira vájt fülű, hogy kihalljam a nüanszokat. Az LG SN9YG lett volna a legjobb, de abból sehol nem találtam, ami belefért volna a 200K-s lélektani határba.
-
Agony
aktív tag
válasz
Kroni1 #11284 üzenetére
LG C1 TV mellé amiket fentebb írtál Samsung 800T/800A jobb választás lenne mint a DENON DHT-S516H?
Csak holnap reggel adom le a rendelést, úgyhogy még szívesen utána olvasok más típusnak is. 200K-ból akarom kihozni a legjobbatk csak nem tudtam a Samsung barok mennyire működnek jól együtt LG-kkel, mert gondolom az extra szolgáltatásokat csak saját TV-ikkel támogatják.
Az az LG SN9YG elég jónak tűnik, de sajnos sehol nem találtam, EMAG-nál is csak "nincs készletből" van.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO Ideapad Gaming 3 notebook - i5 11320H 16GB DDR4 256GB+1TB SSD GTX 1650 4GB WIN11
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 docking station
- Bomba ár! HP ProBook 440 G10 - i5-1335U I 16GB I 256SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Samsung S25 Ultra 256GB Csak kipróbált!! Jótállás: 2028.06.19.-ig
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest