- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Milyen okostelefont vegyek?
- Betiltották a Pixel 7-et Japánban
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Akciófigyelő: Ha kéne vezeték nélkül CarPlay és Android Auto...
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Google Pixel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
SSlyTR
senior tag
-
Sordoran
addikt
Fogalmam sincs gond lenne-e, a kábel ugye mindig stabilabb. Itt szimplán azért dugtam kábelt bele, mivel volt a TV mögé vezetve egy, viszont a TV-nek nem kellett, így ebbe dugtam be. (vagyis a TV wifi-n csatlakozik, de az csak frissítéseit szedi le, és Apple Home-on keresztüli ki/be kapcsoláshoz kell internet neki)
-
herdsman12
őstag
-
Sordoran
addikt
Melyik volt az első, és milyen gonddal?
Azért elég borsos az áruk ahhoz, hogy bajosak legyenek, de ha ez ritka és a garanciás ügyintézés jól megy, akkor kevésbé gond. Nekem a Beam 2 mellett 2 IKEA-s van hátsónak, sub-ot nem is akartam eredetileg mert az túl drága. Viszont ha sokáig nézi az ember ezeket a magas árakat, akkor már egy ilyen "akciónak" is tud örülni. Pedig még 160-ért is marha drága. -
Mátésum
aktív tag
Kíváncsi vagyok, milyen a cucc. Én is nehezen engedem el a subot, pedig így is meg vagyok elégedve egyébként a szettel (beam gen 2 + két symfonisk hátul, egy meg a konyhában pluszban - ezt szinte észre sem vette először a feleségem, alig kellett magyarázkodni, ráadásul szerencsére csak a symfonisk árait kérdezte
)
-
Sordoran
addikt
Múlt heti emag-os akcióban vettél egy fehéret, vagy más beszerzés? Én is remegtem kicsit a rendelés felett, de megálltam mivel nekem fekete illene be.
Ahogy rákerestem, főleg zenénél tesz hozzá, filmre kicsit soványnak írják, de mondjuk nem dübörgést várok ami moziteremben van. Ha a feketét is leakcióznák, lehet lecsapnék én is egyre.
-
Sordoran
addikt
Nekem kb. 20 m2 szobába lesz, szóval bármi elég ilyen szempontból.
Eddig ugye a Q930-at néztem, mert ott van a sub és két hátsó is hozzá. Ez lenne ideális, csak az a fránya soundbar olyan széles... (48-as TV-m van, túl lógna rajta, de főleg a szekrénysor széle a probléma)
Leadnék az atmos igényből, lehetne B650 + 9200S hátsók, atmos nélkül, de olcsóbb. Ez lenne a logikus talán ilyen szempontból.
A Sonos Beam 2 esetén külön kellene hátsókat és subot venni, valamint kell egy minőségi HDMI switch is, mivel jelenleg minden hdmi port foglalt TV-n, na ez gazdasági totálkár... Még a hátsókan spórolhatok Ikea-s hangszórókkal, a sub pedig nem létszükség. Nem hallgatok dübörgős zenét, filmeknél is jópofa de nem kell az. Itt tényleg főleg a hdmi passthrough hiánya ami blokkolja a vásárlást. Ha találnék egy értelmes hdmi switch-et, lehet ezt választanám. (PS5 és Nintendo Switch lenne rajta, tehát előbbi miatt HDMI 2.1 4K120Hz és HDR kell menjen rajta) -
BÜDÖSLÁB
tag
-
BÜDÖSLÁB
tag
Köszi. Egyik videóban felhívják a figyelmet arra, hogy ha falra akasztod, az nem fog jót tenni a szomszédi viszonynak, ugyanis jobban rezonál..Ezt valaki meg tudná erősíteni, mert panel lakásba lehet hogy jobb egy falra rögzített, de mégsem teljes terjedelmében a falra rá simuló hangfal.
-
-
BÜDÖSLÁB
tag
Na igen amikor összehasonlítási érveket kérsz, jön kb 40 azonnali reakció a primitív "minek vagy itt"-től a "no highs no lows must be Bose"-ig korlátozva, azoktól buborèkukban èlő emberektől, akik virtuális szemetet termelnek hozzászólasikkal. Előrébb nem jutsz sajnos.
Nekem a 300-as formája tetszik, szerintem itt a B&O lábnyomában kullognak, legalábbis designwise.
Szóval amit Te ajánlanál az egy arc+ sub+ 2 One?
Köszi.
-
Sordoran
addikt
Én is nézegetem, szimpatikus is, de horror ár a sub és a hátsó hangszórók. Vagy csak én nézek rossz kiegészítőket, de a sub maga drágább, a hátsók pedig szintén annyiba kerülnek mint az alap bar, bőven fél millió fölé csúszik az egész szett ára. Még ha a sub-ról le is mondok a két hátsó így is sok. Atmos érdekelne, tehát térhangzás kell, önmagában pedig a beam gen2 gondolom nem hozza ki igazán. Viszont ami legjobban fáj, és ezért ki kell húzni listámról, hogy csak egy hdmi van rajta (nincs külön in és eARC), ezt viszont nem mellőzhetem a TV-nél...
Zolom89: Lehet tényleg maradok a Q930B-nél, de akkor ki kell várnom míg lesz hely. Pedig bíztam benne, hátha lesz valami tuti alternatíva, a beam el is férne, de a második hdmi hiánya, és a drága kiegészítők ellehetetlenítik a dolgot.
-
Az ilyen ajánlásokat fenntartásokkal kezelem.Egy bizonyos méretű és akusztikájú helyiségben ez volt a jó,de hiába ez a flat a mikrofon szerint ha a tulajnál közbeszól egy teljesen más akusztikai helyzet.Persze kiindulási alapnak jó az ajánlás.
Amúgy valaki a flatebb hangzást kedveli,valaki jobban szereti ha több a magas,vagy a mély,valaki meg az erősen V karakteres hangot kedveli.Ezért írtam hogy a hang szubjektív,nem mindenkinek tetszik ugyanaz a hangzás,ezért nincs egy általánosan jó beállítás egy hangcuccnál. -
Gino20
őstag
Szerintem csodák nincsenek (akár fizikai mivoltából). Nagyon jó opció tud lenni egy "komplexebb SB" háttársugárzókkal, de ehhez nem árt egy jó akusztika és a hallgatási pozíciót tekintve a jó elhelyezhetőség, hisz ugye itt nem jellemző a mérőmikrofonos kalibrálás, ami mondjuk segít a késleltetésen. Használtam HW-Q90R SB-t, amit nagyon szerettem, de még moziban sem tudnám hasonlítani a HM-hez. Persze ez egészen más árkategória, de pl a jelenlegi HW-Q990 majd ~600e Ft-os ára szerintem egyéb opciókra is alkalmas (persze ha nem gond a kábelezés)
-
ribarszki
őstag
Inkább attól függ, hogy mi a cél. Nálam egy Dali Concept 6 + NADC325 stereo párost váltott le a Q990B.
Zenére a Dali+NAD (Hivox tuning, hálózati szűrő, külön dac, stb..) simán megette a Samsungot, nem is kérdés. Csak mióta 3 kislányom született, 9 éve nem ültem le zenét hallgatni, úgy mint régen. Már csak filmekhez, tv műsorhoz kapcspltam be a stereo rendszert.
Csak ugye ott külön kellett kapcsolni az erősítőt, utána a DAC--ot, és külön távval hangosítani, a tévén pedig átállítani a kimenetet optikaira. Ezt a procedúrát minden alkalommal el kellett játszani.
Mivel nem volt centerem, így a táv is mindig a kezemben volt, párbeszédet hangosítani, akciójelenetet halkítani.
Na most a Samu Hdmi Arc kapcsolattal úgy viselkedik, mintha a tv saját hangszórója lenne. Filmeknél viszont a Q990B kajálja meg a Dali+NAD párost. És nincsenek madzagok a szobában, minden azonnal kapcsolódik, brutális a mély, nagyon szépen nyílik a tér, de nagyon-nagyon hálás a járatásért ezt szem előtt kell tartani.
(Arról nem beszélve, hogy az Emag pár napig tévedésből 417k-ért adta 600k helyett a Samut)Aki több zenét hallgat, ne SB-t vegyen. 200k-ból olyan stereo rendszert rak össze zenére, ami testben, dinamikában, színpadképben bőven a legdrágább SB fölött áll.
Viszont ha a film dominál, akkor szeretni fogja a kicsit komolyabb SB-okat.
Amúgy én igazán semkibe vettem a SB-okat. Rossz viccnek tartottam mindet. Hogy ez mikor változott meg, majd akarok hosszabb beszámolót írni a Q990B-ről. De még járatnom kell, s végre legyen időm filmezni. -
Ijk
nagyúr
Sajnos még nagyon keveset tudtam hallgatni. De a mély már most annyi hogy lehet nem is kellett volna külön sub. De végülis jó lesz az, szeretem ha van tiszta de nem hangos mélytartomány. A pro mellé lakásba viszont valószínűleg tényleg nem kellene sub. Kár hogy pont nem fér be.
-
Nem tud, de ott van pl. a JBL 5.1 bar vagy a 9.1, de talán a polk audionál is láttam, hogy lecsatolható a két hátsó hangszóró és akkus. Nuku vezeték, ami azért az én esetemben elég nagy előny. Ha már mélyláda is van, akkor abban is ott futnak a kábelek.
Elég bizonytalan vagyok még mindig, az a baj, hogy valami mindenes kéne, ami biztos az az, hogy idegesít a TV hangja ebben a formában - és minél kevesebb kábel legyen -, így zenét pl. előbb hallgatok a Flare 2n, de hát az se egy nagy valami. Nem szeretnék sok százezer vagy millió Ftért egy nagy rendszert venni, a pénz is máshová kell és a gyerekek is még kicsik ahhoz, hogy elérhető magasságban ilyen cuccok legyenek.
Meg annyi időt se töltök ezzel a hobbival. Ami nekem még nem tiszta, hogy mivel járnék jobban, egy "geek"-esebb soundarral, ami tud - legalább papíron kezelni - Atmost, meg néhány 2-3-4 betűs szabványt vagy valami klasszikusabb sztereo cuccal. Esetleg egy teuefel cuccal.
-
törölt tag
Hát, ott van most egy pár stúdió monitor, de ha ezeket lecserélem, akkor valami egyszerűbb felállásra gondoltam elsőre. Csak nem tudom ezek a soundbarok hogy állnak hangilag, mert nem annyira követtem őket. Az lenne a vonzó ebben a megoldásban, hogy a két hangfal, meg állvány, meg erősítő meg sok kábel helyett lehetne egy doboz, amibe bedugom a tévét meg az RPi-t és kész.
-
Gino20
őstag
Értelek, de az egy DEMO darabos termék volt, így elvileg üzletben már megtörtént a bejáratás, de amivel gondom volt, hogy tisztán erőben is kifingott ott, ahol a samu még működött. Konkrétan furcsa pattogó - torzító hangot is ki tudtam belőle csikarni nagy teljesítmény esetén, de ami abszolút zavaró volt, hogy valahogy jóval lomhább / szétfolyósabb volt, ami a megszokottak miatt konkrétan zavaró volt.
-
Ijk
nagyúr
Berendeltem egy AS-425 max-ot és egy XW-900-at, kíváncsi leszek.
Mélynyomós bar már nem fért volna el, hiába nem sokkal magasabb.Nem vagyok szakértő, de lehet hogy kell ekkora (12cm) membrán hogy a beszédhang teljes frekvenciáját leképezze, nem tudom egy "normál" soundbar csipogói képesek-e rá.
-
j.bravo
addikt
ilyenekre gondoltam, esetleg audio extractorra, de a pontosításhoz ehhez a ti segítségetek is kellett volna, lévén nekem nincs SB-om (még?), csak elméletben vettem volna végig a lehetőségeket...
Sajnos tárgytalan a #12693 szerint, csak a HM hangszóróin jön ki a rádió hangja.narii #12693, akkor vagy a tévén webrádió, vagy ha a szolgáltató csap rá rádiócsatornát amit EPG-gől kiválasztasz, vagy más készülékből szerzel egy rádió hangot.
Annyival jobban szól a SB mint a HM ? Vagy miért akarod azon hallgatni a rádiót? -
No, erről még előtte nem is hallottam.
Mondjuk tesztből se találtam túl sokat, ami nem németül lenne. A 3.1 lenne első körben a max, ami nálunk belefér, hátsókat nem akar, de ahogy nézem náluk vagy 2.1 vagy 4.1 és fölfelé van. A center hiánya nem gond filmeknél? Azt látom, hogy nincs Dolby Atmos sem, bár azt itt páran nem igazán tartották sokra.
-
-
-
Amúgy a Sony hangzása nekem se soundbarban,se bt hangfalban nem tetszik.Elsősorban hasonlóan a középhangok hiánya miatt,másodsorban a mély se tetszik amit a Sony produkál.Végigpróbáltam már egy csomó Sony cuccot az elmúlt években,de mindig ugyanaz volt a vége: mindig maradtak ott a boltban.
-
A T650-em ládájának kellett cirka 3 hónap mire úgy kezdett szólni ahogy már tetszik.
Igaz én átlagosan használtam,direkt bejáratás nem volt.
Viszont közepek körül hatalmas változást szerintem nem érdemes várni,hifisen akkor sem fog szólni.
Ezt főleg zenénél lehet hallani,filmeknél szerintem nem zavaró.Meg a füled is elkezd majd hozzászokni. -
Sokszor a hangzásmódok többet ártanak mint használnak,de vastagabban foghat az árcédula a feature lista miatt…
Filmezéshez (PC-ről filmek és Netflix) Standardban használom a soundbart,max bizonyos frekvenciákon használok némi kiemelést,leginkább középtől felfelé.
TV-hez a DTS Virtual:X bejött,tisztább és hangosabb a beszéd.
Amúgy kell neki így is egy kis idő mire bejáratódik,akkor lesz majd az igazi a hangja. -
NvidiaRTX
őstag
Ha hangminőséget keresel akkor rossz topic-ba jöttél be de azt hittem ez egyértelmű.
Amúgy az Ónix Stúdiód mellé oda rakok egy Vifa terméket és mindjárt az Ónix-nak is béna hangja lesz.
Mindig van jobb ezt ne feledd.
Továbbá már egyszer fent írtam hogy saját tapasztalat de az Ónixnak semmi hangereje nincsen egy JBL Charge 4 amit utána vettem másfélszer hangosabb volt és tovább is bírta.
Igaz nem is szólt olyan szépen alapból de ezt egy EQ beállítás meg is oldotta PowerAmp-ban.Azért felesleges itt lenned, hogy szidd a SB hangját főleg úgy hogy nem érted mire való vagy mert nem érted hogy miért csak magas hang jön ki egy 5cm-es MAGAS SUGÁRZÓ hangszóróból.
Most menjek be én is az ápül topic-ba és kezdjem el szidni az ájfónt mert még mindig nincs benne 10x opti zoom? Aztán mennyibe is kerül a 13 pro max?
Jaj emberek ez a PH fórum mindig olyan vicces tud lenni főleg amikor megmagyarázzák a hülyeséget.
Főleg az a muris amikor ezt egy magas rangú teszi mint őstag vagy nagyúr vagy ilyenek.
Semmi baj akkor vegyél még 5db Ónix-ot aztán kösd össze őket 5.1-be.
Ja hogy ilyet nem lehet, mert hát nem arra való.
De ami a legdurvább hogy az Ónix Studio 6 ráadásul nem is sztereó és így hasonlítja egy SB-hoz amiben vagy 8db hangszóró is van.Tudom mi a legnagyobb problémád, hogy az 50k-s blutuszos hangszóród szebben szól mint a 190k-s SB ezzel tisztában vagyok én is és mindenki más is.
De nem is tud annyit az Onyx-od se teljesítményben, se mély hangban, se hangerőben, se fícsöben.
Azzal CSAK zenét tudsz hallgatni MONO-ban. (heh mono hang 2022-ben...)
A Studio 2-3-4 legalább sztereó volt.Na most hogy kiöntöttem ami a szívemet nyomja elmegyek gémelni egyet 5.1-be a semmirevaló hulladék SB-ommal aminél még a telefonom hangszórója is jobb.
-
SPQR301
tag
Az a baj, hogy kicsit el lettem kényeztetve. Pár éve sikerült egy kifutó Sennheiser Momentumot 2-t venni olcsón, talán 35 ezer volt az Edigitalnál. Vezetékes volt, akkor jöttek be a Bluetooth-os fülesek, és ez már a kutyának se kellett. Ugyanez most Bluetooth-osban 130 ezer. Klasszisokkal veri ezt a soundbart filmre is, zenére is. Visszalépni rossz érzés, ugyanez a szint hangfalban sajnos úgy érzem nagyon drága lesz.
-
SPQR301
tag
Nálam is így van. Szerintem ez feature, nem bug.
Amúgy találtam egy olyan Atmosos műsort Netflixen (David Attenborough, Our Planet), aminél szépen szól a q800a: van zene a széleken, középen beszél a bácsi, jól elválaszthatóan hallhatóak az állatok, dübörög a basszus. Azt hiszem annyiról van szó, hogy nagyon fontos, hogy keverték ki a hangot. Ha úgy, hogy a beszédnél csak a középső csatorna szóljon, akkor ez a soundbar elvérzik, mert azok a hangszórók harmatgyengék egymagukban. Ha gyengébb, sztereó az input, akkor ilyen probléma nincs, több hangszóró is szól.
Attól félek velem van a gond, ez a soundbar nem üti meg az elvárt minimumot, azt hiszem kénytelen leszek kinyitni a pénztárcám, és venni valami komolyabb hangrendszert.
-
Kroni1
veterán
A G700 az egy alsó-középkategóriába belépő szintű soundbar elsősorban filmezéshez. Nem azért drágább mint egy kifejezetten zenehallgatáshoz készült Studio 6 mert jobb zenére, hanem pl. mert jobban mutat a tévé alatt, jobb filmezéshez és lekezeli az atmos hangsávot is, ami miatt egy sb esetén drágábban foghat a ceruza..
Egy ~200e soundbar-nak már viszonylag rendes hangja van zenére is, szerintem valahol itt, (elég magasan) van az az ár ahol már komolyabb kompromisszumok nélkül használható SB-t kaphatunk, de sajnos csodák nincsenek. Ez én nem audiofil igényeimhez most a Q800 állítgatások nélkül tökéletes zenére is, az LG SN9YG is igen jól szólt.
Sokan beleesnek a hibába, hogy azt mondják egy kis szobába kell a soundbar, elég nekik az olcsóbb, kisebb mélynyomós is. Pedig egy nagyobb, minőségibb mélynyomó nem feltétlenül a nagyobb basszus és dübörgés miatt kell, egy drágább sb pedig nemcsak hangerőben tud többet, sőt..
-
NvidiaRTX
őstag
Azt hittem egyértelmű, hogy magában a Bar-ban miért nincsen közép vagy mély hang.
Mert csak magas hangszóró van benne ami KIS méretű?
Igen, nekem is volt Onyx Studio 5-öm és hát se hangerő se normális üzemidő nem járt hozzá hamar el is adtam.
Igaz a hangja kiváló volt mert volt benne ehhez megfelelő NAGY méretű hangszóró.
A SB közép és mély hangját a mélynyomó adja ki ami egy Q800A-nál tökéletesen sikerül is.Felesleges ezeket a termékeket egymáshoz hasonlítgatni.
Aki nem érti a SB lényegét az adja el aztán vegyen normális Atmos rendszert 1 millából ami ennyiért is csak belépő szint lesz. -
D-LAN|FuRioN
aktív tag
-
Kroni1
veterán
Ilyet is meg tudtál hallgatni valahol? Nem gondolkodtál 3.1.2 rendszerben eleinte?! Öszintén szólva én nem hallottam a G700at, gyanítom hogy nem rossz.. de ezeknek a felfele sugárzók nélküli sb-knek szerintem max annyi közük van az atmoshoz hogy lejátszák az ilyen hangsávot, és kiírják hogy atmos. De kiváncsi leszek hogy fog beválni, majd írd meg a tapasztalatokat, hogy hogy vált be, remélhetőleg tetszeni fog a hangja, és az a lényeg igazából! Ha mégse akkor meg elállhatsz 14 napig ha neten rendelted.
-
Kroni1
veterán
"Ezeken a rtings-es teszteken már túl vagyok. "
Én ez esetben akkor komolyan nem értem a problémádat. Ha ezeken túl vagy úgy már látnod kéne, h mi a különbség köztük, ki kéne h kristályodjon, h neked mi kell. Azt vedd meg, aztán visszaküldöd ha ha mégsem jön be.
Különben az is le volt irva itt párszor, hogy ne a tesztekből induljunk ki, meg kell hallgatni élőben a kiszemeltet. Egy MM zajos környezetű teszt is sokkal többet ér mint ezer teszt olvasása. -
-
Kroni1
veterán
Mert ezzel a tudással tényleg nem igazán van ellenfele ennyiért. Az LG SN9YG ami tudásban többet tud, (pl. chromecast wifi streaming, Google assistant, bluetooth 5.0) hangzásban meg hasonlót, de azt itthon csak egy rövid ideilg lehetett kapni emagnál 200e-ért, most egy helyen van 350-ért, de annyit meg nem ér.
-
Gajho
csendes tag
https://www.rtings.com/soundbar/reviews/samsung/hw-q800a
Valószínűleg az RTINGS tesztjei miatt mondják ezt a legjobb vételnek, főleg, hogy ott, ebben a pontozásban nincs benne a hátsó hangszóró, és így is milyen jó eredményt ért el.
LG-ből az SP9Y lehet alternatíva, de az elvileg csak december közepétől lesz elérhető magyarországon. Sok márka pedig nem elérhető sok országban, így normális teszt sincs hozzájuk (pl: philips, panasonic) -
Hol olvastad ezeket?
Mert itt azért nem jellemző.
Persze a soundbarokat (főleg ezen az árszinten) a helyükön kell kezelni,ezek se nem igazi házimozik,se nem hifik,mindegyik oldalról vannak kompromisszumok,főleg zene terén.
Ettől függetlenül messze nem szar a hangjuk.
Nekem volt majdnem 600e forintos 5.1 rendszerem korábban,ahhoz képest játéknak tűnhet a Samsung T650-em a 8500s hátsó szettel,de én tök elégedett vagyok az egésszel.
Én erősen Samsung párti vagyok ezen az árszinten,az LG-k hangja nekem nem jön be,szóval abban az irányba érdemes nézelődni (szerintem). -
NvidiaRTX
őstag
Attól függ mik az igények.
A Magyar ember szeretné azt ha fillérekből rakna össze High End házimozit.
De őszintén megmondva nem tudom mit várnak sokan egy 120k SB-tól.Ha csak a TV hangjának update-elése kell akkor arra tökéletes az olcsóbb SB is de attól ne várjunk el nagy mozit főleg nagyobb szobába.
Én ebben az árban Samut vagy LG ajánlok.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix G731GU Gamer Noti! I7 9750H / GTX 1660TI / 16GB D4 / 512 SSD
- AKCIÓ! Apple MacBook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB 560X 4GB notebook garanciával hibátlan működéssel
- Epson Expression 12000 XL Nagyformátumú A3 szkenner
- AKCIÓ! Dell Precision 5820 XL Tower PC - Xeon W-2123 112GB RAM 512GB SSD 1TB RX 580 8GB Win 11
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest