- Mindenki Z Fold7-et akar
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- iPhone topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- One mobilszolgáltatások
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Sorozatokkal kapcsolatos gyakori kérdések és alapvető tudnivalók.
Mi az a "SPOILER", miért van szükség a spoiler jelzésre / formázásra (spoiler gombra)?
Spoilernek számít a cselekmény részleteinek vagy egészének a leírása. Különösen fontos a spoiler jelzés, ha valami váratlan, megdöbbentő fordulatot, eseményt stb. írunk/lövünk le (például: XY szereplő meghalt), mert nem szeretnénk elrontani mások szórakozását.
Új hozzászólás Aktív témák
-
tonyrulez
őstag
-
Komplikato
veterán
válasz
tonyrulez #23035 üzenetére
Az első kérdés jogos, de a második ...
Neki konkrétan elárulták merre lehet kijutni, a volt ingatlan ügynök meg ezek szerint nem mondta el másnak. A bomba meg a B tervhez készült, NEM a fal bontására. Elég egyértelmű, hogy azért volt zenedobozban mert ki akartak nyírni valakit vele. Az a kérdés kit és miért? Ha a srácok nincsenek a bútor (torna zsámoly?) mögött és nincs nyitva a furgon ajtaja, akkor fasírt lett volna belőlük így is. -
törölt tag
válasz
tonyrulez #22382 üzenetére
Sokan voltak, nem lehetett mind a 8 embert bemutatni egy részben, kellett 3-4 rész hozzá, hogy képbe kerüljön az ember mindenkivel. Amikor ők még nincsenek is képben semmivel.
Aztán van benne történés rendesen, mindenféle.
Ahogy Enton is írta korábban, ez olyan, mint egy nagyon hosszú film. Viszont lehet élvezni minden percét, ha az embernek bejön. -
Enton
addikt
válasz
tonyrulez #22382 üzenetére
Várd csak ki a végét amiután azt fogod mondani, hogy atya ég mi lesz itt ha ez csak egy ilyen intro szezon volt, mert szerintem csak az volt.
Majd még csak ezután fognak beindulni(következő évad), kb úgy is mondhatnán az uccsó rész végére jönnek rá, hogy mi is az amivel épp dolguk van, ki/kik az enemy, mire lehet ezt használni stb stb ... az írókon múlik csak, hogy mit hoznak ki még belőle, de nagyon sok irányba el tudnak indulni. -
törölt tag
válasz
tonyrulez #22373 üzenetére
Leírtuk többen is, hogy ez nem egy beindulós sorozat, szépen lassan folyik a sztori. Ha nem áll össze, az nem a sorozat hibája.
Ha nem tetszik, ne nézd.
Ráadásul a 4. rész címe: What's going on. Akkor ébredtek rá a többiek is, hogy mi történik és még fogalmuk sincs erről a dologról. Nem hiába van minden résznek egy címe. -
spammer
veterán
válasz
tonyrulez #22059 üzenetére
The River: 1 évados kasza, lehetett volna folytatni, de azért befejezettnek tekinthető az évad. Kis Lost-pótléknak jó volt anno.
Carnivale: 2 évad, bár lehet, hogy ez is érhetetlen lesz.
Invasion, Surface: ezek jó régi, 1-1 évados kaszák, de anno egész nézhetőek voltak. -
Ragnar95
félisten
válasz
tonyrulez #21804 üzenetére
Szerintem kifejezetten gyenge lett, nem is nagyon kapcsolódott kb semmihez, tök logikátlan volt a rész. Az egész évad úgy érzem nem volt az igazi,
Irene eltűnése óta így,h nincs igazi háttérszál sokat esett a színvonal...
Szerintem szinte biztos,h visszaesett, de jó nagy szemétség volt ekkora cliffhangerrel zárni az évadot... -
-
spammer
veterán
válasz
tonyrulez #16440 üzenetére
Szerintem nem kell aggódni.
McConaughey is le lett írva a romkomok után, aztán láttuk, mit művelt. Vaughn valószínűleg nem lesz azon a szinten, de talán a karaktere sem fog megkívánni annyit (meg eleve más is lesz, hiszen nem zsaru). Az HBO nem dob oda egy ilyen szerepet valakinek, ha nem alkalmas rá, legalábbis eddig nem igazán volt rá példa szerintem.
És akkor nagyon úgy néz ki, hogy valószínűleg Taylor Kitsch kerül majd a nyomozócsaj (valószínűleg Rachel McAdams) mellé. Miatta sem kell aggódni.
-
spammer
veterán
válasz
tonyrulez #16212 üzenetére
Annyira ostoba, logikátlan, hogy azt sorolni sem érdemes. A Plot Induced Stupidity remek példája. Dühítő, hogy mennyire jó és hiánypótló vámpíros horrorsorozat lehetett volna belőle, és hogy ennek ellenére milyen lett. Ráadásul itt vagyunk 3 résszel a vége előtt és húzzák az időt felesleges hülyeségekkel. Ez is az a kategória, hogy a "remény hal meg utoljára", meg az a szerencséje, hogy alapvetően van benne potenciál, csak nem ártana olyan írógárdát alkalmazni, akik nem lusták legalább néha gondolkodni. (Szevasz TWD!)
(#16211) fateless: Nem pontos, nem én rajzoltam, csak kerestem egy képet, ami nagyjából szemlélteti a zuhanást.
Aközött, hogy a promó és a pilot alapfelvetése mit ígért, és aközött, hogy hol tart most.
szerk: persze, nézhető, csak folyton ott van az emberben az, hogy ez mennyivel, de mennyivel jobb is lehetett volna.
-
törölt tag
-
spammer
veterán
válasz
tonyrulez #15344 üzenetére
No mi van, csak nem a junkie, illetve a közelgő 10 éves évforduló adott ihletet?
Én szinkronnal néztem nagy részét annak idején, még TV-ben láttam a pilotot is, aztán valamikor a vége fele (talán utolsó évadnál) váltottam angolra. Eredetiben nyilván jobb, de a szinkronhangok szerintem teljesen rendben voltak, szóval nyugodtan bevállalható így is.
-
bzoley
veterán
válasz
tonyrulez #14960 üzenetére
Persze, alkothatsz véleményt, jogod van hozzá. Csak olvasva nevetségesnek látszik. Az zseniális, hogy magadtól rájöttél, miről szól a sorozat(más mondjuk enélkül el sem kezdi nézni), de mi alapján vagy felháborodva? Miért akarsz mást nézni, mint amiről a sorozat szól? Valószínűleg halhattad valakitől, hogy ez egy jó kis eltünős sorozat(elég sokan irkálnak irkálnak itt hasonló hülyeségeket mindenféle sorozatról), aztán csalódnod kellett mert teljesen másról szól. Pedig teljesen egyértelmű, épp ezért nem néztem még bele. Talán majd egyszer.
-
spammer
veterán
válasz
tonyrulez #14951 üzenetére
Nem vagy hülye, csak te más vártál/mást akartál látni, ezért nem tetszik. Ez nem "katasztrófafilmnek" készült, ezért nem is mutatták be az általad hiányolt dolgokat. Egyszerűen nem ezen van a hangsúly, hanem az általad unalmasnak tartott karakterdrámán. Lindelof pedig a szokásához híven ismét a vallás/hit témájával fűszerezi az egészet. Lassú, beszélgetős, érzéseket, hangulatot átadni akaró sorozat, ami nem mindenkinek jön be, és már az első résznél látszott, hogy nem lesz instant siker (ha egyáltalán lesz). Azt hozzáteszem, hogy nekem tetszik, sőt, a papos 3. rész szerintem baromi erős volt, de összességében olyan hatalmasnak vagy kiemelkedőnek még egyelőre én sem tartom. Lehet, hogy a hetiben nézés kicsit meg is öli az egészet.
-
oriic
HÁZIGAZDA
válasz
tonyrulez #14913 üzenetére
">Elmegy a CO, de azért menjen csak az XO is, ne maradjon a hajón senki kompetens"
Ő izé, nem azért de rajtuk kívül is vannak még tisztek. Ez máshol is így van, ha CO, XO lelép, akkor az a főnök aki a következő a rangban.
(#14953) Gyick
Ez morális kérdés inkább, mondták hogy mindkettejüknek van lányuk, így másképp álltak a dologhoz.
-
spammer
veterán
válasz
tonyrulez #14406 üzenetére
The Leftovers 1x01
[SPOILER]
Mondták, hogy valami történt a kutyákkal is, meg asszem a végén mondta a vadász is, hogy "ezek már nem a mi kutyáink". Tehát valami történt velük az esemény során/után, ami miatt megvadultak. Ugye a végén is elég durván letámadták a szarvast. Csak annyi, hogy gazdátlanok lettek, az szerintem kevés lenne ilyen durva viselkedéshez. Ez még érdekes lehet, kíváncsi leszek rá. Mindenesetre elég durva jelenetek voltak számomra, mert nagy kutyabarát/állatbarát vagyok. Főleg az elején, mikor az első kutyát lelőtték, átkoztam a vadászt.
szerk: bár lehet, hogy ez is metaforikus jelentésű: kutya gazda nélkül megvadul, mert nincs aki felügyelje, szabályozza stb. -> Az esemény hatására megvadul(hat)nak az emberek, mert elhagyta őket Isten? Itt megint bejön a hit/vallás témája. Nem tudom, lehet majd filózni rajta szerintem. Lindelof.[/SPOILER]
-
spammer
veterán
válasz
tonyrulez #14404 üzenetére
A lényeg, hogy elmondták, hogy a Föld lakosságának 2%-a tűnt el, így nincs félreértés sem. Lehet, hogy nem tűnik soknak a 2%, de azért az még így sem kevés ember.
Mutathattak volna egy zsúfolt teret is, ahonnan eltűnt volna egyszerre 100 ember, vagy csak mondjuk 5. Előbbi furcsább lett volna, talán látványosabb is, utóbbi talán fel sem tűnt volna. A sorozatban meg inkább a hirtelen esemény drámai hatására fókuszáltak, ezért lett ilyen (szerintem ez még hatásosabb is volt így, drámai szempontból).
Az lesz itt a téma, hogy hogyan viselked(né)nek az emberek egy ilyen esemény hatására. Hogy ebből sikerül-e nekik a továbbiakban érdekes és jól megírt karakterdrámát készíteniük, arra kíváncsi leszek.
-
spammer
veterán
válasz
tonyrulez #14402 üzenetére
"Eltűnik minden ötvenedik ember, erre nyitójelenetben, hogy, hogy nem az 5 jelenlévő közül eltűnik 3"
Ott annyian tűntek el, egy utcával arrébb meg lehet, hogy eltűnt egy, 2 utcával arrébb meg egy sem és stb. Miért kellett volna arányosan eltűnniük? Vagy valamilyen szabálynak kellene lennie, hogy utcánként 1 ember, vagy körzetenként 1, vagy mit tudom én?
-
spammer
veterán
válasz
tonyrulez #13937 üzenetére
Fargo 1x09
[SPOILER]
Basszus, és tényleg csak az ő nevére szólt a jegy, most visszanéztem. Viszont 2 papírt mutatott a csajnak. Most akkor vagy nem mutatták, hogy a csaj külön jegyét is kinyomtatta, vagy 2x nyomtatta ki a sajátját. Akkor viszont bátor, mert mi van, ha a csaj megnézni a jegyeket?Kamuzott volna, hogy véletlenül újra a sajátját nyomtatta ki?
Bár elég naiv lányka volt. Mindenesetre iszonyat genya dolog volt ez a kabátos halálba küldés a végén.
[/SPOILER]-
(#13932) monstre : A The Killing 3. évadja új történet, ez lezárult, ennyi volt. Még nekem is vissza van a 3. évad.
-
.LnB
titán
válasz
tonyrulez #12911 üzenetére
Igen kár érte, de ne félj a színvonal nem fog romlani. Bár az utolsó évadra megkomolyodnak kicsit a dolgok.
Meg is hallgatom gyorsan youtube-on Michael bucsúdalát! -
negyven2
veterán
válasz
tonyrulez #12641 üzenetére
Szerintem jó (amúgy egy baromi tapló egy sorozat , de pont ezért jó).
Itt a sorozatjunkie írása róla:
"A sorozat arra épül, hogy van ez a banda, akik tulajdonosai egy bárnak. És akkor ennyi, nincs átívelő téma vagy ilyesmi, csak az hogy idióták. Nem, valójában nem is ez a jó szó.. megvan, seggfejek. Olyanok akikkel viszont tényleg nem akarsz találkozni a való életben, annyira egoista f*szok, amellett természetesen rasszisták. Amúgy ebben a rasszizmusban az a legdurvább, hogy tök álszent arccal előadják, hogy ők nem is azok, és el is hiszik magukról basszus. Na, rájuk épül az egész."
-
-
aizen92
addikt
válasz
tonyrulez #12584 üzenetére
Lehetséges magyarázatom következik.
----***Hannibal GIGASPOILER***----
Csak akkor olvasd, ha láttad a 10. részt!A részben, amit Freddy Lounds mondott, az nagyon igaz: " If you cant beat Hannibal Lecter, join him" és ide hiányzott nekem a következő mondatrész, amit már csak én "költöttem"
" and destroy him from the inside".btw. én ezt vallom az évad eleje óta, és mivel semmi bizonyíték nincs rá, hogy Will kinyírta Freddyt. .... az lehet, hogy elmesélte neki a tervét ( ugye kérlelte is, hogy tegye le a fegyvert, hogy megmagyarázhassa ) és addig lehet el kellett tűnnie/felszívódnia stb., cserébe megírhatja a Hannibal lebuktatásának storyját.
Szerintem ez az egyetlen magyarázat.
Biztos nem lesz kannibál belőle is, nem válthat azzá. Az elméje a pszichiátria óta megtisztult.
A következő filmek logikájából egyenesen ez következik véleményem szerint.Ugye egyetlen ellenpélda lehet, hogy megölte a szörnyet és "feltálalta" az asztalon.
Alapból az életére tört. Jogos önvédelem volt, és az, hogy a hullával mit csinál, az nem törvénybe ütköző
( azt hiszem pl. még a magyar büntetőjog se tud azzal mit kezdeni, hogy ha találsz egy hullát és feldarabolod, pár éve volt is erre egy precedens, de ez már nagyon eltér a a témától)
----***Hannibal GIGASPOILER***----
Szóóóóval.
Várom az ellenvéleményeket!!!
-
|AP|
veterán
-
hdman
őstag
válasz
tonyrulez #10628 üzenetére
Én is megnéztem, nem volt egy pörgős rész, de néha kell egy kis chill.
A képi világ pár felyen odavágott:
- amikor kihajolt az autóból és a szél fűjta a haját
- amikor a végén hood áll a pirosnál, ablak lehúzva, oldalsó kamerából
- amikor a buzamezőn fentről mutatják őket közben meg azok a tekintetek, hát fagyott a levegőNekem nagyon adta
-
spammer
veterán
válasz
tonyrulez #10298 üzenetére
Hagyd a fenébe, ez nem a te sorozatod. Áttekergetve semmi értelme, mert pont a lényeget hagyod ki. Nagyon is szól valamiről, csak ha nem érdekel, akkor persze, hogy nem figyelsz oda, nem érted meg. A fűnyírós rész például pont fasza volt, de ha csak annyit látsz belőle, hogy a fűnyíró miatt rinyál, akkor nem csoda, hogy nem tetszik
Egyébként nem tudom, mi a gond a linken lévő írással, erről (is) szól, a konkrét történetet/struktúrát nyilván nem tudta előre senki, így a junkie sem tudhatta fél évvel ezelőtt. Mondom, az a baj, hogy tök másra számítottatok. Egyébként én is sima krimire számítottam, de nem is baj, hogy nem egy lineáris nyomozgatós lett, így még érdekesebb számomra, jó kis puzzle.
-
Jhonny06
veterán
válasz
tonyrulez #10293 üzenetére
Tényleg nem túl érdekfeszítő. Én azt nem értem, hogy hogy a picsába kap ilyen jó pontokat. Mert az még oké, hogy műfajból adódóan lassú, de azt már nem lehet semmivel kimagyarázni, hogy konkrétan nem történik semmi benne. Nekem mondjuk a karakterek nagy része szimpatikus és a helyszínek se rosszak, így egyelőre maradok.
-
spammer
veterán
válasz
tonyrulez #10240 üzenetére
Nem elég, hogy retek silverlight kell hozzá, de lejátszáskor még a bal oldali bannerkép sem tűnik el, teljes képernyőn sem, így kitakar a filmből.
A képminőség gyenge, a szinkron még talán elmegy, ha valaki nem látta az eredetit, de Rust hangját nem tudják visszaadni, éééés még így is az övé sikerült jobban, Woody-hoz sajnos tényleg nem passzol Epres Attila.
Na szóval mind az HBO Go, mind a szinkron felejtős, ha valaki jót akar magának. HD/eng, azt' csókolom
Új hozzászólás Aktív témák
● a spoiler formázás a topikban elérhető. A használatával kapcsolatban olvasd el a téma összefoglalót az oldal tetején!
● Ha spoilert észleltek egy hozzászólásban, akkor a moderátoroknak tudjátok jelezni a modkerben. Linkeljétek be a problémás hozzászólást és írjátok le, mit kellene spoilerbe tenniük.
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Google Chrome
- Így VERNEK ÁT a KAMU webshopok!
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Autós topik
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Xbox tulajok OFF topicja
- Milyen TV-t vegyek?
- BMW topik
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- További aktív témák...
- ÚJ, GARIS! Dell Latitude 5450 - 14" FHD / Ultra 5 125U / 16GB DDR5 / 512GB NVMe SSD / HDMI 2.1
- Megkímélt állapotban Samsung Galaxy A51 4/128GB
- Full HD Gaming PC -Z390, i7 -8700K, Vega 56 8GB, 16 GB RAM, 512GB SSD
- Samsung Galaxy A13 4G 4/64 karcmentes kijelzővel
- Apple iPhone 13 - 128 GB Midnight Black - Független BESZÁMÍTÁS IS
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3017, 100% Akkumulátor
- Új MSI Katana 15 Gamer FHD IPS 144Hz i7-13620H 10mag 16GB 512GB Nvidia RTX 4060 8GB Win11 Garancia
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- DELL Precision 5540 Workstation i7-9850H Nvidia Quadro T1000 32GB 1000GB 15.6 új akksi 1év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest